Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim babam memleketinden bir tek bavuluyla istanbula gelmiş beş parasız. Çalışarak ve ticaret yaparak çok güzel de bir refah seviyesine ulaşmış yani demem o ki para kazanmak için illa diplomaya ihtiyacınız yok ticaret ile de çok paralar kazanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Benim babam memleketinden bir tek bavuluyla istanbula gelmiş beş parasız. Çalışarak ve ticaret yaparak çok güzel de bir refah seviyesine ulaşmış yani demem o ki para kazanmak için illa diplomaya ihtiyacınız yok ticaret ile de çok paralar kazanabilirsiniz.
    80 lerde benim babam da İstanbula gelmiş. O zamanlar memur maaşıyla zorlanmadan biraz birikim yapıp arsa alınıyordu diyor. Maalesef almamış o ayrı mesele de şu an bir memur maaşıyla bırakın arsa almayı 1+1 gecekondu almak bile mümkün değil İstanbulda. 30-40 yılda ne yazik ki değişen çok şey var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu memurla evlenenler konu sahibini dogrulamis tek maasla olmuyor iste. Ask mesk gecici imis, esini sevmeyenlerin tesellisi.
    Biri de 9 bin maasla babasiyla yasiyor, eminim babasina maddi yardim da yapmiyordur. Hersey para degil camasir, temizlik insanin dunya vaktini aliyor, 5 gun yogun calisip zar zor eve dusuyorsunuz cumartesi bakmissin camasir dag gibi zor isler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

İstanbul'da alamıyordum o parayı. Tekirdağ'a gittim alıyorum. 5000 lira yine yetmiyor araba almaya. Ben öyle 60 ay kredi ödeyebilecek sabırda bir insan değilim. Gelirim ne kadar olursa olsun girmem o kadar uzun vadeli borca. 30.000 liralık bir araba almak isteyen 60 ayda 700-800 lira arası değişen taksitle alabilir. Başlangıç için mümkün. 5000 lira maaş alabiliyorsan tabi.
    Gencay Duranyoutube
    100 Euro’ya 100.000 km’de Opel Corsa Aldım
    https://www.youtube.com/watch?v=GR6zGVGUDds&t=2s

• Sevgili dh ailesi 2. Ailem görmediğim kıymetli dostlarım kardeşlerim, Allah sizlere ve tüm temiz iyi kalpli kardeşlerime en yakın gelecekte bir ev bir araba nasip eylesin evlenmeden önce inanmıyorsunuz ama dünya kirli biryer canınızı ilerde sıkacak hiçbir durum olmaz inşallah, Rabbimden bunu diliyorum 🤲

Benim iki evim ve bir arabam var, ama hiçbiriniz yaşadığım sıkıntıyı bilmiyor büyük ihtimal Allah yaşadıklarım üzerine verdi bu iki ev ve arabayı, keşke yaşadığımı yaşamasaydım, ama ilerde hepsi düzelecek inanıyorum esasında hayatımın düzelmesi çok basit ama o basit şeyin gerçekleşmesi için olan ortam daha gerçekleşmedi, ama gerçekleşecek 🤲

Allah zorda darda olan tüm kardeşlerime ferahlık rahatlık versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

çok iyi bi cevab

Alıntıları Göster
    6000 dolar civarinda maas aliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

6000 dolar civarinda maas aliyorum.

Alıntıları Göster
    OUYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

AYDA 35 MİYARRRRREEE

AMERİHA BADIYEAH TÜRKİYE UÇUYEEEAH
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Artık araç fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışıyor. Bir şekilde almayı başarsan bile 6 ayda bir vergisini, yılda bir kaskosunu nasıl karşılayacaksın? Yakıtını, periyodik muayenesini, km'lik ve yıllık servis bakımlarını katmadım bile. Bunları katınca 2-3 ev parası ediyor. Ev meselesini hiç açmayalım. Aile varsıl değilse alan kişi, ölene dek kredi borcu ödüyor. İçinde dertsiz tasasız oturamıyor.
    sıfır e250, 530i filan alicaksiniz herhalde hocam. hayirli ugurlu olsun.

insan gibi semtte oturmak istiyorsaniz 500-600 bin lira en kötü ev.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinyor56

