Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bende bu sektör içinde birisi olarak. Ankarada da bir çok şirket hakkında bilgim var. Bursa genelde Otomotiv sektörü üzerinde yoğunlaşmıştır.

Bu sektör içindeyseniz size en basitinden bir soru sormak istiyorum.

Donanımlı ve Fanuc işletim sisteminde Kod yazabilen bir CNC Dikey İşlem Merkezi Operatörü ne kadar maaş alıyor ? Biliyor musunuz ?
    Ben size söyleyeyim. Net maaş 3-3.5 arası en kötü. Net Maaş. + AGİ. Genelde Lise mezunu bakın CNC Operatörleri. Ya da 2 yıllık MYO.

CNC Operatörleri bile "+ mesai ile ayda çok rahat 5-6 " bin tl para kazanabiliyorlar. Bakın CNC den bahsediyorum.

Ben zaten şuan 9 almıyorum. İlk mesajımda da parantez içinde (2020 9+) 2020 itibariyle beklentim 9 olması yönünde belirttim zaten. 6 ayda bir enflasyon vs zam alıyoruz. İnşallah bu yıl başında bir zam alacağız ve 2020 Haziranda da zam alacağız. o zamda olur diye tahmin ediyorum. Olmayadabilir. Bilemem orasını

Şuan aldığım ücret 8.250 tl net.

Alıntıları Göster
    CNC operatörü olarak mı alıyorsun yeme bizi iyi maaş alıyorlar evet 5-6 filan tecrübe ve + pek çok şeyle mesai ile baya uçuyorlar ama 8250 nedir yahu döviz üzerinden mi çalışılıyor hem nerede bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Arkadaşım Roketsana başvurmuştu. O kadar başvuru mülakat süreci vs derken Finalde maaşı beğenmedi girmedi işe. Çok komik bir rakam söylemişler.

Benim gördüğüm bu şekilde.

Torpil çoğu yerde elbette var. Yalakalık yaparak yalayarak rütbe kazanan, haksız koltuk işgal eden bir sürü.
    Ama her yüksek maaş alan "aha kesin bunda bir bit yeniği var" demek haksızlık olur.

Yukarda ki mesajda yazdığım gibi 2.500 alan mühendiste vardır. 20 bin alan mühendiste vardır.

Alıntıları Göster
    TAİ'de tasarım mühendisi arkadaşım vardı şuan Hollanda'da malum bir ton olay oldu eşinin zoru ile Hollanda'ya gitti 2013 ye eleman odtü mezunu direk girmişti maaşı 5.500 filan o zaman Roketsanda da Hacettepe otomotiv mezunu bir arkadaşım vardı en son bu elemanlar ayrıldı buda 6.500 alıyordu yalnız şu var çok fazla torpilli eleman dolduruldu son zamanlarda mobbing arttı demişti bu sebepte. Ayrıldılar baskı gırla idi diyorlar aslında el durumu ile baya rahattı ama baskılar ile ayrıldı.Torpille bu kurumlara girip hiç elini birşeye sürmeden çift maaş evet çift maaş alanlar var maalesef artık kurumların özerkliği bozulmuş şuan ise ne durumda bilmiyorum bahsettiğim olay 2015 ye oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

CNC operatörü olarak mı alıyorsun yeme bizi iyi maaş alıyorlar evet 5-6 filan tecrübe ve + pek çok şeyle mesai ile baya uçuyorlar ama 8250 nedir yahu döviz üzerinden mi çalışılıyor hem nerede bu.

Alıntıları Göster
    Kardeşim bi sakin olsana. Ben cnc operatörü değilim ki ? anlayıp dinlemeden mevzuya girmişsin
    Konunun başında ne olduğumu ne iş yaptığımı yazdım.

koca konu sadece bana döndü

Valla birşey dedik pişman olduk Neyse kapatalım konuyu cidden normal akışa dönsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 20 Aralık 2019; 17:43:18 >

• quote:

Kardeşim bi sakin olsana. Ben cnc operatörü değilim ki ? anlayıp dinlemeden mevzuya girmişsin
    Konunun başında ne olduğumu ne iş yaptığımı yazdım.

koca konu sadece bana döndü

Valla birşey dedik pişman olduk Neyse kapatalım konuyu cidden normal akışa dönsün.

Alıntıları Göster
    Yukarıda gördüm nasıl oluyor dedim ara var malum tuhafıma gitti şuan dedim asıl oluyor😀

• quote:

Orijinalden alıntı: by__metallica

Aylık 5500₺ maaş alan bir arkadaşım var. 3 yıl çalıştı biriktirdi 120.000₺ ye Audi A3 aldı. Ancak arkadaşım ailesi ile kalıyor. Kira , elektrik vs. Fatura derdi yok. Kız arkadaşı yok. İşe servis ile gelip gidiyor ulaşım gideri yok.

