Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama bir maaşı olan ve parasını akıllıca kullanabilen herkes için mümkün. Zor evet, ülkenin hali ortada, ama mümkün.
    Gelip de "Şu kadar düğün, bu kadar takı masrafı ettik" diyenlere yazık. Senede 2 kere gördüğün eşin dostun 2 saat eğlenecek diye o külfetin altına giren insanda biraz enayilik vardır. Nedir bu gösteriş merakı?
  • mezun olunca gideceksın yurtdısına 4-5 sene calısıp hem evını hem arabanı hemde dugun masraflarını halledeceksın. Sonra dondugunde elındekılerın kıymetını bılıp maasınlada yasayacaksın .
  • cevabı basit alamayacaksın... boşa sızlanma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

2 memur evliliği buna sıkça şahit oluyorum, çevreden kız ve erkek arkadaşlar işe başlar başlamaz gerçekleştirdiği hadise, lan aşk yok mu, durdunuz durdunuz iş yerinde mi aşk buldunuz, yoksa maaş meselesi mi, tamam çocuk yetiştirme düşünüldüğünde konu maddiyat, peki maddiyatı seçtiğiniz için size sağlıklı hayırlı bir evlat verilecek mi,
    Yav hocam olay tamamen parasal...çift maaş olunca herşey çok güzel oluyor bu da geriye kalan kusurların uyuşmazlıkların üstünü örtüyor...

Doğuracam diye tutuşan kadın bakıyor yaşı geçmek üzere fazla üzerinde durmuyor bazen

biz çıkarcı maddiyatçı samimiyetsiz bir statü toplumuyuz...60lardaki siyah beyaz yeşilçam filmlerindeki zengin kız fakir oğlan edebiyatından günümüze pek bişey değişmedi

Kişiliğin karakterin pek önemi yok günümüzde

Boşanmaların artmasının bir sebebi de bu durum.yani herşeyin para olmadığı ortaya çıkıyor farklılıklar uyumsuzluklar sevme yetersizlikleri göze batmaya başlıyor sonunda da patlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 18 Aralık 2019; 13:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Yav hocam olay tamamen parasal...çift maaş olunca herşey çok güzel oluyor bu da geriye kalan kusurların uyuşmazlıkların üstünü örtüyor...

Doğuracam diye tutuşan kadın bakıyor yaşı geçmek üzere fazla üzerinde durmuyor bazen

biz çıkarcı maddiyatçı samimiyetsiz bir statü toplumuyuz...60lardaki siyah beyaz yeşilçam filmlerindeki zengin kız fakir oğlan edebiyatından günümüze pek bişey değişmedi

Kişiliğin karakterin pek önemi yok günümüzde

Boşanmaların artmasının bir sebebi de bu durum.yani herşeyin para olmadığı ortaya çıkıyor farklılıklar uyumsuzluklar sevme yetersizlikleri göze batmaya başlıyor sonunda da patlıyor.

Alıntıları Göster
    o yüzden bu toplumun yok olması gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: DenizSupra

Ortalama bir maaşı olan ve parasını akıllıca kullanabilen herkes için mümkün. Zor evet, ülkenin hali ortada, ama mümkün.
    Gelip de "Şu kadar düğün, bu kadar takı masrafı ettik" diyenlere yazık. Senede 2 kere gördüğün eşin dostun 2 saat eğlenecek diye o külfetin altına giren insanda biraz enayilik vardır. Nedir bu gösteriş merakı?
    yalan söyleme millet karnını doyuramıyor
  • 19 yaşında ticarete atıldım abimle birlikte 60.000 TL kredi çekerek işyeri açtık
    6 buçuk sene civarı 365 gün tatilsiz şekilde çalıştık sabah akşam işin başında durduk gezmedik eğlenmedik yemedik içmedik
    babamın eski evini satıp üzerine para tamamlayıp yenisini aldık
    babamın meganeyi satıp passat aldık
    abime ev aldık evlendirdik
    kendime ev, araba aldım evlendim
    işyerini gece 12 - 1 de kapatıp sabahlara kadar des çalıştım kpss ile atandım
    dükkanı devrettim şuanda kamuda çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor56 -- 18 Aralık 2019; 14:0:46 >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Şöyle gelişti.

