Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Relavz97

Hem ihtiyaç kredisi hem kredi çekemezsin csb millet yalan atıyor sonra kendi attığı yalana inanıyor şuan metrobüs sırasında mesela ama kendini honda sürüyormuş gibi düşünüyor mantıken 25 yaşında adama kimse okadar para vermez çünkü 20 yıldır orda olup 45 yaşındaki adam 5 bin veripte 25 yaşına çocuğa 9 bin verilmez bizim peder yönetici 11500 alıyor ama adam 57 yaşında yılların tecrübesi var kısaca csb
    Tamam.
  • bu ülkede en kolay parayı memurlar kazanıyor temiz ,garanti ve yapılan işe göre fazla para o yuzden iyi kötü araba almanın en kısa yolu memur olmak bu ulkenin buyuk cogunlugu asgari ücretle tek maaş aile bakanlar var sen 10 bin lirayla araba alamiyorsan öl o zaman cünkü beynini hiç kullanmıyosun demektir hiç olmazsa olan kaynakları tüketmezsin
  • Araç lüks bir şey değil. Hayal edilecek bir şey de değil. Dünyada insanlar maddi bir hayal içerisinde girdiklerinde, tekne hayal eder, uçak hayal eder, havuzlu bahçeli geniş bir villa . Araba hayal eder mi? Belki sağlam bir spor araba hayal ederler.

Biz de durum o kadar vahim ki? 10-15 yaşında bir araba almayı hayal ediyoruz.

Vizyonumuz bu kadar. Hayallerimiz bu kadar...
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Büyük firmalar genelde daha fazla verir. Sosyal hakları daha yüksektir.

TR nin demiyorum, dünyanın en büyük firmalarından birinde çalışıyorum şu an. Tercih edenler genelde kurumsallığı ve maaşı için tercih ediyor. Verdiğiniz rakamlar mühendis maaşı için yüksek. Elbette iyi maaşa çalışan şanslı kesim vardır ama genele yayılamaz. Torpillidir, tekniği iyidir, iyi bir fırsat olmuştur onlar konu dışı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borsa viop forex konusunda kendimi geliştirdim demekle güzel bir hayat mücadelesinin içinde her zaman başına dert olur hem paranı hem huzurunu hemde geleceğini kaybedersin , yapma kardeşim vazgeç 30 yıldır ben kazanan kimseyle karşılaşmadım . öncelikle takip ekranları varsa açma üyeliklerini iptal et yapamam diye düşünüyorsan heyecanını gidermek için tek bir tavsiyede bulunayım her ay bütçenin müsaade ettiği oranda 500 tl bile olur bu imkb temettü endeksi var oradan 5 hisse seç her ay sırayla bunları al biriksin hesabında ve mecbur kalmadıkça dokunma onlara ilerde ev alırken yada çocukların için kullanırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aylık 5500₺ maaş alan bir arkadaşım var. 3 yıl çalıştı biriktirdi 120.000₺ ye Audi A3 aldı. Ancak arkadaşım ailesi ile kalıyor. Kira , elektrik vs. Fatura derdi yok. Kız arkadaşı yok. İşe servis ile gelip gidiyor ulaşım gideri yok.

Ben evliyim , eşimle gelirimiz yaklaşık 7500₺. Şuan altımızda piyasası 60-65bin TL olan bir araç var. Biz daha anne babaya yardım ediyoruz. Eskiyen beyaz eşyalarını falan yeniledik. E bize baktı büyüttü adam etti , boynumuzun borcu. Halimize şükür bir şikayetimiz de yok. Ama binmek istediğim , hayal ettiğim araçlar her geçen gün benden fiyat olarak uzaklaşıyor. Ben 3 yıl önce 170-180bin tl civarında beğendiğim araçların hayallerini kuruyordum , şimdi aynı araçlar 380-400bin TL bandına çıktı. 3 yıl önce tüm giderlerime rağmen 3 yıl para biriktirsem , 3 yılıık kredi çekip alırım dediğim araç İçin şuan 10 yıl para biriktirmem gerekiyor.

Yorum sizin.

