Şimdi Ara

Su soğutma hava akışını etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lian li lancool 3 aldım. Şimdilik eski hava soğutucumla kullanıyorum. Kasada altta 3 önde 3 arkada 1 fan var. Şimdi eğer hava soğutu alırsam tepeye de 3 tane fan alıcam. Soğutucu ve fanların maliyeti 5 bini bulacak. Sıvı soğutma alırsam da 420lik alıcam, bu sefer de tepeye fan almak zorunda kalmıcam. Aslında ikisinin de fiyatı başa baş gelecek.

Benim merak ettiğim ise radyatörden dolayı hava akışı bozulur mu? Radyatör üstündeki fanlar sanırım içerideki kasa içinden hava alıp radyatörde üflüyor yalnız bu pcdeki diğer donanımların serin çalışması için yeterli olur mu? Yani hava soğutma olsa tepedeki 3 fan engelsiz şekilde içeride biriken sıcak havayı tahliye edecek ama sıvı soğutmada radyatörü geçmek zorunda kalacaklar ve içerideki hava her zaman biraz daha sıcak olacak.

Arcticin su soğutma ürünü biraz kalın. Normalde 6 fan takmayı düşünüyordum, arcticin p14 fanlarından. Yani üfleyen ve çeken. 420 takarsam da sığacak ama arkadaki 120mmlik fanı çıkartmak zorunda kalabilirim. 360 takarsam arkada 140 kalır, 360da daha rahat sığar.

Benim amacım, diğer bileşenlerin de soğuması. Cpu odaklı soğutma kullanmak istemiyorum çünkü ekran kartım da epey ısınıyor. Hotspot çoğunlukla 98-100 derece arası gidip geliyor.

Son olarak, biraz uzattım ama 360 ya da 420 takıp 3 fanla mı donanımımı daha çok soğuturum, hava soğutma takıp tepeye 3 fan takıp mı yoksa 6 fanlı sıvı soğutma takıp arka fanı boş bırakarak mı? Siz ne tavsiye edersiniz, işlemcim 7800x3d bu arada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.