Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trade etmek bir çeşit adrenalin tutkusudur anlıyorum , öyleyse önce teknik alnaliz konusunda gelişip sonrasında algoritma çalışman gerekiyor , artık insan psikolojisinden bağımsız çalışan robotlar işlem yapıyor.İdeal platformu bunun için uygun ama çok fazla bilgi ve deneyim sonrası kendi robotunu kurabilirsin , platform üzerinden işlem yapmasan bile anormal durumlarda sinyalleri seni kurtarır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke insanın özellikle de gençlerin içinde bulunduğu psikoloji, çaresizlik, ümitsizlik gerçekten çok üzücü. Türk milletini günden güne fakirleştiren, cahilleştiren, ahlaksızlaştiran, üç kuruşa muhtaç eden bu düzenden nefret ediyorum. İnsanımızın çaresizce dünyanın farklı yerlerinde yeni bir düzen kurmaya çalışmasini veya bunu hayal etmelerini bile üzülerek takip ediyorum. Gerçekten bunu haketmedik...

• turkateo T kullanıcısına yanıt
    Price action cıyım.
    Robotların mantığı çözülebilir fakat insan beyni çözülemez görüşündeyim.
    Algoritmik trade konusunda mesafeliyim.ama bir konuda haklısınız
    Trafe botları ve karma indikatörlere insanların ne yapabileceklerini tahmin edip ortaya bir trade çıkarıyor.
    Ama ben mesafeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Migros'a giden zengin mi oluyor vay be e ben gergin alışveriş yapıyorum zengin mi olduk🤑

Olaya bak kim diyor bunu şu son 4 senede orta sınıf Yok 6-7 bin maaşın bile anlamı Yok bunu birşey satın alırken yada giderlere harcarken anlıyorsun zaten maaşın bir kısmı cebe girmeden gidiyor yarısı hep nerede ise

Alıntıları Göster
    Yani zenginmişiz işte.Öyle diyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışmadan emek vermeden hiç birşey olmaz hayatın gerçeği budur. Ben 2012 yılında kpss'yi kazandım 7 yıldır kamuda çalışıyorum. 2015'te evimi aldım Allah razı olsun babamda yardımda etti. 2 sene harcama yapmadan nerdeyse çok iyi bir meblağ verdim. 2017'ye kadar evlilik için para biriktirdim. borçsuz düğün yaptım sayılır. Düğünde takılanlarla delilik ederek hepsini bozdurup arsa aldım. Sonraki sürecte 2.5 yılda nerdeyse bozdurduğum kadar takıyı yerine tekrar koydum.
    Bu surecte bedelli askerlik yaptım geldim 1 yaşında çocugum var. 3 gün sonra yaklaşık 50 bin liralık araba alıcam inşallah. Araba işide kafamdan çıkacak umarım. Yaşım 26 eşimde ev hanımı Herşeyi geçtim kafam rahat önemli olan budur kafa rahat değilse 10 tane ev araba olsun hiç bir kıymeti yok bu hayatta bunu çok net söyleyebilirim. Akıllı hareket edersek inşallah Allah yardım eder.

• mAcArTy41 kullanıcısına yanıt
    Hocam kamudaki maaşınız 4000-5000 aralığında mı yoksa 5000-6000 aralığında mı? Tek maaşla zor olmuyor mu? Evi kaça aldınız sormadı ayıp

• Lise mezunuyum. 18 yaşından beri çalışıyorum. Evimin kredisinin bitmesine 3 yıl, arabamın kredisinin bitmesine 1 ay kaldı. Düğünümüzü de evimizi de arabamızı da eşimle çalışarak aldık. Hala ödemelerimiz var. Aileden ikimiz de hiç bir yardım almadık. 7 yaşında da evladımız var. Şu an her ay 5 adet toplamı 6000tl olan kredi ödüyorum aynı anda. Aile yardımı da güzel ama arkadaşlar Allah herkese imkan ve şans versin, inanın her şeyi kendinin yapması, elde etmesinin tadı bi başka. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat1337 -- 7 Ocak 2020; 18:31:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpereNN7