Ben evliyim , eşimle gelirimiz yaklaşık 7500₺. Şuan altımızda piyasası 60-65bin TL olan bir araç var. Biz daha anne babaya yardım ediyoruz. Eskiyen beyaz eşyalarını falan yeniledik. E bize baktı büyüttü adam etti , boynumuzun borcu. Halimize şükür bir şikayetimiz de yok. Ama binmek istediğim , hayal ettiğim araçlar her geçen gün benden fiyat olarak uzaklaşıyor. Ben 3 yıl önce 170-180bin tl civarında beğendiğim araçların hayallerini kuruyordum , şimdi aynı araçlar 380-400bin TL bandına çıktı. 3 yıl önce tüm giderlerime rağmen 3 yıl para biriktirsem , 3 yılıık kredi çekip alırım dediğim araç İçin şuan 10 yıl para biriktirmem gerekiyor.

Yorum sizin.
    Şuan araç almak mantıklı değil para değerli emek gücü değersiz oldu madde pahalı dolayısıyla ha ekstra vergilerde cabası araç alınacaksa 2014 öncesi alacaktınız şuan ben mantıklı görmüyorum bütçeyi iyi kullanmak lazım 4-5 sene önce seneden seneye telefon gibi araç değiştirenler vardı gerçi olası bir parasal genişleme olsa gene halk üşüşecek tarzda alıştı bir kere şuan mecburiyetten rağbet az.

• Çalışarak alınıyor..

Kendimden biliyorum. Sıfır aracı hayal bile edemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca başılığı açan için bir uyarıda bulunayım kendisi bende blokluymuş sebebi nedir bilmiyorum ama ne yazdığını görmedim başlığa istinaden bir şahin kartal hacı muratta arabadır bir broadway civic filanda kastedilen araç orta segmentte bir araç mı nedir yani fiyat skalasımı yoksa alemler görsün benim de altında araba olsun durumumudur yoksa araç alınır çalışarak aile desteğine fialn gerek yok beklenti istek yüksekse e hali ile o zor misal sıfır orta segment bir araç.Sebep şu ihtiyaç için mi yoksa gösteriş için mi.İkisinde bakış açısı farklı olur.

Şuan sıfır araç almak hem mantıksız hemde imkansız orta sınıf kişiler için.

Bende de şuan 2016 Golf var 1.2 tsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 20 Aralık 2019; 18:7:39 >
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Hayır, sıfır giriş ve orta seviye modellerden söz ediyorum. İnsan gibi semti geçeli yıllar oldu. Öyle bir yerde doğmadım zaten. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Büyükçekmece gibi yerlerde 250 binden aşağı yok. Aracın giderlerini katınca evi geçiyor. Sadece yakıt olarak düşünmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 20 Aralık 2019; 19:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Kesintisiz 13 yıldır biz özel şirkette çalışıyorum. Yılsonu işten ayrılacağım. Muhasebe tazminatımı hesaplamış. 13 yıl için 157 bin lira alacağım. Almak istediğim araba 110-115 binlerde, o da ikinci eli
    İşten siz ayrılıyorsanız ne tazminatı alacaksınız hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Araç lüks bir şey değil. Hayal edilecek bir şey de değil. Dünyada insanlar maddi bir hayal içerisinde girdiklerinde, tekne hayal eder, uçak hayal eder, havuzlu bahçeli geniş bir villa . Araba hayal eder mi? Belki sağlam bir spor araba hayal ederler.

Biz de durum o kadar vahim ki? 10-15 yaşında bir araba almayı hayal ediyoruz.

Vizyonumuz bu kadar. Hayallerimiz bu kadar...
    Arabayı geçtık sen dışarıda yemek yiyorsun zenginsin diyorlar ,yemeği geçtik Migros’a gidiyorsun zenginsin otur sus söylenme diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Arabayı geçtık sen dışarıda yemek yiyorsun zenginsin diyorlar ,yemeği geçtik Migros’a gidiyorsun zenginsin otur sus söylenme diyorlar

Alıntıları Göster
    Migros'a giden zengin mi oluyor vay be e ben gergin alışveriş yapıyorum zengin mi olduk🤑

Olaya bak kim diyor bunu şu son 4 senede orta sınıf Yok 6-7 bin maaşın bile anlamı Yok bunu birşey satın alırken yada giderlere harcarken anlıyorsun zaten maaşın bir kısmı cebe girmeden gidiyor yarısı hep nerede ise

• kanarya75 kullanıcısına yanıt
    ikale (anlaşma) yoluyla ayrılıyorum.

kıdem + ihbar + kalan yıllık izin ücretim + 5 aylık bindirilmiş net maaş (İşe iade davası açmışım gibi bu sürede geçecek olan 5 aylık net maaş + 5 ay süresinde yapacağım mesai ücretlerim + 5 aylık yol ücreti + 5 aylık yemek ücreti) + 8 aylık brüt maaş (işe iade edilmeme tazminatı karşılığı) + 10 aylık işsizlik maaşı

