< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sizce askere gitmek mantıklı mı? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: brhmlpyHocam askerlik her türlü zor ona yapacak birşey yok umrumda değil illa ki gidicez zaten de ben iş açısından diyorum. Bölümde devlet ataması olsa kpss hazırlanmak için tecil ederim kazanıp kaydımı dondurur giderim. Ama devlette alım yok özelde de askerden sonra bilgi ve tecrübe olarak kaybım olur mu acaba diye düsünüyorum. Yani sonuç olarak
Ertelersem; is aramaya devam edicem, bulursam 45k bedelli + 35 k kyk var. Bulamazsam kpss 2022 ye hazırlanabilecem.
Ertelemezsen; 45k param cebimde kalacak ama mezuniyet sonrası 6 ay kaybım olacak
Alıntıları GösterDoğrudur, tabi ben bölümünüzü vs. bilmiyorum ama notlarınızı yanınızda götürüp az da olsa bilgilerinizin taze kalmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. İş konusunda da; evet çember epey daraldı şu zamanlarda, askerliğinizi yapmış olmanız başvurularda önemseniyor. Askerde geçen 6 ay da açıklanabilir bir kayıba dönüşüyor böyleliklle. Tamamen kendi fikrim tabi, akıl veriyor gibi olmasın.
Not: Konuya maddi açıdan baktığım için 6 ay daha doğru olur diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 2 Ağustos 2021; 19:12:57 >
-
ben 95liyim ocakta gittim temmuzda geldim bence yap gitsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: KivaloDoğrudur, tabi ben bölümünüzü vs. bilmiyorum ama notlarınızı yanınızda götürüp az da olsa bilgilerinizin taze kalmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. İş konusunda da; evet çember epey daraldı şu zamanlarda, askerliğinizi yapmış olmanız başvurularda önemseniyor. Askerde geçen 6 ay da açıklanabilir bir kayıba dönüşüyor böyleliklle. Tamamen kendi fikrim tabi, akıl veriyor gibi olmasın.
Not: Konuya maddi açıdan baktığım için 6 ay daha doğru olur diyorum.
Alıntıları GösterAskerde ders çalışabiliyor muyuz? Öyleyse çok iyi en azından 45k vermek yerine askerdeyken kpss çalışırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozanisildarben 95liyim ocakta gittim temmuzda geldim bence yap gitsin
hocam 5 ay değil mi niye uzun sürmüş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende tam aynı ikilemi yaşıyorum. Kasımda gitsen mayısta döneceksin, Kpss ye 2.5 ay gibi bir süre kalıyor. E askerden gelen adam hemen oturup ders çalışamaz bi 2 3 hafta yersin en kötü.
Ayın 15 inde kpss alan sınavıma gireceğim eğer iyi geçerse yani sınavdan çıkınca tamam ben atandım dersem tecili bozdurmam. Maaşımdan yavaş yavaş öderim bedelliyi ağır gelirse babamda destek çıkar. Ama riskli bir puan alırsam yapacak bir şey yok tecili bozdurur kasımda giderim.
Açıkcası hiç gitmek istemiyorum, giden tüm arkadaşlarım bir sekilde para bul bedelli yap diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Jewish
Bende tam aynı ikilemi yaşıyorum. Kasımda gitsen mayısta döneceksin, Kpss ye 2.5 ay gibi bir süre kalıyor. E askerden gelen adam hemen oturup ders çalışamaz bi 2 3 hafta yersin en kötü.
Ayın 15 inde kpss alan sınavıma gireceğim eğer iyi geçerse yani sınavdan çıkınca tamam ben atandım dersem tecili bozdurmam. Maaşımdan yavaş yavaş öderim bedelliyi ağır gelirse babamda destek çıkar. Ama riskli bir puan alırsam yapacak bir şey yok tecili bozdurur kasımda giderim.