Hocam kamudaki maaşınız 4000-5000 aralığında mı yoksa 5000-6000 aralığında mı? Tek maaşla zor olmuyor mu? Evi kaça aldınız sormadı ayıp
    5 alıyorum suan çok şükür. Tek maaş yetiyor gayette parada biriktirebiliyorsun düzgün hesaplı hareket ettikten sonra herşey mumkun. Kârı koca çalışan kamuda arkadaslarim var Bakıcıya aylık 2 ye yakın para veriyorlar digerine özel okula 1.5 veriyorlar kredi masrafı var en az 2 3 bin aldıkları maaş uçup gidiyor kısacası.
    Halbuki eşi çalışmasa evde çocuklarla ilgilense bu kadar masraf olmayacak cocuklar bizzat anneden egitim alacak daha duzenli olacak ama toplumda yanlış bir bakış açısı var kadın çalıştımi modern oluyor avrupalı batılı oluyor neyse herkesin kafa yapısı farklı ve herkes yaptığı islerin sonucunu görüyor ve ona göre hayati şekilleniyor.
    Evide tam 5 sene önce 130 bine almıştım sıfır evdi. Ama tabiki o zamanlardaki ev fiyatları daha uygundu simdi gibi degildi. Ve en onemli yaptigim islerden birisi ev almakti bekarken o evi almam o kadar önümü actiki anlatamam insan bir isten cikar baska ise girer veya arabasiz kalir ki arabayi daha yeni alicam insallah ama ev cok farkli birsey istanbulda yaşamıyorum bu arada.

• 2.500 alıyorum 1500 kenara atıyorum 1000 yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Evet hayatım boyunca kredi ödeyerek, namusumla şerefimle Allah'a şükür kimseye el avuç açıp, muhtaç olmadan, buraya kadar geldim. Buyur sen daha iyisini yap. Ben 0 dan, cebimde 5 kuruş param olmadan başladım, bugün çalıştığım kurumda yönetici oldum, evlendim 2 çocuğum oldu, evimi, arabamı aldım, ve bunları dişimden tırnağımdan artırdıklarımla, gerektiği yerde kredi çekerek yaptım.

Zannetme bunları yaparken eşimin, çocuklarımın kıyafetine, yediği içtiğine kadar herhangi bir şeyde kısıtladım. Evet 5 yıldızlı otellerde tatile gidemedik, lüks restaurantlarda yemeğe götüremedim ama hiç bir şeyin eksikliğini de yaşatmadım çok şükür.

Eşimle 20 yıl geriye baktığımız zaman, pişman olduğumuz, ya da keşke şunu da yapsaydık dediğimiz hiç bir şey yok.

Sonuç olarak hayatın için daha iyisini yapmanın, daha iyi bir yolunu biliyorsan onu yap. Ben bu kadar yaptım ve çok mutluyum Allah'a şükür, inşallah sen daha iyisini yaparsın temenni ederim.

Alıntıları Göster
    Buradaki tipler az çalışayım çok kazanayım hiç bir şeyi beğenmeyeyim mantığında. Sizi anlamazlar. Boşuna kendinizi yormayın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: SevketXR

Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    Trade etmeyi seviyorum artık ya. Yatırımcı psikolojisini çözmüş ve kendini geliştirmiş hırsına yenik düşmeyen bir trader kolay kaybetmez.
    Birde benim trade portföyüm geniş.
    Sadece bist le olmuyor bist kaç yıldır reel getiri sağlamıyor.
    Trade edersen sağlar tabi.
    Strateji bambaşka birşey.
    Birde ana yatırım portföyümü düşük riskli enstürmanlarda veya fiat (usd , gbp , jpy) gibi enstürmanlarda
    Veya altın dolar tradeleri yapılabilir.
    Bes fonları tercih edilebilir.
    Şuan çoğubluk usd ve try ağırlıklı çok az kripto para ve biraz krdmd ve thy kaldı elimde. Ttrak ve Kervt vardı sattım.
    Fxde en son gbp usd 1.21de longdaydım 1.29da kapadım. Vs vs gibi gibi.
    Aktif fx pozum yok. Ama dediğim gibi şuan piyasalarda alım kovalamak mantıklı gelmiyor ağırlıklı fiattayım.
    Piyasa durumuna göre değerlendirip pozisyonumu değiştirebiliyorum.
    Arabayı basıp usdtry long açmıyorum yani. Onun için sıkıntı yok şimdilik .
    Ama dediğine katılıyorum
    Dünyaca ünlübi fx platformu fx de işlem yapanların %78inin kaybettiğini açıklamıştı.
    Kazanan 22de kimler artık siz düşünün.
    Çevremdeki insanlara s&p500 ü shortlamayın diye bağırdım kimse dinlemedi. Bu trumpla uğraşılmaz 3200 oldu hala shortlamam. Bulaşmam. Gel beni shortla diyor ama işim olmaz

En önemli yatırım kendimize yaptığımız yatırımdır. İnsan kendini eğitmeli bence. Eğitimli kitleler bir şekilde refahını yükseltmesini başarbailiyorken eğitimsiz kitleler hazır para peşinde koşup boş hayaller kuruyor.
    Seni aynı yollardan seneler önce geçmiş birisi olarak uyarayım, 40 yaşından sonra çok ciddi sağlık problemleri yasiyacaksin genc kardeşim benden söylemesi :) Tansiyon, şeker, sinir hastalıkları, kalp rahatsızlıkları başta gelenler...

