Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evli değilsin ve kadın çalıştırılmaz diyorsun bu neyin kafası ya hu?

Ha senin karın yüz veriyorsa öyle düşünürsün tabii...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

İşte sana ne anlatsam boş. Eski nesil derken, ben 200 sene önceden bahsetmiyorum. Hepi topu 20 yıl önce ben de üniversiteyi bitirerek başladım, yetmedi 2. Üniversiteyi 40 yaşımda bitirdim ve müdür oldum. 2 - 3dil bilmek zor bir şey mi sanıyorsun? Yemin ederim 11. Sınıfa giden kızım (Devlete ait Anadolu Lisesi kolej falan değil) İngilizceyi ana dili gibi biliyor, Almancayı orta düzeyin üstünde biliyor. Bunu nasıl başardı biliyor musun? Haftanın 5 günü okul dan sonra kursa giderek, geçtiğimiz 2 yıl İngilizce yi, bu yılda Almancasını geliştirmeyi çalışıyor. Hiç bir şekilde zorlamadım, kendi isteği ile yapıyor. Yeşil pasaportumuz var 2 yazdır Almanyaya dayısının yanına gidip dilini geliştirmeye çalışıyor.

Peki tam bu noktada sen ne yaptın kendin için? Oturup sızlanmak daha kolay değil mi??? Ha evettt bütün dünya sana karşı değil mi? Oysa ki sen herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünü bitirdiğin an ( Ooo beyzadem hoş geldin, bizde senin üniversiteni bitirmeni bekliyorduk geç 15.000 TL maaş la başla şu dublex evin anahtarı, şu da sana tahsis ettiğimiz BMW nin anahtarlığı) demelerini mi bekliyordun, olmadı mı??? Tüh hadi git biraz daha acı kendine. Senin kıymetini bilmiyor bu ülke. Oysa Kanada da doğsan böyle olmazdı, bu dandik ülke de senin kıymetini bilmiyorlar, yazık yaaaaa

Alıntıları Göster
    Ben de 200 sene önceden bahsetmiyorum, baby boomer neslinden bahsediyorum.
    Ben de oturup sızlanmanın bir işe yaramadığını bildiğim için kendimi geliştirmeye çalışıyorum, yüksek lisans/doktora yapmayı planlıyorum, dil öğrenmekle sadece iş bulmak için değil, kültürel gelişim sağladığı ve hoşuma gittiği için uğraşıyorum. Evet dil öğrenmek zor bir şey değil ama benim bahsettiğim nokta o değildi. Beni tanımadan kişisel olarak saldırmanız hoş bir davranış değil. Konudan sapıp ülke senin değerini bilmiyor di mi yaaa kıyamam .s .s moduna getiriyorsunuz. Bu kişisel bir şey değil, tüm nesille alakalı.

Sizden bir önceki nesil günümüz koşullarına göre çok şanslıydı, çok rahat koşullarda çok iyi yaşadılar, X ve Y nesli de boomerlar kadar olmasa da şimdiye göre daha rahattı. Bu yüzden günümüzde bu rekabet ortamında eski nesillere kıyasla daha fazla çalışan ve daha az maaş alıp çok daha geç emekli olan nesil bundan yakınınca tembellikle, açgözlülükle suçlamanız sinir bozucu.
    Biraz empati yapın. Üniversite üstüne yüksek lisans yapıp aylarca iş arayıp 100'lerce iş ilanına başvurup 1000lerce rakibinizin arasından sıyrıldıktan sonra 3000 tl maaşla işe başlayıp 75 yaşına kadar çalışmak zorunda olduğunuz gerçeğini bilseniz, liseden mezun olup 38 yaşında emekli olan boomerların ne kadar şanslı olduğunu düşünüp siz de yakınmaz mıydınız?

Yakınmak deyince sizin aklınıza kendini geliştirmeyip tüm gün cafelerde takılıp sürekli of keşke 50 sene önce doğsaydım diyen, 15k maaşla işe başlamak isteyen bir tip geliyor galiba. Öyle bir şey yok, kendimizi mecburen geliştiriyoruz, 15k maaşla işe başlama hayali kurmuyoruz ama bu şanssız olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Semsam

Hayatın boyunca kredi ödemişsin.Ve sanırım sonuna kadar ödemeye niyetlisin.
    Çok çalışıp karşılığını almanın bedeli krediyle ölmek mi?..

Alıntıları Göster
    Evet hayatım boyunca kredi ödeyerek, namusumla şerefimle Allah'a şükür kimseye el avuç açıp, muhtaç olmadan, buraya kadar geldim. Buyur sen daha iyisini yap. Ben 0 dan, cebimde 5 kuruş param olmadan başladım, bugün çalıştığım kurumda yönetici oldum, evlendim 2 çocuğum oldu, evimi, arabamı aldım, ve bunları dişimden tırnağımdan artırdıklarımla, gerektiği yerde kredi çekerek yaptım.