19 yaşında ticarete atıldım abimle birlikte 60.000 TL kredi çekerek işyeri açtık
    6 buçuk sene civarı 365 gün tatilsiz şekilde çalıştık sabah akşam işin başında durduk gezmedik eğlenmedik yemedik içmedik
    babamın eski evini satıp üzerine para tamamlayıp yenisini aldık
    babamın meganeyi satıp passat aldık
    abime ev aldık evlendirdik
    kendime ev, araba aldım evlendim
    işyerini gece 12 - 1 de kapatıp sabahlara kadar des çalıştım kpss ile atandım
    dükkanı devrettim şuanda kamuda çalışıyorum
    helal olsun abi sistemli çalışıp elele vererek birşeyler başarmışsınız hayata karşı...
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Tasarruflu kısmına katılmıyorum.Her şeyden canları istiyor 10 bin maaş da yetmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayrabey

Yaptığınız her hamle faiz.
    Gırtlağa kadar faiz pisliğine bulaşıp sonunda Allah nasip ederseye bağlamak çok ilginç.
    Bence Allah nasip etmesin Allah sizi affetsin ve bir daha bu pisliğe bulaştırmasın.
    Sayın Hocam, son aldığım aracı almak için 53.000 TL kredi çektim günaha girdim. Bu yüzden beni bu günahtan kurtarmanız için size İBAN numara mı göndereyim, 53.000 TL bana gönderin ben size faizsiz olarak 60 ayda taksit taksit öderim. Üstelik hergün size dua ederim, kabul mü???

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Okudum, Kpss lisans muhasebe baz puanında her sene ilk 100 deyim. Beni memur yapıp bir de memur karı ayarlar mısın sana zahmet?

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bekarım 25 yaşındayım. ailemle yaşıyorum. Maaşım yüksek. (2020 itibariyle 9 bin +) Bursadayım şuan.
    2017 sonunda sıfır km honda civic araç aldım 24 ayda borcunu bitirdim.
    Hatta cebimde peşinat yokken Aracın tamamını kredi ile aldım. Peşin kısmınıda ihtiyaç kredisi çektim. Her şey hayalim olan
    " bir arabam olsun" u gerçekleştirmek içindi.

baba parası en son lisede aldığım harçlıktı. Kuruşuna kadar ben aldım ben ödedim o arabayı.

Baba parası almamanın en güzel yanı hesap vermiyorsun kimseye.

Şuan iPhone 11 kullanıyorum. Babama kalsa "napacan o telefonu, 2 bin lik neyine yetmiyor bir sürü laf vs vs"

Şimdi sadece hayırlı olsun oğlum demekle yetiniyor. Ağzını açıpta bir şey diyemiyor çünkü ben aldım :)

Birine bağımlı yaşamayı Allah kimseye yaşatmasın. Allaha şükürler olsun çoğu şeyi peşin alacak güce sahibim.

EDIT ;

" @Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi Savunma Endüstrisi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten."

Hatta benim şuan aldığım para az bile :)

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu siyasete vs bağlamasın

Herkese iyi günler.
    Bende Bursada yaşıyorum, etkili bir çevrem var.. çalıştığınız şirketin sadece adını yazmanızı rica ediyorum :)

25 yaşında 9 bin.. Bende başlayım o şirkette hemen işe :)

• 1-Hollanda'da bir bakanın bisikletle meclise gittiği dünyada Türkiyede herkesin araba sahibi olması gerekliliği sanrısı ne kadar doğru?
  • Soyle birsey alabilirsin
    Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?
  • ferit.izmir kullanıcısına yanıt
    Gümrük Muhafaza.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

1-Hollanda'da bir bakanın bisikletle meclise gittiği dünyada Türkiyede herkesin araba sahibi olması gerekliliği sanrısı ne kadar doğru?
    Hollanda da 1000 kişiye düşen araç sayısı 528 iken bizde 144.
    Dünyada 93. Sırada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 18 Aralık 2019; 22:11:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Son model Corolla 70 bin nerede satiliyor bana goster hem sana hem kendime alicam noter kagidini da foruma koyucam cok ciddiyim
    Senin bahsettiğin öğretmenlerin altındaki 1.33 Life paketler o fiyata satıldı kardeşim.
    Ha şu anda Hybrid Flame X paketli öğretmenden bildiğin varsa onun ruhsatı koy da görelim.
  • Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Senin bahsettiğin öğretmenlerin altındaki 1.33 Life paketler o fiyata satıldı kardeşim.
    Ha şu anda Hybrid Flame X paketli öğretmenden bildiğin varsa onun ruhsatı koy da görelim.

Alıntıları Göster
    Son model Corolla diyorum, o fiyata satıldı diyorsun. 10 sene önce de 30 bin liraya satılıyordu araçlar diyeyim ben de o zaman.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.