Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Yooo gayet de dışardan göründüğü gibi tatili ve maaşı bol bir meslek öğretmenlik... Karım öğretmen ben içerden bakıyorum üstelik. Gam kasavet yok, müşteri derdi yok, tahsilat derdi yok, satış hedefi yok, performans kaygısı yok, saati belli dakikası belli, kar yağar tatil, rüzgar biraz sert eser tatil yapar. Ohhh be özel sektör sürünsün tabi...

Alıntıları Göster
    Bilmez hocam, anlatamazsın. Çocuk vızırtısını dünyanın en yorucu olayı sanıyorlar. Özel sektörü hiç görmemiş adama iş stresinin ne demek olduğunu asla anlatamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Bilmez hocam, anlatamazsın. Çocuk vızırtısını dünyanın en yorucu olayı sanıyorlar. Özel sektörü hiç görmemiş adama iş stresinin ne demek olduğunu asla anlatamazsın.

Alıntıları Göster
    kesinlikle katiliyorum 54saat ustuste calismanin 2 saat uykunun uzerine tekrar ise gitmeyi , pazar gunu dahil calismayi nerden bilecek ki devlet sektorunde calisanlar.

Bizim aile memur ve devlet iscisi yogunluklu, nerdeyse hepsi emekli oldu. Su an calisanlara da arada ugruyorum soyle zor boyle zor :) tamam insan gibi calismak daha guzel.

Ama suna inanin bu halimizin sorumlusu da biziz. Ne firma sahipleri ne de baskasi. Koyun geldik koyun gidiyoruz. Ben insaat sektorundeyim. Yukselen terfi alan arkadaslarimiz ustlerimizi gorunce diyorum ki bize mustehak. Biz kendi kendimize yapiyoruz. Dune kadar o aglayanlar terfiden sonra gaddarlasiyor zalimlesiyor. Biz ne bicim bir millet olduk .Adeta insanligimizi kaybettik.

• hesap yanlış. tutumlu ise bu arkadaş, şunları yapcak
    - evarkadaşı.com bu tarz sitelere gircek, anlaşabileceği arkadaş bulacak, semtine göre, faturalar dahil 500-700 arası ev bulacak.
    - evde yemek yaparsa, sigara alkol kullanımı yoksa, aylık mutfak masrafı yine paylaşımlı olacağından, 300u geçmez.
    - 500 tl de kendine harcayacak. açıköğretime sadece ilk dönem kaydolup (200 tl) öğrenci akbili çıkartcak, aylık akbil 40 tl.

toplam harcaması 1500u geçmezse, ayda 3500 kalır kendine. yılda 42 bin kalır. krediyle benzinli egea boş paket alabilir kendine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç bir şey var konu başlığına bakınca içeride tam tersi yada çok saçma yorumlar var adam mal beyanı vermiş gibi malını mülkünü maaşını yazıyo lan bizene senin malından mülkünden konu başlığını oku da gel
  • geleceğin biriktirdiklerindir ..!
  • 90 doğumlu sonrası neslin kısa yoldan zengin olma hayalleri. Etrafınızda gördüğünüz bütün zenginlikler aileden kalmıyor siyasetçi değil herkes. Para bankaya koymakla birikmez. Ayrıca dediğiniz ekonomik kriz 2018 den beri var. 2014 den önce 300bin TL eden evler 2016 da 650bin seviyesine çıktı. Bir demircinin ustasının sözü var. Para kazanmak istiyorsan ticaret,karın doyurmak istiyorsan üreteceksin. Bir tanıdığım ben üniversite okurken, elinde de egzoz ile ikitelli sanayiye bostancı dan ürün satmaya minübüste gidiyordu. Şuanda altında çalışan 50 eleman var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babamın bırakın 1 kuruş faydası olmayı, çalıştığım paralarla evi ben geçindirirdim. İlkokul 5ten beri çalışırım. Sanayide işe başladım. Sonra lise zamanı boyacı olarak çalıştım. Başta günlük 15 lira. Tabi bu 10 sene öncesinin.

Sonra babamın evine yatırım yaptım. Isı yalıtımı, boya, alçı vs. Birikimimin epey bir kısmını yedi. Bu esnada da araba alacağım diye para biriktiriyordum.

Bunlardan sonra babam ve annem boşandı. Bir anda. Ben kendimi kiralık evde yatacak yatağı olmayan bir şekilde buldum. Bir yandan ev geçindirme yükü daha da artınca muhasebecilikten yeniden boyacılığa geçtim. Ben lisans mezunu birisiyim bu arada.

Boyacıda o zamanlar 95 lira günlük alıyordum. Bundan 5 sene önce. Pazar günleri de dahil çalışınca asgari ücretin 3 katına falan denk geliyordu. Cebime 12.000 lira biriktirip gittim araba aldım. Hayalim olanı gerçekleştirdim. 92 model Honda Civic çok büyük bir araba değil ama hayalim miydi? Evet. Gerçekleştirdim mi? Evet.

Araba deyince illa sıfır veya 10 yaşını geçmemiş olmasına gerek yok ki. Temiz bir 90 model araba da iş görüyor. Geliriniz kısıtlıysa beklentiniz de bir miktar kısıtlı olmalı ki hayatınızı kendiniz zindana çevirmeyin. Şimdi tekrar muhasebeci olarak çalışıyorum. Ya olduğum yerde yükselmeyi, ya da KPSS hazırlanarak memurluğu denemeyi düşünüyorum ki o zaman hayalimi biraz daha yükseltebileyim.

Burası Türkiye arkadaşlar. Burada yaşam zor. Siz de kendinizi buna adapte etmelisiniz.

• Hocam aylık 5000 tl alıp krallar gibi yaşayacağım dersen eşşşek bile alamazsın (araç fiyatları cidden pahallı inşallah allah en iyisinden nasip eder herkese) ama her ay 5000 tl alıp mülteci gibi yaşarsan yıl sonu acayip rakamlar kastırabilirsin amma 5 yıl amma 10 yıl illakı bir gayrimenkule girersin sonrası hall olur önce ev her erkeğin kendine ait mülkiyet dairesi olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım arkadaşım

Belki aldığım arabanın değeri 50k 100k değil ama 20k kredi çektim ayda bintl ödeyerek 24 ay sonunda borcu kapattım.

Bu 24ayda eve bir katkım olmadı malesef ama ailemden para alarak araba almadım.

Eğer maddi durumunuz yetmiyorsa yüklü tutarlarda krediye bulaşmadan 20k 30k kredi çekip gayet ailenizden destek almadan araç sahibi olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş dalga mı geçiyorsun sıfırı geçtim şuan ki 2. ellerin en masrafsızı ve işe yararı 50.000 tl den başlıyor ve 48 ay vadede bile en aşşağı sende 15- 20.000 civarında nakit olması gerekir . ha 20 30 bin tl lik 2. ellere bakarsın ayda 2 3 kere ustaya gidersin mastafı çok olur o ayrı mesele . bundan 4 sene önce 760 tl taksit ve 15.000 peşinatla sıfır punto vardı şuan 1000 tl aylık ödemeyle araba yok . ikinci ellere de bulaşmak saçma çünkü kimin ne bok yediği belli değil arabasına .
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    İki kişi düşünüyorum. Bunlardan biri okulu bir sene uzatarak 22 yaşında mühendislik fakültesinden mezun oldu 3 yıl sonra kpss puanı ile atandı. Para biriktirdi 27 yaşında evlendi.
    Eşi 23 yaşında mühendislik fakültesinden mezun oldu. Mezun olmadan bir sene önce sınava girip yüksek puan aldığı için haziranda mezun oldu temmuzda atandı. 4 sene para biriktirdi 27 yaşında evlendi.

Evleniyorlar diye eşyaların hepsini atıp yenilemedi zaten öncesinden almışlardı eşyalarını aynı eşyalarla dünya evine girdi. Her şey dahil 50bin lira civarı tutmadı. Aileleri de yardım etti çünkü aileleri de memurdu ve bunları daha çocuk doğarken öngörüyorlardı.

Bu çift uzun süre araba almadılar(alabilecekleri halde) çünkü masrafı zaten çok fazlaydı.
    Kira konusunda ucuz olsun diye para biriktirdikleri(evlenmeden önce) esnada biri çatı katında biri zemin katta işe yarayan fakat çok da güzel olmayan evlerde kaldılar.
    Evlendikten sonra eli yüzü düzgün bir eve kiraya çıktılar. Anadoluda bir büyükşehirde yaşıyorlar.

İstanbul her zaman korkuttu onları çünkü biliyorlardı ki ulaşımı, kirası ve yiyecek içecek genel giderleri ile aynı hizmete %30 fazla vermek zorunda kalacaklardı. Keza trafiği, sesi ve stresinin de fazla olduğunu biliyorlardı.
    İkiside işine yürüyerek gidiyor geliyor ve alabildikleri için(ihtiyaç değildi hala) araba aldılar. Tabi ki kaskolu biniyorlar. Çocukları için de yine ailelerinden destek alıyorlar ve kendi başlarının da çaresine bakacakları bir B planları var.

Hesaba göre bunların sırf istanbulda yaşamadıkları için 2000 lira civarı ceplerine kalıyor HER AY. Her sene yurtdışına tatile gidebiliyorlar.
    Düzenden memnun değiller ama gerçekleri de hiçe saymıyorlar.

Şimdi hesapta patlamamak için öngörülü olup burada düşünüp mantıklı kararlar almak lazım. Tabiki burada en zor karar ne istediğin bilmek ve bu isteğin karşılığındaki kararlılığın.
    Yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun.

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Bir gruba bir atıfta bulunmak bence yanlış. Neye dayanarak tüm bir grubu bir kılıfa sokabiliyorsun?

Özel sektörde çalışan herkes mükemmel kaptan okyanusta fırtınada gemi idare ediyor dimi.

Özel sektörde herkes sabancıda CEO koç grubunda genel müdür gibi konuşma. Madem o kadar çalışkansın her şeye göğüs gerebiliyorsun gir sınava paşa paşa atan devlete. daha abidik gubidik sınavda başarılı olamayan adamlar gelip burada tüm memurlara laf atıyor.

Devlette çalışan herkes torpille bir yere gelmiş sanma. düşünemeyeceğin kadar donanımlı insan var kamuda çalışan.

Sütçü imam üniversitesi kimya bölümünden mezun olup devlette koca projeleri yöneten insanlara laf atan abuk sabuk bir tayfa var.

Sözüm elbetteki kariyer planını özel sektörde çalışmak üzerine kuranlara değil. Herkesin bir tercihi var.
  • Köpek gibi çalışarak alır
    Hatta hem araba hem ev alır bu kadar karamsar olmayın
    Evet ekonomi kötü fakat çalışmak lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Öğretmen düşmalığını kusmak için akıllıca bir başlık ve konu seçimi olmamış..çok alakasız...
    2 ihtimal var;

1- YA zamanın da öğretmenliğe burun kıvırdın şimdi kafan dank etmeye başladı ve öğretmenlik düşmanlığı yapıyorsun;
    2- ya da öğretmenliğe yetecek kapasiten-puanın hiç bir zaman olmadı ve içinde uhde kaldı; yaş 35 i geçince de şimdi boş boş konularda öğretmenlik düşmanlığı yapıyorsun?

hangisi merak ettim??

öğretmenler; Üniversite mezunu olarak kamu da en düşük maaşlı çalıştırılan zümredir..için rahat olsun; kamu da ki niteliksiz hizmetli bile 3500 e yakın maaş alırken; öğretmenin aldığı 3800 civarıdır...

polis-müezzin- hemşire hepsi öğretmen den yüksek maaş alır.

içine dert olmasın bu kadar..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.