Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı ortamda erkeklerin bulunduğu bir ortamda nasıl oluyor da böyle rahatça eyvallah diyebiliyorsunuz. Maalesef ülkemizin ahlaki durumu ortada. Resmen cinsel açlığın afrikası.
    İstediği yere gider gelir kimse de tek laf edemez hatta onun yürüdüğü yolda ya uzak bir köşeden geçer yahut başını önüne eğer de geçer. Çünkü bulunduğum yer küçük bir yer ki istanbula sadece tatile gittiğim zaman asıl cahil, görgüsüz ve sapık insanların orada olduğunu net şekilde görebiliyorum.
    Tüm bu söylediklerim benim zorlamamla olan şeyler değil, aksine eşimle evlenmeden önce görüştüğümüzde bana söylediği şeyler. ( Ben herhangi karışık ortamda çalışmam, böyle bir şeyi teklif bile etme lütfen.)
    Tüm bu barbarlık olarak nitelendirdiğin şeylere rağmen etraftaki insanları kıskandıracak nitelikte mutlu ve mesut yaşıyoruz. Bu denli barbar olmamıza rağmen gayet görgülü, bilgili ve kültürlü insanlarız.
    Asıl barbarlık, bilip bilmeden karşındaki insanı cahil ve meziyetsiz olarak yorumlamaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Şu yeni nesil ne kadar ilginçsiniz??? Her şeyi kolayca elde etmeyi hayal ediyorsunuz. Ailenin durumu iyi değilse, dürüst ve onurlu bir insan isen sızlanacağına çalışıp çabalayacaksın, bu kadar basit. 25 Yaşında Askere gittim, askerde iken Babam vefat etti döndüğüm de elimden tutacak kimse olmadığı için oturdum sabahlara kadar ders çalışarak DMS (Devlet Memurluğu Sınavı şimdi ki KPSS) kazandım, İzmir de küçük bir memur oldum yıl 2000 yılının sonu, 2001 yılının başı. 6 ay sonra memleketimden bir kızla nişanlandım (Çalışmayan ev hanımı). 1 yıl yemedim içmedim para biriktirdim, mütevazi bir düğün, mütevazi eşyalarla evlendim.

1 Yıl sonra düğünde takılan az buçuk takı, biraz birikimle Murat 131 aldım 1981 Model (Çocuğum olacağı için). 2 Yıl sonra birikimimle 1987 Model Ford Taunus aldım, 2 Yıl sonra biraz kredi ve birikimimle Tempra SX-AK aldım 1994 Model aldım. 3 Yıl Sonra Yine biraz birikim biraz kredi ile 2006 Model Hyundai Accend aldım. 3 Yıl sonra 2013 Yılında Kredi faizleri 0,68 e düşünce Ev aldım, arabamı satmadım, çünkü satarsam bir daha alamayacağımı biliyordum.

2014 Yılında 2. Üniversitemi bitirdim, 40 Yaşında

2015 Yılında sonunda görevde yükselme sınavını kazanarak çalıştığım kurumda Müdür oldum.

2016 Yılında ödemelerim hafifledi, Hyundai yi satıp üstüne biraz kredi çekip 2011 Model 63.000 km de Renault Grandtour 1,5 dci aldım.

2 Hafta önce de Renault'u peşinat olarak verip 0 km e Dacia Duster alarak hayalimi gerçekleştirdim.

Şimdi ki hayalim Allah nasip ederse daha büyük bir ev alabilmek, alabilirim veya alamam nasip olursa olacak veya olmayacak, önemli değil.

46 Yaşındayım, çalışıp çabalayarak anca bu kadar oldu, eminim isterseniz siz benden daha iyi şeyler yaparsınız, yeter ki isteyin ve çabalayın.
    Eski nesil lise mezunu olmanın bile yettiği, çok daha az rekabet olan koşullarda rahatça çalışıp 38 yaşında emekli olup emeklilik ikramiyesiyle ev alırken, yeni nesil inanılmaz bir rekabet ortamında iş bulabilmek için yüksek lisans, doktora vs yaparak, 2. 3. yabancı dil öğrenerek rakiplerinin arasından sıyrılmaya çalışıp, bin türlü sınava girerek insani koşullarda bir iş bulup, maaşından kısarak ucu ucuna yaşayıp, 30 sene kredi ödeyerek ev alıp 70 yaşında emekli olup bir araba bile almaya yetmeyecek emeklilik ikramiyesi alıyorsa, bi zahmet yakınsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Eniştem ögretmen. Arkadaşın yazdıgının fazlası var eksigi yok :) Bu ülkede en rahat koşullarda yaşayanlar ögretmenlerdir şu an. Tek maaşla altında son model Corolla, 300 bin liralık evi var. Ek derslerle birlikte şelale gibi akıyor resmen para. Kredi olanakları sınırsız zaten. Ultra yüksek limitli kredi kartları. İşten atılma korkusu yok. Patrondan azar işitme yok. Her yaz eşi ve çocuguyla birlikte Ege turu yaparlar. Dogrudur 3 ay tatil yok. 2 ay var. 2 aya sıgdırmaya çalışıyorlar işte tatillerini.

