Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl olacak o hocam 2 seneye düğün var benim yedek subaylık cikarsa para biriktirip o parayla evlenmeyi düşünüyordum ama yaptığım hesaplara göre 40-50 gider diyordum. Lüks sevmem eşim olacak kişide bana karşı gelmez mantıklı birisidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de babadan bir kuruş kalmadı ama çalışmaya başladıktan 2-4 ay sonra kredi ile aldım bir araba.

Ha ben doktorum ama diğer düşük ücretli çalışanlar ne yapar bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 18 Aralık 2019; 11:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Çünkü Türk milleti kibirli dir, o arabalarla evli kadınlara yada milletin karısına kızına bacısına ayar vermek için kullanır.

Allah kibirli insanları sevmez kibirlenmeyin der, Hristiyan kulları kibirsiz iken Müslüman kulları kibir abidesi.

Problem bu

Alıntıları Göster
    Şu yorumu gördüm ya, ölsem de gam yemem

Bunu yazan da olsun; Türk kızları da sapığın, asalağın hasıdır. Erkek avcısı ve yiyicisidir. Hiç kimse Türk kadınının ne kadar pis bir varlık olduğunu yazmaz, Müslüman görünümünün altında gizlediği ilkelliği, yamyamlığı açıklamaz. Bir de Hıristiyan karşıtı görünüp de Hıristiyanların yerlerini siler süpürürler, dışkılarını yerler, karı koca altlarına yatarlar Tüm Hıristiyanlar değil bahsettiklerim, kendilerini görebilmeniz lazım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 18 Aralık 2019; 12:7:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nacila N kullanıcısına yanıt
    Olm vs yazmandan belli seviye. Sen en pahalısından, en büyüğünden al tektaş. Beştaş da olur. Hepsinden al.

• quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

Şu yorumu gördüm ya, ölsem de gam yemem

Bunu yazan da olsun; Türk kızları da sapığın, asalağın hasıdır. Erkek avcısı ve yiyicisidir. Hiç kimse Türk kadınının ne kadar pis bir varlık olduğunu yazmaz, Müslüman görünümünün altında gizlediği ilkelliği, yamyamlığı açıklamaz. Bir de Hıristiyan karşıtı görünüp de Hıristiyanların yerlerini siler süpürürler, dışkılarını yerler, karı koca altlarına yatarlar Tüm Hıristiyanlar değil bahsettiklerim, kendilerini görebilmeniz lazım artık

Alıntıları Göster
    Türk kızlarıda fena, Esra Erolu izle ne olduklarını gör

Sana yemin ederimki hristiyanlar, Müslümanlar dan kat be kat ahlaklı

Çok üzücü ama öyle

• Hocam burada tam olarak ne diyeceğini bilen az. Çoğu yükseklerde. Neyse birincisi ne iş yaptığın ve gelirin önemli. Ona göre araba almalısın. Ben 2018 ortasında 40-50bin eden bir araba aldım , maaşım o zamanlar 6k idi. Belki kredi çekip daha iyisini alabilirdim ancak ben para biriktirdim ve nakit olarak aldım 2.el.

Neden kredi çekip sıfır araç almadığıma gelirsek ,

- İlk olarak sıfır araç fiyatları belli , o rakamlar bana göre bir araç için çok fazla(döviz kuru + ötv kaynaklı)

- İkinci olarak sadece aracı almakla kalmayacak , gayet yüksek mtv ödeyecek , kasko yaptıracak ve kredi taksitlerine girmiş olacaktım. Bunlar kontrol mekanizmanı bozabilecek maliyetler.

- Üçüncüsü olarak arabayı belkide 5 yıl sürekli yetkili serviste bakıma sokacaktım , malum garanti işlerinden ötürü. Yetkili servis fiyatları malum , dışarıda 300 400e yapabileceğiniz yağ bakımını size 1000 liralara iteliyor sizde ses etmiyorsunuz sözde garanti bozulmasın diye(Ne anladıysam bu işten zaten)

Belki daha eklenebilir ama bence 10 15 yaş aralığı , arabasına iyi bakmış birinden aldığın araç sana daha makûl olacak. Parçaları daha uygun olur , bakımı ucuz olur , gereksiz mtv ücretleri ile uğraşmazsın. Araç her haliyle ekonomik olmalı , sonuçta 2.5 motorlu araçta 1.2 motorlu araçta , 10 yaşındaki araçta seni memleketine götürecek. Piyasa 30 yıllık araçlar dolu ve hala aktif kullanıyorlar. Saygılar,

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Türkiye diyince aklıma direkt bu insan profili geliyor işte

• Forum yine zenginlerden geçilmiyor. 10k'dan az maaş alan bir benim herhalde.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    5 yıl önceki ile şimdiki düğün masrafları arasında dağlar kadar fark var. Sizin hesap da patladı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bekarım, eski bir arabam var. Elime iyi para geçiyor ama hayatta gidipte sıfır araba almam. Arabanın fiyatından fazlası vergiyken gidip çokomelli damata para kazandırmam. Ne yapıp ne edip yurtdışına çıkmaya çalışıyorum . Evlenmek mi? Aman uzak dursun.

• Bu ülkede büyük bir çoğunluk yaşamıyor ki, sadece hayatta kalmayı başarıyorlar.

• paran yoksa almıcaksın aylık gelırın 50 bın tl degılse almıcaksın..der forumdakıler
  • Herkesin atladığı bir nokta var. Tasarruf yapinca, biraz tutumlu olunca her şeye sahip olunabildiğini söyleyen kişiler var. Sizin için tasarruf, tutumluluk mesela nasil oluyor? 1 kişinin 1 ayda 1 kg et yemesi gerektiğini varsaysak 4 kişilik ailede 4 kg et aylık 200 lira yapar. Et yemezsek 200 lira tasarruf ederiz ama sağlıklı yaşar mıyız? Ya da doğalgaz yakmayip evde 3 kat giysiyle oturmak tasarruf mudur sizler icin? Gidip her ürünün en düşük kalitesini alıp vasat bir hayat yaşayarak ev, araba sahibi olsan nolur olmasan nolur? Ayda 1,2 hafta sonu eşinle sinemaya gitmeden, dışarda bi akşam yemeği yemeden sürekli evde oturarak biriktirdiğin paranın bir önemi yok.

İkinci mevzu ben eşimi calistirmam diyen kişiler eşlerinin tacize maruz kalacağını falan söylüyor ve bunun icin calistirmayi uygun bulmuyorlarmis. Kadınlar sadece iş yerlerinde tacize uğramıyor, sokakta, otobüste, avm de her yerde oluyor bu olaylar o zaman eşlerinizi evden de çıkartmayın çünkü o dediğiniz tacizciler her yerdeler. Ayrıca iş yerinde terbiyesizin biri eşinize ahlaksız tekliflerde bulunursa eşiniz düzgün biriyse o insana ağzının payını verir. Neymiş erkekler evli kadinlari yoldan cikartiyormus. Senin eşin yoldan cikmaya müsait değilse kusura bakma kimse onu yoldan cikaramaz. Esra Erolda izlediğin kadınların hepsi eşini, çocuğunu terk eden başkasına kaça namussuz kadınlardır, eve de kitlesen bu tip kadınlar bir yolunu bulur o ahlaksızlığı yine yapar.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Valla 20bin liraya ev eşyası varsa iyi....

Buzdolabı çamaşır makinesi buzdolabı TV ocak fırın davlumbaz koltuk takımı yatak odası takımı perde lamba halı gardrop yemek masası takımı tabak çanak tencere tava merak ettim nasıl kaça aldın hepsini...

İkinci el aldıysan ok...

• Bugünün şartlarında araç almak, birkaç yıl öncesine öncesine göre katlanarak zorlaştı. 4,5 k gelirle aklımdan bile geçiremiyorum.
  • Tam da bu duruma düşmemek için çalışacaksın. Hayatının her aşamasında.

