Konu silinebilir
Aradaşlar macbook'ta office programı kullanmak zaman zaman can sıkıcı. Birkaç tane sorunum var ama birini en azından buraya yazayım, çözüm bulan varsa lütfen iletsin. Herhangi bir word dosyasında dipnotlu bir metni kopyalayıp başka bir word belgesine yapıştırdığınızda dipnotu kopyalamayıp sadece düz metin olarak alıyor. Windows işlemcili bilgisayarda durumu böyle değil. Kopyalanan metni ne şekilde yapıştırmak istediğinizi soruyor. İsterseniz ana metne aynen kopyalayabilirsiniz isterseniz var olan dipnot, farklı renklendirme vs. hepsini yok sayıp doğrudan metini alabilirsiniz. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ... MacOS'da office programlarının kullanımını gösteren bir site, video vs. varsa paylaşabilirsiniz çok memnun olurum.
Googledrive (Google Drive) Yardım Lütfen
Merhaba arkadaşlar, google drive kapasitesini arttırdım ve harici bellekten veri yükledim ama var olan bilgisayarımın da kapasitesini kullanmış. Bilgisayar kapasitesini kullanmadan sadece google drive a veri atmak istiyorum, bir işlemi yanlış mı yaptım yoksa bilgisayarda ön belleğe aldı ve ilerleyen saatlerde bilgisayar hafızasından silinmiş mi olacak? Şuan google drive güncellemeyi bitirdi, "herşey güncel" diyor ama benim bilgisayarımda hafızada yer kalmadı, ne yapmalıyım?
TOGG T10X TÜRKİYE
TOGG T10X TÜRKİYE
Türkiye'nin yerli otomobili sloganı ile başlayan yerli araç firmamız TOGG adına sosyal medyada onlarca grup açılmış durumda. Gelecekte bunun birçok bilgi kirliliğini beraberinde getireceğini düşündüğümüz için TOGG'un sadece SUV versiyonu olan "T10x"e özel bir grup açmak istedik. Gerek buradan yazışmalarla gerekse de sosyal medya grubu üzerinden araç üretim sürecini ve gelişmeleri an be an takip etme amacındayız. Katkılarınızı bekliyoruz.
Sosyal Medya Bağlantımız:
Bulgaristan Tax Free (Vergi İadesi) İşlemi
Bulgaristan Tax Free (Vergi İadesi) İşlemi
Bulgaristan’dan aldığınız herhangi bir ürünün vergi iadesini alabilirsiniz. Özellikle elektronik (telefon, bilgisayar, televizyon vs.) ürünler, alışverişte en çok tercih edilenlerdir. Vergi iadesi işlemi Kapıkule Sınır Kapısı’nda ve Havaalanlarında yapılmakta. Havaalanlarında sadece uçak ile seyahat edenler vergi iadesi alabilir çünkü bu işlem sırasında uçuş koltuk bilgisi verilmek zorundadır. Karayolu ile gidip alışveriş yapanlar, havaalanlarında vergi iadesi işlemi yapamaz. Türkiye’nin Bulgaristan ile arasında üç adet sınır kapısı var ama sadece Kapıkule’de bu işlem yapılabilir. Ayrıca vergi iadesi işlemi Bulgaristan tarafında yapılır, buna dikkat ediniz, Türkiye tarafında işlem yapamazsınız.
Kapıkule Sınır Kapısı’na Bulgaristan tarafından gelince fotoğrafta işaretlediğim “1” numaralı noktaya aracınızı park ediniz. “2” numaralı noktaya doğru yaklaşık 30 metre yürüyünüz. Tam “2” numara yazan yerdeki kontrol noktasına gidiniz. Fotoğraftaki arabaların konumundan gidilecek gişenin konumunu bulabilirsiniz. Burada “Tax Free” işlemi yapacağınızı söyleyiniz. Evraklarınız muhakkak tam olmalı, özellikle “Tax Free” olarak düzenlenen evrakı alışveriş yaptığınız yerden imzalı-kaşeli olarak almak zorundasınız. Yasal olarak vergi iadesi almaya hakkınız olsa bile alışveriş evrakınız bu şekilde düzenlenmezse işleminiz yapılmaz.
