Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Son model Corolla diyorum, o fiyata satıldı diyorsun. 10 sene önce de 30 bin liraya satılıyordu araçlar diyeyim ben de o zaman.

Alıntıları Göster
    Tamam ben de kaç tane satıldı, kaç öğretmen aldı kanıtla diyorum arkadaşım. Son model Corolla'yı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Tamam ben de kaç tane satıldı, kaç öğretmen aldı kanıtla diyorum arkadaşım. Son model Corolla'yı...

Alıntıları Göster
    Ben eniştem aldı kullanıyor diyorum sen kaçtane ögretmen almış kanıtla diyorsun. Sürekli laf cambazlıgı. Europa ile gezen ögretmen de var, Passata binen de. Ama sıfır c segment alabiliyorlar mı rahatça? Evet. Konu kapanmıştır. Okulun otoparkına git bak araçlara bakalım ögretmenlerimiz nelere biniyor? Kanıtın orada yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 18 Aralık 2019; 22:54:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Ben eniştem aldı kullanıyor diyorum sen kaçtane ögretmen almış kanıtla diyorsun. Sürekli laf cambazlıgı. Europa ile gezen ögretmen de var, Passata binen de. Ama sıfır c segment alabiliyorlar mı rahatça? Evet. Konu kapanmıştır. Okulun otoparkına git bak araçlara bakalım ögretmenlerimiz nelere biniyor? Kanıtın orada yatıyor.

Alıntıları Göster
    Ve senin için C segmenti sıradan bir araç almak zenginlik göstergesi, herkes çok rahat öyle mi?

Bu kafayı yaşamak için ne içiyorsan söyle de biz de sipariş edelim. Süper kafan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Ve senin için C segmenti sıradan bir araç almak zenginlik göstergesi, herkes çok rahat öyle mi?

Bu kafayı yaşamak için ne içiyorsan söyle de biz de sipariş edelim. Süper kafan var.

Alıntıları Göster
    130 bin lira traka para verip araba almak tabiki fakirlik göstergesidir. Zengin olur mu hiç aslanım? Kafayı soruyorsan, Lagavulin 16 içerim genelde, bulamazsam Dimple.
  • Ben kenara senin dediğin kadar para atabiliyorum. 1 senedir çalışıyorum, arabamı satıp başka bir ikinci el araba alamıyorum. Paranın erimesini geçtim. 30 ay para biriktirsem şu anki arabamı anca alırım. (Hatta o da zor). Bu 30 ay kıyafet bile almamam demek.
    Ama her ay kenara para koymak da hep mümkün olmuyor. Bazen koydugun para da gidiyor mecburiyetten.
    Kredi çekip (ödeyebiliyosan) en iyisi o yöntem gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 18 Aralık 2019; 23:24:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memursan garında memursa alırsın. Serbest mesleksen sıçtın. Bi bokun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Hocam sen de biliyorsun ki o arabalar peşin para ile alinmiyor. 5 yıl krediye girilip taksit taksit ödeniyor. Şu zamanda memur olup kredi çekmeden peşin para ile araba alabilen varsa helal olsun (miras parasi, eski arabayi satıp üstüne ekleme va saymiyorum)

• Peacifullord kullanıcısına yanıt
    Arabayı geçtim, nasıl ev sahibi olunur?
    Ömür boyu borç, kredi mi ödenir?
    İnsan kafayı yer.

• oski_58 kullanıcısına yanıt
    Yilda 60bin 3 yilda 180bine araba aldirsa 3 yilda 1 ev 3 yilda 1 ev daha aslinda 9 senede 2 ev + 1 araba alinabilir gibi duruyor cift sansliysa 24 yasinda filan ise basladiysa 33 yasinda 2 ev 1 arabasi olabilir gibi fena degil aslinda 180bin degilde 120bine filan 1 araba alirsa yillik 6 bin tlden 10 yillik antalya tatili filanda yapilabilir ama ciftin benim kafadan olmasi gerekiyor tutumlu sigarasi alkolu olmayan, düğün kesinlikle istemeyecek ev eşyalarini da aileler dizerse 9 sene icin fena degil aslinda yalniz cocuk yapilmamasi lazim ki ben 33-34 yasindan once cocukta istemiyorum ama bu sartlara uyan bir eş bulmak imkansiz oldugu icin bekar yasayarak birazda ailemin destegi ile 5-6 senede anca 1 ev alirim gibi duruyor. Gerci cok bir seyde gozum yok tum hayatim boyunca bekar yasayip 1 evim 1 arabam olsa yeter parayi mezara goturmeyecem sonucta yerim içerim gezer tozarim ha 1 evim olmus ha 2 ha 3

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Hollanda da 1000 kişiye düşen araç sayısı 528 iken bizde 144.
    Dünyada 93. Sırada

Alıntıları Göster
    Hollanda Konya kadar arazisi ile tarim ürünleri ihracatında dünyanın en başarılı olan ülkelerinden biri.

sen herkese bir araba yaratacak refahın kaynağını nereden alıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

Hollanda Konya kadar arazisi ile tarim ürünleri ihracatında dünyanın en başarılı olan ülkelerinden biri.

sen herkese bir araba yaratacak refahın kaynağını nereden alıyorsun ?

