Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ülkede savcı ve hakimlerin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Kimlerin nerelere ve nasıl atandığını da gördük. Çok da şey etme sen kanka boşver.

Allaha şükür ve 10 k üstü maaş bir arada söylendimi düşüneceksin iki kere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1903kemal -- 19 Aralık 2019; 16:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali1903kemal kullanıcısına yanıt
    Zeka problemin var galiba senin , okuduğunu anlayamıyorsun heralde ?
    Adamın o yaşta hakim savcı olup bahsettiği parayı almasıyla ne alakası var bunların ? Sen haramzade misin yoksa nerden biliyorsun bu kadar?
    Çok istedin seni bi yerlere yerleştirmediler mi ondan mı bu saçma yorumun , yoksa dediğim gibi anlama problemin mi var okuduğunu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    Hayırdır avukatmisin sende??
    Hakaret etmeden cevap verebilirsin. Allaha şükür ve 9k ve 25 yas?
    Heeeyyy anladın kapito hee??
    Yok anlamadı.

• ali1903kemal kullanıcısına yanıt
    Doktor olsa alır ,hakim olsa alır , savcı olsa alır , arkadaşımın kardeşi 24 yaşında eczacı , ilaç firmasından 10K alıyor şuan altında da şirketin verdiği 0 civic var . Allah’a şükretmeyi bırak , Allah’a küfretsen bile alırsın o mesleklerde çünkü onunla bi alakası yok maaşları belli.
    Sen hayatında 10 bini rüyanda görüyorsun diye millete niye çamur atıyorsun ?
    Adamı daha tanımadan haram yediğini iddia ediyorsun ben sana gerçekten zeka problemin olduğu icin bunu söyledim diye , hakaret niye ediyorsun diyorsun ?
    Kafan çalışmıyor işte .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 19 Aralık 2019; 16:25:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

bizim de babamızdan kalmadı, çalıştık karı koca aldık, her arabası olana babasından mı kalıyor?

ayrıca gidip sıfır araç mı alacaksınız? ihtiyacını görecek kadar bütçene uygun araba alacaksın maalesef ..

gerçi şimdi en dandik araba 20k olmuş o da ayrı
    Sorunun cevabını kendin vermişsin zaten.

**

Anneler babalar nasıl baktı etti yaşadı diyenler örneklemeler oldu fakat şu zaman ile o zaman çok çok farklı..Zaten başımızdakiler geçmişte kalan kafaları ile zihniyetleri ile ülke yönetiyor ..Millete bakıyorum onlarda geçmişte kalmış..Günümüz dinamiklerine göre hareket etmeniz lazım.

30 yıl önce baba dede çalışıp 4 kişiye bakıyordu..Şİmdi bak bakalım ! Pencereden bile bakamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

"2001 ile 2020yi karşılaştıramazsınız o zaman memuriyet kolaydı" Sizin ya da sizin şahsınızda yeni neslin en büyük sorunu nedir biliyor musun??? Araştırmıyorsunuz, her duyduğunuzu gerçek kabul ediyorsunuz. Peki 1994 Yılında DYP iktidara geldikten bir süre sonra "Kamuya Memur alımını" durdurduğunu ve sonra gelen koalisyon Hükümetlerinin de bunu devam ettirdiğini, tam 6 Yıl boyunca (Polis, Asker dışında, sadece 1 kereliğine SSK kurumu 50 Tane memur alımı yapmıştı) 1 tane Memur alımı yapılmadığını biliyor musun??? 2000 Yılında Koalisyon Hükümetin de Ecevit bu duruma son verdi ve Memur alımını DMS(Devlet Memurluğu Sınavı) ismi ile merkezi sınav açtığını biliyor musun???

1999 Yılında ki sınava hatırladığım kadarı ile Lise düzeyin de 800.000 kişi, Yüksekokul düzeyinde 250.000 kişi, Üniversite Düzeyinde 200.000 kişi katılmıştı, Ortaöğretimin sayısını bile bilmiyorum. Bu mu kolaydı??? Ülke de kriz var şu anda peki o zaman her şey güllük gülistanlık mıydı sanıyorsun???