Ögrencilerle muhattab olmak zorunda bile degil. Anlatır dersini çıkar. Dinleyen dinler, dinlemeyen dinlemez, kendini baglamaz.

Alıntıları Göster
    Madem bu kadar rahat ve bol kazançlı bir meslek, sizde öğretmen olun:)

Düzeltme: yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathematician_01 -- 17 Aralık 2019; 20:17:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir aile 2020 lira ile nasıl geçinir? Nasıl ev sahibi olur? Ev sahibi olamadın diyelim, nasıl kira verir? Nasıl araba sahibi olur? Çokluğuna çocuğuna ne yedirir içirir?

Siz yine benim söylediklerimi aklınızda bulundurun. Maaşınız asgari ücretse evlenmeyin. Eşiniz de çalışmayacak, bir de çocuk olsa durum daha vahim. Sırf bez masrafı bile belini büker asgari ücretlinin.

Ben kadınların çalışıp kendi finansal özgürlüğünü almasından yanayım. Öbür imam olan arkadaş eskiden mi daha mutluydu aileler şimdi mi demiş. Eskiden kadınlar okumadıkları için ve maddi gelirleri olmadıkları için erkek ne derse onu yapmak zorundaydı. Bir çoğu dayak yemesine rağmen ses çıkarmıyordu. Evi terketse kendi kendini idame ettirecek iş gelmiyordu elinden. Evi terkedemedikleri için ve susmak zorunda oldukları için mutlu gözüküyorlardı. Mutlu gözükmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise şiddete maruz kalan kadın evi bırakıp gidebiliyor. Bu da bir çok erkeğin işine gelmiyor.

• Ben onu arkadaş kafasını keser mahallede yürürüm dediği için dedim. Bu barbarlık değildir de nedir? Hangi dinde Allah'ın verdiği canı kul alabiliyor?

• 2020 lirayla ev sahibi olabildiyseniz gerçekten tebrik ediyorum. Aileden kaldıysa da kendinizi şanslı sayın. Bana kalmadı.

• babadan kuruş almıyorsa lira alarak bu işi gerçekleştirebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

2020 lirayla ev sahibi olabildiyseniz gerçekten tebrik ediyorum. Aileden kaldıysa da kendinizi şanslı sayın. Bana kalmadı.
    Hocam benim aileden kalma çok şükür ailem banada biraderimede bir ev bir araba aldı, en yakın arkadaşıma ailesi bir ev aldı kendi bekarken para biriktirdi 2016 fiesta aldı.

Kendi yağımızda kavruluyoruz 🤲

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem de, bu ülkede ailen durumunuz iyi değilse belinizi kolay kolay doğrultamazsınız. Sokakta gördüğünüz o hayatları yaşayan insanların öoğunluğu aileden gelen mirası götüren tipler, geriye kalanlar da hırsızlık, kara para aklama ya da uyuşturucu gibi illegal yoldan geliri tüketenlerden oluşuyor.

Çalışarak çabalayarak bu ülkede çöp dalı sahip olunmaz.
  • Alamaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Bir aile 2020 lira ile nasıl geçinir? Nasıl ev sahibi olur? Ev sahibi olamadın diyelim, nasıl kira verir? Nasıl araba sahibi olur? Çokluğuna çocuğuna ne yedirir içirir?

Siz yine benim söylediklerimi aklınızda bulundurun. Maaşınız asgari ücretse evlenmeyin. Eşiniz de çalışmayacak, bir de çocuk olsa durum daha vahim. Sırf bez masrafı bile belini büker asgari ücretlinin.

Ben kadınların çalışıp kendi finansal özgürlüğünü almasından yanayım. Öbür imam olan arkadaş eskiden mi daha mutluydu aileler şimdi mi demiş. Eskiden kadınlar okumadıkları için ve maddi gelirleri olmadıkları için erkek ne derse onu yapmak zorundaydı. Bir çoğu dayak yemesine rağmen ses çıkarmıyordu. Evi terketse kendi kendini idame ettirecek iş gelmiyordu elinden. Evi terkedemedikleri için ve susmak zorunda oldukları için mutlu gözüküyorlardı. Mutlu gözükmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise şiddete maruz kalan kadın evi bırakıp gidebiliyor. Bu da bir çok erkeğin işine gelmiyor.
    Harika yorum

• Bütçeni doğru hesaplarsan alırsın.

GiderimVar, Pennies gibi uygulamalar var. 6 ay boyunca tüm harcamalarını eksiksiz olarak yaz. Aylık ne kadar elinde kalıyor ona bak. "Yazmayı unuturum" deme, 1 ay yazınca sana oyun gibi gelecek. Eğer ayda 1.500 civarı arttırabiliyorsan 70-80bin tl'lik bir araç alabilirsin.
  • Borç da kalabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Dugun isi kadar sacma bi olay yok zaten. Turkiyede iyice gosteris isine donusmus. Yaza evleniyorum dugun mugun yok :) yapanlar dusunsun

Konuya donersek ilk aracimi almak icin anaparami yedek subaylikta biriktirmistim. Uzerine biraz yatirim ile parami arttirdim. Dogru zamanda istedigim araci aldim. Sonrasinda uzerine koyarak ilerledim. Su anda ilk arac olarak sifir araba almak cok zor. 5bin tl ile zaten imkansiz. Bekar halimle 2.500-3000tl altinda kredi karti borcu odemiyorum. Ufak tefek taksitlere ragmen
    hocam düğün yapmamaya eşinizi aileleri falan nasıl ikna ettiniz? yani resti hangi lafla çektiniz? ufak tefek tüyo verin de faydalanalım :)) düğünü saçma bulmakla kalmayıp düğün örf adet mevzularından tiksiniyorum da ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilter

Eski nesil lise mezunu olmanın bile yettiği, çok daha az rekabet olan koşullarda rahatça çalışıp 38 yaşında emekli olup emeklilik ikramiyesiyle ev alırken, yeni nesil inanılmaz bir rekabet ortamında iş bulabilmek için yüksek lisans, doktora vs yaparak, 2. 3. yabancı dil öğrenerek rakiplerinin arasından sıyrılmaya çalışıp, bin türlü sınava girerek insani koşullarda bir iş bulup, maaşından kısarak ucu ucuna yaşayıp, 30 sene kredi ödeyerek ev alıp 70 yaşında emekli olup bir araba bile almaya yetmeyecek emeklilik ikramiyesi alıyorsa, bi zahmet yakınsın.

Alıntıları Göster
    İşte sana ne anlatsam boş. Eski nesil derken, ben 200 sene önceden bahsetmiyorum. Hepi topu 20 yıl önce ben de üniversiteyi bitirerek başladım, yetmedi 2. Üniversiteyi 40 yaşımda bitirdim ve müdür oldum. 2 - 3dil bilmek zor bir şey mi sanıyorsun? Yemin ederim 11. Sınıfa giden kızım (Devlete ait Anadolu Lisesi kolej falan değil) İngilizceyi ana dili gibi biliyor, Almancayı orta düzeyin üstünde biliyor. Bunu nasıl başardı biliyor musun? Haftanın 5 günü okul dan sonra kursa giderek, geçtiğimiz 2 yıl İngilizce yi, bu yılda Almancasını geliştirmeyi çalışıyor. Hiç bir şekilde zorlamadım, kendi isteği ile yapıyor. Yeşil pasaportumuz var 2 yazdır Almanyaya dayısının yanına gidip dilini geliştirmeye çalışıyor.

Peki tam bu noktada sen ne yaptın kendin için? Oturup sızlanmak daha kolay değil mi??? Ha evettt bütün dünya sana karşı değil mi? Oysa ki sen herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünü bitirdiğin an ( Ooo beyzadem hoş geldin, bizde senin üniversiteni bitirmeni bekliyorduk geç 15.000 TL maaş la başla şu dublex evin anahtarı, şu da sana tahsis ettiğimiz BMW nin anahtarlığı) demelerini mi bekliyordun, olmadı mı??? Tüh hadi git biraz daha acı kendine. Senin kıymetini bilmiyor bu ülke. Oysa Kanada da doğsan böyle olmazdı, bu dandik ülke de senin kıymetini bilmiyorlar, yazık yaaaaa

• tefennili kullanıcısına yanıt

• bu arada konuya da yazmadan edemicem.. benim ailemden NE YAZIK Kİ hiçbir şey kalamıyor.. babamın yaptığı mesleği yapanların bir sürü evi var çocuklarına ev araba çekiyor hatta meslek kuruyor ama benim peder batırdı borca girdi elimizdekinden de olduk.. bu da benim şanssızlığım aga.. şu an işsizim maksimum da memur olurum eğer memur olursam nasıl araba alırım hiç bilmiyorum. 4 lira maaş kira fatura yeme içme evin ve kendinin ihtiyaçları her ay ortalama 2-2.5k arası olur. geriye kalan 1.5knın 500ü de bi şekilde erir elde kaldı 1k.. ulan 1k 1k ne biriktiricem ben 1 senede 12k yapar üstüne 24k kredi çeksem 36k'ya ne var ki? yok yok anca 20 yaşında araba alırsın eşşek gibi ona masraf edersin.. her şey ailede bitiyor.. bari ekonomi düzgün olsaydı ekonomi de böyle olunca düştük bir bataklığa.. evlenmekten korkuyorum çocuğuma benim yaşayamadığım şeyleri yaşatamam diye.. zaten ülkenin dişileri de sıkıntılı.. olum dertliyim ya la

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.