Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 - Öncelikle o mesaj 5 sene öncesine ait. O zaman ben 20 yaşındaydım.

2- Ben AKP ye oy vermeyi bırakalı çok oluyor. Ben vatandaşım. AKP'den geçimini sağlayan birisi değilim.

Ben ve ailemden herhangi birisi akp den para yiyorsa Allah belamızı versin. Ailemden hiç kimsenin akp ile en ufak bir bağlantısı yok. Torpil, haram yeme vs bizim ailemizde olmaz öyle şey. Ben ne yptıysam kendim yaptım. eğer ben haram yediysem allah belamı versin. aynı şekilde ve akp ye oy vermek dışında herhangi en ufak bir ilişkim varsa benide tüm forum s....sin.

Bunu foruma gerçekten açıklama gereği duyuyorum. O Yukarda yazdığım maaş ve işim hepsi gerçek. Ve Gerçekten zamanında AKP'liydim. Ama suriyelilerin iyice birikmesi, Ülkedeki cinayetlerin engellenememesi ve adalet hukuk sistemin artık işlevsiz kalmasından, ekonominin artık dibi görmesinden dolayı AKP ile artık yürümeyeceğine karar verdim ve oy vermedim.
    Taraf tutar gibi parti tutmuyorum. Gül ve babacanın kuracağı partiyi bekliyorum artık.

@TheCaliph_ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sen nasıl bir adamsın ? Biz seninle aylar önce dm den konuşmadık mı ? Artık akp ye oy veren birisi olmadığımı söylemedim mi ?
    Hatta iktidar değişse bile işimle ilgili benlik bir durum yok zerre umrumda değil demedim mi ? Nasıl bir adamsın sen ?
    Ben ne devletteyim ne kamudayım. Tamamen özel sektörde çalışıyorum.

Hatırladın mı bunları ?

Tüm forum okusun burda ne demişim.

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?

@Seytan 666>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Seni tanımıyorum. Her ne sebeple olursa olsun ailemle ilgili babamla annemle böyle konuşamazsın. Burası forum. Herkes edebini takınsın. Varsa bir derdin efendi gibi söylersin.

@Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

TAI, Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten.

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu zamanına oy verdiğim partiye bağlamasın

Herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 20 Aralık 2019; 11:11:18 >

• Piyasa iyiyken otobüs durakları önünde pet şişe ile su satan adam memurun 3 katı fazla kazanıyordu. O zaman kimse "ya kardeşim memur maaşı da ne kadar az" demiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan haklı. İlk arabamı ünide babam almıştı volkswagen golf