5 Nisan 1994 de neler oldu, neler yaşandı hiç bir fikrin var mı??? Dolar bir gecede 19.000 TL den 38.000 TL ye develüe edildi, Akaryakıttan, İçki, sigaraya, zorunlu gıda maddelerine kadar her şeye bir günde %100 zam yapıldı. Enflasyon %149, Büyüme %-6, gecelik faizler %400 e fırladı. Özel sektörde batan batana. Tam bu ortamda Üniversite de okuyordum. Liseyi Üniversiteyi bitiren gençler, Ne kamuya alım var ne de Özel sektöre, çaresizce ortalıkta yıllarca boşta gezdi (onlardan birisi de bendim). Az buçuk parası olan İşyeri açıp ticaret yapmaya çalışıyordu, bir tanesi de çok samimi arkadaşım, örnek olarak 20 TL ye aldığı ayakkabıyı 30 TL ye satıyor, sonra aynı ayakkabıyı toptancıdan 1 ay sonra almaya gittiğinde ayakkabı 30 TL olduğunu görünce 1 kuruş para kazanamadan çaresizce battı, bunun gibi yüzlerce örnek var.

Alıntıları Göster
    Yahu ben diyorumki memuriyet bir ülkeyi kalkındırmaz ülkeleri özel sektör kalkındırır öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki memur olup atom parçalıyorsun birşey olduğu yok memuriyetin çoğu angarya ve yük halkında sırtında memuriyete ne gözle bakıyorlar garanti maaş ve iş güvencesi ha bu tembel kişiler için böyle maalesef garanticiler için matah birşey gibi anlatmayın.Yenilikçi gelişimci kişiler girişimci olur.Memuriyet insanı kariyer bakımından öldürür devletede zarardır bu dünyada bile böyle herkes o noktaya abanırsa ülke geriler.Memuriyet kavramı bir doktorluk birde öğretmenlik bakımından kabul edilebilir gerisi boş özelleştirilse tamamen daha doğru olur.

Türkiye'de pek çok dönem krizler olmuş fakat şu dönem o dönemlerden daha kötü o dönemlerde gene sahip olunan şeyler vardı değişebilirdi birşeyler ama şuan öyle değil şuan artık okuyanda fazla mezunda çok artık ülke kaldırmıyor.Eskiden bu günler geçer derlerdi ki geçerdide zor günler her zaman oldu bu ülkede ama şuanki dönemin düzeleceği yok.Çünkü boğazına kadar borca battın.

Memuriyet artık yandaş yerleştirme aracı oldu şuan kamuda gereğinden fazla memur var ve yeni memur alımında da gereksiz bir yandaş doldurma durumu var bunun yükünü ise halk çekiyor.En doğru şey ise tamamen özelleştirmek.Gerek memuriyet gerek sağlık gerekse eğitimde artık hazırcılığı bu ülke kaldırmıyor ciddi yük.Zaten çoğu kişi kalite ve iyi hizmet için özel sektöre gidiyor.Kamu bazlı genel kuruluşlarda tamamen özelleşmeli gerekirse daha az personel ve işleri online halledebileceğin bir noktaya getirmeliler.Sadece belli yaş kisvesi için azami bir göstermelik memur olması yeterli.

• Yaş 26 babadan kalan tek kuruş yok jöhte çalışıyorum 1 yıldır, evliyim çocuğumu senede 2 kere görüyorum, Allaha sukur kazancım cok iyi 10.5 bin tl ama hayatımdan babalığımdan feda ediyorum. Çünkü bizim iyi yaşamamız için biseyler feda etmemiz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JöhTürk -- 19 Aralık 2019; 16:34:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Kadın kolay boşanamamalı mı ? Kimse seni çekmek zorunda değil. Sen de kimseyi çekmek zorunda değilsin.
    Ayrıca mantığın çalışmadığı belli yoksa ilişkiyi kurmakta zorlanmazdın.
    Hacı, hacıyı mekkede.
    Hoca, hocayı tekkede.
    Deli, deliyi takkada.
    Memur memuru da işte...
    Ayrıca kafa yapısı birbirine benzer memurların, aile yapıları birbirine benzer memurların, sosyal yaşamları birbirine benzer memurların. Hayatını birleştireceği insanla da hayatı birbirine benzesin ister insan. Davul dengine vurmayınca bi tarafı patlar.

İlla mantık evliliği değil yani.

Ayrıca memuriyet hiç bir zaman kolay değildi. İmkanı olmayan insanların kurtuluş yoluydu, imkanı olan insanlar zaten imkanlarının farkında olduğu için memuriyeti seçmediler. Osmanlıda zabit de olmak zordu. Her ne kadar kolaylaştırıldı dense de şu an polis olmak da zor.

Alıntıları Göster
    Polis olmak mı zor şuan lisans mezunu her kim varsa alıyorlar çevik kuvvet adına kullanmak için ülke 90lara döndü.

Memuriyet çalışan için hep kolaydı en azından çaba gösterdiğinde giriyordun çevremde de var böyle belli yaşa gelmiş kim varsa öyle belli bir çaba ileki şuanki ile kıyaslanmaz iş başı yapıyordu hemde istediği noktada şuan ise artan nüfusla bu zor ve son imf antlaşma ve özelleşme ile azaldı azalmalıda memur sayısı asıl mesele özele teşvik ve denetim memur hazırcılık ülkeyi geriletir sonunda özel sektörde çalışan şikayet ederken memurda şikayet edecek hiç kimse memnun olmayacak çünkü aynı havuzdasın şuanki iyileştirmelerde kar vermeyecek ne zamanki memur maaşları artsada miktarlar geri asgari seviyeyle denk olacak ve memuriyet tercih edilen bir unsur olmayacak çünkü bu garanti ve kronik bir yük gerek devlet gerekse halkın sırtında.

Mantık evliliği uzun müddetli olabilir aşk evliliği etkileşimin süresi bitince biter sadakat ise ömür boyu sürer aşk ve sadakat aynı şey değildir.

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Ya artık bu duyarları kimse yemiyor bırakın öğretmenleri zor şartlarda göstermeyi! Geneli bu mesleğe kapağı atıyor hayatı boyunca bir kitap okumadan, kendini geliştirmeden mesleğe başladığı gibi emekli oluyor, yılda aylarca tatili var, özel sektör gibi diken üstünde değil. Özel sektörde beyaz yakada günlük 10 saat çalış üstüne fazla mesailer, yeri gelir cumartesi çalış, birkaç saat izin bile problem öğretmenin bundan haberi var mı? Yok liseliyle uğraşmak kolay mı diyorsun, biz ne yapalım? Bir gün içinde o öğretmenin yetiştiremediği yetişkinlerin onlarcasıyla uğraşıyoruz. Bunu söyleyen öğretmene selam olsun gelsin ben ına anlatayım insanla iş yapmanın zorluklarını da bak bakalım sonrasında nasıl susuyor.

• Alamaz

• Allah razı olsun hocam. Allah darda olan herkesin yardımcısı olsun. Şimdi belli başlı sıkıntılar çekmiyor değilim ama şükür ki kendi ayağım üstünde durmanın gururu her şeye yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf1653

Bu devirde kimse kimseye faizsiz para vermiyor, doğru. Ama hem faize bulaşıp hem de bunu dini bakımdan savunmayın lütfen. Faiz haram mı? Evet.

Müslüman olduğunuzu düşünerek bir müslümandan diğerine tavsiye olsun: Faizin günah olduğunu bilerek, günah işlediğinizi bilerek çekip sonra tevbe ederseniz umarım Allah affeder. Ama "faizi herkes alıyor günah değil haram değil" derseniz dinden çıkmış olursunuz, aradaki ince fark önemli.
    Şöyle diyelim içki sigara şans oyunları kumar zina odaklı elde edilen ve ele geçen maddi gelirler kamu eline gelir olarak vergi yolu ile girdiğinde nasıl bunu ben müslüman en süslüman diyerek dağıtıyorlar din adına çalışan personellere ve kurumlara bile kaynak olarak kullanıyorlar misal yani kamu eline geçince haram helal mı oluyor yada işine geldiğine göre mi oluyor yani biz biliyoruzda kendi adlarına nasıl bir kıvırma metodu olacak açıkçası merak edilen birşey ha bunların dini imanı para oda esas nokta zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seytan 666

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ülkede o kadar acınası evlilikler varki sen en acınası olanlarını gündemde malum sonuçlarla görüyorsun zaten. Ha görmek istemiyor yada kabullenemiyorsan ben bilemem.
  • Seytan 666 kullanıcısına yanıt
    Partizan bir kişilik değilim. Torpil kullanacak olsam şimdiye kadar çoktan girerdim bir yere. En basiti bulunduğum ilin belediye başkanı babamın dayıoğlu. Özel sektörde bile torpile karşıyım. Bunu çevremdeki herkes bilir. Sana nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum ama.