• Amerikada 6000$ in turkiyede 9000 tl den pek bir farki yok aslinda. Hatta alim gucu olarak cok yakin birbirine eger hayatin pahali oldugu bir sehirde yasiyorsan. Artistik yapacak birseyin de yokmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Amerikada 6000$ in turkiyede 9000 tl den pek bir farki yok aslinda. Hatta alim gucu olarak cok yakin birbirine eger hayatin pahali oldugu bir sehirde yasiyorsan. Artistik yapacak birseyin de yokmus.
    Arkadasim bu nasil bir ezikliktir? Bir ay boyunca krallar gibi yasasam ancak 3000 dolar harcayabiliyorum. Evim ve arabam var. Ayrica ben hava atma amaciyla yazmadim. Bana cevap veren arkadas israrla maasimi sordu durdu ondan yazdim.
  • quote:

Amerikada 6000$ in turkiyede 9000 tl den pek bir farki yok aslinda. Hatta alim gucu olarak cok yakin birbirine eger hayatin pahali oldugu bir sehirde yasiyorsan. Artistik yapacak birseyin de yokmus.
    O adam 2000 dolar kenara ayirsa 1 yil sonra senin incelemelerde gorecegin araca binerken sen 5000 kenara koysan Sifir Clio alamiyorsun

• Hocam seninki eziklik bence. Gelip burda "9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum. " demişsin. Gitsen Turkiyeye o maaşı alamayacaksın ama burda artistlik yapıyorsun. Benim son 1 ayki girdilerime bak. "Cost of living" karsilastirmasi yapinca, Bursadaki adam 9000 tl ile senden daha rahat hayat sürüyor. Amerika pahalı biryer. Boyle boş havalara gerek yok. (Bu arada ben de amerikadayim ve senin aylık maaşın benim kirami karsiliyor ancak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 21 Aralık 2019; 22:27:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

O adam 2000 dolar kenara ayirsa 1 yil sonra senin incelemelerde gorecegin araca binerken sen 5000 kenara koysan Sifir Clio alamiyorsun

Alıntıları Göster
    Hocam ben de amerikadayim. Sorun elemanın saçma bir artistlik yapması. Turkiyede ekmek 1.5 TL iken, ben benzer ekmege en az 3$ veriyorum. En son standard Toyota arabamın 30.000 mil bakimini yaptırdım, 1200$ verdim. Turkiyede 50.000km bakımına 7200TL veren var mi Toyotada? Bursa'da 9000 TL alan adam amerikada 5-8000$ (amerikada yasadigi yere gore degisityor) alan adamdla ayni alim gücüne sahip. " 9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum. " gibi saçma söylemlere gerek yok. 9000TL iyi maas turkiyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 21 Aralık 2019; 22:3:4 >

• quote:

Hocam seninki eziklik bence. Gelip burda "9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum. " demişsin. Gitsen Turkiyeye o maaşı alamayacaksın ama burda artistlik yapıyorsun. Benim son 1 ayki girdilerime bak. "Cost of living" karsilastirmasi yapinca, Bursadaki adam 9000 tl ile senden daha rahat hayat sürüyor. Amerika pahalı biryer. Boyle boş havalara gerek yok. (Bu arada ben de amerikadayim ve senin aylık maaşın benim kirami karsiliyor ancak).
    6000 dolar kirayi nerede veriyorsun. New york merkezde malikanede mi oturuyorsun? Bizim burada en kral evler 1500 dolar kirasi.
  • Konumuz benim kiram degil. Konumuz:
    1) senin yaptigin saçma (9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum.) cikis ve
    2) bunun insanları yanlış bilgilendirmesi.

Amerikada yasadigimi ve kirami, hem "boş konusmadigimi" göstermek, hem de" dediğime destek olması" icin paylaştım, baska bir nedeni yok, sidik yaristirmiyoruz burda.
    (Bu arada bu kira 2+1 daire kirası, öyle matah birey degil. NYC, San Francisco Bay Area ve Chicago downtown da yüzüne bakilir, 70+m2 2+1 daire kiraları 4.5k$ dan başlıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 21 Aralık 2019; 22:13:36 >
  • quote:

Konumuz benim kiram degil. Konumuz:
    1) senin yaptigin saçma (9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum.) cikis ve
    2) bunun insanları yanlış bilgilendirmesi.

Amerikada yasadigimi ve kirami, hem "boş konusmadigimi" göstermek, hem de" dediğime destek olması" icin paylaştım, baska bir nedeni yok, sidik yaristirmiyoruz burda.
    (Bu arada bu kira 2+1 daire kirası, öyle matah birey degil. NYC, San Francisco Bay Area ve Chicago downtown da yüzüne bakilir, 70+m2 2+1 daire kiraları 4.5k$ dan başlıyor.)
    Cevap vermekten vaz gectim. Laf anlamayacagini dusunuyorum. Ben Rochesterda yasiyorum ve senin dedigin gibi pahali degil burasi. Cok dusuk faizle kredi aldim ve evimi alabildim. Arabalar zaten ucuz burada.

Sana Amerikadaki hayatinda basarilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 22 Aralık 2019; 0:0:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.