Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    seni en iyi ben anlarım senin kadar olmasa da varken yokluk çekmekte master yaptım
    birde bardağın dolu tarafına bakalım
    baban sana balık yemeyi değil tutmayı öğretmiş
  • ali1903kemal kullanıcısına yanıt
    Adam Savcı veya hakim olsa o paraya yakın para alır . Siz alamıyorsunuz diye o yaşlarda , başkası da mı alamayacak ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fthcyr

seni en iyi ben anlarım senin kadar olmasa da varken yokluk çekmekte master yaptım
    birde bardağın dolu tarafına bakalım
    baban sana balık yemeyi değil tutmayı öğretmiş
    Sabır sabır nereye kadar.Ömrümün yarısından çoğu geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Arkadaşım şizofreni mi var? Yukarıda koyultarak yazdığın cümleye cevap yazdım ve cümlede gayet açık şekilde "kırıksa namuslu değilse" diye hakaret ediyorsun çalışan kadınlara.

Sen şimdi diğer mesajını editleyip burada "aşağıladığım kişiler kadınlara kızlara özellikle evli kadınlara sarkıntılık eden iş atan erkekler." diyerek kıvırmaya çalışıyorsun sanırım. Yapma böyle şeyler arkadaşım. Görüyoruz yani kimin ne yazdığını.

Alıntıları Göster
    Usta anlamadın anlasan bunu yazmazdın.

Ben diyorumki, millet sapık bunu bile bile her işe koşturan kişide problem var dedim.

Sana örnek vereyim, köpek seversin ama gittin köpek kesen tarikatın içine girdin orada köpek katlediliyor sende çevrene köpek katleden tarikatın içindeyim ama esasen köpekleri severim dersen kimse hoş karşılamaz, camide rakı sofrası kuramazsın yada pavyonda namaz kılamazsın.

Falan filan işte.

Kadınlara asla ithamda bulunmuyorum, sapık iş yerine baş vurup orada çalışan kadın sağlıklı değildir, temiz ahlaklı iş bulabilip çalışana eyvallah

Edit

Özetle bu ülkede kadının çalışma zorunluluğu yok, ahlaklı iş bulursa çalışır bulamazsa evde oturur bu kadar basit.

Lafı çok uzattım ama artık anladığına eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 19 Aralık 2019; 14:58:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• emir341907 kullanıcısına yanıt
    BİRİSİNİN desteği olmadan bu yaşa gelmişsin daha da sırtın yere gelmez
    çevremde ne insanla var babası araba ev almış her ay 5000 tl harçlık alıyor asalak gibi yaşıyor baba sı ölse sudan çıkmış balık gibi olacak hayatının yarısı geçmiş hayata tutunamayacak çünkü hep destekle yaşamış bunalıma girip intihar edecek
    birde senin gibiler var babası zengin kendisi işine bakmış meslek sahibi olmuş kimseye ihtiyacı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Benim liseden arkadaşım kpss ile memur oldu eşide öğretmendi. Kpss ile atama olduğunda neredeyse hiçkimse istediği yere atanamıyor.

Benim arkadaş gaziantep e atandı eşi eskişehirde idi. 4 sene böyle ayrı evlerde evli evli devam ettiler. Sonra eşi edirneye tayin oldu. Oda tayinden 2 sene sonra edirneye tayin oldu.

Adamlar borç harç evlendiler. İki ev ayrı olduğu için ikiside ayrı ev tuttu. Düğün masraflarını dahi zor ödediler. Şimdi ikiside edirnede elde avuçta para yok sıfırdan ev düzdüler çünkü evli oldukları halde aynı evde oturamadılar.

Yani herkese dışarıdan kolay geliyor hemen mezun oluyorsun sonra ilk sene sınava giriyorsun. hemen kpss yi kazanıyorsun. Sonra kendin gibi kpss mezunu bir eş buluyorsun aynı şehirde evleniyorsun bu süre zarfında eşin il dışına da atanmıyor şans işte ya...

