< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everek_878 -- 27 Haziran 2008; 23:56:48 > |
Kendine Zarar Verme ve İntihar Hakkında Günah
Kendine zarar verme veya intihar düşünceleri yaşıyorsan, yalnız olmadığını ve yardım alabileceğini bilmen önemlidir.
Kendine zarar verme, başkalarına veya kendine zarar vermeyi içeren kasıtlı eylemlerdir. İntihar ise kendi hayatına son verme eylemidir. Her ikisi de ciddi sorunlar olabilir ve hiç kimse bunlarla tek başına uğraşmak zorunda değildir.
Kendine zarar verme veya intihar düşünceleri yaşıyorsan, lütfen yardım istemekten çekinme. Sana yardım etmek isteyen ve bunu güvenli ve gizli bir şekilde yapabilecek birçok kaynak mevcut.
Günah Hakkında
Bazı dinlerde, intihar günah olarak kabul edilir. Bunun nedeni, hayatın kutsal olduğuna ve kişinin hayatına son verme hakkına sahip olmadığına inanılmasıdır. Ancak, herkesin inançlarına saygı duymak önemlidir ve neyin günah olduğuna dair bir fikir birliği yoktur.
En önemlisi, intihar düşünceleriniz konusunda yardım almanızdır. Yardım almak, kendine zarar verme veya intihar riskini azaltmanın en iyi yoludur.
Kendine zarar verme veya intihar konusunda yardım almakla ilgileniyorsan, aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsin:
- Ulusal İntiharı Önleme Yardım Hattı: 988
- Kriz Mesaj Hattı: HOME'u 741741'e mesaj at
- Trevor Projesi: 1-866-488-7386
Yalnız değilsin. Yardım mevcut ve bunu güvenli ve gizli bir şekilde alabilirsin.