Şimdi Ara

Hava filtresi değişince gözle görülür bir çekiş farkı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hava filtresi en son 2021 de değişmişti ama araç fazla km yapmadı . Araç az kullanılıyor genel olarak . Geçen dedim bı çıkarayım onu biraz rengi kararmıştı vurunca da toz çıktı . Şimdi yaşadığımız yerde bol ağaçlı çiçekli polenli bir yer . Onun da etkisi var . normalde hava filtresi 10-15 bin km de değişmesi gerekiyor ama 15 bin km yapmamıştır ama onların da bir ömrü var .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• evet olur

• olmaz kardeşim. km gelince değiştirirsin. benim aracımda 20 binde değişiyor mesela. lpg ayarı dahil bakımlarını ben yapıyorum. lpg ayarını değiştirince direkt anlıyorsun ama filtre değişince anlıyorum diyen yürüsüt gitsin kumda oynasın . milleti yemesin.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Araştırma yapıyorum işte yakıtta fark yaratır , çekişte güçlenme olur vs vs bir çok şey gördüm . Bu konuyu açmaya karar verdim

• Her yıl veya 15.000km'de bir değişmesinde fayda var ancak değişince aracın çekişi veya gidişince hiç bir fark yaşamazsınız. Sonuçta hava filtreniz toprak veya kum dolmuyor.

• Aşırı tıkanık bir filtreden kaliteli bir yeni filtreye geçerseniz fark hissedilebilir belki ama onun dışında bir fark hissedilmesi zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 bin km de bir değişirim kendim. Yakıta faydası kesinlikle oluyo. Performansta bi tık daha iyi oluyo. 4.5 senedir kullandığım araç olduğundan farkları hissedebiliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Evet , son zamanlarda yakıtta az bı artma oldu . Bunu hava flitresine bağlıyorum bende. Başka türlü bir sorun yok çok şükür .

• Yüz liraya bir filtre alın değiştirin, aklınız kalmasın maksat.

• Olmaz ama klima filtresinde olur.

• Kutu içi filtre ise kn vb farkeder

• Geçirgenliği yüksek bazı ucuz dandik filtrelerde veya k&n gibi tiplerde olumlu fark hissediliyor..

ama yine de ucuz filtrenin zararı sanıldığından fazla. motor güçlü ise tamgaz esnasında vakumla esneyip bükülüp yanlardan dümdüz filtresiz havayı çekebiliyorlar.. turboya zararı büyük, bozulan mil balansının temel sebeplerinden. belli markalardan şaşmamalı.

• Eski filtre çok kirliyse fark eder.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15000 oldu değiştirmedim. Hedefim 30000 km'de değişim yapmak. Filtre kutusunun üstünde 30000 km de değistirin yazıyor. Bakım aralığı ne yazmışsa ona uyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 1 Temmuz 2023; 16:21:43 >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    türkiye havası kirli ve tozlu bir ülke. en azından çıkarıp hava tutun, bu kadar kasacak kadar pahalı bir malzeme de değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motograter

15000 oldu değiştirmedim. Hedefim 30000 km'de değişim yapmak. Filtre kutusunun üstünde 30000 km de değistirin yazıyor. Bakım aralığı ne yazmışsa ona uyuyorum.
    Bence biraz daha bekle 100 binde değiştir. Sonuçta hava giriyor bişey olmaz.

• Vacao V kullanıcısına yanıt

Hava gişini doğrudan almıyor. Ön şasede bir boşluğa emiş borusunu vermişler önüne de tampon geliyor.

Yani doğrudan tozu toprağı pisliği almıyor. Tasarlayanlar da bir çok koşulda test etmiştir değil mi ?

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Filtreleri mann mahle gibi markaları tercih ediyorum fiyatlarıda 250 tl civarları. Ucuz 50-100 tl arası filtreler kullansam hiç düşünmem değiştiririm.

Ayrıca demin kontrol ettim durumu bu şekilde

• motograter M kullanıcısına yanıt
    Gayet temiz duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.