Benim babam devlet memuru emeklisi annemde devlet memuru idi evvel zamanda...

İlk evlendiklerinde babam (ankara ) tcdd 2.bölge de çalışırken annem istanbulda kadıköy rıhtım vergi dairesinde çalışıyor

daha sonra annem evlenip ankaraya gidiyor. Annem merkez bankasına geçiyor... 5 sene orada kalıyorlar. Daha sonra istanbula dönüş oluyor babam tcdd 1.bölgeye geliyor. Annem tekrar vergi dairesine. annem 3 cü çocukta işi bırakıyor...

Şimdi birincisi kazın ayağı öyle değil benim dedem emniyet müdür yardımcısı idi. Adamın gezmediği il kalmamış... Mehmet ağarın babası ile elazığda çalışmış düşün... en son istanbulda emekli oluyor.

Siz zannediyorsunuzki bütün devlet memuru karı kocalar aynı şehirdeler. Hele polis asker falansan ayvayı yedin 4-5 senede bir pinpon topusun...

Burada salla babam salla şöyle maaş alıyorlar böyle maaş alıyorlar beraber aynı evde yaşıyorlar...

Zaten çocuk yaptın mı bittin hiçbir kadın bakıcıya çocuk teslim etmez annem abimi bakıcıya vermiş bakıcı dövdü diye annanem bakmış 3cü çocukta annanem zorlanınca işi bırakmış...

Konuyu nereden nereye getirdiniz ana fikir şu 170 bin liraya sıfır satılan dizel bir aracın 2009 da 30 bin lira gibi komik bir rakam olması.

Ozamanlar iş gücünün daha değerli olması . Ozamanlar kasko fiyatları trafik sigortası yakıtın komik rakamlar olması...

Ülke olarak fakirleştik bu kadar basit nereden ne hesap yaparsanız yapın tutmaz.

Biri çıkmış 5 sene önceki hesabı yapıyor... Arkadaş en ucuz gelinlik 4500 lira haberiniz varmı. çeyrek uçmuş nikahta millet gram altın taktı... 300 kişi geldi annemle kayın validenin taktıkları olmasa 20 bin lira toplamışız...
    Yazdıklarım doğru. Eksik olan yerleri var. 2 sene yine ilk atamadan tayin bekliyorsun. Personel daire başkanı yüzüne evlilik bizde mazeret olarak kabul edilmiyor diyor. Kastamonuya alalım çift olarak sizi diyorlar. Yanlış anlaşılmasın Kastamonu da türk toprağıdır gider görevimizi yaparız. Fakat ilerde çocuk olursa valide,kayın-valide daha kolay bakar anne işten ayrılmak zorunda kalmasın diye düşünüyoruz.

Memuriyet eşek kuyruğudur gibi zaten o yüzden her şeyi kılı kırk yararak düşünmek zorundasın.
    Ki her şey önceden düşünülüyor. Ev eşyası dediğini 2 bin liraya da düzersin. Öğrenciyken ben öyle yaptım. Yok ben evlendim artık param yok ama 2 bin liralık eşyayla oturmam. Komşulara rezil olurum diyorsan, rezil olacaksın sen kaçınılmaz o. Ama eşyaları alıp borçsuz olarak ama eşyaları alıp borçlu olarak.

Çok dinlersin eski devlet memurlarından tabanı delinmiş ayakkabıyı yamayıp giyerdik diye. Şimdi giyilmeyip atılıyor neden çünkü aşağılık kompleksinden. Düşünki biri çocukken, başka bir çocuk için "ezik gibi en fakir oyuncakla oynuyor" diyorken; bunu diyen çocuk büyüyüp komplekse giriyor. Halbuki asıl sorun alamamak değil hak etmeyenlerin alması. Herkes hatayı kendinde görüyor daha çok çalışsaydım daha çok kazanırdım diye ama kazın ayağı öyle değil. O kadar çalınmasa, insanlar işini düzgün yapsa ve hukuk daha seri işlese sen zaten aynı çalışmayla paran değer kaybetmediği için daha iyi yaşayacaksın. Ama toplum olarak böyle bir düşünce yapısında birleşemiyoruz.