Ben şu an memur değilim. Özel sektörde asgari ücrete yakın maaşla çalışan bir işçiyim. Aracımı da yazdığım gibi inşaatta günde bazen 14 saat ve daha fazlası çalışarak biriktirdiğim parayla aldım. Yani karalamaların ve çocukça aklın sana kalsın güzel kardeşim. Ben kendimden gayet de eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorian

Partizan bir kişilik değilim. Torpil kullanacak olsam şimdiye kadar çoktan girerdim bir yere. En basiti bulunduğum ilin belediye başkanı babamın dayıoğlu. Özel sektörde bile torpile karşıyım. Bunu çevremdeki herkes bilir. Sana nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum ama.

Ben şu an memur değilim. Özel sektörde asgari ücrete yakın maaşla çalışan bir işçiyim. Aracımı da yazdığım gibi inşaatta günde bazen 14 saat ve daha fazlası çalışarak biriktirdiğim parayla aldım. Yani karalamaların ve çocukça aklın sana kalsın güzel kardeşim. Ben kendimden gayet de eminim.
    O zaman memur falan olamazsın çünkü torpilin yoksa kazanamazsın..

2005 2006 2008 2010 gibi kazanmak mümkündü çünkü matematik soruları, kalıplaşmış şekildeydi. Denklemler, Rasyonel sayı işlemleri problemler falan çok kalıp soruluyordu herhangi bir soru bankasıyla birebir gibiydi

2012 den falan sonra ise sorular ygs formatından bile daha zor hale geldi her tarz sorunun en zor olanı ve vakit alanı neyse onlar sorulmaya başlandı maksat mülakatsiz adam girmesin yandaş girsin...

90 puan yapabilmen eğer ki fen lisesi ya da tm temelin yoksa imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan 666 -- 19 Aralık 2019; 17:2:34 >

• Hocam illa sıkıntılar yaşattı tabi. Hâlâ anlatırken gözlerim dolmuyor değil. Ama annem vardı yanımda onun sayesinde kendimi ayakta tuttum. Benim ailemin beni yetiştirme tarzı ile değil de başkası olmuş olsaydı gerçekten çok problemli bir kişilik kazandırırdı bu.

Dediğiniz gibi çok bu şekilde olan. Allah yardımcıları olsun ne diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Ülkede o kadar acınası evlilikler varki sen en acınası olanlarını gündemde malum sonuçlarla görüyorsun zaten. Ha görmek istemiyor yada kabullenemiyorsan ben bilemem.

Alıntıları Göster
    Olsun sevmediğin ve sevilmediğin kadınla aynı evde yaşanmaz.. Elin kadınını aranda aşk ilişkisi yoksa nasıl çekeceksin? Bu kolay birşey değil.. Yeri geldiğinde İnsan anasına babasına kardeşine sevdiği kadına bile tahammül edemiyor...

Görücü usulü, mantık usulü, bilmemne usulü hepsi aynı ve acınası.. Ömür boyu tanımadığın etmediğin elin kadınını başına bela almaktan başka birşey değil

Böyle birşey yapmaya kalkışmayın yakanızı kurtaramazsınız

• Seytan 666 kullanıcısına yanıt
    Bunun farkındayım ve bu beni üzmüyor da değil. Ama çabalamaktan vazgeçmem ben. Ticaret Lisesi sonrası İşletme okuyan birisiyim. En kötü durumda güzel 10 parmak klavyem var, gider katiplik sınavlarına girerim. Olmazsa da olmaz herkes iyi para kazanacak veya memur olacak diye bir şey yok. Bir iş kurmaya kalkarım veya olduğum firmada yükselir iyi maaş alırım. O da olmadı zorlar mali müşavir olur muhasebe ofisi açar çorbamı kaynatacak kadar kazanırım.

Herkesin geliri güzel olacak diye bir kanun yok. Önemli olan imkanları zorlamak, olmuyorsa da elindeki ile mutlu olmak.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.