• Kesintisiz 13 yıldır biz özel şirkette çalışıyorum. Yılsonu işten ayrılacağım. Muhasebe tazminatımı hesaplamış. 13 yıl için 157 bin lira alacağım. Almak istediğim araba 110-115 binlerde, o da ikinci eli

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Büyük firmalar genelde daha fazla verir. Sosyal hakları daha yüksektir.

TR nin demiyorum, dünyanın en büyük firmalarından birinde çalışıyorum şu an. Tercih edenler genelde kurumsallığı ve maaşı için tercih ediyor. Verdiğiniz rakamlar mühendis maaşı için yüksek. Elbette iyi maaşa çalışan şanslı kesim vardır ama genele yayılamaz. Torpillidir, tekniği iyidir, iyi bir fırsat olmuştur onlar konu dışı.
    Arkadaşım Roketsana başvurmuştu. O kadar başvuru mülakat süreci vs derken Finalde maaşı beğenmedi girmedi işe. Çok komik bir rakam söylemişler.

Benim gördüğüm bu şekilde.

Torpil çoğu yerde elbette var. Yalakalık yaparak yalayarak rütbe kazanan, haksız koltuk işgal eden bir sürü.
    Ama her yüksek maaş alan "aha kesin bunda bir bit yeniği var" demek haksızlık olur.

Yukarda ki mesajda yazdığım gibi 2.500 alan mühendiste vardır. 20 bin alan mühendiste vardır.

• Asgari ücretin neredeyse 3 katını alan bir mesleğe girmenin kolay olduğunu söylemek sadece elindeki imkanın farkında olmayan birinin söyleyeceği bir şeydir.
    Kolay olsa kim daha fazla çalışıp daha az kazanmak ister ?

Kısa tarihe bakıp yanlış sonuçlar çıkarıyorsunuz. Ben size osmanlıda bile zabit olmak zordu diyorum. Siz istediğiniz kadar kolay deyin; bana da ingilizce kitap okumak yada integral problemleri çözmek kolay geliyor. Kolay dersem buna, hayatı boyunca istese bile yapamayan insanlara hakaret etmiş olurum.(Her ne kadar istemeyle ilgili, insan isteyince yapar desem de öyle bir dünya yok.)

Halkın sırtında memurların görülmesi teknik açıdan doğru çünkü milletvekilleri de devlet memuru :) Bu düzeni devlet memurları değiştirecek.( Bu söylediğim de teknik açıdan doğru!)

Özel sektör yada devlet memurları hep birlikte bu ülke karar veriyor durumun nasıl olacağına ki görünen o insanlar halinden memnun çünkü değişim istemiyorlar. Hatta çok iyilermiş gibi yönetimin kendilerine benzemesini istiyorlar. (Nitekim durumda bu. Demokratik bir ülkede demokratik olarak yönetiliyoruz.)

• by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Artık premium marka araçları sıfır almak hayal oldu gibi bir şey.Hatta 2.eline ulaşmakta çok zor eşimle beraber gelirimiz aylık ortalama 10-12 bin arasında. alabilecek maddi gücümüz var ancak piyasaya baktığımda 150-200 bin tl'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Birde şöyle bir şey var alacağımız arabaların ederi kesinlikle değil o yüzden uzak duruyorum.
  • turkateo T kullanıcısına yanıt
    Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    Trade etmeyi seviyorum artık ya. Yatırımcı psikolojisini çözmüş ve kendini geliştirmiş hırsına yenik düşmeyen bir trader kolay kaybetmez.
    Birde benim trade portföyüm geniş.
    Sadece bist le olmuyor bist kaç yıldır reel getiri sağlamıyor.
    Trade edersen sağlar tabi.
    Strateji bambaşka birşey.
    Birde ana yatırım portföyümü düşük riskli enstürmanlarda veya fiat (usd , gbp , jpy) gibi enstürmanlarda
    Veya altın dolar tradeleri yapılabilir.
    Bes fonları tercih edilebilir.
    Şuan çoğubluk usd ve try ağırlıklı çok az kripto para ve biraz krdmd ve thy kaldı elimde. Ttrak ve Kervt vardı sattım.
    Fxde en son gbp usd 1.21de longdaydım 1.29da kapadım. Vs vs gibi gibi.
    Aktif fx pozum yok. Ama dediğim gibi şuan piyasalarda alım kovalamak mantıklı gelmiyor ağırlıklı fiattayım.
    Piyasa durumuna göre değerlendirip pozisyonumu değiştirebiliyorum.
    Arabayı basıp usdtry long açmıyorum yani. Onun için sıkıntı yok şimdilik .
    Ama dediğine katılıyorum
    Dünyaca ünlübi fx platformu fx de işlem yapanların %78inin kaybettiğini açıklamıştı.
    Kazanan 22de kimler artık siz düşünün.
    Çevremdeki insanlara s&p500 ü shortlamayın diye bağırdım kimse dinlemedi. Bu trumpla uğraşılmaz 3200 oldu hala shortlamam. Bulaşmam. Gel beni shortla diyor ama işim olmaz