Düğün için yaklaşık 15bin masrafımız oldu. İki ayrı şehirde düğün, gelinlik, damatlık vs vs. 19bin'lik de takı takıldı. Aracımı 35bine satıp 120bin kredi çekip ev aldık.

Ev 1+1, 80m2. 165bin'di.Tapu, eşyalar, emlakçı vs derken 180bin oldu.

Evin sahibi (sitenin iç mimarı) isterseniz eşyaları da uyguna veririm dedi. Beyaz eşyalar, salon takımı, halı perde vs hepsini 9bine bıraktı. Baza yatak aldık(iyisinden), dolap falan(ikea teşhir) aldık.

Yemek takımı, tencere takımı, çatak takımı vs almadık. İkeanın ince beyaz tabaklarından(OFTAST) aldık. Hala çok severek kullanıyoruz. O zamanlar tanesi 2tl idi, şimdi 4-5tl falan.

Şimdi krediler gelire oranla düşük seviyede. Beyaz eşyaları vs yeniledik. Arabamızı değiştirdik.

Zamanında ev eşyamız yeni olmasın, lüks olmasın, takımız olmasın, evimiz olsun dedik. Bunlara çok para harcayıp kiraya çıksaydık şu an belki daha kötü araca biniyorduk. Daha kötü eşyalar kullanıyorduk.

• tcvctm76 T kullanıcısına yanıt
    Ben de bilgisayar mühendisiyim. Şu an en şanslı mesleklerden birisi ama 3 yıllık çalışan için 15bin biraz abartı. Sallıyor olabilir, çok çalışıyor olabilir ya da teknik anlamda çok iyi.
  • 2012 ve özellikle 2018'deki devalüasyonlar öncesi aracın marka modelini kademe kademe artırarak bir şekilde mümkündü, ama şuan imkansız ya önceden birikimi olacak veya artık görünüşte legalleşen bazı illegal işlerden de parası gelenler alabilir, ancak sadece 4-5 Bin TL maaş ile araba alınamaz çünkü maaşlar özellikle özel sektörde neredeyse sabit kalmasına rağmen araç fiyatları dörde beşe katladı. Örneğin bende benzer maaşları alıyorum 2009-2018 arası 4 araç değiştirerek şuan sıfır fiyatı 240.000 TL olan araca sahibim, ancak şuanki koşullar 2009'da olsa kesinlikle ilk aracımı dahi alamazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 18 Aralık 2019; 14:1:52 >
  • Tamamı? Ne yaptın sen? Lütfen ironi de. Yoksa seninki atmasyon olacak.
  • Siz yorum yapmayın bu konularda çok Tv izliyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 te 11 btc almıştım çok komik bir rakama. 2017 de 80 kat değerine sattım. Geçinip gidiyorum çok şükür. Araç, ev falan çok sorun olmadı hepsini kendi emeğimle alıverdim.
  • mustafaeae43 kullanıcısına yanıt
    arkadaş da bizim gibi acısını dile getiriyo bence :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Madem bu kadar rahat ve bol kazançlı bir meslek, sizde öğretmen olun:)

Düzeltme: yazım hatası.

Alıntıları Göster
    Adamın verdiği örneğe bak...
    Altında son model Corolla.... giriş paket Life 70 bin TL lerden satılan Corolla'dan bahsediyor.
    Yurt dışındaki öğretmen senin Life Corolla'na afedersin de gaz çıkarmaya binmez be, bol maaşlıymış...

Bırak hocam takma bu savsataları.

• Fakir doğmak senin suçun değil ama fakir ölmek senin suçundur :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Bekar 25 yaşında. 9 bin maaş. Hmm
    Sonunda allaha Şükür. Ne iş yapıyorsun merak ettim?
    25 yas ve 9 k maaş. Türkiye de yaşıyorsun..
    Burnuma kötü kokular geliyor.

• Siz almayı bilmiyorsunuz, bakın çalışıp almışlar ne güzel örnek alın

Milliyet
    MasterChef Güzide villasını kaç liraya satacak? - Magazin Haberleri - Cadde Haberler - Sayfa 1
    http://www.milliyet.com.tr/cadde/galeri/masterchef-guzide-villasini-kac-paraya-satacak-6103644/1

• komünizm şart herkez aynı maaşı almalı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.