Hep dilimizdedir. Nasip değilmiş.. O iş için o şans için ne kadar zorladık? Orta direk aile çocukları olarak hayata zaten 3-0 geride başlıyoruz. Ne yeteneğimiz olur. Ne başarımız ne hobimiz ne bişeyler kovalayacak boş vakit.

Aman oğlum/kızım oku. Aman laf getirme. Ne gerek var. Daha sonra yap. Şu zaman yaparsın. Vs vs vs. Hayatımız erteleme üzerine geçer.

Hah işte bu yüzden tüm şansları zorlayacaksın. Zararın bir yerinden döneceksin. İyi lisede değilsen iyi üniversite için daha çok çalışacaksın. İyi üniversite olmasa da iyi bir bölüm ile tutunacaksın. Hocan ile staj ile o ile bu ile yoldan geçen adam ile herhangi bir yerden bir fırsat kovalayıp iyi bir iş ile maçı en azından ilk yarı bitmeden 3-1 yapmamız gerekiyor.

Çünkü dur. Senin baban memur bi kere. Senin baban bordrolu işçi bir kere. Kyk başvurusu yaparken maaşı düşüremedin ki. Emkakçı nın kızı, kuyumcunun oğlu babasının maaşını asgari ücret yazdı. Onlara yurt çıktı. Onlara burs çıktı. Sen şimdi en az 4 yıl aldığın öğrenim kredisini öde hele. Araba senin neyine? Askere gitmedi isen bedelli parası biriktir. Yok ya da 6 ay maaş alma askere git. Neyine senin?

Neyse o da biter. Öğrenim kredisi de bitti. Hadi düğün yapacaksın onun kredisini öde birde. En az 2 3 yılını daha kitle.

30 unu geçip 3-3e getirirsek iyi. Yoksa bu hayata devam.

Ha ben aldım arabamı. Şükür iyi bir işim oldu. Ailem kiradaydı ben de kiraya çıkacaktım başka şehirde. Onları da yanıma taşıdım tek kira ödedik öyle geçinip aldım. Yoksa onlar olmasa 5 kuruş kenara atamazdım. Tablo en başa dönerdi.

Tek çare aile. Aile ile çalışırken geçirilen vakitte ne aldınız aldınız. Yoksa kısa vadede hiç bir şey alamazsınız.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Artık araç fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışıyor. Bir şekilde almayı başarsan bile 6 ayda bir vergisini, yılda bir kaskosunu nasıl karşılayacaksın? Yakıtını, periyodik muayenesini, km'lik ve yıllık servis bakımlarını katmadım bile. Bunları katınca 2-3 ev parası ediyor. Ev meselesini hiç açmayalım. Aile varsıl değilse alan kişi, ölene dek kredi borcu ödüyor. İçinde dertsiz tasasız oturamıyor.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    İşte o ilk yazdığından Allah her erkeği korusun. Evlilik moduna girmemiş ve asla da girmeyecek olan tiplerdir bunlar. Tercih yapmaları gerekse kendi çocuklarının lokmalarından bile kısarlar ama ailelerine hala para gönderirler. Denk gelirse ne yaparım bilmiyorum. İnşallah denk gelmez.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    12 yıllık mühendisim. benim maaşım primlerle herşeyle 7500 civarı. evet az ama direktörümüz yaşı 50ye yaklaşıyor.9bin almıyor. primlerle herşeyle anck bulur o parayı. benim gibi 20 den fazla mühendis var işyerinde. çok daha az alıyor çoğu. üniversite sınavında yüzde 2 lik dilime girmiştim. kpssde 88 aldım.2 yıl hiçbir şekilde hiçbir memuriyete giremedim pes ettim. yakın zamanda tanıştığım bir bilgisayar mühendisi 3 yıllık mezun 15bin alıyormuş. o da 25 falandır. yoksa senin yazdıklarına inanmazdım. mesleğini merak ettim. paylaşır mısın? başka soru sormuyucam

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.