Şimdi Ara

Türk Bankalarının Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lexco Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir tane kredi kartı çıkartalım dedi kartın limiti 3500 TL şaka gibi. 1 günde bitiyor kart. Bu neyin kafası acaba? Kredili ürünlere hiç girmeyeyim. 10000₺ kredi nedir saçmalık. Gidip bir yerde kafede falan 1 hafta çalış zaten biriktirirsin o parayı. Asgari ücretin 17000 olduğu yerde 20 binden aşağı kredi kartı veya kredili ürün olmaması gerekli ama Türk bankaları da maalesef bu konuda reziller. Şu ülkenin rezil olmadığı bir konu yok mu harbiden?

internet rezil

internet fiyatları rezil

market fiyatları rezil

çalışan fiyatları rezil

hava şartları rezil

çevre düzenlemesi rezil

halkın akıl sağlığı rezil

bankaların durumu rezil

ekonomi rezil

teknolojik alet fiyatları rezil

ticaret yapan şirketler rezil

daha sayayım mı? siz yazın...

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    İlk olarak Limitinizin düşük olmasını size kart tahsisi yapan bankadan sebebini öğrenebilirsiniz. Ayrıca;

Limit kontrol sistemine takılmış olabilirsiniz
    Öğrenci olabilirsiniz (limit düşüklüğün sebeblerinden biri)
    Kredi skorunuz düşük olabilir.

Merakımdan soruyorum yurdışında hangi banka ile çalışıyorsunuz da hangi özelliğini seviyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaç tane kartınız varki 3500 verilmiş

• faizlerden ve sıkılaşmadan haberiniz yok mu? yazdıklarınızdan bankacılık sistemi hakkında bilgi sahibi olmadığınızı fark ediyorum, dolayısıyla findeks notunuz da riskli olabilir.

• Bankalara talimat gitti, kredi kartı limitlerini yükseltmeyin, bireysel tüketici kredileri resmen vermeyin diyorlar, taşıt konut hak getire... Ticari krediler de aynı şekilde. Biraz ihracatçıya güzellikler var onlarda sınırlı. Yani bankanın yapacağı pek birşey yok, eğer normal dönemde olsaydık, kredi kartı alamasaydınız sorun sizde derdim. Geçen sene kredi alayım dedim faizler yükselmeden önce, alıp KKM yapıp kar etme fikrim vardı ki ettimde. 2 kamu bankasından alabildiğim kadar aldım, sadece vakıf vermedi, aslında ona da biraz geç kaldım, puanda ve gelirde sıkıntı yok tamamiyle sıkılaşma kaynaklıydı, farkındaydım birşey demedim. Bu mevzu geçen seneden beri var olan bir durum.

• Bir sürü borcum olduğu halde değişik bankalar arayıp "Size 550.000 TL limitli kredi kartı verelim" diyorlar...

• Meslek ,yas belirtmemissin ayrica ilk kez mi kredi karti cikartiyorsun? Ilk karta 1 milyon limit vermez banka dusuk faiz bol kredili limitler eskidendi. Sen kredi karti borcunu odedikce limitin artar ama bu durumda biraz zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Soygunu!
    6 yıl önce açıldı
    Türk Telekom Rezaleti!!!
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İş bankasıdır. Bana da böyle 3 bin liralık kart vermişlerdi aradan 2 sene geçti yine 3 bin. Limiti artırmadı. Başlarım kartınıza dedim iptal ettirdim. Bir de arayıp iptal ettirme diyor.

Ziraat şak diye 50 binlik kart verdi.

• Adamına göre knk

Bana hep fazla vermeye çalışıyorlar bu nasılsa duzenli ödüyor diye ben istemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bankanın müşterisine göre risk profili farklıdır. KKB bilgilerinden genel olarak faydalanırlar ama bir banka size 10.000 TL yi bile nazlanarak verirken ötekisi sana 300.000 verebilir.

Bu bankanın kararı.

Başka bankalara gidin.

• Onu bankaya değil, Mehmet Şimşek ve "ben ekonomistim" diyen şahsıma söyleyeceksin.

• Ben yurt dışında barclays ile çalışıyorum zaten tek açık hesabım da bu. İlk açtırdığımda bana limit olarak 6000€ tahsis edilmişti. Maaşımın bir tık üstü hatta. Ama gel gelelim Türkiyede asgari ücret 17000 ve bankaların verdiği limit 3500 - 1000 - 2000 öğrenci falan da değil anneme açtırdım. Öğrenci için bile olsa 2000 lira bir para değil şuan sizin paranızla. Zaten 3 güne bitirirsiniz öğrenci dahi olsanız o limiti. 3000₺ size devasa bir para gibi geliyorsa şunu belirteyim: Euro bazında 85€ ediyor. Almanyada 85€ limitli kredi kartı verseler küfrederler öyle bankaya. 1 gün bile yaşatmazlar o bankayı. Hatta hafta sonu git 1 gün olarak inşaat işçisi olarak vasıfsız çalış zaten 120€ para alırsın. Bu ne saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 3 Temmuz 2024; 15:23:42 >
  • İlk hesap acilista az verirler, sonra net gelirinizin 8-10 katina kadar limitiniz olabilir, şuan 5 kat idi otomatik artirimi kapattim.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Annenizle ilgili detayı verdiğiniz iyi oldu. Ev hanımı veya belgeli geliri yoksa tahsis edilen limit bana göre normal.Bu olayın asgari ücretle bir alakası yok tamamen belgeli gelir ile ve LKS’deki limit boşluğu ile alakası var. ( finansal risk durumu da var tabii)

Ekonominin durumu ortada maalesef ama sizin bizim paramız gibi küçümseyici görüşünüzü kendinize saklayın. O halde Bizim paramız bize olsun siz yurtdışındaki kartınıza ek kart çıkarıp annenize verebilirsiniz.

Ayrıca saçmalık olan bankaların sistemi değil sizin mevzuat hakkında bilgi eksikliğinize rağmen burada ahkam kesmeniz vesselam..

• Türk bankası ile ilgisi nedir. Ekonomi çıkmazda devlet izin vermiyor bankalar eskiden bol bol dağıtıyordu. Yalandan kemer sıkma politikası işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 6 Temmuz 2024; 15:20:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.