Araba almak eskiden de lükstü hala aynı şekilde lüks. Bu zaten devlet politikası olmak zorunda. Çünkü toplu taşıma ülkenin yararına. Her ne kadar bizde bu bilinçle yapılmasa da arabayı ihtiyacı olanlar almalı. Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler değil. Gelişmiş toplumlar bir sonraki nesil acı çekmesin daha rahat yaşasın diye sıkar kendini. Ama biz ülke olarak hindistanla aynı yozlaşma seviyesindeyiz. (Kanyak ülkede yasak olan wikipedia.) Onlar da kendini yeni dünya lideri olarak görüyor. Nüfusumuz yeter diyorlar.

Her dönemin zorluğu var fakat hesap tutturamamak sadece kabul etmemekle olur. Tartışmaktaki amacım buydu. Öte yandan ülkenin iyiliğine bir durumu tartışacaksak eğer o bambaşka bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fthcyr

BİRİSİNİN desteği olmadan bu yaşa gelmişsin daha da sırtın yere gelmez
    çevremde ne insanla var babası araba ev almış her ay 5000 tl harçlık alıyor asalak gibi yaşıyor baba sı ölse sudan çıkmış balık gibi olacak hayatının yarısı geçmiş hayata tutunamayacak çünkü hep destekle yaşamış bunalıma girip intihar edecek
    birde senin gibiler var babası zengin kendisi işine bakmış meslek sahibi olmuş kimseye ihtiyacı yok
    Doğru söylüyorsun. Ama bende bir nevi asalak gibi yaşıyorum. Önümde büyük bir deniz var ve ben sadece sahilde taşlarla oynuyorum. Buda beni kahrediyor.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    "Ailemle yaşıyorum" deyip arkasından "kimseye ihtiyacım yok, en son harçlığı 20 sene önce aldım, herseyimi kendim alabiliyorum" kafası yaşamak da ayrı güzelmiş hakkaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

2001 ile 2020yi karşılaştıramazsınız o zaman memuriyet kolaydı(memuriyetinde bir emek gücü olarak değeri yoktu ulaşmak kolaydı maaşı azdı talep yoktu) şimdi zor o zaman öss kuyrukları vardı az çok şimdi kpss başvuran össden fazla ve atama şansın yok torpil gırla malum kesimden olacaksın ayrıca çoğu kurum özelleşti.

Ha memuriyeti tasvetmiyorum tembel yaşam tarzı ve ülkeyi gerileten bir usnur herkes buna ön ayak oluyorsa o ülke bitmiştir zaten.

Memur memur evliliği aşk evliliği değil mantık evliliğidir bir iş sözleşmesi gibi ha nereye kadar gider bilmem iki tarfında elinde koz olduğundan diğerini çok kolay postalayabilir yeri gelince.

Şuanda kadın erkek okuyor dediğin tarzda evliliklerde zor katlanma dönemi kalmadı kimse kimseyi çekmiyor 2010 sonrası değişti herşey ve kadınlarda yasada daha güçlü istediği zaman boşanabilir.

Alıntıları Göster
    Kadın kolay boşanamamalı mı ? Kimse seni çekmek zorunda değil. Sen de kimseyi çekmek zorunda değilsin.
    Ayrıca mantığın çalışmadığı belli yoksa ilişkiyi kurmakta zorlanmazdın.
    Hacı, hacıyı mekkede.
    Hoca, hocayı tekkede.
    Deli, deliyi takkada.
    Memur memuru da işte...
    Ayrıca kafa yapısı birbirine benzer memurların, aile yapıları birbirine benzer memurların, sosyal yaşamları birbirine benzer memurların. Hayatını birleştireceği insanla da hayatı birbirine benzesin ister insan. Davul dengine vurmayınca bi tarafı patlar.

