Şimdi Ara

antivirüs programları güncelleştirme yapamıyor sonuc mavi ekran ve reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir kaç gün önce sağlam bir virüs ya da spy saldırısı yedim. sonrasında explorerdan google açtığımda aradığım siteye değil kendi belirlediği sitelere yönlendirmeye, hiç explorer açmadığımda otomatik olarak birkaç dakikada bir pencere açmaya filan başladı. yüklü olan antivirüs programları adaware ve windows defender idi ikisi de güncelleştirme yapamıyor artık. adawarei yine de başlatıyorum bi süre sonra mavi ekran ve reset. spybot yükledim o da aynı sorunla karşı karşıya. antivir task managerdan bütün çalışan programları tek tek inceleyip şüphelileri kapatıp bütün bir gece trendmicro housecall ile tarattım 98 tane vukuat buldu sildi. şimdi googledan arama yapınca normal sayfa açılıyor ama inanılmaz yavaşladı sistem ve hala kafasından boş sayfalar açıyo ve hala güncelleştirme yapamıyorum. defender hariç tüm antivirüs ve antispyları kaldırdım. beklemedeyim. housecallda bugün nedense online da kitlenip duruyor tekrar taratamıyorum. oturdum virüs aktifleşince antivir task managerda elbet bir task fazla cpu harcamaya başlar enselerim diye bekliyorum ama beklediğim olmuyor. şimdi. format atmadan bu cihazı temizlemenin yolu var mıdır? format atamıyorum çünkü geçici bi süreliğine yurtdışındayım cdlerim yanımda değil ve de format sonrası programlarımda doğabilecek sıkıntılar beni şu an için korkutuyor. en azından bir ay beni idare edecek bir çözüme ihtiyacım var. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Ad aware, spybot&search. windows defender bildiğim kadarı ile virus değil spyware, trojan vbg. (Malicious) programları. Trendmicro ile taratmışsınız ama sanırım tam bir başarı gösterememiş. benim size önerim yapabiliyorsanız aşağıdaki linkten Avira Antivir yükleyip taratın. sağlıkla kalın

http://www.freewarefiles.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus_program_20080.html
  • teşekkürler. bilgisayarda olan şeyin cinsinden de çok emin değilim ortaya karışık bi virüs spyware trojan salatası olabilir. hemen avirayı deniyorum. sonucu bildiririm...
  • Bunları sırasıyla yaparsanız, sorunu %99 halletmiş olursunuz.

1) CCleaner isimli yazılımı indirip sisteme kurun.

2) Programı çalıştırın, Cleaner bölümünden ilk olarak Analiz seçeneğine, bittikten sonra da Temizliğe Başla 'a tıklayın.
    Bu şekilde Temp, Temporary Internet Files gibi virüs ve trojan klasik mekanlarında topluca bi temizlik yapmış olacaksınız.

3) Hemen ardından Araçlar bölümünden Başlangıçta kısmını seçin.
    Burada sistem açılırken otomatik başlatılan programları göreceksiniz.
    Trojan ve virüsler etkili olmak amacıyla hemen kendilerini Başlangıç kayıtlarına eklerler.

4) Sistemde kullanmadığınıza emin olduğunuz kayıtları Girdiyi Sil seçeneği ile silin.
    Bu listede tanımadığınız, size garip gelen acayip isimli bazı dosyalar göreceksiniz, bunların isimlerini kenara not edin.
    Emin olduklarınızı Başlangıç listesinde bırakın,
    Şüpheli olanları elinizden geldiğince google'da aratıp hangi yazılımın kullandığını tespit etmeye çalışın.

5) Garip gelen veya şüpheli olduğundan emin olup kenara not ettiğiniz dosya isimlerini sistemde aratın.
    Bunların çoğu Temp, Temporary Internet Files, C:\Windows veya doğrudan root (C:\) altındadır.
    Başka yerde olduklarını nadiren görürsünüz.

6) Bulduğunuz dosyaları tek tek silin. Shift-Delete seçeneği ile yapmanız yararlıdır.
    Ama bazen bu dosyaları silemezsiniz, "X dosyası kullanımda veya erişilemez" gibi hata mesajları alırsınız
    Çünkü o anda hafızanın bir köşesinde çalışmaktadırlar ve silinmek en son istedikleri şeydir.
    Bu tip dosyaları hafızada çalışırken silebilmek için başka bir yazılıma ihtiyacımız olacak

7) Unlocker isimli yazılımı indirip, sisteme kurun.

8) Silemediğiniz dosyaların üzerine gelerek sağ tuşa tıklayıp Unlocker menüsünden SİL seçeneği ile dosyayı silin.
    Bu minik program hafızada çalışan programın sistemle ilişiğini keserek silinmesine mani olan engelleri ortadan kaldırır.

8) CCleaner programının Kayıt Defteri bölümünden ilk olarak Sorunlar İçin Tara seçeneğine, ardından Seçili Sorunları Çöz e tıklayın.
    Kayıt defterinde bulunan alakasız, eksik, gedik tüm referanslar (virüslere ait olanlar da dahil) büyük ihtimalle temizlenmiş olacaktır.
    Hem zaten Kayıt Defteri temizliğinin sık sık yapılması sistem açısından da oldukça faydalıdır.

9) Son olarak bir spyware/antivirüs ile sistemi tekrar baştan sona taratın, unutmayın doublecheck her zaman iyidir.
    Avast, AVG, NOD32, Kaspersky antivirüs yazılımı olarak işinizi görür, AdAware'in son sürümü de ekmek kadayıfının kaymağı olacaktır.

10) İşlem tamamdır, artık oturup ne yapmaktan keyif alıyorsanız onu yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 17 Temmuz 2009; 1:38:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.