• Aile ile yaşamadan araba alabilmek gerçekten büyük başarı. Aile ile yaşayıp ailemden para almıyorum (eve herhangi bir yardımda bulunmadan) lafı gerçekten komik. İstanbul'da insanı şartlarda yaşayabilmesi için insanın barınma ihtiyacına en kötü 2500-3000 TL ayırması lazım (faturalar vs dahil). Aile ile yaşamak sizi aylık 2500-3000 TL kara geçirir. 36-48 ay kredi ile de gayet eli yüzü düzgün araç alınabilir. Borç sahibi olunmadan mal sahibi olunmuyor maalesef.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Elinize emeğinize sağlık ama başlığı açan kişinin bence kastettiği şey şu en temel ihtiyaçlardan birisi olan arabaya ulaşmanın zorluğu.
    Siz yıllardır çalışıp didiniyorsunuz dacia duster alabiliyorsunuz .
    Normalde biraz gelişmiş ülkelerde bile 1-2 yıl asgari ücret alan insan sizin aldığınız arabayı alabiliyor.
    Buradaki sıkıntı şu devlet politikamızın en temel ihtiyaçlar üzerinden insanını sömürmek istemesi.
    Dün bir kazaya şahit oldum alnının akıyla çalışan işçilerimizin için olduğu araba işçilerin kıyafetlerinin üzerinde tozlar vardı. Araba 98-2000 model megane ne hava yastığı açmış ne başka birşey. Araba kağıt olmuştu.
    Bunun vebalini bizi yönetenlerden kim verecek
    Normal bir ülkede 3-5 yaşındaki güvenlikli bir arabaya binebilirlerdi
    Yönetenler yani kendileri Mercedes s600 den aşağı arabaya binmiyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkece zor zamanlar geçiriyoruz. Ama yeni nesilde bomba onlarla çok içli dışlıyım. Tanıdıklarımın %90 i hiç bir şey yapmadan kolay yoldan zengin olmanın hayaliyle yaşıyorlar. Kazandıkları para anca günü kurtarıyor. Bir tarafta da diziler ve sosyal medya yüzünden hep lüks yaşama özendiriliyoruz. Eskiden zengin fakir vardı şimdi ise zenginin kademeleri fakirin kademeleri orta gelir yoksul 50 tane sınıf oluştu. Bir tarafta bir kahveye 30 tl yi acımadan veren bebeler ( onlarında aileleri zengin diye kızamayız ) diğer tarafta 2,5 tl çay parasını düşünen gençler..
  • Çok saçma bi bakış açısı .
    Herşey baba parası değil.
    27 yaşındayım 19 yaşında babamı kaybettim.Babam asgari ücretliydi. Küçüklükten beri yazları mobilya sektöründe çıeaklık yaptım. Alet erdavat kullanmayı öğrendim.Benden küçük üç kardeşim var.biri daha liseye yeni başladı.
    Üniversite 1. Sınıftaydım. İkinci öğretim
    İşe başladım Alçı sıva asma tavan boya dekorasyon. Bir yıl içinde işi baya öğrendim. Hem asgari ücret gibi bi parayla çalışıp kendi paramı kazandım hemde aileme destek oldum. bir yandan da üniversite okudum ve bitirdim.
    Üniversite okurken hafta içi mesaimi doldurup hafta sonu da serbest olarak sağdan soldan gelen serbest işleri yaptım. Dolap montajları , iç cephe boyaları , asma tavan işleri , dekorasyon işleri felan. İlk arabamı üniversite 2de aldım.
    Okulum bitince bir yandan nöbet tutup (sağlıkçıyım) bir yandan serbest gelen işlere devam ettim .arabamı yeniledim
    Bu esnada hem bu işleri yapıp bir yandan da üniversitede kendimi borsa , Forex , döviz viop altın vs vs , Son zamanlarda da kripto paralar gibi trade konularında geliştirdim. Ekonomi ve borsa kitapları bitirdim.
    Arı kovanları alıp arıcılık yaptım. Bal sattım bir müddet sonra vakit ayıramaz oldum bıraktım.
    Hayatımı bir düzene oturttuktan sonra İnşaat ve dekorasyon işlerini bırakıp sadece kendi mesleğimde nöbet tutup alım satım yaptım. Diğer işleri bıraktım. 26 yaşında da evlendim.
    Evet akşama kadar lol pubg vs oynayıp evde yatıp milletin baba parası var bende yok diyerek olmuyor yani bu işler. Vazgeçin kolay para kazanma sevdanızdan.
    Kendinizi geliştirin.Sağlığınız yerinde olduktan sonra kendinizi eğitip birşeyleri başarabilirsiniz. Ama yok ben kafa yoramam uğraşamam çaba gösteremem derseniz asgari ücret 2020 tl düz işçi sınıfında İş arayabilirsiniz.
    Evet bazıları şanslı oluyor ailesinin durumu iyi oluyor ama sizde yapabilirsiniz.
    Emek emek emek...

• Eşime beraber toplam 10 bin giriyor eve, sıfır araca girmeye korkuyorum, kira-fatura masraf vs derken uçtu gitti her şey. 2 senedir zam da alamadım.
  • sıradan bir insan sıradan bir kazançla +100.000 üzeri bir araca binemez. ya araba delisidir borca girer alır, ya yüksek maaşlıdır , yada sağdan soldan para kalmıştır.
  • Özel sektörde 10.000TL üzeri maaş alan çok sayıda insan var. Hemen AKP'li, vs. diye sallamayın.

Ben bilgisayar mühendisi olarak Ankara'da özelde uzun yıllar oldukça yüksek maaşlarla çalıştım, arkadaşlarım da İstanbul'da daha da yüksek maaşlara çalıştılar. Özelde yükselip takım lideri, müdür, vs. olunca maaş daha da artıyor.

Fakat bunun için iyi bir üniversite, iyi bir bölüm, iyi yabancı dil, iyi bilgisayar bilgisi, iyi bir iş tecrübesi, vs. gerekiyor yani nitelikli olmak gerekiyor. Taşra'daki uyduruk bir üniversiteyi bitiren, yabancı dil bilmeyen, nitelikli olmayan bu paraları alamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Özel sektörde 10.000TL üzeri maaş alan çok sayıda insan var. Hemen AKP'li, vs. diye sallamayın.

Ben bilgisayar mühendisi olarak Ankara'da özelde uzun yıllar oldukça yüksek maaşlarla çalıştım, arkadaşlarım da İstanbul'da daha da yüksek maaşlara çalıştılar. Özelde yükselip takım lideri, müdür, vs. olunca maaş daha da artıyor.

