|
Bildirim
|
(Laf meclisten dışarı)
Üçkağıt, hırsızlık ,hak yeme , vs vs vs ... Öyle bir para hırsı var ki toplumda.Kimse ihtiyaç için birşey almıyor artık.Herkes eşine, dostuna, komşusuna ,akrabasına hava atma derdinde...Tabii bunları da yapabilmek için para lazım.Kazandığı yetmeyince yukardaki sıfatlara bürünüyorlar maalesef... |
hocam sanki dünyanın en ağır işinden bahsediyorsunuz yahu . sizin işiniz bir zorsa diğerlerinin on kat daha zor. hiç mi utanmıyorsunuz yahu bu savunmayı yapmaktan. en fazla derse girer anlatır çıkarsın dinlemeyen dinlemez bu kadar , başarınızı sorgulayan bile yok . diğer sektörlerde yapılan hayvani baskı ve ücret karşılığını saymıyorum bile. siz yeterli donanıma sahip iyi bir öğretmen olabilirsiniz ancak öğretmenlerin en az %90 kesimine boşa para veriliyor.
|
Size bu barbar hayatınızda mutluluklar. Eve kapatacaksanız bence evlenmeyin. Ben de eşim de üniveriste yıllarımızdan beri çalışıyoruz. Herhangi bir kafa kesme olayına rastlamadım henüz. Size de tavsiyem asgari ücretle evde duran birisine bakacaksanız evlenmeyin. Ne siz ona ne o size yük olsun.
|
Bende Bursada yaşıyorum, etkili bir çevrem var.. çalıştığınız şirketin sadece adını yazmanızı rica ediyorum :)
25 yaşında 9 bin.. Bende başlayım o şirkette hemen işe :) |
Bekar 25 yaşında. 9 bin maaş. Hmm
Sonunda allaha Şükür. Ne iş yapıyorsun merak ettim? 25 yas ve 9 k maaş. Türkiye de yaşıyorsun.. Burnuma kötü kokular geliyor. |
Herkesin atladığı bir nokta var. Tasarruf yapinca, biraz tutumlu olunca her şeye sahip olunabildiğini söyleyen kişiler var. Sizin için tasarruf, tutumluluk mesela nasil oluyor? 1 kişinin 1 ayda 1 kg et yemesi gerektiğini varsaysak 4 kişilik ailede 4 kg et aylık 200 lira yapar. Et yemezsek 200 lira tasarruf ederiz ama sağlıklı yaşar mıyız? Ya da doğalgaz yakmayip evde 3 kat giysiyle oturmak tasarruf mudur sizler icin? Gidip her ürünün en düşük kalitesini alıp vasat bir hayat yaşayarak ev, araba sahibi olsan nolur olmasan nolur? Ayda 1,2 hafta sonu eşinle sinemaya gitmeden, dışarda bi akşam yemeği yemeden sürekli evde oturarak biriktirdiğin paranın bir önemi yok.
İkinci mevzu ben eşimi calistirmam diyen kişiler eşlerinin tacize maruz kalacağını falan söylüyor ve bunun icin calistirmayi uygun bulmuyorlarmis. Kadınlar sadece iş yerlerinde tacize uğramıyor, sokakta, otobüste, avm de her yerde oluyor bu olaylar o zaman eşlerinizi evden de çıkartmayın çünkü o dediğiniz tacizciler her yerdeler. Ayrıca iş yerinde terbiyesizin biri eşinize ahlaksız tekliflerde bulunursa eşiniz düzgün biriyse o insana ağzının payını verir. Neymiş erkekler evli kadinlari yoldan cikartiyormus. Senin eşin yoldan cikmaya müsait değilse kusura bakma kimse onu yoldan cikaramaz. Esra Erolda izlediğin kadınların hepsi eşini, çocuğunu terk eden başkasına kaça namussuz kadınlardır, eve de kitlesen bu tip kadınlar bir yolunu bulur o ahlaksızlığı yine yapar. |
Babası da Akdır bunun. Baba oğul trolleyerek kazanıyorlardır
|
İyi yemiş milleti neyse siyasete gerek yok |
Annem ve babama hayranlık duyuyorum. Allah onlardan razı olsun.
20 yok önce köyden şehre birkaç altın ve patates çuvalıyla gelmişler. Şimdi 2 evimiz var. Şu anda da araba bakıyoruz 20k bütçe ile. İlk arabamız olacak. Ailemizin piyasa değeri 300k. Babam şu anda 3,5k maaş annem de 500 TL getiriyor. 4 kardeşiz. Evde tek ben üni okuyorum, en büyüğüm. Az bir bursum var o da bana yetiyor, aile bütçesine hiç yük değilim. Övünmeyi sevmem de başarı örneğiyiz yaa. Hükümetin başına anamla babam geçse 10 yılda alamanyayı geçeriz evelallah |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 17 Aralık 2019; 15:32:10 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 20 Aralık 2019; 12:9:25 > |
|
|