Açıkcası hiç gitmek istemiyorum, giden tüm arkadaşlarım bir sekilde para bul bedelli yap diyor.bana da öyle diyorlar olay ne bilmiyorum devrecilik mevzusu falan herhalde. Ama 45k nasıl ödeyeyim hocam babam esnaf 56 yaşında adam 5 kurus alamam ondan
askerlik sayesinde kazanacağın tecrübeyi hayat boyu kazanamazsın. ben meslekçi asteğmen yaptım. dönem birincisi olduğumdan kendi usta birliğim kendim seçtim. hayatımın en maceralı ve anlamlı yılıydı. yedek subay yapma şansın varsa koşarak git beni erken alın de. değilse bile muhakkak askerliğini yap. bazı vizyonsuz arkadaşlar. ömründen o kadar süre çalınacak yeaa tarzı konuşurlar her zaman. ayrıca matnığını nizamiyede bırakman falan da gerekmez. askerliğin kendi mantığı vardır.
hepsi bir kenara. Azerilerde bir atasözü vardır: ' Türk. Asker gider.' diye. Türksen ve erkeksen yapacaksın. değilsen bilemem tabi.
-
O iş tamamen şansa kalmış hocam. Komutanlar iyi olur 3 4 tane kafa adam bulursun belkide gül gibi geçer ama sağını solunu bilmeyen, tuvaletini yapmayı bilmeyen insanların ve Rdm lerin çoğunlukta olduğu bir yere gidersen dakikalar saat gibi geçer. Her gün şok üstüne şok yaşarsın.
Bu kasima askere girmeyi düşünüyordum. Sonra vazgeçtim 22 kpss ye girip öyle gidicem.
quote:
Orijinalden alıntı: JewishO iş tamamen şansa kalmış hocam. Komutanlar iyi olur 3 4 tane kafa adam bulursun belkide gül gibi geçer ama sağını solunu bilmeyen, tuvaletini yapmayı bilmeyen insanların ve Rdm lerin çoğunlukta olduğu bir yere gidersen dakikalar saat gibi geçer. Her gün şok üstüne şok yaşarsın.
Hocam iş hayatı da öyle ki? İşyerinde de patron eziyo ama ses çıkaramıyoruz. Zaten hayatım boyunca zorbalığa uğradım yapacak birsey yok
quote:
Orijinalden alıntı: osmancan712askerlik sayesinde kazanacağın tecrübeyi hayat boyu kazanamazsın. ben meslekçi asteğmen yaptım. dönem birincisi olduğumdan kendi usta birliğim kendim seçtim. hayatımın en maceralı ve anlamlı yılıydı. yedek subay yapma şansın varsa koşarak git beni erken alın de. değilse bile muhakkak askerliğini yap. bazı vizyonsuz arkadaşlar. ömründen o kadar süre çalınacak yeaa tarzı konuşurlar her zaman. ayrıca matnığını nizamiyede bırakman falan da gerekmez. askerliğin kendi mantığı vardır.
hepsi bir kenara. Azerilerde bir atasözü vardır: ' Türk. Asker gider.' diye. Türksen ve erkeksen yapacaksın. değilsen bilemem tabi.
Gideceğim gibi görünüyor zaten 45 k param yok. Ben iş hayatı olarak hangisi mantıklı olur onu mukayese ediyorum aslında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yıgıdo5858
Bu kasima askere girmeyi düşünüyordum. Sonra vazgeçtim 22 kpss ye girip öyle gidicem.Hocam daha 1 sene var ona ya 1 sene oturup ders çalışmam ben hayatta
Valla hocam zaman öyle bir geçiyor ki 1 yıl dediğin ne ki ? Zaten 1-2 ay daha oyalansan yaz sonu başlasan anca zaten
quote:
Orijinalden alıntı: yıgıdo5858Valla hocam zaman öyle bir geçiyor ki 1 yıl dediğin ne ki ? Zaten 1-2 ay daha oyalansan yaz sonu başlasan anca zaten
İşte askere gidersem kpss 2022 ye çalışacak zaman da kalmıyor o zaman tecil mantıklı olan yol gibi görünüyor. 45k param olmazsa yine giderim problem değil.
askerde kazanacağın disiplin ve sahip olacağın boş vakitle çok daha verimli çalışırsın. askerde sınav kazaanlar, dil öğrenenler çoktur. sana bağlı
-
Sonrasında uzamanlık düşünüyorsan git hatta uzamanlıktan devlete bile atanırsın. Ama gitmek için gidiyorsan boş. Vatan borcu falan hikaye. Asıl vatan borcu ülken için yapmadıklarındır. Git iş kur ülkeye ek gelir sağla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X