Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben o bahse geçen beyni vücudu terketmişlerden değilim.
    Kendisini kurtarmak için birini bekleyenler köleler dir.
    Çalışmasam aç kalırım kimse bi dilim ekmek vermez bana
    Fakat emin ol çalışarak alınacak herşeye sahip oldum
    Bundan daha fazlasını alamam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle hocam. adam çalışmış çabalamış düşün 40 küsür yaşında anca doğru düzgün yüzüne bakılabilir bi arabaya binebilmiş ve bunu şükredilebilecke bir şey olarak görüyor. yahu bizi ''kıskanan'' almanyada amerikada fransada bilmem kaç yıllık devlet hizmetinde çalışmış memuru bırak kıytırık kafede garsonluk yapan adamların burun kıvırdığı arabalar bizim o kadar tecrübeli üst kademeden memurun işçinin vs. hayali olmuş. bu düşünce yapısı sakat işte. bu şükürcülük zihniyeti oldukça da bir adım ilerleyemeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fthcyr

Ben o bahse geçen beyni vücudu terketmişlerden değilim.
    Kendisini kurtarmak için birini bekleyenler köleler dir.
    Çalışmasam aç kalırım kimse bi dilim ekmek vermez bana
    Fakat emin ol çalışarak alınacak herşeye sahip oldum
    Bundan daha fazlasını alamam
    Hüloğğğğğğğğğ olduğun için çanak yalayarak almışsındır... Yoksa kim sıfırdan dürüst çalışarak araba sahibi olmuş memlekette anca hacı murata belki de şahine biner o çarpık çurpuk alt insanlar... Ya da babası gecekonducudur tapu almıştır öyle olur

Bizi yeme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan 666 -- 19 Aralık 2019; 13:5:39 >
  • Seytan 666 kullanıcısına yanıt
    Kişi kendinden bilirmiş işi .

• quote:

Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorian

Babamın bırakın 1 kuruş faydası olmayı, çalıştığım paralarla evi ben geçindirirdim. İlkokul 5ten beri çalışırım. Sanayide işe başladım. Sonra lise zamanı boyacı olarak çalıştım. Başta günlük 15 lira. Tabi bu 10 sene öncesinin.

Sonra babamın evine yatırım yaptım. Isı yalıtımı, boya, alçı vs. Birikimimin epey bir kısmını yedi. Bu esnada da araba alacağım diye para biriktiriyordum.

Bunlardan sonra babam ve annem boşandı. Bir anda. Ben kendimi kiralık evde yatacak yatağı olmayan bir şekilde buldum. Bir yandan ev geçindirme yükü daha da artınca muhasebecilikten yeniden boyacılığa geçtim. Ben lisans mezunu birisiyim bu arada.

Boyacıda o zamanlar 95 lira günlük alıyordum. Bundan 5 sene önce. Pazar günleri de dahil çalışınca asgari ücretin 3 katına falan denk geliyordu. Cebime 12.000 lira biriktirip gittim araba aldım. Hayalim olanı gerçekleştirdim. 92 model Honda Civic çok büyük bir araba değil ama hayalim miydi? Evet. Gerçekleştirdim mi? Evet.

Araba deyince illa sıfır veya 10 yaşını geçmemiş olmasına gerek yok ki. Temiz bir 90 model araba da iş görüyor. Geliriniz kısıtlıysa beklentiniz de bir miktar kısıtlı olmalı ki hayatınızı kendiniz zindana çevirmeyin. Şimdi tekrar muhasebeci olarak çalışıyorum. Ya olduğum yerde yükselmeyi, ya da KPSS hazırlanarak memurluğu denemeyi düşünüyorum ki o zaman hayalimi biraz daha yükseltebileyim.

Burası Türkiye arkadaşlar. Burada yaşam zor. Siz de kendinizi buna adapte etmelisiniz.
    Baya çekmişsin hocam Allah yardımcın olsun 🤲

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Baya çekmişsin hocam Allah yardımcın olsun 🤲

Alıntıları Göster
    Ya böyle hikayeler yazanlar hep malum partili.. Yok KPSS ye bilmmemne de.. Hahahaha. Milletin de senin gibi torpili olsa onlar da KPSS ile memur olurlardı.. Sonra da kredi çekip eski püskü de olsa birşeyler alırlardı..

