Şimdi Ara

HAVA FİLTRESİ BASINÇLI HAVAYLA TEMİZLEMEK DOĞRU BİR DAVRANIŞ MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimi diyor ki arada bir Hava filtresini temizleyin
    Kimi de diyor ki basınçlı hava ile TEMİZLEMEYİN, filtre delikleri genişler motor içine toz kaçar o tozlar zımpara etkisi yapar diyor
    kimi türkiye yollarında 3 bin km den fazla hava filtresi iş görmez diyor

Doğrusu nedir bu işin?
    klimanın polen filtresine hava tuttum
    tertemiz oldu
    ama motor hava filtre işini sizlere danışmak istiyorum

• Tersten tutup fazlada yakından tutmazsan sorun olmaz.
  • Hocam kaç kuruşluk şey tozu pisligi ile ugraşmaya aracı riske atmaya degmez.
  • hava porları tıkanıyor, basınçlı hava tutunca üstteki toz toprak uçuyor bir kısmı da deliklere iyice yerleşiyor,, içeri hava girişi zorlanır çekişten düşer, değmez yani...
  • ben de "kaç kuruşluk şey" diyenlerdenim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-20 lira için uğraşmaya değmez 10.000 km'de bir değiştirin yeter.
  • hava filtremin yedeğini bile aldım, filtre sıkıntısı yok
    maksat bilgimiz artsın duruma vakıf olalım

bakım kitapçığı 20 bin de değiştirin diyor (çok tozlu ortamda erken değiştirin gibi bir de ek yapmış)
    bence de 10 binde veya 8 binde bir değişim iyi (kirli hava filtresi anca zarar)
    kimi de 5000 de bir değiştiririm diyor

hızlı cevaplarınız için teşekkürler hepinize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zararı olmaz ama değiştirmek daha makul
  • Benzinlikteki hava tabancasının basıncı çok yüksek. Filtreyi yırtsa şaşırmam. Arabanın içine tabancayı sıkarken toz kaldırdı. Kalorifer kanalına tutunca içini komple sis kapladı.

Arabanın gaz pedalında hiç tepki kalmamışsa, Deutz minibüs gibi gidiyorsa hava tutulabilir. Yol şartları her bölgede aynı olmayabilir. Hava tutarken çok uzaktan başlayıp toz çıkmaya başladıktan sonra daha fazla yaklaştırılmazsa hasar vermeden temizlenebilir. Üstte yazılmış, tersten tutmak lazım. Yani temiz tarafa tutup kirli taraftan atması lazım. Düz tutulursa tozlar filtreye saplanıp deler.

Filtreyi kolay ve ucuz temin edebiliyorsanız uğraşmaya değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 12 Mayıs 2016; 13:39:18 >
  • Üç kuruşluk filtreye hava mı tutacam, gider yenisini alir takarim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru değildir.
    Değiştirin gitsin.
    Hatta turbo araçlarda TRde 5-7 bin kmde bir değiştirseniz motor ömrü için iyi olur.
  • 10k kilometreden sonra artık değişim vakti gelmiştir hemen hemen ama biraz daha kullanayım diyosan basınçlı havayla zarar vermeden temizlersen bir 5k daha binersin hiç temizlemenden bile 15k binsen bişey olmaz bu normal şehir şartları ile köyde toz toprakta giden araba için aynı değildir tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.