Şimdi Ara

Saçımı uzatmak istiyorum ama bir yandan da kestirmemek için kendimi zor tutuyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya beyler, uzun saçın bana yakışacağını düşünüyorum ve en çokta en azından bi deniyim kafasındayım. Ama saçım gür ve biraz dalgalı. Bu yüzden de saçın arka tarafı(ensenin üst kısmı özellikle) baya uzun olduğundan duştan 1-2 saat sonra dalgalı oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Enseyi ve faulleri nasıl kestirmeliyim yada kestirmemelimiyim bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı durumdan muzdaribim
  • Selam hocam

Aynı saç şekline bende sahibim. Yaklaşık 6-7 yıldır hep uzatacağım deyip 3 ay sonra illahlah edip kestiriyordum. Fakat ne olduysa başlarım nasıl göründüğüne diyerek uzatmaya başladım (Yaklaşık 11 ay oldu)

Uzatmaya başlamadan önce saçım 3 numaradan biraz daha uzundu (ele gelcek fön çekilcek kadar). Şuan toplanabiliyor ama ön tarafların arkaya daha rahat toplanması için daha 1-2 ayı var diyebilirim (Bu haldeyken az biraz rüzgarda bozuluyor)

Benim saçım biraz yavaş uzuyor. Bunu uzatırken farkettim. Belki senin saçın 8-9 ayda toplancak seviyeye gelir.

Asıl konuya gelmek gerekirse geçiş döneminde bu saçla nasıl başa çıktım?
    Özellikle tarihsel olarak bir zaman aralığı vermem gerekirse 5 ila 9. aylar arası yaklaşık 4-4.5 aylık süre boyunca saçım hiç şekil almadı. Alsa bile İngiltere düşeşi gibi 1 saat sonra kabardı ve tüm gün öyle dolaştım. Tek çözümü yıkadıktan sonra sprey sıkmak. Tabi pek sağlıklı değil önermem.

Bunun dışında 1 aydır Bioxcin'in şampuanlarından kullanıyorum ve aşırı farketti saç kalitem (önceden H&S kullanıyordum).

Uzatırken 9. aya kadar her ay gidip düzenli olarak enseyi kısalttırdım. Uzayınca orantılı gözüksün diye (Uzamaktan kastım toplanabilcek seviyeye gelmesi). 9. aydan sonra enseyide kestirmeyi bıraktım. Şuan doğal bir şekilde uzatıyorum. 2-3 aydır hiç berbere/kuaföre uğramadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Selam hocam

Aynı saç şekline bende sahibim. Yaklaşık 6-7 yıldır hep uzatacağım deyip 3 ay sonra illahlah edip kestiriyordum. Fakat ne olduysa başlarım nasıl göründüğüne diyerek uzatmaya başladım (Yaklaşık 11 ay oldu)

Uzatmaya başlamadan önce saçım 3 numaradan biraz daha uzundu (ele gelcek fön çekilcek kadar). Şuan toplanabiliyor ama ön tarafların arkaya daha rahat toplanması için daha 1-2 ayı var diyebilirim (Bu haldeyken az biraz rüzgarda bozuluyor)

Benim saçım biraz yavaş uzuyor. Bunu uzatırken farkettim. Belki senin saçın 8-9 ayda toplancak seviyeye gelir.

Özellikle tarihsel olarak bir zaman aralığı vermem gerekirse 5 ila 9. aylar arası yaklaşık 4-4.5 aylık süre boyunca saçım hiç şekil almadı. Alsa bile İngiltere düşeşi gibi 1 saat sonra kabardı ve tüm gün öyle dolaştım. Tek çözümü yıkadıktan sonra sprey sıkmak. Tabi pek sağlıklı değil önermem.

Bunun dışında 1 aydır Bioxcin'in şampuanlarından kullanıyorum ve aşırı farketti saç kalitem (önceden H&S kullanıyordum).

Uzatırken 9. aya kadar her ay gidip düzenli olarak enseyi kısalttırdım. Uzayınca orantılı gözüksün diye (Uzamaktan kastım toplanabilcek seviyeye gelmesi). 9. aydan sonra enseyide kestirmeyi bıraktım. Şuan doğal bir şekilde uzatıyorum. 2-3 aydır hiç berbere/kuaföre uğramadım.
    Çok teşekkürler hocam. Zaten saçımla ilgili sıkıntım yok ama işte ense ve fauller görüntüyü bozuyor ondan rahatsızım. Ense bildiğin ortada kuyruk oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Selam hocam

Bioxinin hangi serisi

• Brezilya fönü, keratin uygulaması yaptırın, 2-3 ay kaldığı söyleniyor, keratin şampuanı ve kremleriyle daha uzun süre kalıcılık sağlayabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

Bioxinin hangi serisi

Alıntıları Göster
    Quantum serisi Sağlıklı uzama şampuanı
    bioxcin.com.tr
    Bioxcin Quantum Sağlıklı Saç Uzatma Şampuanı
    https://bioxcin.com.tr/seriler/quantum/Saglikli-Uzama-Sampuani