Bakın gördüğünüz gibi herşeyin ucu sonuç olarak hüloğğğğğğ olmaya çıkıyor sonra diyorsunuz ki ulan bu parti nasıl %50 alıyor ahan da işte bunlar gibiler oy veriyor
  • eflatun45 E kullanıcısına yanıt
    Benim liseden arkadaşım kpss ile memur oldu eşide öğretmendi. Kpss ile atama olduğunda neredeyse hiçkimse istediği yere atanamıyor.

Benim arkadaş gaziantep e atandı eşi eskişehirde idi. 4 sene böyle ayrı evlerde evli evli devam ettiler. Sonra eşi edirneye tayin oldu. Oda tayinden 2 sene sonra edirneye tayin oldu.

Adamlar borç harç evlendiler. İki ev ayrı olduğu için ikiside ayrı ev tuttu. Düğün masraflarını dahi zor ödediler. Şimdi ikiside edirnede elde avuçta para yok sıfırdan ev düzdüler çünkü evli oldukları halde aynı evde oturamadılar.

Yani herkese dışarıdan kolay geliyor hemen mezun oluyorsun sonra ilk sene sınava giriyorsun. hemen kpss yi kazanıyorsun. Sonra kendin gibi kpss mezunu bir eş buluyorsun aynı şehirde evleniyorsun bu süre zarfında eşin il dışına da atanmıyor şans işte ya...

Benim babam devlet memuru emeklisi annemde devlet memuru idi evvel zamanda...

İlk evlendiklerinde babam (ankara ) tcdd 2.bölge de çalışırken annem istanbulda kadıköy rıhtım vergi dairesinde çalışıyor

daha sonra annem evlenip ankaraya gidiyor. Annem merkez bankasına geçiyor... 5 sene orada kalıyorlar. Daha sonra istanbula dönüş oluyor babam tcdd 1.bölgeye geliyor. Annem tekrar vergi dairesine. annem 3 cü çocukta işi bırakıyor...

Şimdi birincisi kazın ayağı öyle değil benim dedem emniyet müdür yardımcısı idi. Adamın gezmediği il kalmamış... Mehmet ağarın babası ile elazığda çalışmış düşün... en son istanbulda emekli oluyor.

Siz zannediyorsunuzki bütün devlet memuru karı kocalar aynı şehirdeler. Hele polis asker falansan ayvayı yedin 4-5 senede bir pinpon topusun...

Burada salla babam salla şöyle maaş alıyorlar böyle maaş alıyorlar beraber aynı evde yaşıyorlar...

Zaten çocuk yaptın mı bittin hiçbir kadın bakıcıya çocuk teslim etmez annem abimi bakıcıya vermiş bakıcı dövdü diye annanem bakmış 3cü çocukta annanem zorlanınca işi bırakmış...

Konuyu nereden nereye getirdiniz ana fikir şu 170 bin liraya sıfır satılan dizel bir aracın 2009 da 30 bin lira gibi komik bir rakam olması.

Ozamanlar iş gücünün daha değerli olması . Ozamanlar kasko fiyatları trafik sigortası yakıtın komik rakamlar olması...

Ülke olarak fakirleştik bu kadar basit nereden ne hesap yaparsanız yapın tutmaz.

Biri çıkmış 5 sene önceki hesabı yapıyor... Arkadaş en ucuz gelinlik 4500 lira haberiniz varmı. çeyrek uçmuş nikahta millet gram altın taktı... 300 kişi geldi annemle kayın validenin taktıkları olmasa 20 bin lira toplamışız...

• Ötv ye , mazota vereceginize , Dil kursuna verin o parayi.
    Sonrası yurtdışı...
    Tahsil önemli değil..

Arabami.. ? 3 maaşla, 2ci el bmw, mercedes.
    1 maaşla üst düzey iphone..

Maddiyat ve refah mutlu edecekse, kurtuluş yurtdışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_carleone82 -- 19 Aralık 2019; 13:23:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seytan 666

Ya böyle hikayeler yazanlar hep malum partili.. Yok KPSS ye bilmmemne de.. Hahahaha. Milletin de senin gibi torpili olsa onlar da KPSS ile memur olurlardı.. Sonra da kredi çekip eski püskü de olsa birşeyler alırlardı..