İlla mantık evliliği değil yani.

Ayrıca memuriyet hiç bir zaman kolay değildi. İmkanı olmayan insanların kurtuluş yoluydu, imkanı olan insanlar zaten imkanlarının farkında olduğu için memuriyeti seçmediler. Osmanlıda zabit de olmak zordu. Her ne kadar kolaylaştırıldı dense de şu an polis olmak da zor.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Bu devirde kimse kimseye faizsiz para vermiyor, doğru. Ama hem faize bulaşıp hem de bunu dini bakımdan savunmayın lütfen. Faiz haram mı? Evet.

Müslüman olduğunuzu düşünerek bir müslümandan diğerine tavsiye olsun: Faizin günah olduğunu bilerek, günah işlediğinizi bilerek çekip sonra tevbe ederseniz umarım Allah affeder. Ama "faizi herkes alıyor günah değil haram değil" derseniz dinden çıkmış olursunuz, aradaki ince fark önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

2001 ile 2020yi karşılaştıramazsınız o zaman memuriyet kolaydı(memuriyetinde bir emek gücü olarak değeri yoktu ulaşmak kolaydı maaşı azdı talep yoktu) şimdi zor o zaman öss kuyrukları vardı az çok şimdi kpss başvuran össden fazla ve atama şansın yok torpil gırla malum kesimden olacaksın ayrıca çoğu kurum özelleşti.

Ha memuriyeti tasvetmiyorum tembel yaşam tarzı ve ülkeyi gerileten bir usnur herkes buna ön ayak oluyorsa o ülke bitmiştir zaten.

Memur memur evliliği aşk evliliği değil mantık evliliğidir bir iş sözleşmesi gibi ha nereye kadar gider bilmem iki tarfında elinde koz olduğundan diğerini çok kolay postalayabilir yeri gelince.

Şuanda kadın erkek okuyor dediğin tarzda evliliklerde zor katlanma dönemi kalmadı kimse kimseyi çekmiyor 2010 sonrası değişti herşey ve kadınlarda yasada daha güçlü istediği zaman boşanabilir.

Alıntıları Göster
    "2001 ile 2020yi karşılaştıramazsınız o zaman memuriyet kolaydı" Sizin ya da sizin şahsınızda yeni neslin en büyük sorunu nedir biliyor musun??? Araştırmıyorsunuz, her duyduğunuzu gerçek kabul ediyorsunuz. Peki 1994 Yılında DYP iktidara geldikten bir süre sonra "Kamuya Memur alımını" durdurduğunu ve sonra gelen koalisyon Hükümetlerinin de bunu devam ettirdiğini, tam 6 Yıl boyunca (Polis, Asker dışında, sadece 1 kereliğine SSK kurumu 50 Tane memur alımı yapmıştı) 1 tane Memur alımı yapılmadığını biliyor musun??? 2000 Yılında Koalisyon Hükümetin de Ecevit bu duruma son verdi ve Memur alımını DMS(Devlet Memurluğu Sınavı) ismi ile merkezi sınav açtığını biliyor musun???

1999 Yılında ki sınava hatırladığım kadarı ile Lise düzeyin de 800.000 kişi, Yüksekokul düzeyinde 250.000 kişi, Üniversite Düzeyinde 200.000 kişi katılmıştı, Ortaöğretimin sayısını bile bilmiyorum. Bu mu kolaydı??? Ülke de kriz var şu anda peki o zaman her şey güllük gülistanlık mıydı sanıyorsun???

