Bulunduğum bölgede (pendik) hava kirliliği soba kullanımı yüzünden çok fazla arttı. Hanelerin yarısı sürekli kömür kullanıyor. Bu yüzden atmosfere çok fazla karbon salınıyor. Araçlardan daha fazla karbon salınımı oluyor. Buna bağlı olarak da Aralık ayını çok sıcak geçiriyoruz. Normalde 5 derecenin altında olması gerekirdi. Yılbaşında bile 15 derece sıcaklık var. Yaz ayları geldiğinde her zamankinden daha fazla su sıkıntısı çekeceğiz. Bu bir döngü falan değil insanların özellikle devletin önlem almayışından kaynaklanıyor. Bu şekilde devam ederse. Uzun vadede akciğer kanserleri, çocuk ölümleri ve astım şikayetleri ve de buna bağlı ölümler artacak. --- Ben bu yüzden kendi önlemimi aldım. Balkondan bir havalandırma açarak bir aksiyel fan yardımıyla havayı püskürtme su ile filtre ediyorum. Sabah kovaya koyduğum 19 litre su akşama simsiyah oluyor. Suyu su pompası yardımıyla bir püskürtme sistemine bağladım. 508mm genişliğinde alüminyum boru içinde yaptım sistemi. 2 metre uzunluğunda boru. Püskürtülen su 15 katlı sineklik için kullanılan bezlere çarpıyor. Gelen hava akışı çok sert ve basınçlı olduğundan püskürtülen suyun içinde hapsoluyor. Suyun aksiyel fana gelmemesi için ekstra ince yuvarlak bir sünger yaptım. Süngeri de haftada bir temizlemek zorunda kalıyorum. Çok aşırı toz birikiyor. Dışarıda boğaz yakan bir hava varken eve temiz hava alıyorum. Sistem sürekli çalışıyor. Sistem ucunda (5x800w) 4000w ısıtma telleri var. Giren hava hem dışardan hem içerden olabiliyor. Saatte 1 sistem çalışıyor kendi kendine. Akıllı prize takılı. Sadece hava yönünü değiştirmek için bir sabah bir de akşam dışardaki paneli aç kapa yapmak gerekiyor. Bu şekilde hem ısınıyorum hem evdeki havayı temiz bir şekilde tazeleyebiliyorum. --- Dışarıda ise ffp3 maske kullanıyorum. Dumanı pisliği tamamen filtreliyor. Hem hastalıklardan da korunmuş oluyorum. Fakat hava çok aşırı pis olduğu zaman takıyorum sadece. Genelde akşam saatleri ve kış aylarında hava çok pis okuyor. Ek olarak da Almanya'da bulunmuş birisi olarak Türkiye'nin havası çok kirli. Ağaç dikmek veya ormanlarla ilgili bir şey değil bu sadece. Eski arabalardan kurtulmak ve en önemlisi de ev sobalarının bacalarına filtre takılması gerekli. Daha da önemlisi sanayide kullanılan kömür bacalarına filtrelendirme yapması gerekli. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
istanbul Genel Hava Kirliliği (kömür, egzoz dumanı, sanayiler)
-
-
ankarada bulunan şeker fabrikası havaya atık gazlarını bırakıyor yakınından geçen dereyede gizlice kimyasal karıştırdığına inanıyorum .
acity civarında bulunan limak ve oyak çimento da havayı toz duman atarak kirletiyor. araç egsozları da çok fazla akşam dışarı çıkmak hiç iyi bir fikir değil.
-
İlerde akciğer kanseri olursunuz aman dikkat edin. Sağlık ihmale gelmez. ffp3 maske kullanın. Biraz pahalı maskeler ama akşam saatlerinde yürüyüş varsa ya da dışarı çıkmanız gerekiyorsa mutlaka kullanın. İnsanlar çok basite alıyor ama yaşlar 40-50 leri bulunca akciğer kanseri kaçınılmaz oluyor. Ya da solunum yolu hastalıkları artabilir. Şahsen kendi sistemimi geliştiriyorum hayla. Proje tam bitsin video olarak paylaşacağım. Büyükşehirler resmen pislik soluyor. Günde 1 kaşık kömür tozu yutuyoruz kimse farkında değil. Devlet bununla ilgili bir çözüm üretmiyor. Esasen hiç kafaya takmıyor. Ülke vatandaşları da vurdumduymaz. Nasıl olsa evimdeki hava iyi diye düşünüyor. Ama acısı fersah fersah çıkacak kimsenin umrumda değil. Yılbaşında deniz suyu sıcaklığı 20 derece olacak az önce haberlerde geçti konusu. Kimse anlamak istemiyor. Ankara istanbul izmir gibi şehirlerde yaz aylarında her zamankinden daha büyük su sıkıntısı çekilecek.
-
ALLAH razı olsun sonunda biri bu konuyu ele aldı . İstanbul'da yaşıyorum tam olarak alakası var mı bilmiyorum ama bu son seneler havada çok fazla toz kir var gibi . Mesela evde çalışma masasini her gün sildigim halde ertesi güne tozlanıyor. Yine evde ki eşyalar , parke , camlar çok fazla tozlanıyor. Öyle kirli , temizlik yapmayan biriside değilim . Aynı şekilde aracı yıkatıyorum , 2-3 güne kirleniyor. Özellikle İstanbul'da çok fazla inşaat var , çok fazla araba , trafik oluyor , çok fazla fabrika var. Bütün bunların havayı kesinlikle kirlettigine inanıyorum .
Hala bu sorunun gündeme gelmemesi inanılmaz. Hava bu kadar kirlenmeye devam ederse nefes bile alamayacagız. Konu sahibinin dediği gibi ciddi hastalıklar da baş gösterir .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aydınlıkİstanbullular dikkat! Pencere bile açmayın...https://www.aydinlik.com.tr/haber/istanbullular-dikkat-pencere-bile-acmayin-359331
Haberlere çıktı. Kimse ortaya çıkıp kendini göstermezse hiçbir şey olmaz. Amaç dikkat yaratmak. Korktuğum şey bunu da siyaset malzemesi haline getirmeleri. Sağlık kaybedilince tomarla para dökülse geri gelmez. Akciğer kanseri vakaları artınca ilerde beni anlarlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen haftasonu esenyurt'daydım ben böyle hava görmedim . Sanki sis varmış gibi kirli bir hava vardı . Çok kötü görünüyordu. Şimdi siteden genel hava kalitesi haritasına baktım . Çogu yer sarı hic yeşil alan yok . Yani ulkemizin çoğu yerinin hava kalitesi çok iyi değil. Özellikle fabrikaların yoğun bulunduğu Gebze çok sıkıntılı . Maskesiz dışarı çıkmamak lazım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- reflor ishali kaç günde keser
- esenyurt fatih mahallesi
- kredi kartımdan alışveriş yapılmış savcılık
- savaş durumunda evde bulunması gerekenler
- kafada zımba dikiş varken banyo yapılır mı
- dünyanın en büyük vinci
- prompt mühendisliği nedir
- para sayma makinesi bim
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X