Bakın gördüğünüz gibi herşeyin ucu sonuç olarak hüloğğğğğğ olmaya çıkıyor sonra diyorsunuz ki ulan bu parti nasıl %50 alıyor ahan da işte bunlar gibiler oy veriyor

Alıntıları Göster
    Hocam belli olmaz, öyle dememek lazım şayet yalan söylüyorsa oda Allah ile kendi arasında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Şu yeni nesil ne kadar ilginçsiniz??? Her şeyi kolayca elde etmeyi hayal ediyorsunuz. Ailenin durumu iyi değilse, dürüst ve onurlu bir insan isen sızlanacağına çalışıp çabalayacaksın, bu kadar basit. 25 Yaşında Askere gittim, askerde iken Babam vefat etti döndüğüm de elimden tutacak kimse olmadığı için oturdum sabahlara kadar ders çalışarak DMS (Devlet Memurluğu Sınavı şimdi ki KPSS) kazandım, İzmir de küçük bir memur oldum yıl 2000 yılının sonu, 2001 yılının başı. 6 ay sonra memleketimden bir kızla nişanlandım (Çalışmayan ev hanımı). 1 yıl yemedim içmedim para biriktirdim, mütevazi bir düğün, mütevazi eşyalarla evlendim.

1 Yıl sonra düğünde takılan az buçuk takı, biraz birikimle Murat 131 aldım 1981 Model (Çocuğum olacağı için). 2 Yıl sonra birikimimle 1987 Model Ford Taunus aldım, 2 Yıl sonra biraz kredi ve birikimimle Tempra SX-AK aldım 1994 Model aldım. 3 Yıl Sonra Yine biraz birikim biraz kredi ile 2006 Model Hyundai Accend aldım. 3 Yıl sonra 2013 Yılında Kredi faizleri 0,68 e düşünce Ev aldım, arabamı satmadım, çünkü satarsam bir daha alamayacağımı biliyordum.

2014 Yılında 2. Üniversitemi bitirdim, 40 Yaşında

2015 Yılında sonunda görevde yükselme sınavını kazanarak çalıştığım kurumda Müdür oldum.

2016 Yılında ödemelerim hafifledi, Hyundai yi satıp üstüne biraz kredi çekip 2011 Model 63.000 km de Renault Grandtour 1,5 dci aldım.

2 Hafta önce de Renault'u peşinat olarak verip 0 km e Dacia Duster alarak hayalimi gerçekleştirdim.

Şimdi ki hayalim Allah nasip ederse daha büyük bir ev alabilmek, alabilirim veya alamam nasip olursa olacak veya olmayacak, önemli değil.

46 Yaşındayım, çalışıp çabalayarak anca bu kadar oldu, eminim isterseniz siz benden daha iyi şeyler yaparsınız, yeter ki isteyin ve çabalayın.
    2001 ile 2020yi karşılaştıramazsınız o zaman memuriyet kolaydı(memuriyetinde bir emek gücü olarak değeri yoktu ulaşmak kolaydı maaşı azdı talep yoktu) şimdi zor o zaman öss kuyrukları vardı az çok şimdi kpss başvuran össden fazla ve atama şansın yok torpil gırla malum kesimden olacaksın ayrıca çoğu kurum özelleşti.

Ha memuriyeti tasvetmiyorum tembel yaşam tarzı ve ülkeyi gerileten bir usnur herkes buna ön ayak oluyorsa o ülke bitmiştir zaten.

Memur memur evliliği aşk evliliği değil mantık evliliğidir bir iş sözleşmesi gibi ha nereye kadar gider bilmem iki tarfında elinde koz olduğundan diğerini çok kolay postalayabilir yeri gelince.

Şuanda kadın erkek okuyor dediğin tarzda evliliklerde zor katlanma dönemi kalmadı kimse kimseyi çekmiyor 2010 sonrası değişti herşey ve kadınlarda yasada daha güçlü istediği zaman boşanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 19 Aralık 2019; 13:35:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

130 bin lira traka para verip araba almak tabiki fakirlik göstergesidir. Zengin olur mu hiç aslanım? Kafayı soruyorsan, Lagavulin 16 içerim genelde, bulamazsam Dimple.