En önemli yatırım kendimize yaptığımız yatırımdır. İnsan kendini eğitmeli bence. Eğitimli kitleler bir şekilde refahını yükseltmesini başarbailiyorken eğitimsiz kitleler hazır para peşinde koşup boş hayaller kuruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cernobill

Bende Bursada yaşıyorum, etkili bir çevrem var.. çalıştığınız şirketin sadece adını yazmanızı rica ediyorum :)

25 yaşında 9 bin.. Bende başlayım o şirkette hemen işe :)

Alıntıları Göster
    Ben de aynı şekilde merak ettim bu firmayı. Bahsi geçen çoğu firmaya iş yapan yerleri ben de biliyorum sektör içerisindeyim ve bu konuda zaten piyasa çok büyük denilemez özellikle Bursa'da.

Üniversite okuduğunu varsaysak 22 yaşında bitirse 3 senelik tecrübeye 9 bin + ve Bursa'da. Bu 3 senede hadi biri yürü ya kulum dese kıdemli mühendis olsan da maaşının hadi iyi başladın 3000 ile başlasan her sene %50 zam alsan gibi bir şey mi yapıyor?

Lise mezunu olsan 7 senede alabileceğin 6-7 bin liradır. Bahsettiği programları açmayı bilmek değil programları ağlatarak tecrübesi vs. dahil.

Bir de şöyle ufak bir detay var 2020 itibariyle 9000+ maaş demiş yani beklenti olarak yeni yılda enflasyon zammı alsa %30-40 vb. o şekilde de olabilir

Bunlar tabi benim Bursa'da 5 senelik sanayi gözlemlerime dayanan tezlerdir. Görmediğimiz gözden kaçmışlar olabilir ve arkadaşın bahsettiği doğru da olabilir. Öyleyse o firmayı bırakmamasını şiddetli şekilde tavsiye ederim.

Not : Verilen rakamlar ortalamadır.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

Ben de aynı şekilde merak ettim bu firmayı. Bahsi geçen çoğu firmaya iş yapan yerleri ben de biliyorum sektör içerisindeyim ve bu konuda zaten piyasa çok büyük denilemez özellikle Bursa'da.

Üniversite okuduğunu varsaysak 22 yaşında bitirse 3 senelik tecrübeye 9 bin + ve Bursa'da. Bu 3 senede hadi biri yürü ya kulum dese kıdemli mühendis olsan da maaşının hadi iyi başladın 3000 ile başlasan her sene %50 zam alsan gibi bir şey mi yapıyor?

Lise mezunu olsan 7 senede alabileceğin 6-7 bin liradır. Bahsettiği programları açmayı bilmek değil programları ağlatarak tecrübesi vs. dahil.

Bir de şöyle ufak bir detay var 2020 itibariyle 9000+ maaş demiş yani beklenti olarak yeni yılda enflasyon zammı alsa %30-40 vb. o şekilde de olabilir

Bunlar tabi benim Bursa'da 5 senelik sanayi gözlemlerime dayanan tezlerdir. Görmediğimiz gözden kaçmışlar olabilir ve arkadaşın bahsettiği doğru da olabilir. Öyleyse o firmayı bırakmamasını şiddetli şekilde tavsiye ederim.

Not : Verilen rakamlar ortalamadır.

Selamlar

Alıntıları Göster
    Bende bu sektör içinde birisi olarak. Ankarada da bir çok şirket hakkında bilgim var. Bursa genelde Otomotiv sektörü üzerinde yoğunlaşmıştır.

Bu sektör içindeyseniz size en basitinden bir soru sormak istiyorum.

Donanımlı ve Fanuc işletim sisteminde Kod yazabilen bir CNC Dikey İşlem Merkezi Operatörü ne kadar maaş alıyor ? Biliyor musunuz ?
    Ben size söyleyeyim. Net maaş 3-3.5 arası en kötü. Net Maaş. + AGİ. Genelde Lise mezunu bakın CNC Operatörleri. Ya da 2 yıllık MYO.

CNC Operatörleri bile "+ mesai ile ayda çok rahat 5-6 " bin tl para kazanabiliyorlar. Bakın CNC den bahsediyorum.

Ben zaten şuan 9 almıyorum. İlk mesajımda da parantez içinde (2020 9+) 2020 itibariyle beklentim 9 olması yönünde belirttim zaten. 6 ayda bir enflasyon vs zam alıyoruz. İnşallah bu yıl başında bir zam alacağız ve 2020 Haziranda da zam alacağız. o zamda olur diye tahmin ediyorum. Olmayadabilir. Bilemem orasını

Şuan aldığım ücret 8.250 tl net.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bende bu sektör içinde birisi olarak. Ankarada da bir çok şirket hakkında bilgim var. Bursa genelde Otomotiv sektörü üzerinde yoğunlaşmıştır.

Bu sektör içindeyseniz size en basitinden bir soru sormak istiyorum.

Donanımlı ve Fanuc işletim sisteminde Kod yazabilen bir CNC Dikey İşlem Merkezi Operatörü ne kadar maaş alıyor ? Biliyor musunuz ?
    Ben size söyleyeyim. Net maaş 3-3.5 arası en kötü. Net Maaş. + AGİ. Genelde Lise mezunu bakın CNC Operatörleri. Ya da 2 yıllık MYO.

CNC Operatörleri bile "+ mesai ile ayda çok rahat 5-6 " bin tl para kazanabiliyorlar. Bakın CNC den bahsediyorum.

Ben zaten şuan 9 almıyorum. İlk mesajımda da parantez içinde (2020 9+) 2020 itibariyle beklentim 9 olması yönünde belirttim zaten. 6 ayda bir enflasyon vs zam alıyoruz. İnşallah bu yıl başında bir zam alacağız ve 2020 Haziranda da zam alacağız. o zamda olur diye tahmin ediyorum. Olmayadabilir. Bilemem orasını

Şuan aldığım ücret 8.250 tl net.

Alıntıları Göster
    Ben tekrar bildiğim Bursa'dan konuşayım bahsettiğiniz CNC operatör maaşları 10-15 senelik tecrübe ile kazanılan maaşlar ve geneli Fanuc değil Heidenhain (5 Eksen) operatörlerinin aldığı maaşlar ve en kötü senaryo değil ne yazık ki. Bahsettiğiniz paraları veren firmalar da yok değil ancak onlar daha çok ufak çaplı Ankara'nın Ostim'i gibi 10-20 kişi arası çalışanı olan yerlerde verilen maaşlar ve evet mesai ile 5-6 bin TL görebiliyorlar. Bu arada artık programların %90'ı CAM ortamında yapıldığı için belli başlı basic komutları bilmesi yeterli oluyor kodlama bilgisi göz ardı edilebiliyor.

Ancak konumuz sizin örneğinizde olduğu gibi beyaz yaka çalışan arkadaşlarımız olduğu için onları konu dışı bırakırsak düşüncem yukarıdaki gibidir. Üniversite okuyan ve günümüzde popüler olan deneyimsiz mühendisler işe alınıp kendinden daha fazla para kazanan mavi yaka çalışanlara mühendislik hizmeti veriyorlar

İlk mesajımda dediğim gibi bu ücrete çalıştığınız firmayı bırakmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum size.

edit: Dediğiniz doğru otomotiv ağırlıklı olarak çalışıyor ancak Ankara, Eskişehir kadar olmasa da havacılık ve savunma alanında da güçlü firmalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 20 Aralık 2019; 16:18:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bekarım 25 yaşındayım. ailemle yaşıyorum. Maaşım yüksek. (2020 itibariyle 9 bin +) Bursadayım şuan.
    2017 sonunda sıfır km honda civic araç aldım 24 ayda borcunu bitirdim.
    Hatta cebimde peşinat yokken Aracın tamamını kredi ile aldım. Peşin kısmınıda ihtiyaç kredisi çektim. Her şey hayalim olan
    " bir arabam olsun" u gerçekleştirmek içindi.

baba parası en son lisede aldığım harçlıktı. Kuruşuna kadar ben aldım ben ödedim o arabayı.

Baba parası almamanın en güzel yanı hesap vermiyorsun kimseye.

Şuan iPhone 11 kullanıyorum. Babama kalsa "napacan o telefonu, 2 bin lik neyine yetmiyor bir sürü laf vs vs"

Şimdi sadece hayırlı olsun oğlum demekle yetiniyor. Ağzını açıpta bir şey diyemiyor çünkü ben aldım :)

Birine bağımlı yaşamayı Allah kimseye yaşatmasın. Allaha şükürler olsun çoğu şeyi peşin alacak güce sahibim.

EDIT ;

" @Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi Savunma Endüstrisi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten."

Hatta benim şuan aldığım para az bile :)

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu siyasete vs bağlamasın

Herkese iyi günler.
    Bu arada gerçekten merak ettim biraz araştırdım sizi forumda troll bellemişler haberiniz olsun
    https://forum.donanimhaber.com/myworldlife-a-bu-para-nereden-geliyor--113942909

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

Ben tekrar bildiğim Bursa'dan konuşayım bahsettiğiniz CNC operatör maaşları 10-15 senelik tecrübe ile kazanılan maaşlar ve geneli Fanuc değil Heidenhain (5 Eksen) operatörlerinin aldığı maaşlar ve en kötü senaryo değil ne yazık ki. Bahsettiğiniz paraları veren firmalar da yok değil ancak onlar daha çok ufak çaplı Ankara'nın Ostim'i gibi 10-20 kişi arası çalışanı olan yerlerde verilen maaşlar ve evet mesai ile 5-6 bin TL görebiliyorlar. Bu arada artık programların %90'ı CAM ortamında yapıldığı için belli başlı basic komutları bilmesi yeterli oluyor kodlama bilgisi göz ardı edilebiliyor.

Ancak konumuz sizin örneğinizde olduğu gibi beyaz yaka çalışan arkadaşlarımız olduğu için onları konu dışı bırakırsak düşüncem yukarıdaki gibidir. Üniversite okuyan ve günümüzde popüler olan deneyimsiz mühendisler işe alınıp kendinden daha fazla para kazanan mavi yaka çalışanlara mühendislik hizmeti veriyorlar

İlk mesajımda dediğim gibi bu ücrete çalıştığınız firmayı bırakmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum size.

edit: Dediğiniz doğru otomotiv ağırlıklı olarak çalışıyor ancak Ankara, Eskişehir kadar olmasa da havacılık ve savunma alanında da güçlü firmalar mevcut.

Alıntıları Göster
    Aynen dediğiniz gibi. CAM ağırlıklı ama bazı durumlarda operatör bilgi ve tecrübeside gerekiyor. Mesela Siemens Sinumerik işletim sistemli tezgahlar bildiğiniz yarı Cam gibi çalışıyor. Operatör hemen hemen çoğu şeyi Dialog yardımı ile yapabiliyor. Ama Malum CAM kod ile yazılamayacak parçalarda ya da aynı anda simultane bir çok ekseni hareket ettirmek istediğimiz durumlarda kullanılıyor.
    Ama en verimli üretim şekli elbette CAM.

CAM bilen birisi bile köşeyi rahat döner zaten :)

Bu arada Eskişehir demişken Alp Havacılık'a bir fikstür tasarımı yapmıştım. Tam hatırlamıyorum ama çapı 900mm falandı sanırım.

ahhaaha konu eski yeni görüyorum valla 2016 nın konusu
    Hocam ben baya trollüm zamanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 20 Aralık 2019; 16:32:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seytan 666

Senin zeytinköyle ne alakan var? orada mı oturuyorsun yoksa?

Alıntıları Göster
    Zeytinkoy'deki Antalya Anadolu Lisesinde okudum. Birbirimize espri olsun diye Zeytinköylü derdik. Nick ordan geliyor.

Antalya'da oturuyorum ama Zeytinkoy'de değil.

