Türkiyenin Düşük Gıda Temizliği
Yemin ederim gülüyorum size. Pakistan ile yarışmaya başladınız. Fıstıkların üzerine dışkısını bırakan kedi, fareyle oynayan kedi, lokantada ağzına çatal kaşık tabak sokulan köpekler. Ohh..
Şuna bak bol kıllı yersiniz artık zeytinleri.
daha var da mide bulandırıcı atmıyorum. Yakında inek dışkısıyla da yıkanırsınız mübarek hayvanlar sonuçta :) Kızdığım yok sadece gülüyorum türkiyeciğin bu haline. İyi ki orada yaşamıyorum
[%7] Train Sim World 5 Türkçe Yerelleştirme
Merhaba, Türkiyede olduğum için yanımda bilgisayar yok. Haftaya dönüş yaptığımda türkçeleştirmeye devam edeceğim. 12 OCAK 2025 DE DEVAM EDECEĞİM.
Dosyaların tümünün çevirisi yapılacaktır. Google Translate vb. veya makine çevirisi olmayacaktır. Dosya bittikçe güncellemesini yapacağım. Ne zaman bitebileceğini kestiremiyorum o yüzden uzun sürebilir. Almanca "de" ve ingilizce "en" dosyaları içindeki dosyalardan bakarak çeviri yapıyorum. Çok fazla çevrilecek alan olduğundan kontrol ederek çevirisini yapacağım. Dosya bittikçe çeviri güncellenecektir.
İlerleme..
Menü ve Arayüz Çevirisi: %100
Eğitim Merkezi Çevirisi: %99
ECML: Peterborough - Doncaster DLC - %100
ECML: Peterborough - Doncaster DLC Eğitim Merkezi - %75
Great Western Express - Sırada
YERELLEŞTİRME DOSYASINI İNDİR - 27.10.2024 Güncel
https://drive.google.com/file/d/1jIlLr6dhp-y9c1lQYb_AZkiAb4z00mK9/view?usp=sharing
KURULUM
Dosyayı arşivden çıkardıktan sonra TrainSimWorld5 Klasörü içine (oyun ana dizinine) atınız. Sonrasında ayar yapmaya gerek yoktur oyun açıldığında menüler Türkçe olmalıdır. Tren eğitim merkezinin bir kısmı türkçedir. Sadece ana eğitimler türkçedir. Diğer içerikler DLC dosyalarının içinde olduğundan sırayla diğerleri de eklenecektir. Her hafta Pazar günü buraya gelip güncellemeleri takip etmeyi unutmayın. :)
Bu çeviri bittikten sonra East Coast Main Line: Peterborough - Doncaster DLC' sinin çevirisine başlanacaktır.
Not: Epic sürümünden çeviri yapılmıştır. Dosya yapısı değişik olsa da Steam için de çalışabilir.
Oynayış Videosu/Test
Menü Ekran Görüntüleri:
Çeviri içinde örneğin ARL Gepäckwagen RhB gibi terimler de var. İngilizce dosyalarının içinde de var bu. Bagajların taşındığı vagon anlamında. Almanca terimleri de aynı şekilde Türkçe yapacağım. Bunun dışında Almanca tren terimleri var bilmediğim. Onu da arkadaşlarıma sormam gerekecek.
Türk Bankalarının Rezilliği
bir tane kredi kartı çıkartalım dedi kartın limiti 3500 TL şaka gibi. 1 günde bitiyor kart. Bu neyin kafası acaba? Kredili ürünlere hiç girmeyeyim. 10000₺ kredi nedir saçmalık. Gidip bir yerde kafede falan 1 hafta çalış zaten biriktirirsin o parayı. Asgari ücretin 17000 olduğu yerde 20 binden aşağı kredi kartı veya kredili ürün olmaması gerekli ama Türk bankaları da maalesef bu konuda reziller. Şu ülkenin rezil olmadığı bir konu yok mu harbiden?
internet rezil
internet fiyatları rezil
market fiyatları rezil
çalışan fiyatları rezil
hava şartları rezil
çevre düzenlemesi rezil
halkın akıl sağlığı rezil
bankaların durumu rezil
ekonomi rezil
teknolojik alet fiyatları rezil
ticaret yapan şirketler rezil
daha sayayım mı? siz yazın...
Kömür Kullanımı Yasaklanmalı!
Küresel ısınma artarak devam ediyor fakat buna karşılık henüz tek bir önlem bile alınmadı. Kömür ve odun kullanılarak ısınanlara %80 oranında çevre kirletme vergisi çıkartılmalı. 4 kişilik bir aile ısınacak diye 400 kişinin zehirlenmesine göz yumuluyor. Her yıl +2 derece havayı ısıtıyoruz. Oh ne iyi oldu sıcak sıcak geçiniriz diye düşünenler. Hiç de öyle olmayacak sel, toprak kayması, sert fırtınalar olarak yüzlerce katıyla insanlar bunun hesabını fazla olması kaydıyla ödeyecek. Doğa öldürürken, zengin veya fakir; siyasi ya da bireysel kimseyi ayırt etmez.
Son dakika yetişebildim. Adamın şekeri tansiyonu yükseldi. 4 dakika sonra da canlı yayını terk etti. Bugüne ait bölümün tamamını nereden bulabilirim? Konuyu tam anlayamadım merak ettim ne konuda konuşuldu diye. Ama son dakikada yapamıyorsanız yapamıyorum deyin diye canlı yayında söyledi bunun üzerine adamı susturmaya çalıştılar. :) Netten izliyordum canlı yayını kestiler.
Aksiyal fan sıcakta durma problemi.