Zannetme bunları yaparken eşimin, çocuklarımın kıyafetine, yediği içtiğine kadar herhangi bir şeyde kısıtladım. Evet 5 yıldızlı otellerde tatile gidemedik, lüks restaurantlarda yemeğe götüremedim ama hiç bir şeyin eksikliğini de yaşatmadım çok şükür.

Eşimle 20 yıl geriye baktığımız zaman, pişman olduğumuz, ya da keşke şunu da yapsaydık dediğimiz hiç bir şey yok.

Sonuç olarak hayatın için daha iyisini yapmanın, daha iyi bir yolunu biliyorsan onu yap. Ben bu kadar yaptım ve çok mutluyum Allah'a şükür, inşallah sen daha iyisini yaparsın temenni ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakış açınıza hayran kaldım. Size göre ülkede iki türlü kadın var. 1 evde oturan, çalışmayan namuslu. 2 çalışan ve libidosuna hakim olamayan çok eşli. Namusuyla çalışan kadın yok. Hiç bir yerde, hiç bir mesajınızda geçmiyor. Siz bu kafayla devam edin. Eviniz doğalgazlı, kombili olsun. Su arıtması olsun. Maazallah siz evde yokken tüp biter su biter. Sonra katil olursunuz. Bu sapkınlığın sebebi baskıcı toplum olduğunun farkında değil misiniz gerçekten?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Keşke dediğin gibi olsaydı ama öyle değil işte.

Ben bu ülkenin fakir olduğuna inanmıyorum avrupada birçok ülkeden zengin, Fransa Almanya İskandinav ülkeleri ile eşit sayılır.

Git Almanya Fransaya oradaki gençlerde bu kadar çok f30 yok hala oradaki gençler golf 4 golf 5 takılıyor

Türkiye çok zengin bir ülke

Alıntıları Göster
    Almanyayi ABD yi, Fransayi vs geçtim sence İsviçrenin Türkiyeden fakir olma ihtimali var mı? Rakamlara bakınca yok gibi duruyor...

Isvicreliler istese lüks araba alamaz mi? Asgari ücrete bakınca anasını bile ağlatırlar gibi görünüyor.

Ama Gel isvicreye, isvicrelilerin arabaları eskidir ve gösterişsizdir, kolay kolay degistirmez ler.. nerde bir lüks araba görsen isvicrede bilki %90 sahibi ya Türk'tür ya da göçmendir.

Umarim bu hikaye sana bir şeyler ifade etmiştir. Sonradan görmelikle zenginlik farklı şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 17 Aralık 2019; 21:36:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

Almanyayi ABD yi, Fransayi vs geçtim sence İsviçrenin Türkiyeden fakir olma ihtimali var mı? Rakamlara bakınca yok gibi duruyor...

Isvicreliler istese lüks araba alamaz mi? Asgari ücrete bakınca anasını bile ağlatırlar gibi görünüyor.

Ama Gel isvicreye, isvicrelilerin arabaları eskidir ve gösterişsizdir, kolay kolay degistirmez ler.. nerde bir lüks araba görsen isvicrede bilki %90 sahibi ya Türk'tür ya da göçmendir.

Umarim bu hikaye sana bir şeyler ifade etmiştir. Sonradan görmelikle zenginlik farklı şeyler.

Alıntıları Göster
    Çünkü Türk milleti kibirli dir, o arabalarla evli kadınlara yada milletin karısına kızına bacısına ayar vermek için kullanır.

Allah kibirli insanları sevmez kibirlenmeyin der, Hristiyan kulları kibirsiz iken Müslüman kulları kibir abidesi.

Problem bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Edebiyat parçalayıp boş konuşmuşsun hocam. Öğretmenlik öyle dışarıdan göründüğü gibi tatili bol maaşı kazanmanın rahat olduğu bir meslek değil esasında. Sizi bir gün sadece bir gün meslek lisesinde ya da kalabalık bir ortaokulda derse sokalım akşam eve geldiğinizde kafanız nasıl catlarcasina ağrıyor çocuk gürültüsünden yaramazlıklarindan nasıl sinirleriniz zıplamis oluyor görürsünüz.

Öyle dışarıdan işin içinde olmadan konuşmak kolay tabi.

Alıntıları Göster
    hocam sanki dünyanın en ağır işinden bahsediyorsunuz yahu . sizin işiniz bir zorsa diğerlerinin on kat daha zor. hiç mi utanmıyorsunuz yahu bu savunmayı yapmaktan. en fazla derse girer anlatır çıkarsın dinlemeyen dinlemez bu kadar , başarınızı sorgulayan bile yok . diğer sektörlerde yapılan hayvani baskı ve ücret karşılığını saymıyorum bile. siz yeterli donanıma sahip iyi bir öğretmen olabilirsiniz ancak öğretmenlerin en az %90 kesimine boşa para veriliyor.

• 6 yıl önce baba kanserden vefat edince üzerindeki kredi sigorta gereği iade edildi mirasçılara
    diğer mirasçılar da onay verince bu paranın üzerinde 10.000 tl kredi çekip sıfır km otomatik vites c sınıfı araba alabilmiştim
    benim ölüm bu kadar bile etmeyecek
  • Valla dostlar günümüz şartlarında geçinmek çok zor heleki tek başınaysanız illaki eşinizde destek vermesi gerekir bir yerden sonra yoksa evin yoksa bırak araba almayı şu konumda tek kişiyle kiracı yaşamak gerçekten çok sıkıntılı bir süreç ve hayat konforunuzdan dan bayağı kısmak demek.Hele ki de babadan anadan aileden bir destek gelmemişse vay halimizeşu şartlarda.Oyüzden.allah yardımcımız olsun ev almak şu şartlarda imsansızlaştı gbi birşey çektiğiniz kredi faizi ana paranızdan nerdeyse daha fazla iyice batıyorsunuz çünkü sonra öde öde öde yıllarca bitmek bilmeyen bilmiyorum nasıl olucak bu iş ömür boyu kiracılığa devam gözüküyor ekonomide iyileştirmeler olmadığı sürece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus -- 17 Aralık 2019; 21:46:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

6 yıl önce baba kanserden vefat edince üzerindeki kredi sigorta gereği iade edildi mirasçılara
    diğer mirasçılar da onay verince bu paranın üzerinde 10.000 tl kredi çekip sıfır km otomatik vites c sınıfı araba alabilmiştim
    benim ölüm bu kadar bile etmeyecek
    Hocam Allah rahmet eylesin babanıza mekanı cennet olsun 🤲

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Senin konu ile gerçek hayatta dağlar kadar fark var hocam.

Dışarıda 20-30 yaş arası neslin tamamında f30 mevcut, yanlarında lokum gibi kız arkadaşları janti kıyafetleri var.

Kafelere gidip tanesi 30₺ lik kahvelerden 3 er 5 er içiyorlar.

Keyifler yerinde
    Fiat kullanan

• Cebine 1k euro girmeyecek ama sen gidip sıfır araba peşine koşacan.

Bu iş tam olarak servetinin en fazla %10 u ile gerçekleşir. Çünkü servet bir yerde aylık düzenli gelire dönüşür. Tamamına kredi çıkan şahsiyetlerin hayat hikayesini dinlemeyin. Gram ekonomi bilmezler. Tasarrufu aşağılanmak olarak algılar. Böyle emlakçılar yüzünden çok çektim.

• Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    Ben istemiyorum dedim sadece :) kiz arkadasim da bu islerden hoslanmadigi icin sorun olmadi. Aileleri isin icine sokmayin, cikamazsiniz

• Kendi arabamı ailemin desteği ile aldım, tek başıma düzgün bir araba almam imkansızdı. Tek maaş ile yatırım yapmak imkansız hale geldi, aile veya eşinizin gelir olarak desteğine ihtiyaç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Fiat kullanan

Alıntıları Göster
    Usta video açılmadı

• Hocam valla dunyada adalet yok. Arkadas cevrem cok zengin kisilerden olusuyor. Tabi babadan zengin. Adamlar daha 20 sine girmeden biri golf aldi oburu seat leon aldi gecen gun ikiside kendilerine A180 aldilar ( 185 bin tl den ), benim öz kuzenim kendisi daha 18 ine yeni girdi babai polo aldi sirf srac kullanmayi ogrensin diye yazin ogluna a5 quatro alacak. Bizim durumumumuz da oyle kotu degil ama a5 alacak kadarda iyi degil. Yani hocam demem o ki Allah verdi mi veriyor vermedi mi zaten omur boyu surunmeye mecbursun.Ben kendim sahsen ulasamayacagimi bildigim seylerin hayalini kurmuyorum bir beklentim olusmuyor o yuzden hic uzulmuyorum. Hane gidip de bir monta 750 tl degilde 250 tl veriyorum. 300 bin tl lij aracimiz yoksa 50 bin tl lik olur. Oyle iste reis hayatın kuralı bu.

• Sabit maaş ile sıfırdan araba zor arkadaş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ABD'deyim şuan, buradaki toplu taşıtları gördükten sonra ülkeme şükrettim. Her yer evsiz, psikolojisi bozuk kendi kendine konuşan insan dolu. Mesafeler çok uzak ve arabasız bi yere gitmek imkansız gibi. Toplu taşımada bir tane akıllı insan yok hepsi ya evsiz, ya manyak yada madde bagimlisi. İsin kotusu en ufak bi criminal recordun olsun işte bulamiyosun ve bu tip insanlara donusuyosun. ABD dunyada 1000 kisiye dusen en fazla hapisteki insan oranina sahip. İgrenç bi yer. Eger imkaniniz varsa Batı avrupa yoksa Turkiye iyi.

Binin toplu taşımaya devam edin hayatınıza.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.