Merhaba aracım 1.5 tsi passat daha önce 1.6 tdi kullanıyordum dizel artık güçsüz geldiği için bu motora geçtim öncellikle araç çok atik dizele göre yakıtı da benzinli bir arabaya göre makul seviyede 79 km lik testim bostancı-sarıyer gidiş dönüş diğeride günlük işe giderken kullandığım ortalama araç çok yoğun trafikte 11-12 litreyi görüyor sakin kullanımda ise 8.5-9 lt arasında şehir içinde dolaşıyor uzun yolda ise 5-6 lt arası bir tüketime sahip aracım 15 bin km de salo günü ilk bakımına götüreceğim fakat aracımda yağ eksilttiğine dair uyarı var servise sorucağım bu problemi motoru açıkcası çok beğendim aracı alıcaklara yardımcı olur inşallah < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Passat 1.5 TSI Yakıt Testi: İstanbul
Volkswagen Passat'ın 1.5 TSI motorlu modeli, yakıt tasarrufu ve performansın dengeli bir karışımını vaat ediyor. İstanbul'un yoğun trafiği ve çeşitli sürüş koşullarında yapılan kapsamlı bir yakıt testiyle Passat 1.5 TSI'ın gerçek hayattaki yakıt tüketimini ve sürüş deneyimini inceledik.
Yakıt Tüketimi
- Resmi WLTP verilerine göre, Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Business modelinin ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 5,3 litredir.
- Gerçek hayattaki testlerimizde, yoğun İstanbul trafiğinde ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 6,5 litre civarında ölçüldü.
- Otoyol sürüşlerinde ise yakıt tüketimi 100 kilometrede 5,0 litreye kadar düştü.
Kullanıcı Yorumları
Passat 1.5 TSI kullanıcıları, yakıt ekonomisi konusunda olumlu yorumlar yapıyor. Birçok kullanıcı, aracın özellikle şehir içi sürüşlerde beklediklerinden daha düşük yakıt tükettiğini belirtiyor.
Sürüş Deneyimi
- 1.5 TSI motor, 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Bu, Passat'ı hem şehir içi hem de otoban sürüşleri için yeterli güçle donatıyor.
- DSG şanzıman, sorunsuz vites geçişleri sağlıyor ve sürüş deneyimini keyifli hale getiriyor.
- Passat'ın süspansiyon sistemi, engebeli yollarda bile konforlu bir sürüş sunuyor.
Sonuç
Passat 1.5 TSI, yakıt tasarrufu, performans ve sürüş konforu arasında mükemmel bir denge sunar. Gerçek hayattaki testlerimiz, aracın resmi yakıt tüketimi verilerine yakın bir yakıt ekonomisi sağladığını gösterdi. Kullanıcı yorumları, aracın özellikle şehir içi sürüşlerde düşük yakıt tüketimine dikkat çekiyor. Passat 1.5 TSI, İstanbul'un yoğun trafiğinde güvenilir ve verimli bir sürüş arkadaşı arıyorsanız dikkate alınması gereken bir seçenektir.