Fakat bunun için iyi bir üniversite, iyi bir bölüm, iyi yabancı dil, iyi bilgisayar bilgisi, iyi bir iş tecrübesi, vs. gerekiyor yani nitelikli olmak gerekiyor. Taşra'daki uyduruk bir üniversiteyi bitiren, yabancı dil bilmeyen, nitelikli olmayan bu paraları alamaz.
    Senin zeytinköyle ne alakan var? orada mı oturuyorsun yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Özel sektörde 10.000TL üzeri maaş alan çok sayıda insan var. Hemen AKP'li, vs. diye sallamayın.

güzel üniversiteyi bitiren değil, işi bilen, programı yazabilen kazanır.. Ben ege ünv bitirdim mesela ama adam birşey bilmiyorsa bunun fazla etkisi yoktur adam iyi yazılımcıysa hangi şehirde okul bitirmiş önemi olabilir ama bu kriter en başta gelmez en azından benim için başta gelmiyor hatta çoğu yazılımcı matematik mühendisi falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan 666 -- 20 Aralık 2019; 11:46:53 >

• Daha gecen seneye kadar asgari ucret cok diyordun. 1 Mart secim oncesine kadar da tavrin ayniydi. 1 Mart burada kilit tarih.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Daha gecen seneye kadar asgari ucret cok diyordun. 1 Mart secim oncesine kadar da tavrin ayniydi. 1 Mart burada kilit tarih.
    Asgari ücret artsa ne ? Zamları kol gibi geçirdikten sonra isterse 5000 yapsın asgari ücreti ?
    Trollük yapıyordum geçmişte. İroni de zira öyle.
    Senin yaptığın ayıptır ama. Biz seninle konuştuk. AKP ile benim ne bağım olur Allah aşkına. Benimde aileminde iktidar değişse bile bizlk bişey yok. Hükümetten tek kuruş çıkarımız yok.

Sabrettim sabrettik ama bir yere kadar. Ben babamın hayrına oy vermiyordum. Baktım olmuyor. Bıraktım gitti.

1 Martta halkın benimle aynı fikirde olduğunu anladığımda sevindim. AKP ye bu yenilgi iyi oldu.

Olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali1903kemal

Bekar 25 yaşında. 9 bin maaş. Hmm
    Sonunda allaha Şükür. Ne iş yapıyorsun merak ettim?
    25 yas ve 9 k maaş. Türkiye de yaşıyorsun..
    Burnuma kötü kokular geliyor.
    Bilişim tarafında gayet normal rakamlar. Hatta daha fazlasını da alan yakınlarım mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç sorma sıkıntı büyük :)

son faiz indirimiyle şuan piyasada sıfır araç kalmadı ve mart ayına kadar siparişler dolu.

evet evet kimse araba alamıyor.

yahu oturduğum fakir mahallenin sokağında 100 binden aşağı araç yok.

neyse ya hepimiz fakiriz, iş yok güç yok, evet evet.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Eski bir makina muhendisi olarak sadece o bilgilerinle daha 5 sene bile tecruben olmadan 9k alman yine iyiymis. CATIA´yi cikar, ileri derecede ANSYS Fluent ekle bana verilecek en yuksek maas ROKETSAN´dandi ki 9k nin yarisina yakindi. Yasimiz da ayni, kusak farki yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Eski bir makina muhendisi olarak sadece o bilgilerinle daha 5 sene bile tecruben olmadan 9k alman yine iyiymis. CATIA´yi cikar, ileri derecede ANSYS Fluent ekle bana verilecek en yuksek maas ROKETSAN´dandi ki 9k nin yarisina yakindi. Yasimiz da ayni, kusak farki yok.
    Şirketten şirkete değişir. Bu çok genel bir konu. Bugün mühendis olup para yok vermiyorlar diyende var. Para basan mühendislerde var.
    Şirketin mali durumu, büyüklüğü yönetim anlayışı vs her şey etkiler bunu.

Şunuda belirteyim. Ben Roketsanda dediğim gibi bu paraları alamazdım. Taş çatlasın 6-7 maksimum o da. Adı sanı belli tanınmış şirketler Aselsan, Roketsan vs biraz havalı oluyorlar. dediğiniz gibi öyle gel otur şu para vermezler. Ama kendini yetiştirmiş x firmada çalışan bir mühendis iyi paralar alabilir.

Dediğim gibi genel konu. Ama zerre siyasi boyutu yok bunun.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hem ihtiyaç kredisi hem kredi çekemezsin csb millet yalan atıyor sonra kendi attığı yalana inanıyor şuan metrobüs sırasında mesela ama kendini honda sürüyormuş gibi düşünüyor mantıken 25 yaşında adama kimse okadar para vermez çünkü 20 yıldır orda olup 45 yaşındaki adam 5 bin veripte 25 yaşına çocuğa 9 bin verilmez bizim peder yönetici 11500 alıyor ama adam 57 yaşında yılların tecrübesi var kısaca csb
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.