< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkBnt -- 21 Temmuz 2020; 21:28:10 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkBnt -- 21 Temmuz 2020; 21:28:10 > |
Memleket yemin ederim bilgisiz insan dolu Hükümete yakın haber sitelerine yapılan yorumlara bakıyorum kanım dondu bu araba gelirse ikinci el piyasası düzelirmiş bunu yazan adam ayda 2325 tl alıyor 290 euro yani
model 3 dediğin en ucuz elektirikli araba teslanının 40,000 dolardan başlıyor %18 KDV %15 ÖTV geldiği anda 54280 dolar yapar buna daha donanım eklenir senin elektirikli araban SUV olan zaten lüks araba en az %50 de pahalı olur 70,000 dolardan aşağı olması imkansız Hiç kimse de geleceği ne olacağını bilmediği arabaya 70,000 dolar vermez |
Sanki alabileceksiniz hadi aldiniz mustakil, garajli evinizde sarj edeceksinizdir eminim.
|
2033'te görüşmek üzere
![]() |
400 beygir x 1000 TL = 400.000 TL
Ekonomi kötüye gittiğine ve hammadde, özellikle batarya Çin’den geleceğine göre 100-150 bin TL’de öyle koysak 4 çeker olanı 500-550’ye alırız-mayız. Önce don alalım sonra alırız. |
Yeter ki gerçekleşsin ben her tarihe kabulüm :)
|
2019 verilerine göre konuşalım.
Türkiyede satılan binek araçların %85 i A,B ve C segment. Yani 300-400bin verip sıra bekleyen birsürü insan vardı ya, işte onların hadi hepsi kalan %15 olsun. A B C sefment 400binlik araba yok diye biliyorum. Ozaman geri kalan üst segmentlere kalıyor demek. Geçen yıl kaç adet satıldı, hafif ticarilerle beraber 480bin. Hadi 500bin olsun. Bunun hepside hadi binek olsun. 500*0,15= 75000 (YETMİŞBEŞ BİN!) adet 300-400bin liralık araba mı satılacak. Audi + BMW + Mercedes = 35 bin adet sattı. Fiat + Reno + Vw = En çok satan ilk üç a 150 bin binek sattı. Şimdi sen diyorsun ki o müstakil garajlı evde oturan on binlerce insan Togg alacak. Orta okul mezunu matematik ve birazcık istatistik bilen birisinin böylesi bi iddiada bulunması imkansız. Bu arada 2019da Türkiye’de 222 adet elektrikli araç satıldı. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|