Şimdi Ara

Fan temizliği için yağlı mı yağsız mı kontak sprey?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, fan temizliği için sprey arıyordum ama bu yağlı (kırmızı) ve yağsız (mavi) kontak spreyler arasında kararsız kaldım. Araştırdığıma göre bazıları yağlı kullanıyor ama bazı videolarda izlediğim kadarıyla yağsız kullanan da var. Yağsız olan plastiğe zarar verebiliyormuş vs ama anakartın üstüne bile sıkıyorlar :)

Şimdi bu spreylerin farkı nedir? Özellikle laptop için hangi sprey nerede kullanılır? Fan vs...Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fan Temizliği için Yağlı mı Yağsız mı Kontak Sprey?

Fan temizliğinde kullanılacak kontak spreyin türü, fanın bulunduğu yere ve kirlilik türüne bağlıdır.

Yağlı Kontak Sprey

• Yağlı kontak spreyler, yağlı kirliliği gidermek için idealdir.
    • Toz, kir ve yağ birikimlerini etkili bir şekilde çözer ve temizler.
    • Elektrikli aletlerin ve bileşenlerin hareketli parçalarını yağlamak için de kullanılabilirler.

Yağsız Kontak Sprey

• Yağsız kontak spreyler, hassas elektronik bileşenlerdeki toz ve debris gibi hafif kirlilikleri gidermek için kullanılır.
    • Buharlaşma özelliğiyle kirleri uzaklaştırır ve kalıntı bırakmaz.
    • Hassas ekipmanların ve elektrik aksamlarının temizliğinde tercih edilir.

Kontak Spreyi Yerine Ne Kullanılır?

• Kontak spreyi yoksa, izopropil alkol veya elektronik temizleme sıvısı gibi alternatif temizleyiciler kullanılabilir.
    • Ancak, bu alternatiflerin kontak spreylerin kadar etkili olmadığını unutmamak gerekir.

Yağsız Kontak Sprey Nerelerde Kullanılır?

• Elektronik cihazlar (bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar)
    • Fotoğraf makineleri
    • Saatler
    • Hassas aletler

Kontak Sprey Ne İşe Yarar?

• Elektriksel bağlantılardaki oksitlenmeyi ve korozyonu önler.
    • Elektrik akımını iyileştirir.
    • Kirliliği ve kalıntıları giderir.
    • Hareketli parçaları yağlar ve sürtünmeyi azaltır.

Yağlı Kontak Sprey Nerelerde Kullanılır?

• Otomotiv (buji kabloları, elektrik bağlantıları)
    • Elektrikli aletler (matkaplar, testereler)
    • Endüstriyel makineler
    • Dış mekan bağlantıları

Kontak Sprey Nedir?

Kontak spreyi, elektrikli aletlerdeki ve elektronik cihazlardaki elektrik kontaklarını temizlemek ve korumak için kullanılan bir spreydir. Elektriksel direnci azaltır, korozyonu önler ve hareketli parçaları yağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://www.henkel.com.tr/1978_2153_TRT_HTML.htm

bunu kullanabilirisin fakat önce tozdan arındırman lazım..(sökerek yapın)
  • Fan miline ulaşmadıktan sonra yağlı kontak spreyin hiç bir faydası olmaz , bilhakis toz tutar . fanı sökün arkasında etiketin altında ufak plastik kapak olur ,çıkarın bir damla makina yağı veya yağlı kontakt sprey sıkın . bazı modellerde kapak olmuyor ,dikkatlice pervaneyi söküp mili yağlamak gerekiyor .
  • Maviye gerek yok diyorsunuz yani. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekentli46

Merhaba, fan temizliği için sprey arıyordum ama bu yağlı (kırmızı) ve yağsız (mavi) kontak spreyler arasında kararsız kaldım. Araştırdığıma göre bazıları yağlı kullanıyor ama bazı videolarda izlediğim kadarıyla yağsız kullanan da var. Yağsız olan plastiğe zarar verebiliyormuş vs ama anakartın üstüne bile sıkıyorlar :)

Şimdi bu spreylerin farkı nedir? Özellikle laptop için hangi sprey nerede kullanılır? Fan vs...Teşekkürler

Yağlı

• yağsız olan potansiyometre ve kontakların üzerinde yağ kir olan switchler içindir .

yağlı olan hem yağlayıcı özelliği vardır , hem switchlerin kontaklarının düzgün çalışaması ve temizliği içindir..

Fan motoruna bir damla makina yağı yeterlidir , isterseniz çok az olmak kaydıyla ( bulamadan ) WD- 40 iş görür.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt

Hocam, örneğin direnç, kondansatör gibi şeylerin üzerine yağsız contact cleaner sıkıyoruz?

Fan, switch, yada ses açma kapama yapan şeyler içinde yağlı olanı mı kullanıyoruz?

Benmi hoparlörüm var. Sesini arttırma ve kısma döner tekerleğin olduğu kısma yağsız sprey sıktım. Doğru mu yapmışım?

Ev kullanıcısı olarak, elektronikte uzman birisi değişim. En fazla, ihtiyaç halinde kaba leyim yapan birisiyim.

Elektrikten bir miktar anlarım ama elektronikte uzman değilim bu sebepten ses açma kısma döner tekerlerk diye ifade ettim, siz daha iyi yorumlarsınız.

Ayrıca, kombilerde fan motoru oluyor. Kombi fan motoru temizliğinde servis lavaboda fanı yıkıyor, tozlarından arındırıyor.

10 sene önce, kombi bakımı yaptırmıştım. Yetkili servis, sende yağlı sprey var mı diye sormuştu. Bende WD40 var demiştim, o olmaz demişti. Sanırım yağlı contact cleaner sormuştu.

Bende bu sene ne olduğunu öğrendim, ses kısma aparatına yağsız sıkınca, hiç cızırtı falan gelmedi, yeni gibi oldu.

Evde şuan BEST marka yağlı ve yağsız sprey var.

Evde, WD40'da senelerdir bulundururum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özellikle güvenlidir diye belirtilmediyse yağlı sprey lastiği ve plastiği (genel anlamda sentetiği) çözer. Aman ha!

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Kombi fan motorunda yağsız mı kullanmak daha güvenlidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.