Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba basit alinir bir şekilde. sen evi nasil halledicen otur onu düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba desteği yoksa cift maaş tabiki 30 yaşından sonra 🤗
    Ek iş yada baba desteği varsa hemen 🤗

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Veriler biraz ütopik ve keyfi olmuş. 5 sene önce evlendim. Takıya verdiğim toplam para iki bin olmamıştır. İki alyans 500 küsürdü. Bir de babam benden habersiz benim kartla kolye almış :) 100bin takı nedir arkadaş.

• bekar gençlere tavsiyem. sakın çalışan bir eş alırım da maaşları ikiye katlarız. 5 ben kazanırım 5 de o parayı 10 yaparım diye düşünmeyin. çünkü bazı çalışan bayanların aylık harcaması maaşını geçebiliyor. kozmetik, giyim, kredi kartları taksitleri, annesine aldığı evin kredi borçları vs. daha sizden harçlık isteyebilirler. evin bütün giderleri size kalır. kendileri örtülü ödenek biriktirirler. her çalışan bayan böyledir demiyorum, bazıları. ama bazı da çalışmayan bayanlar var, çok tasarrufçudurlar, size çalışandan daha fazla katma değer sağlarlar.
  • eşimle birlikte iki boşanmış ebeveyn çocuğuyuz, ne onun ailesinden ne de benim ailemden 1 kuruş yardım almadık ne düğünde ne sonrasında, her şeyi kendimiz aldık, borç ödedik vesaire. 2014'te evlendiğimizde ikimizin toplam maaşı 4100 liraydı ve bu paradan 980 lira evlenmek için çektiğimiz kredinin ödemesini, 900 lira ev kirasını ve 940 lira da KYK kredi ödemesini yapıyorduk, geriye kalanla da yaşıyorduk ve güzel de yaşadık, dönem dönem sıkıştık ama aştık. sonra ben iş değiştirdim, maaşım yarı yarıya arttı, eşim terfi aldı vs. bugün geldiğimiz noktada 5,5 yıllık evliyiz ve ancak şu an istediğimiz evi ve arabayı alabiliriz diye düşündüğümüz noktaya geldik. şansımız, kariyer planımızın öngördüğümüz şekilde şimdiye kadar gerçekleşmiş olması. kenarda bi miktar birikmişimiz var, ve kredi çekip aynı anda hem araba hem de ev alıp krediden kalan parayla misler gibi yaşarız ama bu noktaya gelene kadar çok çabaladık.
    aileden kalan bi şey olmayınca çabalayıp çok çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. özel sektör ne kadar yorucu olsa da kendini geliştirmiş adama hakkını elbet veriyor, ama eski şirketinde ama yeni şirketinde.
    aileden bi şey kalmasa da olur, kendi çabamızla her şeyi yaparız, kimseye de eyvallahımız olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: troley111

9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum.

Alıntıları Göster
    Senin aylik gelirin ne hocam?

• Türkiye'de babadan, sülaleden bir şey kalmadan hayata atılmak, Knight Online'da sıfır karakter açmak gibi. Para yok, eşya yok, item yok, öyle debeleniyorsun, bire bir aynısı valla.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hani tektaş 5tas . Hani yüz gorumlulugu. Çok pintiymissiniz. Siz 1000 TL ye koca evin geçimini sağlarsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bekarım 25 yaşındayım. ailemle yaşıyorum. Maaşım yüksek. (2020 itibariyle 9 bin +) Bursadayım şuan.
    2017 sonunda sıfır km honda civic araç aldım 24 ayda borcunu bitirdim.
    Hatta cebimde peşinat yokken Aracın tamamını kredi ile aldım. Peşin kısmınıda ihtiyaç kredisi çektim. Her şey hayalim olan
    " bir arabam olsun" u gerçekleştirmek içindi.

baba parası en son lisede aldığım harçlıktı. Kuruşuna kadar ben aldım ben ödedim o arabayı.

Baba parası almamanın en güzel yanı hesap vermiyorsun kimseye.

Şuan iPhone 11 kullanıyorum. Babama kalsa "napacan o telefonu, 2 bin lik neyine yetmiyor bir sürü laf vs vs"

Şimdi sadece hayırlı olsun oğlum demekle yetiniyor. Ağzını açıpta bir şey diyemiyor çünkü ben aldım :)

Birine bağımlı yaşamayı Allah kimseye yaşatmasın. Allaha şükürler olsun çoğu şeyi peşin alacak güce sahibim.

EDIT ;

" @Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi Savunma Endüstrisi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten."

Hatta benim şuan aldığım para az bile :)

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu siyasete vs bağlamasın

Herkese iyi günler.
    Baban demiyorsa sana bişey, saygisindan demiyordur.. yoksa besledi büyüttü okuttu demek hakkıdır... artı ne gerek var telefona o kadar vermeye 2 bin liralık telefon neyine yetmiyor?

• zor fakat olabiliyor çünkü iyi kazananları gözardı ediyorsun
  • Aldım dediğiniz şeylerin alayı kredi. Adam hayat şartlarını birikimi soruyor siz kredi çektim 3 araba 5 ev aldım diyosunuz.Torunlarınız devam eder ödemeye artık

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

İki kişi düşünün 24 yaşında üni mezunu... Bu arkadaşlar en az 3 senede kpss ye hazırlanıp işe girsinler...sonra evlenecekler...

Sen hiç evlenmedin sanırım daha yeni evlendim düğün dahi yapmadım ev eşyaları ve minimum almak zorunda kaldığım takı 100 bin TL..