“2” numaralı alanda işlem tamamlanıp evraklar kaşelendikten sonra çizdiğim sarı renkli hat üzerinden 300 metre geriye doğru “3” numaralı noktaya yürüyünüz. Sınır bölgesine girişteki ilk kapının yanından 50 metre daha geriye gidiniz. Sol tarafta yolun üst kısmında “3” numara ile işaretlediğim yerde sigorta işlemi yapan beyaz bir karavan var. Yukarı doğru merdivenlerden çıktıktan sonra karavanın sol kısmından arkaya doğru sarı renkle çizdiğim hat boyunca aşağıya ininiz. Burası toprak yol ve yağmurda çamur oluyor.
Karavanın arkasından “4” numaralı noktaya doğru 150 metre yürüyünüz. Çizimin olduğu haritadaki “Shipka Speed” yazan yer “Tax Free” işlemi yapılan ofis ama haritadaki işaretli yeri yanlış ama benim işaretlediğim yerin hemen yanı. Evrakınızı çalışan personele verdiğinizde vergi iadesini nakit olarak alabilirsiniz.
Sağlıcakla kalınız …
NOT: TEXHOMAPKET'ten ürün alırsanız doğrudan sınır kapısında vergi iadesi alabiliyorsunuz. (https://www.technomarket.bg)
TECHNOPOLIS'ten ürün alırsanız sınır kapısında vergi iadesi evrağını onaylatıp iade alınabilir. Fakat iki kez "Tax Free" ofisine gittiğim farklı günlerde ve hep iki gün sonrası söyledi. Çok emin olmamakla birlikte bu firmadan alınan ürünün vergi iadesi sınırda ödenmeyebilir. Eğer tekrar Bulgaristan'a gitme durumunuz varsa hangi mağaza olursa olsun 6 ay içerisinde vergi iadesini Technoplis'e gidip doğrudan da alabilirsiniz, ben bu şekilde aldım. Evrak geçerliliği bana 6 ay dendi ama net tecrübe eden varsa bilgi paylaşabilir. Vergi iadesi oranı %12'dir. (https://www.technopolis.bg/bg)
ZORA, üstte bahsettiğim iki firmaya göre daha küçük firma ama "Teknosa, Vatan Bilgisayar" büyüklüğündedir yine. Bu firma da vergi iadesi düzenliyor, net bilgim yok ama Kapıkule Sınır Kapısında alınabileceği söylendi. Bir sorun olacağını düşünmüyorum, alışveriş yapanlar daha net bilgi verebilir. (https://zora.bg)
Hem Texhomapket hem de Technopolis gerçekten çok büyük mağazalar, Türkiye'deki "Teknomarket" büyüklüğündeler, öyle minik bir dükkan gibi düşünmeyin. Özellikle Technopolis mağazasında onlarca çalışan var. Zora, az biraz küçüktür ama telefon, beyaz eşya dahil birçok ürün rahatlıkla bulunabilir.
Lütfen Yardım _ Modem Seçiminde Kararsızlık
Herkese merhaba,
1000 TL'ye kadar bir bütçe ile kaliteli bir fiber modem almak istiyorum. Eğer değeceğine inanırsam bu rakamı biraz daha da aşabilirim. Oturduğum ev iki kat. Modemi alt katta evin merkezi konumunda bir yere konumlandırdım. Alt kat üst kat toplam 220 m2 civarı. Uç noktalarda az da kolsa kopmalar olsa da bağlantıyı yakalıyorum yani modemin konunu iyi ancak kullandığım modemden memnun değilim. Frekansta sürekli dalgalanmalar ve kopmalar oluyor. Altta adlarını yazdığım modemlerden birini almak istiyorum ama daha iyisidir dediğiniz başka bir modem varsa az daha bütçeyi arttırabilirim. Evde wifi ağına toplam 7 cihaz bağlanıyor, 4 tanesi sürekli bağlı diyebilirim. Kablolu bağlantı hiç yok, tamamı wifi bağlantılı cihazlar var.
1. Keenetic Giga AC1300
2. Zyxel VMG3625-T20A
3. TP-Link Archer VR2100
Bu cihazlardan hangisini önerirsiniz? Cihaz önerinizde fiyat olayını dikkate almadan sadece kaliteli cihaz olarak şunu almalısınız derseniz memnun olurum...
TOGG SUV TÜRKİYE
|
Silinsin
|
İveco - yardım lütfen
|
Nissan X-trail - Hyundai Tucson (Yardım Lütfen)
|
Hyundai Ioniq (IONIQ)
|
easy come, easy go |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.243
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 24.703 (Bu ay: 641)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 485 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası