Şimdi Ara

Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
9
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bir daha alıntılayım, beni yanlış anlamayın kadın evde oturacak yada haremlik selamlık kafasında biri değilim.

Ama bu ülkenin az haber takip ediyorsanız ahlaki durumundan haberiniz vardır, dünyanın her ülkesinde böyle tipler var ama malesef Türkiye bu konunun nirvanası, eğri oturup doğru konuşmak lazım.

Herkes ahlaklı olsa doğruyu savunsa o zaman hiçbir problem kalmaz, bu ülkede herkesin bacısı çok önemli dokunulmaz bakılmaz ama karşıdan gelen kıza sarkıntılık taciz evli kadına sarkıntılık mübahtır.

Bu kafadaki bir halkın içinde karma iş yapılmaz, ben her gün karımı işe gönderirken acaba biri karıma sarkıntılık edecek'mi, iş yerindeki patron, bırak kocanı seni biraz eğlenireyim diyecek'mi yada sözlü tacize maruz kalacak'mı hatta ve hatta tecavüze uğrayacak'mı diyerek karımı işe göndereceksem başlarım alacağı 2020₺ sine başlarım işine.

Karın kuyruk sallamazsa sorun yok demeyin, kuyruk sallamasa bile bunların yaşanması iğrenç ve mide bulandırıcı, bu toplumun ahlak yapısı düzelene kadar kadının çalışması sağlıklı değil.

İnşAllah anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 29 yaşındayım 2012de bir trafik kazasi geçirdim. Mahkemeden bir miktar para geldi uzerine kredi cekip ev aldım hala da krediyi ödüyorum. Asgari ucretle çalışıyorum zar zor geçiniyorum, sigara falan içmedigim halde. Bu ülkede anadan babadan bisey kalmadığı sürece asgari ucretle veya 3 4 k maas ile mal mülk sahibi olmak mümkün değil gibi... Anca benim gibi başına kaza vs gelip ön ayak olabilecek bir durumla karşılaşırsanız mal mülk sahibi olabiliyorsunuz. Yaşadığımız ülkede kodamanlar servetine servet katarken, asgari ücret ile ev gecindirmeye, çocuk okutmaya çalışan, bir dunya borcun altına giren analar babalar var maalesef...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Aslında 10 yılda 2 daire ve 200k üzeri araç rahat alırlar. Çünki ilk eve girdiğin zaman zaten kira gideri ortadan kalkıyor. Ayrıca İstanbul kurtköy gibi eli yüzü düzgün bir yerde 2+1 evler 175.000 TL den başlıyor ve havuzlu site içinde. Emekliye kadar isterlerse en az 10 tane daire sahibi olurlar.
    Babadan kuruş kalmayan birisi bu ülkede nasıl araba alabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Evlilik masraflari nereden karsilaniyor

Alıntıları Göster
    Düğün yapmadan sadece nikah yap bak nasıl borcsuz evleniyorsun. Toplam 25000 TL ye ev tamamlanır (gelinlik hariç).

• Ben düğün parasıyla aldım 3 sene önce, 67,000,00 TL RCZ. Düğünde güzel para gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 18 Aralık 2019; 0:25:52 >
  • Çalışarak kardeşim. Çalışıyorsun, çok çalışıyorsun ama millete değil kendine çalışıyorsun. Sürekli yeni bir şeyler öğreniyor ve çalışıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 18 Aralık 2019; 0:32:47 >
  • memursan zor kardeşim, ortalama memur maaşı belli

hadi eşin de memur diyelim 10 bin lira gibi bi para girsin evinize,

ev kirası-giyim-faturalar-mutfak eksiği-çoluk çocuk- bunlar zaten senin bir maaşın demek, geriye de hanımın maaşı kalsa yılda maks 60 bin lira para biriktirirsin

eniştem 40 yaşında var. hala annesinden babasından destek alır bu şekilde ev araba alabildi. ha ablam da memur. eniştem de özel sektörde.

millet artık ev kredisine girer gibi araba kredisine giriyor. bu kadar 100 bin üstü araç görmemiz bundan. bizim insanı anlamak cidden zor.

ayranı yok içmeye atla gider çeşmeye misali.
  • ayhand28 kullanıcısına yanıt
    hocam iyi geceler
    sizin ve eşinizin meslekleri ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bekarım 25 yaşındayım. ailemle yaşıyorum. Maaşım yüksek. (2020 itibariyle 9 bin +) Bursadayım şuan.
    2017 sonunda sıfır km honda civic araç aldım 24 ayda borcunu bitirdim.
    Hatta cebimde peşinat yokken Aracın tamamını kredi ile aldım. Peşin kısmınıda ihtiyaç kredisi çektim. Her şey hayalim olan
    " bir arabam olsun" u gerçekleştirmek içindi.

baba parası en son lisede aldığım harçlıktı. Kuruşuna kadar ben aldım ben ödedim o arabayı.

Baba parası almamanın en güzel yanı hesap vermiyorsun kimseye.

Şuan iPhone 11 kullanıyorum. Babama kalsa "napacan o telefonu, 2 bin lik neyine yetmiyor bir sürü laf vs vs"

Şimdi sadece hayırlı olsun oğlum demekle yetiniyor. Ağzını açıpta bir şey diyemiyor çünkü ben aldım :)

Birine bağımlı yaşamayı Allah kimseye yaşatmasın. Allaha şükürler olsun çoğu şeyi peşin alacak güce sahibim.

EDIT ;

" @Tüm forumun merakını gidereyim. Ne iş yapıyorum ?

Aselsan, Roketsan ve buna benzer FNSS vs gibi Savunma Endüstrisi şirketlere de çalışan, üretim yapan bir şirkette , Proje geliştirme ve yürütme alanında çalışıyorum.
    Aynı zamanda çalıştığım şirket büyük hidrolik sistemler üretip dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. İyi derecede CATIA, SolidWorks , ve Invetor bilgim var. ANSYS ile iyi derecede Analiz yapıyorum ki ANSYS bu işin mühendislikte babasıdır.. Bütün bunları bilen yapabilen donanımlı bir mühendis merak etmeyin bu paraları alır zaten."

Hatta benim şuan aldığım para az bile :)

Helalimle çalışıyorum. Kimse gelip burda benim kazandığım tek bir kuruşu siyasete vs bağlamasın

Herkese iyi günler.
    9000 TL yi maastan sayiyorlar ya hayret ediyorum.

• Olmaz diye bir şey yok, her şey oluyor. İlk mesajdaki soruya direk uyuyorum.

Şu an evim var, az bir kredisi kaldı. Arabam var. Kimseden destek görmedim. Kendi düğünümde bile masrafı kendim üstlendiö. Tam tersi çevreme de hep ben destek oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Arkadaşlar didem yılmaz arslan evli mi? İnternette bir bilgi bulamadım,bilgisi olan yazarsa sevinirim.
    2 soyadlı olduğuna göre evli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Meslek ne ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    İki kişi düşünün 24 yaşında üni mezunu... Bu arkadaşlar en az 3 senede kpss ye hazırlanıp işe girsinler...sonra evlenecekler...

Sen hiç evlenmedin sanırım daha yeni evlendim düğün dahi yapmadım ev eşyaları ve minimum almak zorunda kaldığım takı 100 bin TL..

Evlenseler kira 2000 lira aşağısına ahır var... 100 lira cep. 100tl internet. 150tl ort.doğalgaz.100tl elektrik.50tl su.1000tl yemek ve ihtiyaçlar...500ira iş için akbil iki kişi...

4000tl gitti 6000 kaldı... evlilik borcundan 16 ay daha birşey alamaz... Senin hesap patladımı...

Geçtim peşinat olmadan ev alamazsın en az yüzde 25...

O arada çocuk olur doğum masrafı 12 bin 2 aylık gider...