Bugün 50cm Aksiyal fan aldım fakat fan cihazlardan çıkan sıcaktan dolayı sanırım birkaç dakika sonra duruyor. 60 ile 75 derece arasında sıcaklık oluyor. Fanın deviri 1400 rpm fakat ben yarı hızda çalıştırıyorum. Ayar düğmesi aldım bir adet. Tam hızda hiç durmadan çalışıyor fakat yarı hıza çektiğimde de bir süre çalışıp duruyor. Sanırım fanın bir termal koruması var. Bunu devre dışı bırakabilir miyiz veya başka bir yöntemi var mı? Fan 5 dk durup tekrar çalışıyor her denediğimde sonuç aynı. 71Db sesi var. Ben gece de çalışmasını istiyorum fakat bulunduğum konumda sessizliğe çok önem veriyorlar özellikle gece sesi olabildiğince azaltmam gerekiyor. Ben de çareyi fan hızını düşürmekte buldum fakat karşılaştığım tek problem fanın durması. :(
Bir gece ansızın...
Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz ve geleceğiz
Miçotakis: Bir gece ansızın geleceğim diye övünenler, bir gece birdenbire uyanıp kendilerini acı bir gerçeğin içinde bulurlar.
Tam 9 gün 11 saat sonra deprem oldu. yorum sizin. Ya Allah 9 gün 11 saat sayısını özel olarak seçti ya da bu kadar da komplo teorisine pes derim. Ben teorisyen de değilim. Sadece neden böyle oldu açıklayabilecek birisi var mı?
istanbul Genel Hava Kirliliği (kömür, egzoz dumanı, sanayiler)
Bulunduğum bölgede (pendik) hava kirliliği soba kullanımı yüzünden çok fazla arttı. Hanelerin yarısı sürekli kömür kullanıyor. Bu yüzden atmosfere çok fazla karbon salınıyor. Araçlardan daha fazla karbon salınımı oluyor. Buna bağlı olarak da Aralık ayını çok sıcak geçiriyoruz. Normalde 5 derecenin altında olması gerekirdi. Yılbaşında bile 15 derece sıcaklık var. Yaz ayları geldiğinde her zamankinden daha fazla su sıkıntısı çekeceğiz. Bu bir döngü falan değil insanların özellikle devletin önlem almayışından kaynaklanıyor. Bu şekilde devam ederse. Uzun vadede akciğer kanserleri, çocuk ölümleri ve astım şikayetleri ve de buna bağlı ölümler artacak.
---
Ben bu yüzden kendi önlemimi aldım. Balkondan bir havalandırma açarak bir aksiyel fan yardımıyla havayı püskürtme su ile filtre ediyorum. Sabah kovaya koyduğum 19 litre su akşama simsiyah oluyor. Suyu su pompası yardımıyla bir püskürtme sistemine bağladım. 508mm genişliğinde alüminyum boru içinde yaptım sistemi. 2 metre uzunluğunda boru. Püskürtülen su 15 katlı sineklik için kullanılan bezlere çarpıyor. Gelen hava akışı çok sert ve basınçlı olduğundan püskürtülen suyun içinde hapsoluyor. Suyun aksiyel fana gelmemesi için ekstra ince yuvarlak bir sünger yaptım. Süngeri de haftada bir temizlemek zorunda kalıyorum. Çok aşırı toz birikiyor. Dışarıda boğaz yakan bir hava varken eve temiz hava alıyorum. Sistem sürekli çalışıyor. Sistem ucunda (5x800w) 4000w ısıtma telleri var. Giren hava hem dışardan hem içerden olabiliyor. Saatte 1 sistem çalışıyor kendi kendine. Akıllı prize takılı. Sadece hava yönünü değiştirmek için bir sabah bir de akşam dışardaki paneli aç kapa yapmak gerekiyor. Bu şekilde hem ısınıyorum hem evdeki havayı temiz bir şekilde tazeleyebiliyorum.
---
Dışarıda ise ffp3 maske kullanıyorum. Dumanı pisliği tamamen filtreliyor. Hem hastalıklardan da korunmuş oluyorum. Fakat hava çok aşırı pis olduğu zaman takıyorum sadece. Genelde akşam saatleri ve kış aylarında hava çok pis okuyor.
Ek olarak da Almanya'da bulunmuş birisi olarak Türkiye'nin havası çok kirli. Ağaç dikmek veya ormanlarla ilgili bir şey değil bu sadece. Eski arabalardan kurtulmak ve en önemlisi de ev sobalarının bacalarına filtre takılması gerekli. Daha da önemlisi sanayide kullanılan kömür bacalarına filtrelendirme yapması gerekli.
msi meg 570 unify için 5950x işlemci anakart ayarları bilen var mı?
Bana işlemci ayarlarını bilen birisi lazım. Kartı sıfır olarak taktım tam ayarları bilmiyorum bu yüzden yardım istiyorum. İşlemci çekirdekleri her biri farklı frekanslarda çalışıyor kimisi 3.4 iken kimisi 4.9 çalışıyor. Tam yüke ya da yarım yüke koyduğumda sistem komple kapanıyor mavi ekran vermeden. Yük olmadığı durumda çalışıyor ama ağır oyunlarda kapanıyor. Bilgisayarın güç düğmesine kapandıktaqn sonra bassamda sistem açılmıyor. Ancak fişi prizden çıkartıp taktığımda açılıyor. Sorunun çözümünü bulamadım. Bios sıfırladım yine çözüm olmadı.
The Stanley Parable Ultra Deluxe Türkçe yama ve Türkçe Dublaj çalışmaları başlamıştır. Discord kanalından gelişmeler takip edilebilir.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.970
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 20.313 (Bu ay: 625)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.427 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic