Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok sert yazmışsınız. Arkadaşta cevapta anlatmış kendini. Kızınız inşallah iyi yerlere gelir ama o yabancı dillerin hiç bir işe yaramayacağı manasına da gelmez. Benim bir akrabam yıllarca amerikada yaşadı ingilizce sular seller ve türkiye ye geldi aylarca belki 1-2 yıl iş bulamadı desem inanmazsın. Bu kişinin anne babası da gelebilecek en iyi yerlerde. Baba doktor emekli. Anne çok iyi bir giyim markasının müdür seviyesindeyken amerikaya gitti orda devam etti.

Yani demem o ki çocuğunuzun çabası inşallah boşa gitmez. Arkadaşa çok söylenmişsiniz ama yeni nesilin işi çok zor. Çünkü artık ingilizce bilmek bir marifet değil. Gelecekte yabancı dil bilmeye gerekte kalmayacak. Yeni nesile en çok şans gerekli bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Olm vs yazmandan belli seviye. Sen en pahalısından, en büyüğünden al tektaş. Beştaş da olur. Hepsinden al.
    Sekiztaş ya da...

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bekarım 25 yaşındayım. ailemle yaşıyorum. Maaşım yüksek. (2020 itibariyle 9 bin +) Bursadayım şuan.
    2017 sonunda sıfır km honda civic araç aldım 24 ayda borcunu bitirdim.
    Hatta cebimde peşinat yokken Aracın tamamını kredi ile aldım. Peşin kısmınıda ihtiyaç kredisi çektim. Her şey hayalim olan
    " bir arabam olsun" u gerçekleştirmek içindi.

baba parası en son lisede aldığım harçlıktı. Kuruşuna kadar ben aldım ben ödedim o arabayı.

Baba parası almamanın en güzel yanı hesap vermiyorsun kimseye.

Şuan iPhone 11 kullanıyorum. Babama kalsa "napacan o telefonu, 2 bin lik neyine yetmiyor bir sürü laf vs vs"

Şimdi sadece hayırlı olsun oğlum demekle yetiniyor. Ağzını açıpta bir şey diyemiyor çünkü ben aldım :)

Birine bağımlı yaşamayı Allah kimseye yaşatmasın. Allaha şükürler olsun çoğu şeyi peşin alacak güce sahibim.

EDIT ;

" @Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi Savunma Endüstrisi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten."

Hatta benim şuan aldığım para az bile :)

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu siyasete vs bağlamasın

Herkese iyi günler.
    Vay be aktroller bu kadar para aliyor muydu yahu? Seni hatırlıyorum, forumdaki AKTROLL grubundaydın.

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?

• Alamaz.

6 ay önce 175 bine araba aldım. Şuanda 2. eli 215 bin lira.

Aylık 6600 lira artmış.

Günde 100 lira atsa kenarı zammın yarısını anca karşılıyor..

Allah yardımcımız olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Vay be aktroller bu kadar para aliyor muydu yahu? Seni hatırlıyorum, forumdaki AKTROLL grubundaydın.

Alıntıları Göster
    Babası da Akdır bunun. Baba oğul trolleyerek kazanıyorlardır

• Jeoloji mühendisi 2 senelik mezun olarak şuanda 8 bin tl maaş ile çalışmaktayım.Yaşım 24. Aile evinde yaşıyorum :) birikim yapıyorum.çoğunu zaten kenara koyuyorum tl,altın şeklinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Alıntıları Göster

İyi yemiş milleti neyse siyasete gerek yok

• Annem ve babama hayranlık duyuyorum. Allah onlardan razı olsun.

20 yok önce köyden şehre birkaç altın ve patates çuvalıyla gelmişler. Şimdi 2 evimiz var. Şu anda da araba bakıyoruz 20k bütçe ile. İlk arabamız olacak.

Ailemizin piyasa değeri 300k. Babam şu anda 3,5k maaş annem de 500 TL getiriyor. 4 kardeşiz. Evde tek ben üni okuyorum, en büyüğüm. Az bir bursum var o da bana yetiyor, aile bütçesine hiç yük değilim.

Övünmeyi sevmem de başarı örneğiyiz yaa. Hükümetin başına anamla babam geçse 10 yılda alamanyayı geçeriz evelallah

• Alamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

2013 den beri Memurum eşimde memur. Sıfır aile desteğiyle evlendim. Zaten standart kendi kendine yeten bir ailem var. Allah hepsinden razı olsun. O kadar zorluk içinde okuttular. Aylık gelirimiz ortalama 15 bin TL.Yıl başı sonrası 17 bin olur. 90bin lira değerinde bir arabam, 550-600 bin değerinde sıfır bir evim, bir tanede 300 bin liralık babadan kalacak bir ev var. Aylık 7binTL evle arabaya taksit ödüyorum. Demem o ki zamanında her şeyden kısıp(gezme tozma karı kız ortamları vs..) ders çalıştık didindik bir yerlere geldik. Şimdi bu zamanda daha da bir çaba gerekiyor. Rakip çok, insan çok. Ekonomi zaten bozuk. Özeller insanın canını okuyor. Özelde çalışacak isen çok birikimli ve donanımlı olan gerek. Yani aranan adam olman gerekiyor. Yok ben okumam falan dersende küçüklükten meslek sahibi olmaya bak. Zamanla ustalık işi bayağı bir azalacak, alttan yetişen yok. Kimse usta olmak istemiyor. Masa başı ofis işi istiyor. Bu yüzden Usta işçilik ücreti artacak. Tavsiyem bu yöndedir. Saygılar
    Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Aklıma birşey takılıyor sürekli, yaşımda genç , bu konuda aydınlatırsanız beni sevinirim.
    Hocam sizce de memur maaşları yüksek değil mi? yoksa bana mı öyle geliyor. Haftalık kaç saat çalışıyorsunuz?
    Memurların yaptığı işi Özel sektörde birisi yapsa; Haftada 45 saat çalışıp, 2500 - 3500 lira alır. Doğru değil mi bu? Adaletli mi ?

• Biriktirerek alır. Gider bi marea alırsın 10 yılda.
  • Senin gibi araba almayı yaşamak ile bağdaştıranlar olduğu sürece ülkede arabalar ucuzlamaz.
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Herkese kendi yaptığı iş zor gelir hocam. O yüzden abartmaya gerek yok. Buyrun cezaevinde hükümlülerle çalışın mesela yılda 20 gün izniniz ve ekstra maaşınız olmadan örneğin. Akşam bakiyim kafanız kimin gürültüsünden stresinden ağrıyor. Yada adliyede çalışın vatandaşla birebir yüz yüze.

Dediğin gibi dışardan konuşup mesleğini zor görmek kolay. Bende gümüşçüde çalışmıştım çok çok küçükken başka iş görmediğim için dünyanın en zor işi sanardım. Sizde öyle sanmayın.

Ayrıca konuya değinecek olursak, konu sahibine diyeceğim şu ki istanbulda tek maaşla bişey almayı geçtim mutlu yaşayabiliyorsa yeterde artar bile.
  • Çalışarak her şey yapılır
    Babadan hiçbir şeyimiz yok Allaha şükür,
    15 senedir çalışıyorum, ev de aldım araba da
    ODTÜ mezunuyum ilk işe başladığımda 500 milyon maaş alıyordum, iş yerindeki çaycı, temizlikçi benden çok para kazanıyordu. Az diye burun kıvırsaydım bugünlere gelemezdim. Her şey kişinin kendisinde bitiyor
  • Seytan 666 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kendi işini yapıyor şimdi. Altında ortalama bir araba, dükkanı kira. Şimdilik kendi dükkanını çevirecek kadar kazanıyor ve eve katkısı pek yok. Piyasanın bozuk olmasından dolayı. Ama o da sıfırdan başladı mesela.

Ben belki kuramam işimi öyle ama mali müşavirlik aşırı sermaye isteyen bir iş değil. Sadece bilginin fazla olması lazım. Bu da olmazsa zaten dediğim gibi bırakır kendi mesleğimde özel sektörde çalışmaya devam ederim. Az ile geçinebilen bir insanım şükür ki.
  • Valla anadan babadan kalan bişey yok. Düğünümü falan bile kendim yaptım. Arabam yok ama araba alacak param kenarda var. 20 yaşında değil ama 30 yaşında bu seviyeye gelmiştim.

İyi bir eğitim ve birazda şans ile güzel bir iş bulabilir, yaşam standartlarınızı ona göre ayarlayabilir ve araba alabilirsiniz.

Baba parası her zaman daha güzel bir seçenek =))
  • veliusta kullanıcısına yanıt
    Beni aylık 240 saat çalışıyorum. Özel ile devleti karıştırma. Ona bakarsan özelde devletten daha iyi maaş verenler de var. Birde şöyle birşey var. Bizim kurumun taşra teşkilatının maaşı çoğu kuruma göre iyi. Ama baktığınızda devlete sağladığımız kazanç bütçenin %25i.

• 2000 yılında üniversite bitirmiş, 1.5 yıl devlet memurluğu yapmış, 16 yıldır özel sektörde çalışan birisi olarak, kendi tecrübelerim, bu başlıkta yazılanlardan ve kendi çevremde gördüklerimden durumu kısaca özetliyeyim:

1. Eskiden (15-20 yıl önceleri) özel sektörde maaşlar yüksekti, memurların maaşları çok iyi değildi. Ben, 2000 yılında özel sektörde çalışan bir Bigisayar Mühendisi olarak öğretmen olan ev arkadaşımın 4 katı maaş alıyordum.

2. Yıllar içinde ve özellikle ekonominin çok kötüye gittiği son 5,6 sene içinde bu durum tam tersine döndü. Şu an devlet memurlarının maaşları baya iyi ama özel sektör yerlerde sürünüyor. Bunda mantar gibi her tarafa vasıfsız, kalitesiz ünversite açılmasının payı da çok yüksektir. Üniversite diplomasının değeri kalmadı. Şu an en düşük seviye memur 4000TL alıyor, bir öğretmen ders ücreti dahil en az 6000TL, çoğu daha fazla alıyor. Özel sektörde ise üniversite mezunlarının maaşları asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üzeri seviyelere inmiş durumda.

3. Bu başlıkta yazılanlardan da görüldüğü üzere en rahat araba alabilenler karı-koca memur olanlar. En basitinden karı-koca öğretmen bir çiftin ayık geliri en az 12.000TL'dir. İstanbul değil de hayatın daha ucuz olduğu bir yerde yaşıyorlarda çok rahatlıkla ev-araba alabiliyorlar.

4. Ekonomi böyle kötüye gitmeye devam ettiği sürece devlet memularının keyfi yerinde olmaya devam edecek ama özel sektörde çalışanların durumu daha da kötüye gidecektir.

5. Son olarak sanayide ustalık, klima ustalığı, vs. gibi işler üniversite mezunu olup özel sektörde çalışmaya göre çok daha mantıklı hale gelmeye başladı. En basit bir iş için eve servise gelmek 50TL'den başlıyor. Sanayide usta arabanın yağını, filtrelerini değiştiriyor, 60-100TL işçilik + parça satışından kar elde ediyor.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Aileyle yasayip kimseye hesap vermiyorum baba parasi yemiyorum demek :)

Ayrica 23 yasinda kendin sifir araba aldiysam ne isler yaptin cok merak ettim. Agir csb kokuyor

• 31 aralık son gün. En ucuzuna 15 bin TL zam gelecek. Bir sözcü gazetesi haberidir.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/turkiyenin-en-ucuz-otomobilleri-5-5520275/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 20 Aralık 2019; 10:23:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.