Alıntıları Göster
    Herkese 1 araba zaten dünyada yok.Öyle bir iddiadada bulunan yok.Türkiye ile Hollanda’yı yarıştıranda yok.Hollanda bakanını örnek verdiniz,bende Türkiye’nin yaklaşık 3 katı daha az olduğunu söyledim.Sadece Hollanda olsa neyse.Dünyada 93.sırada.Nüfusa göre Araç sayısı bakımından Türkiye çok geride .Buna rağmen insanların araç alma hevesini Hollandalı bakanın işe bisikletle gitmesi karşılaştırması yapıyorsunuz.O bakanı vatandaşla değil siyasetçilerle karşılaştırın.
    Buda liste.Türkiye bakın nerelerde

https://www.tech-worm.com/ulkelere-gore-kisi-basina-dusen-otomobil-sayisi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 19 Aralık 2019; 0:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Hollanda da 1000 kişiye düşen araç sayısı 528 iken bizde 144.
    Dünyada 93. Sırada

Alıntıları Göster
    Konunun ozeti bu, dagilabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Hocam annem, babam ve nişanlım öğretmen. Bu yaptığın yorumun öncelikle eşine sonrasında da bu meslek sahibi insanlara büyük saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Eşin bu yorumu okusa ne düşünürdü acaba? Ama dersen ki o tepki göstermezdi, üzülmezdi, gamsızlığa saygı duyarım.
    Merak etme her fırsatta yüzüne vuruyorum eşimin. Kolay para kazandığı konusunda. Öğretmen ve memur tayfası bu ülkenin tatlı su balıklarıdır kendi havuzları, kendi konfor alanlarının dışında pek fikir sahibi de değiller, umurlarında da değil zaten. Ama özel sektör çalışanları okyanustaki her fırtınayla savaşmak zorundadır.. Bu durumu meşru yapan, memuriyeti ve az emekle kolay para kazanmayı cazibeli hale getiren sistem utansın.
    Ben kpss 83 puan ile kendi bölümümde atanamadım. Eşim 60 puanla hasbelkader öğretmen. Bu mu şimdi adalet?
    Kafanızı kumdan çıkarmak işinize gelmiyor ama inşallah bir gün o memur tayfanın da konfor alanı risk altına girmeye başladığında dışarda ne kadar zor bir dünya olduğunu görürsünüz... Saygı falan da duymuyorum. Memur tayfanın ekseriyeti üretmek kelimesinin anlamını bile bilmiyor...

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    25 yaşında 100binlik araba
    Nerden geldi bu para,
    En iyisi sormaa...

Demiş şair.
  • tek maaşım, 6500 civarı maaşım var. babadan değil bişey kalması, düğünümde altınım neyim de olmadı... Allah'a bin şükür evimde var arabam da... Evet borçla aldım ama borcu bitince hepsi benim oldu. Evim 260 bin civarı, arabam 70 bin...
    Dipnot : bunlara 2002'den sonra sahip oldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafas72 -- 19 Aralık 2019; 1:50:53 >
  • 18 yaşında s class kullanan var bu ülkede.2 milyon onlar için 2TL gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafas72

tek maaşım, 6500 civarı maaşım var. babadan değil bişey kalması, düğünümde altınım neyim de olmadı... Allah'a bin şükür evimde var arabam da... Evet borçla aldım ama borcu bitince hepsi benim oldu. Evim 260 bin civarı, arabam 70 bin...
    Dipnot : bunlara 2002'den sonra sahip oldum...
    borçla yapılan işten hayır gelmez,işin içine faiz girer ki iflah olmazsın.
  • diyosuuunnnn
  • Kendim için konuşayım.
    2011 de memur oldum istanbula geldim. Tek başıma yaşamaya başladım. Koltuk, tv ünitesi, tv, beyaz eşya yatak en kalitelisini aldım.

Projeden eve girdik babamla. 80k tl. Babam evi aldı. Bana verdi. Ben 2014 yılı sonuna kadar her ay babama 1000 1200 tl verdim. 40 küsür bin tl kadar verdiğimde yeterli dedi. 40bine istanbulda sitede 1+1evim oldu. Şu an acil satılık desem 225 bine rahat satılıyor.

2014 den 2017 yılına kadar hiç birikim yapmadan yaşadım. Ama hiç kredi borcuna da girmedim. Eksiye neredeyse hiç düşmedim. Full dışarıdan yememe rağmen, kıyafet vb şeylerde hep kalitelisini almama ve günde 1 paket sigara içmeme rağmen pub, kafe, karı kız ayaklarım olmadığı için(kısacası kimseye para yedirmediğim için) param hep yetti.

2017 yazında evlendim. Yıl olmuş 2017 saçma sapan gelenek göreneklere kafam girsin diyorum sadece. Düğün salonu çanakkalede 25bin tl tuttu yemekli falan. 15 babam koydu. 10 ben. Evliliğin bana maliyeti: tüm takılar setler(2 alyans, 1 kolye küpe bilezik seti, bir bilezik, teklifdeki tektaş) 10bin tl, salon 15 bin tl ıvır zıvır 10bin tl toplam 35bin tl oldu.

Düğünden 70bin tl geldi.
    15 bin balayına harcadık ikimizin kredikartı vb masraflarını kapadık kaldı 30 bin

Eşimde memur. Eve 10bin küsür giriyordu evlendiğimizde. 80bin kredi çektik 30 u da ekledik audi a3 1.0 aldık 2017 model sıfır.

Şu an ayda 3bin tl krediye hala ödüyoruz kaşan 7 8 bin tl ilede hiç birikim yapmadan yaşıyoruz keyfimizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 19 Aralık 2019; 2:0:38 >

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Ailenle yaşıyorsan hâlâ baba parası yiyorsun, fatura ödemiyor, ev kirası vermiyorsun demektir.

Büyük bir şehirde tek başına yaşasan böyle geniş geniş konuşamazdın.

Biliyorum şimdi "evde faturaları ödüyorum, mutfak ve pazara katılıyorum" diyeceksin biz de yiyeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.