5 Nisan 1994 de neler oldu, neler yaşandı hiç bir fikrin var mı??? Dolar bir gecede 19.000 TL den 38.000 TL ye develüe edildi, Akaryakıttan, İçki, sigaraya, zorunlu gıda maddelerine kadar her şeye bir günde %100 zam yapıldı. Enflasyon %149, Büyüme %-6, gecelik faizler %400 e fırladı. Özel sektörde batan batana. Tam bu ortamda Üniversite de okuyordum. Liseyi Üniversiteyi bitiren gençler, Ne kamuya alım var ne de Özel sektöre, çaresizce ortalıkta yıllarca boşta gezdi (onlardan birisi de bendim). Az buçuk parası olan İşyeri açıp ticaret yapmaya çalışıyordu, bir tanesi de çok samimi arkadaşım, örnek olarak 20 TL ye aldığı ayakkabıyı 30 TL ye satıyor, sonra aynı ayakkabıyı toptancıdan 1 ay sonra almaya gittiğinde ayakkabı 30 TL olduğunu görünce 1 kuruş para kazanamadan çaresizce battı, bunun gibi yüzlerce örnek var.

• babadan almazsın enişteden borç alırsın
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    kitap yazsan, okunur.
  • Ekşi’de açsan bu başlığı dayak arsızı yaparlar seni 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesdaugles

kitap yazsan, okunur.
    350 ile 400 sayfa arası 4 tane birbirinin takibi kitabım var,öldükten sonra yayınlatacağım.Adı 1980 sonrası Türkiye .
  • "Eşimle şöyle çalıştık böyle çalıştık 90 model araba aldık, 20 senede ev sahibi olduk, 2010 model arabamız oldu."

Yahu senin yıllarca çabalayıp aldığın 2010 model arabaya elin Almanınının üniversiteye giden oğlu cafede 3-4 ay çalışarak alıyor.

Eşinle beraber çalışıp almışsın, ne güzel Allah daha çok versin. Fakat burada sorulması gereken soru neden 25 yaşında bir gencimiz 5-6 aylık maaşıyla güzel bir araba alamıyor? Neden tenekeden hallica Clio'nın sıfırını bile alamıyoruz?

Bir de sürekli faiz fetvası veren hocaefendiler türedi. Devletin kazanç sistemi faiz olmuş sen neyi anlatıyorsun ya? Sorsan katılım bankasından "kâr payı" almıştır ama faiz yememiştir. Aldığınız maaşların her kuruşunu banka faizde işletiyor.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    herşeyi hazır,babadan dededen bekleyenlere ne kadar anlatsanızda boş. başarılarınız devamını diliyorum
  • eflatun45 E kullanıcısına yanıt
    valla hocam biz ilk arabamızı sıfır aldık renault tan 1997 senesinde...peşin fiyatına 12 taksit tam 1milyar200 milyona verdik kasko ve trafik sigortası içinde...

Babam 100 milyon lira maaş alıyordu... 12 ayda ödendi bu aracın parası...

eskiden lükstü diyorsun ama katılmıyorum sana dayımda 1997 opel 2.5 v6 omega vardı büyük teyzemlerde murat 131 küçük teyzemlerde 1997 golf gte ve 1992 broadway halamlarda 1997 vectra 2.0 gt ufak dayımda 1996 passat ve audi 100 vardı...

Şimdi 1/4 mühendis maaşı 6000 lira... 12*6000 =72bin lira yapıyor... Bu paraya piyasada sıfır araç varmı ben bilmiyorum ... dacia bile 90bin lira olmuş...

ESKİDEN ÖTV YOKTU. ŞİMDİ ÖTV NİN ÖTV Sİ VAR...
  • Araba değer kaybeden bir şey ilerde 10bin maaşım olsa da bineceğim araba 100 bin lirayı geçmez. Fakir fukaraya yardım ederim zaten çok harcayan birisi değilimdir. Ailemin diğer üyeleri sefaletle boğuşuyor .10 değil 12bin olsa bir kişi için çok şey değişir benim için çok oynak bir rakamken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1917

herşeyi hazır,babadan dededen bekleyenlere ne kadar anlatsanızda boş. başarılarınız devamını diliyorum
    Çok teşekkür ederim Hocam.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.