Evlenseler kira 2000 lira aşağısına ahır var... 100 lira cep. 100tl internet. 150tl ort.doğalgaz.100tl elektrik.50tl su.1000tl yemek ve ihtiyaçlar...500ira iş için akbil iki kişi...

4000tl gitti 6000 kaldı... evlilik borcundan 16 ay daha birşey alamaz... Senin hesap patladımı...

Geçtim peşinat olmadan ev alamazsın en az yüzde 25...

O arada çocuk olur doğum masrafı 12 bin 2 aylık gider...

Hooop kadın çocuğa bakmak için işi bıraktı... Hesap ne oldu senin patlangaç... Hadi kadın yada adam kısır

500/4= 125 bin 24 ayda peşinata çalış 3 sene oldu

Evliliğin üzerinden 4.5 sene geçmiş elde sadece peşinat var...kredi çekecek...

375 bin için 10 sene kredi çekiyor... Ayda 5000 lira ödeme

Ne oldu 15 sene sonra ev aldın...

Karı koca 45 yaşına gelmiş Araba ? Araba yok...

Boş konuşmayın

Ben 2010 da arabayı aldığımda 1 yaşında dizel Clio 19bin liraydı...24 ay ayda 850 lira taksit ödedim maaşım 1850 liraydı . Asgari ücretin 3 katından fazlaydı... Yeni mezun mühendistim....
    Genç arkadaşım ben bundan 6 yıl önce evlendim. Eşimle kurumumda tanışıp evlendik her ikimiz de paranın değerini bilen kazanmanın zorluğunu bilen bilinçli bireyleriz. Şuan 2 çocuğumuz var bakıcı parası veriyoruz maması bezi derken hayli masraf oluyor.

Ama bazı konularda yanılgı içindesiniz. 5 yıl İstanbul'da görev yaptım ve şuan Mersin'de ikamet ediyoruz ve Hiçbir zaman öyle abarttıginiz gibi 2 bin TL kira duymadım tabi ekstra lüks bir evde oturmuyor iseniz. Şuan 1 evim ve arabam var. 2.evimizi alacaz inşallah yaza doğru ve aracımızı yenilemeyi düşünüyoruz.

Ha bu arada gelir toplamımiz 10 bin ortalama.

Sigara içki gibi harcamalarımiz yok

• hocam 24 yasındayım 3 sene once istanbul esenyurtdan ev aldım asker oncesi asker sonrakı işlerimden aldıgım tazmınatlara dokunmadım aylık 2 aldıysam 1 ini bankaya koydum belli bir mevduaatla [birikmişle] yarısı nakit yarısı kredi cektim 2 sene borcum kaldı 2 seen sonra allah izin verirse araba da alıcam
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    takı 100 bin değil okumadığın belli ev eşyası ve takılar yazdım...
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    birincisi genç arkadaşım demen tuhaf 36 yaşındayım ...sen kaç yaşındasın bilemem...

ikincisi sen istanbulda otururken kiralar uygundu şu an uçmuş vaziyette... suriyeliler geldiğinden beri oturacak ev bulunmuyor... bunun sebebide maalesef ben değilim...

sahibinden.com diye bir site var girip oraya bakabilirsin acaba yalan mı söylüyorum...

zeytinburnunda ara katta dogalgazlı 35 senelik binada oturuyorum ev 70 m2 kirasıda 2000 lira...

ben mersinde oturmuyorum buradaki herkeste mersinde oturmuyor özellikle nerede oturduğumuda yazdım...

ben doğma büyüme istanbulluyum memur çocuğuyum babamında sadece oturduğu ev var okadar onuda emekli ikramiyesi üzerine kredi çektide aldı 8 senelik kredi...

kendi işinde çalışıyorsun ve burada aylık sabit geliri olan insanlarla kendini karşılaştırıp üstüne örnek verip ev falan aldım demen zaten tuhaflığın daniskası...
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    Tektaşa para mı verilir, yazık. Tektaş isteyen bir insan olsa evlenmezdim

• sissil S kullanıcısına yanıt
    İnsanlar biraz da bu yüzden araba alamıyor. Takı ve ev eşyasına ver 100bin, sonra kirada otur. Hem kira öde hem kredi öde.

20bine işini hallet, gereksiz masraf yapma. 80bin peşinat ver, al evini ya da arabanı. Ben böyle yaptım.

• 5000tl maaşla araba alamayan kişi olarak bence tarihe geçersin. belirli bir süre kendini kisacaksin ki kismana gerek bile yok bu adam 2000lira ile nasıl araç alabilir demişsin sonra 1000 e düşüp bankada eriyor demişsin. Demekki para tutamıyorsun :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Okuyor ve bir şekilde memur oluyor (öğretmen, polis vs.)

Kendisi gibi memur bir eş buluyor.

Tasarruflu bir yaşam biçimi benimsiyor ve tutumlu oluyor.

En az 10 bin geliri oluyor ve yarısını kullanıp yarısını biriktiriyor (ya da kredi ile) ve ev ve araba sahibi oluyor ve hatta 10 yıl sonra falan 2. evini ve arabasını alıyor gül gibi yaşıyor.
    illa memur olmasına da gerek yok
    çalışan karı koca okumuşsa biraz kendini yetiştirmişse ve şansı da varsa orta halli bir iş sahibi olabilir
    dediğin gibi 10.000 lira aylık gelir ile orta halli yaşanabilir
    ama tabi ki tasarruf ederek, bir şeylerden kısarak
    hele bir de çocuk oldu mu zor

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Tektaşa para mı verilir, yazık. Tektaş isteyen bir insan olsa evlenmezdim
    Arabana jant alırsın ama pehh. Eşine bi tektaş al deyince tektaşa para mı verilir. Bırakın olm şu kafayı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.