Şimdi Ara

[%7] Train Sim World 5 Türkçe Yerelleştirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
3
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Türkiyede olduğum için yanımda bilgisayar yok. Haftaya dönüş yaptığımda türkçeleştirmeye devam edeceğim. 12 OCAK 2025 DE DEVAM EDECEĞİM.

Dosyaların tümünün çevirisi yapılacaktır. Google Translate vb. veya makine çevirisi olmayacaktır. Dosya bittikçe güncellemesini yapacağım. Ne zaman bitebileceğini kestiremiyorum o yüzden uzun sürebilir. Almanca "de" ve ingilizce "en" dosyaları içindeki dosyalardan bakarak çeviri yapıyorum. Çok fazla çevrilecek alan olduğundan kontrol ederek çevirisini yapacağım. Dosya bittikçe çeviri güncellenecektir.

İlerleme..

Menü ve Arayüz Çevirisi: %100

Eğitim Merkezi Çevirisi: %99

ECML: Peterborough - Doncaster DLC - %100

ECML: Peterborough - Doncaster DLC Eğitim Merkezi - %75

Great Western Express - Sırada

YERELLEŞTİRME DOSYASINI İNDİR - 27.10.2024 Güncel

https://drive.google.com/file/d/1jIlLr6dhp-y9c1lQYb_AZkiAb4z00mK9/view?usp=sharing

KURULUM

Dosyayı arşivden çıkardıktan sonra TrainSimWorld5 Klasörü içine (oyun ana dizinine) atınız. Sonrasında ayar yapmaya gerek yoktur oyun açıldığında menüler Türkçe olmalıdır. Tren eğitim merkezinin bir kısmı türkçedir. Sadece ana eğitimler türkçedir. Diğer içerikler DLC dosyalarının içinde olduğundan sırayla diğerleri de eklenecektir. Her hafta Pazar günü buraya gelip güncellemeleri takip etmeyi unutmayın. :)

Bu çeviri bittikten sonra East Coast Main Line: Peterborough - Doncaster DLC' sinin çevirisine başlanacaktır.

Not: Epic sürümünden çeviri yapılmıştır. Dosya yapısı değişik olsa da Steam için de çalışabilir.

Oynayış Videosu/Test

[%7] Train Sim World 5 Türkçe YerelleştirmeEfe CDyoutube
    TRAİN SİM WORLD 5 TÜRKÇE YAMA OYNAYIŞ
    https://www.youtube.com/watch?v=uHVo3wrN-94&feature=youtu.be

Menü Ekran Görüntüleri:

Çeviri içinde örneğin ARL Gepäckwagen RhB gibi terimler de var. İngilizce dosyalarının içinde de var bu. Bagajların taşındığı vagon anlamında. Almanca terimleri de aynı şekilde Türkçe yapacağım. Bunun dışında Almanca tren terimleri var bilmediğim. Onu da arkadaşlarıma sormam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 25 Kasım 2024; 12:7:11 >

• Kolay gelsin

• Parantez içleri (Hold) veya (Pressed) gibi bölümleri çevirmiyorum. Oyunda nasıl bir yapısı var bilmiyorum tut bırak gibi terimler cf veya {} gibi parantezlerin içlerinin çevrilmeyeceğini biliyorum fakat diğer ne tür kodlara dikkat etmem gerek tam bir bilgim yok. Oyun içindeki yapısına bakıp çevrilmesi gerekiyorsa çevirebilirim.

Bir de şöyle devam eden satır dizisi vardı:

100t TEA Tanker Black x1 [Empty]

100t TEA Tanker Black x5 [Empty]

100t TEA Tanker Black x5 [Loaded]

100t TEA Tanker Blue x1 [Empty]

İlk başta çay zannettim [%7] Train Sim World 5 Türkçe Yerelleştirme  sonra saçma geldi 100 tonluk çay tankeri mi diye güldüm. Sonra merak edip araştırdım ve şu bilgiye ulaştım;

Rail has long played an important role in transporting fuel around the UK, the thirst for was growing strongly by the mid-twentieth century thanks to the advent of air travel, the private motor vehicle and the dieselisation of Britain’s railways. New, larger wagons were required to meet the demand for fuel transport and the TEA Bogie Tank Wagon provided the answer. The first examples were built during the 1960s with construction of similar types continuing for several decades. TEAs and their derivatives remain the core mode of transport for oil and fuel products today.

Çevirirken öğrenmek güzel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 11 Ekim 2024; 21:12:26 >

• Train Sim World 5 Türkçe Yerelleştirme Çevirisi paylaşılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 22 Ekim 2024; 0:51:10 >
  • ECML: Peterborough - Doncaster DLC eklenmiştir. Sıradaki DLC GwE

• Hocam bu mod XBOX üzerinden indirilen oyunda çalışmıyor galiba. Bende çalışmadı.

• proje iptal galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atakannbayar A kullanıcısına yanıt

Xbox uyumlu değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknologi kullanıcısına yanıt

Projeye devam edeceğim şuan istanbuldayım sadece. Dosyalara erişemiyorum. Almanyaya geri dönünce kaldığım yerden devam edeceğim zaten hızlı bitiririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeviriye şu sitede devam edilecek...

[%7] Train Sim World 5 Türkçe Yerelleştirmesimülasyonpark - simülasyon oyunları, simülatörler ve ilgili her şey!
    https://park.simulasyonturk.com/t/7-train-sim-world-5-turkce-yerellestirme/21938
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.