Bilmeyenler için açıklama: Ankara'da Çinçin neyse, İstanbul'da Bağcılar neyse, Antalya'da Zeytinköy odur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Asgari ücretin neredeyse 3 katını alan bir mesleğe girmenin kolay olduğunu söylemek sadece elindeki imkanın farkında olmayan birinin söyleyeceği bir şeydir.
    Kolay olsa kim daha fazla çalışıp daha az kazanmak ister ?

Kısa tarihe bakıp yanlış sonuçlar çıkarıyorsunuz. Ben size osmanlıda bile zabit olmak zordu diyorum. Siz istediğiniz kadar kolay deyin; bana da ingilizce kitap okumak yada integral problemleri çözmek kolay geliyor. Kolay dersem buna, hayatı boyunca istese bile yapamayan insanlara hakaret etmiş olurum.(Her ne kadar istemeyle ilgili, insan isteyince yapar desem de öyle bir dünya yok.)

Halkın sırtında memurların görülmesi teknik açıdan doğru çünkü milletvekilleri de devlet memuru :) Bu düzeni devlet memurları değiştirecek.( Bu söylediğim de teknik açıdan doğru!)

Özel sektör yada devlet memurları hep birlikte bu ülke karar veriyor durumun nasıl olacağına ki görünen o insanlar halinden memnun çünkü değişim istemiyorlar. Hatta çok iyilermiş gibi yönetimin kendilerine benzemesini istiyorlar. (Nitekim durumda bu. Demokratik bir ülkede demokratik olarak yönetiliyoruz.)
    2010 san sonda memurların maaşı iyileştirildi normalde asgari ile aynı idi eskiden tem farkı iş garantin vardı o kadar ha iyileştirilmesinin sebebi yandaşları kamuya sokmak sebep oydu ayrıca normalde asgari düz memurla aşağı yukarı aynı olmalı idi kayıpta bu yani aslen memurun aldığı maaş anormal değil devlet denetim ve kolaylık sağlamadığı için özel sektörde asgari baya düşük normalde 3300 olmalı misal ben yüksek mühendisim 6200 aşıyorum eskiden prim vardı şuna yok sebep iş yükü azaldı felaket biçimde eskiden ben buraya yazı bile yazacak vakit bulamazdım

Ha şu var 6200 alıyorsunda çok para mı hayır Almanya'da aldığım 3200 maaşın yanında bir anlam ifade etmiyor alım gücünü kıyaslarsam miktarda fazla ama satın almada koca bir hiçlik

Ha konuya dönersek eskiden memuriyet zor değildi bundan 10 sene önce filan hatta öncesinde de alımlar filan normaldi rağbet yoktu neden çünkü memur maaşları tatmin edici değildi birde o zamanlar iş vardı ve iyi rakamlar kazanıyordu insanlar ama bu soru çalınma işleri filan patlak verip ekonomide bozulunca işler rayından çıktı devlet şuna istesene alamaz sebep bütçe şuanki durumu kaldırmıyor ihtiyaç var mı var ama düz değil kalifiye mesleklere doktor mühendis iktisadi birimler teknik elemanlar vs ama işte bütçe kaldırmıyor o yüzden zor artık.

Hiç kendinizi yormayın eski zordu öyleydi böyleydi diye.Memuriyet eskiden rağbet görmüyordu çünkü karın doyurmuyordu alınan maaş insanlar iki üç işte çalışıyordu her nesilden memur tanıdığım var benim 60 olsun 70 80 90 2000 ve 2010 ne olduğunu biliyorum şuan zor ha memuriyet gerekli mi hayır özel sektör denetlenebilir çalışanın hakkı korunur bir vaziyete gelse çalışana güvence verilse teşvik artsa ülke kalkınır alım gücü artar memur ise sadece ülkenin sırtına kambur olur maalesef gerçekler bunlar ha memur gerekli mi gerekli ama tüm ülke birşeye hedefleniyorsa o ülke bitmiştir geçmişinden hiç ders almamıştır sonunda bunun bedelini tüm ülke öder ever memurlarda buna dahil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• .Tolga . kullanıcısına yanıt
    Bence arkadaş bordrosunu koysun, kapatalım bu mevzuyu

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.