Hooop kadın çocuğa bakmak için işi bıraktı... Hesap ne oldu senin patlangaç... Hadi kadın yada adam kısır

500/4= 125 bin 24 ayda peşinata çalış 3 sene oldu

Evliliğin üzerinden 4.5 sene geçmiş elde sadece peşinat var...kredi çekecek...

375 bin için 10 sene kredi çekiyor... Ayda 5000 lira ödeme

Ne oldu 15 sene sonra ev aldın...

Karı koca 45 yaşına gelmiş Araba ? Araba yok...

Boş konuşmayın

Ben 2010 da arabayı aldığımda 1 yaşında dizel Clio 19bin liraydı...24 ay ayda 850 lira taksit ödedim maaşım 1850 liraydı . Asgari ücretin 3 katından fazlaydı... Yeni mezun mühendistim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Aralık 2019; 8:15:37 >

• Anne-baba evinde kalıyorlar da ondan Ben evi terk ettim, tek başıma kirada yaşıyorum, motosiklet aldım geçtiğimiz yaz mevsiminde, bu ay geçen hafta üçüncü krediyi çektim, borcu borçla kapatma evresine girdim Kaç yaşlarına gelmiş adamlar hala daha aile evinde kalıyorlar diye küçümserdim eskinden, şu anki durumlarına bakınca kendimi küçümsüyorum.
  • Ülke şartları ağır haklısın ama kredi ile aldım ödüyorum yaklasık 20bin tl kaldı her ay 1000 tl ödüyorum bekarım evli olsam zorlanırdım gerçekten bekar halim ile bile zorlanıyorum.
  • önce ikinci el sonra sıfır... çok basit; bir tek maaşınla da alacak araba var sonuçta.

Babadan kalan geniş bir aile, çok şükür. Her biri 3-5 bin lira verince baya para yapıyor; ikinci eli satıp üstüne onlardan gelen parayla sıfır aldım. Faizli krediye karşıyım Elhamdülillah. Faizsiz verirlerse kullanırım. Babadan para kalmıyor ama VARLIĞI YETİYOR, Allah'a şükür, babasız kalana Allah yardım etsin hayırlısıyla...
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    sen çok boş konuşmuşsun hocam ya kusura bakma derdim ama bakarsın da haksızsın.

geçen yıl kiradaydım Hatay şehir merkezinde iş yerine yürüme mesafesinde 850 lira, doğalgaz + elektrik yıllık ortalaması 150 lira, su 25-30 lira, otobüsle gitsen aylık 110 lira tutuyor bilet parası, vep faturaları 35 liraya 15gb + 5gb 20 lira hadi 60 lira olsun, eve net çekmeye de gerek kalmadı ayda 20 gb yetiyor ki iş yerinde sınırsız 100mbit net var gerekirse arka planda download yapıyor...

senin hesaplar çok abartı, yarısına halleder TUTUMLU BİR AİLE o hesabı, kalanıyla da ev alırsın ki araba zaten vardır

evleneli 3 yıl oldu ilk çocuk 2 yaşında, Allah'a şükür ikinci eli o arada satıp sıfır arabayı da nasib etti Rabbim sıfır daire almayı da. Tokiden aldık ki 9 yıl taksitle, kaldı 8 yıl diyeyim. 15 yılın da yarısı gitti.

senin hesaplar patlıyor. amma dersin har vurup harman savuran bir aileden başkasını görmedim ben o zaman haklı olabilirsin, hatta daha kötüsü de olabilir, 11 bin lira maaş yetmeyebilir hiç taksit ödemeden. işini bilene fazla bile.

• maaşın belli bir seviyenin üstünde değilse üzülerek söylüyorum alamayacaksın kardeşim... ülkenin durumu ortada sana verecekleri parada ortada sen akbili doldurmaya bak. yada doğru olan yolu dene kendini geliştir para kazanmaya çalış.
  • Eşin çalışmıyorsa, maaşında 4.000 TL ve altındaysa, evinde kiraysa allah yaşam gücü versin demekten başka çare kalmıyor.
  • Ev araba aldırır ama araba ev aldırmaz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.