Alıntıları Göster
    Herkesin ekonomisinin başını iyi tutmuşsun kaplanım.
    Senden iyi ütopya olur başka da bir şey olmaz. Saçma sapan fikirlerini kendine sakla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Herkesin ekonomisinin başını iyi tutmuşsun kaplanım.
    Senden iyi ütopya olur başka da bir şey olmaz. Saçma sapan fikirlerini kendine sakla

Alıntıları Göster
    Sinirden ne yazdigini bilmiyorsun, sakin ol once gozum. Cok icerlemissin gerceklere. Bas falan tutma, orasini bilmiyorum. Kisi kendinden biliyor sanirim isi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 19 Aralık 2019; 13:31:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

kesinlikle hocam. adam çalışmış çabalamış düşün 40 küsür yaşında anca doğru düzgün yüzüne bakılabilir bi arabaya binebilmiş ve bunu şükredilebilecke bir şey olarak görüyor. yahu bizi ''kıskanan'' almanyada amerikada fransada bilmem kaç yıllık devlet hizmetinde çalışmış memuru bırak kıytırık kafede garsonluk yapan adamların burun kıvırdığı arabalar bizim o kadar tecrübeli üst kademeden memurun işçinin vs. hayali olmuş. bu düşünce yapısı sakat işte. bu şükürcülük zihniyeti oldukça da bir adım ilerleyemeyiz
    Ülke ne çekti ise bu şükürcülük zihniyetinden çekti din sonsuz biat ve bu işte bu şekilde sen emeğinin gerçek karşılığını alamıyorsun ama o senin alman gereken karşılığı birileri afiyetle yiyor sende önüne atılan kemik kadar değeri olmayacak şeyle yetin e nasıl bir zihniyetin varsa çoğunlukla öyle yönetilirsin batı ile farkın bu.Bak adamlar çok ufak bir şeyde yaygara koparıyor hakkınıda söke söke alıyor.Sen ne diyorsun bunada şükür ne şükürü lan bedava mı alıyorsun parayı seninkide emek batıdakininde hem o senden daha az çalışarak bunu elde ediyor sen ise daha çok çalışıp onun aldıklarını alamıyorsun hemde en temelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorian

Babamın bırakın 1 kuruş faydası olmayı, çalıştığım paralarla evi ben geçindirirdim. İlkokul 5ten beri çalışırım. Sanayide işe başladım. Sonra lise zamanı boyacı olarak çalıştım. Başta günlük 15 lira. Tabi bu 10 sene öncesinin.

Sonra babamın evine yatırım yaptım. Isı yalıtımı, boya, alçı vs. Birikimimin epey bir kısmını yedi. Bu esnada da araba alacağım diye para biriktiriyordum.

Bunlardan sonra babam ve annem boşandı. Bir anda. Ben kendimi kiralık evde yatacak yatağı olmayan bir şekilde buldum. Bir yandan ev geçindirme yükü daha da artınca muhasebecilikten yeniden boyacılığa geçtim. Ben lisans mezunu birisiyim bu arada.

Boyacıda o zamanlar 95 lira günlük alıyordum. Bundan 5 sene önce. Pazar günleri de dahil çalışınca asgari ücretin 3 katına falan denk geliyordu. Cebime 12.000 lira biriktirip gittim araba aldım. Hayalim olanı gerçekleştirdim. 92 model Honda Civic çok büyük bir araba değil ama hayalim miydi? Evet. Gerçekleştirdim mi? Evet.

Araba deyince illa sıfır veya 10 yaşını geçmemiş olmasına gerek yok ki. Temiz bir 90 model araba da iş görüyor. Geliriniz kısıtlıysa beklentiniz de bir miktar kısıtlı olmalı ki hayatınızı kendiniz zindana çevirmeyin. Şimdi tekrar muhasebeci olarak çalışıyorum. Ya olduğum yerde yükselmeyi, ya da KPSS hazırlanarak memurluğu denemeyi düşünüyorum ki o zaman hayalimi biraz daha yükseltebileyim.

Burası Türkiye arkadaşlar. Burada yaşam zor. Siz de kendinizi buna adapte etmelisiniz.
    Sizinki sorumsuz ebeveyn sorunu sebepli ha bu olaylar sizi erdemli yapmış bir şekilde tutundurmuş ha bu doru mu dersek yanlış problemli bir kişilik kazandırır bu kişiye.

İlla sıkıntılar ve aklınıza gelenler vardır bu çapta yaşayanlar çok fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Güvenlik görevlisiyim, aşağıladığım kişiler kadınlara kızlara özellikle evli kadınlara sarkıntılık eden iş atan erkekler.

Türkiyede iş hayatı müesesinde ahlak ar namus yok, bunu herkesin bilmesi gerekir bunu bile bile hala çalışan kadın varsa suç artık ahlaksız erkeklerde değil kadınlardada oluyor.

Neden bu ülkeyi ısrarla ahlaklı görmek istiyorsunuz anlamadım.

Karım çalışmayacak bu ülkenin ahlakı düzelene kadar çalışırsada iş yerinde bir adet erkek sinek olmayacak hepsi bu.

Karıma bir erkeğin iş attığını görür yakalar yada karımdan duyarsam, daha önce hiç işlenmemiş vahşi cinayet işlerim hatta devlet üzerini örtmeye bile kalkabilir

Alıntıları Göster
    Arkadaşım şizofreni mi var? Yukarıda koyultarak yazdığın cümleye cevap yazdım ve cümlede gayet açık şekilde "kırıksa namuslu değilse" diye hakaret ediyorsun çalışan kadınlara.

Sen şimdi diğer mesajını editleyip burada "aşağıladığım kişiler kadınlara kızlara özellikle evli kadınlara sarkıntılık eden iş atan erkekler." diyerek kıvırmaya çalışıyorsun sanırım. Yapma böyle şeyler arkadaşım. Görüyoruz yani kimin ne yazdığını.

• Bazı şahsi tecrübelerden genele nasihat vermek çok doğru değildir, herkesin şartları ve şansı aynı seviyede olmuyor. Ülkemizde aynı okulu aynı çabayı harcayıp, bambaşka maddi olanaklara sahip olan insanlar çok fazla...

İşin siyasi, torpil cart curt tarafını bi kenara bırakıyorum. Ülkemizde para kazanma konusunda ciddi bir çaba gerekiyor, en azından ilk ciddi yatırımınıza yapana kadar büyük bir emek vermeniz gerekiyor. Evet aileden çevreden bir şey kalmadıysa her şey daha zor, tabi zor diye hiç bir çaba göstermezseniz sadece şikayet edersiniz.

Ülkemizin ve avrupanın ekonomik şartlarını kıyasladığımızda elbette arada ciddi farklar var, bu insanın siniri bozuyor ancak yurt dışına çıkma imkanınız yoksa bu şartlar doğrultusunda çabalamak zorundasınız.

Yalnız forumda tuhaf bir kitle var, ülkedeki her zenginin torpilli veya siyasi bağlantısı olduğunu düşünüyor :) Güzel kardeşlerim burada birbirinizi galeyana getirmeyin, bazı fikirler ve sektörler ülkemizde para kazandırıyor. Para kazanacak seviyeye gelmek kolay olmuyor ancak tek yol torpil siyaset vs değil...

• Günümüzde araba satın almaktan ziyade,arabayı sağlıklı şekilde(sigorta-vergi-mekanik bakım-yazlık/kışlık lastik,yakıt masrafı)
    yürütmek daha meşakatli,yoksa gelir piramidinin en altındaki kişilerin dahi bütçesi paralelinde araç alabildiği bir ortamdayız.
  • pprodigyy kullanıcısına yanıt
    Maalesef ülkemizde araba, telefon hatta bir zamanlar marlboro sigarası içmek bile itibar sebebiydi.
    Biz lükse ve eşyaya, nesnelere çok anlam yükleyen onları itibar olarak gören bir milletiz.
    Kendimiz üretemesekte Mercedese binmeyi itibar olarak görürüz, Audi yi beğenmeyip, merso isteriz. Yönetenler halkın yansıması...
    Önyargı her toplum da var, ama bizde daha fazla sanki.
    Kıyafetiniz eski ve yamalı ise kimse yüzünüze bakmaz.
    Altınız da son model bir arabanız varsa, anlat enişte nasıl gidiyor işler diye sorarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.