Sonra da zamanında ağzında puro elinde viskinle piyasalardan tomar tomar indirdigin o paraları o doktor senin bu profesör benim kapı kapı gezerek sağlığını geri kazanmak için harciyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 8 Ocak 2020; 16:24:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Amerikada 6000$ in turkiyede 9000 tl den pek bir farki yok aslinda. Hatta alim gucu olarak cok yakin birbirine eger hayatin pahali oldugu bir sehirde yasiyorsan. Artistik yapacak birseyin de yokmus.
    6000$ maas Abdde cok ciddi bir rakamdir. Orada bu para trde 20-30 bin liraya denk gelir.

4-4.5k geliri olan akrabam var onun orada yasadigi hayatii burada doktorlar bile hayal edemez cok ciddi diyorum. Houstonda yasiyor hem imkan hem ev fiyatlari acisindan iyi bir eyalet.

Arkadas artislik de yapmamis biraz kedi ciger meselesi olmus senin yaptigin.

Hoş şimdi gelir birazdan abd de 40 yıl yaşamış çok bilen arkadaşlar ükela arkadaşlar açımızdan ölüyoruz demeye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 9 Ocak 2020; 14:8:1 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Değerlendirme iyi güzel de "doktorlar bile hayal edemez" kısmı birazcık abartı olmuş sanki. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mAcArTy41

5 alıyorum suan çok şükür. Tek maaş yetiyor gayette parada biriktirebiliyorsun düzgün hesaplı hareket ettikten sonra herşey mumkun. Kârı koca çalışan kamuda arkadaslarim var Bakıcıya aylık 2 ye yakın para veriyorlar digerine özel okula 1.5 veriyorlar kredi masrafı var en az 2 3 bin aldıkları maaş uçup gidiyor kısacası.
    Halbuki eşi çalışmasa evde çocuklarla ilgilense bu kadar masraf olmayacak cocuklar bizzat anneden egitim alacak daha duzenli olacak ama toplumda yanlış bir bakış açısı var kadın çalıştımi modern oluyor avrupalı batılı oluyor neyse herkesin kafa yapısı farklı ve herkes yaptığı islerin sonucunu görüyor ve ona göre hayati şekilleniyor.
    Evide tam 5 sene önce 130 bine almıştım sıfır evdi. Ama tabiki o zamanlardaki ev fiyatları daha uygundu simdi gibi degildi. Ve en onemli yaptigim islerden birisi ev almakti bekarken o evi almam o kadar önümü actiki anlatamam insan bir isten cikar baska ise girer veya arabasiz kalir ki arabayi daha yeni alicam insallah ama ev cok farkli birsey istanbulda yaşamıyorum bu arada.

Alıntıları Göster
    5 bin maaş alarak eş de çalışmıyorsa Türkiye şartlarında başta çocukların masrafları olmak üzere yapılan harcamalar sonrası elde avuçta para kalmaz hocam. Yani yaşamaya yaşanır ama birikim yapmak imkansız ne yazık ki. Akıllı adam kendi gibi çalışan bir eş ile evlendiğinde babadan bişey kalmasa bile çok daha refah yaşar rahat eder maddi manevi..

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Benim ekibimin yarısı amerikalı. Hatta bu hafta amerikalı müdür bizimle çalıştı. 6bin dolar çok ciddi bir rakam değil aslında. Bizim ekiptekilerin maaşı daha yüksek. 10k civarı alan çok. O nedenle Amerika ekibi küçülüyor, tr ekibi sürekli büyüyor. 6bin dolar Tr de 17bin gibi bir maaşa tekabül eder. Doktorlar falan daha fazla kazanıyor olabilir.

• 25 yaşını doldurmuş, yani kır eşşek yaşını doldurmuş arabaları 3-4 maaşıyla rahatlıkla alır. (Eşşekler 25-30 yaşamları araşı kırlaşıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Değerlendirme iyi güzel de "doktorlar bile hayal edemez" kısmı birazcık abartı olmuş sanki. :)
    V8 motor araca binip 2 katlı dublex garajlı müstakil evde oturan pek doktor tanımıyorum. Cerrah olabilir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mAcArTy41

Alıntıları Göster
    Kadın çalışıp çalışmaması modern olmak ile alakası yok ki ? Kimse biz moderniz efem demiyor yani.Sadece çağın şartları bunu gerektiriyor bu yüzden böyle bir düşünce ,yapı oluşuyor insanlarda.Avrupalı olsun Batılı olsun ne olursa olsun önemli olan faydalı olmak insan olmak.Özenme durumu da yok yani.Şu zamanda kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz.Hangi çağda aşıyoruz yani.

Neyse zaten, yazdığınız gibi herkesin standartı farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Ocak 2020; 21:30:56 >

• Belki 20 sene önce yazmış olsaydınız. Yazdıklarınız doğru derdim. Benim kuzenim Ankara'da polis memuruydu. Demetevler de ev arkadaşı ile birlikte kalıyordu. Ev arkadaşı evlenip gidince, Çocuk abi büyük şehir de geçinemiyorum dedi ve Güneydoğu ya tayin istedi. Ankara'da kalırsam birikim yapamam dedi ki İstanbul'u hiç düşünemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

6000$ maas Abdde cok ciddi bir rakamdir. Orada bu para trde 20-30 bin liraya denk gelir.

4-4.5k geliri olan akrabam var onun orada yasadigi hayatii burada doktorlar bile hayal edemez cok ciddi diyorum. Houstonda yasiyor hem imkan hem ev fiyatlari acisindan iyi bir eyalet.

Arkadas artislik de yapmamis biraz kedi ciger meselesi olmus senin yaptigin.

Hoş şimdi gelir birazdan abd de 40 yıl yaşamış çok bilen arkadaşlar ükela arkadaşlar açımızdan ölüyoruz demeye...

Alıntıları Göster
    Hocam, amerikada yaşamıyorsun anlaşılan. Pek bilmiyorsun olayı.. Ben 10+ senedir amerikadayim.
    1) 6000$ maas Abdde cok ciddi bir rakamdir. Orada bu para trde 20-30 bin liraya denk gelir.
    --- Internette "cost of living" karsilastirmasi yapan yerler var. Amerika'nın neresinde, kaç paranin, turkiyenin neresinde kaç paraya denk alim gucu olduğunu yaklaşık veriyorlar. Senin soylediginle alakası yok.

2) 4-4.5k geliri olan akrabam var onun orada yasadigi hayatii burada doktorlar bile hayal edemez cok ciddi diyorum. Houstonda yasiyor hem imkan hem ev fiyatlari acisindan iyi bir eyalet.
    --- Ben demisim ki "Alim gucu olarak cok yakin birbirine eger hayatin pahali oldugu bir sehirde yasiyorsan". Benim yasadigim sehirlerde, 2 oda apartman dairesinin kirası 5-6k$ civari mesela. Hem ,yukarıda da dediğim gibi, söylediğin şey hayal. Sor bakalım akrabalarına, yıllık kaç para veriyorlarmış konut vergisi olarak? (Ayligi en az 750$ a geliyordur. Benim eski is arkadaşlarımdan biri Texas, Austin de, yıllık 20-22k$ veriyor mesela konut vergisi olarak.). Kaç para veriyorlarmış sağlık masraflarına? Kaç kere disari yemeğe cikiyorlar? Bu arkadaşın cevap verdigi kisi (9000+TL maaşı olan) senin akrabalardan daha rahat yaşıyordur büyük ihtimalle.

3) Arkadas artislik de yapmamis biraz kedi ciger meselesi olmus senin yaptigin.
    --- Dediğim gibi, kedi ciğer meselesi yok. Ben de arkadas gibi amerikadayim. Sorun arkadaşın kazandigi para vs. degil.
    Benim cevap verdigim konu su: Arkadaşın bu başlıkta ilk entry sine bakarsan "9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum." demis. SORUN BU. Sen birine "9000TL maas degil" dersen, biri de gelir "6000$ maas degil" der. (benim çok rahatlıkla diyebileceğim gibi, ama ben onu demiyorum, sadece bu yaptiginin sacmaligini söylüyorum.) Bu konudaki diger mesajlarıma bakarsan zaten bunu söylemişim, görebilirsin. Zaten arkadaşın maasinin alim gucu, Turkiyede 10-12000Tl alan biriyle yakin birbirine. Oyle 9000TL ye "Maas degil" diyebilecek durumda degil hayat standardı olarak.

Turkiyede 9000TL alan biri, toplumun en yüksek kazanan %5 - %10 civarında bir kısmına girer. Amerikada bu yüzdeye girmek icin, 6k$in çok üstünde kazanmak lazım. Bu arkadas Turkiyeye gitse, büyük ihtimalle 9kTL kazanamayacak, ama gidip büyük ihtimalle daha yetkin olan birine "9000TL Maas mi lan" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 10 Ocak 2020; 8:0:47 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.