@KARETRA -- Rica ederim. Evet ense çok iğrenç duruyor uzatırken düzenli bir şekilde alınmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Ocak 2019; 19:28:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saçını düzleştirmeyi dene kremlerle keratin diye geçiyo araştır çok pahalı değil geçiş döneminde rahatlık sağlar ama saça zarar veriyor tabi ama tek çözüm bu bence
  • Benimde saçım dalgalı eskiden saçım uzundu, kestirdim şimdi tekrar uzatıyorum

Belli bir aydan sonra şekil alması zorlaşıyor. Ben sadece üstlerini uzatıyordum. Şekil olarak sağa veya sola atıyordum. 2 3 ayda bir kırıkları aldırıyordum

10. Aydan sonra düzgün görünmeye başlamıştı

• Sabretmelisiniz arkadaslar yapacak pek bir sey yok. En fazla yanlari ve arkalari uclarindan kestirin ilk 5-6 aydan sonra. Oyle surekli de kestirmeyin yani duzelttiricem diye uzamaz yoksa. Uzatmak istiyorsaniz uzatin mutlaka ama. Ben bir kere cektim o cileyi yillardir uzun, zorunda kalmadan kestirmeyi dusunmuyorum surekli belli bir uzunlukta tutuyorum son 1-1,5 senedir(onceden belime geliyordu artik omuz ve omuzlarin biraz asagisi arasindalar) Siz de eger yakisacagini dusunuyorsaniz ve hevesiniz varsa uzatin. Uzun sac insani iyi hissetiriyor farkli oluyorsunuz cogu hemcinsinizden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an uzun saça sahip biri olarak yazıyorum. Aynı saç yapısına sahibiz anladığım kadarıyla. Bende de aynı şey oluyordu, hep uzatacağım deyip bir süre sonra berberde buluyordum kendimi.

En son dedim ki uzatacağım. Sonra saldım olduğu gibi hiç dokunmadım. Saç uzatırken belirli bir geçiş dönemi var hocam. O ara çok sıkıntılı. O arada çevredeki herkes bana kestir artık şu saçını yeter, bu ne böyle, papaz gibisin, hiç yakışmıyor, tipini bozuyor vb şeyler söylüyordu. 11 ay sonunda saçları arkadan toplamaya başladım ve ilk topladığım gün herkes iyi ki bizi dinlemedin, çok yakışmış, süper oldun demeye başladı. Şimdi askere gideceğim diye saçlar gidecek, herkes üzülüyor benim saçlara. :)

Hiç takma kafana, olduğu gibi uzat. 10-11 ay sonra karşılığını alırsın. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben saçlarımı 16 ay kadar uzattım omzumun birazcık altında sayılır bi saçım vardı. Evet uzatması zor belli zamanlarda şekil almıyor kabarıyor. Gerçekten kestireceğim artık dediğim çok oldu ama vazgeçmedim ve uzattım. Hikayenin sonunda müdür yardımcısının ısrarları ile saçımı kestiriyorum (Şuan tekrar uzatmaya başladım zaten son sınıfım.)

• bende uzatıyorum ama şuan istediğim uzunluğa geldi. Memlekette olduğum sürece 2 ayda 1 falan berbere gittim. şimdi bayadır gitmedim ensem baya uzadı kıvrılıyo kulağımın altına doğru. Ama üst tarafı ense olmadan arka tarafta bağlayabiliyorum. Ve hoşuma gidiyor bu tarz. Memlekete gidince enseyi kısalttıracam biraz

Saçımı uzatmak istiyorum ama bir yandan da kestirmemek için kendimi zor tutuyorum!şu soldaki eleman gibi ensem uzun ama biraz

Saçımı uzatmak istiyorum ama bir yandan da kestirmemek için kendimi zor tutuyorum!

şu tarz da hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebedi Dumura Uğratıcı -- 1 Ocak 2019; 20:50:31 >

• Saç uzatmak sabır işidir, bağlayamadığın uzunluktayken dışarı çıkarken köpük, wax sürerek şekil verebilirsin, evde rahatsız olursan bandana takabilirsin. Uzama evresi sıkıntılıdır ama uzadıktan sonra rahat edersin, hatta bence kısa saçtan bile daha rahat diyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köl Tigin

Şu an uzun saça sahip biri olarak yazıyorum. Aynı saç yapısına sahibiz anladığım kadarıyla. Bende de aynı şey oluyordu, hep uzatacağım deyip bir süre sonra berberde buluyordum kendimi.

En son dedim ki uzatacağım. Sonra saldım olduğu gibi hiç dokunmadım. Saç uzatırken belirli bir geçiş dönemi var hocam. O ara çok sıkıntılı. O arada çevredeki herkes bana kestir artık şu saçını yeter, bu ne böyle, papaz gibisin, hiç yakışmıyor, tipini bozuyor vb şeyler söylüyordu. 11 ay sonunda saçları arkadan toplamaya başladım ve ilk topladığım gün herkes iyi ki bizi dinlemedin, çok yakışmış, süper oldun demeye başladı. Şimdi askere gideceğim diye saçlar gidecek, herkes üzülüyor benim saçlara. :)

Hiç takma kafana, olduğu gibi uzat. 10-11 ay sonra karşılığını alırsın. :)
    Motive ettiniz hocam beni sağolun. İşte sadece şu ense olayı iştahımı kaçırıyor :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.