Şimdi Ara

Antivirüs VS Windos Security Center

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BEnim bilgisayara bir ara USB'den virüs bulaştı yada Avira Antivir Premium'un serialinin günü doldu ve ondan sonra Avira, AVG Free, Nod32 hangi virüs progrmanı kurmaya çalıştıysam hep "No invialid key" uyarısı aldım ve kurulum gerçekleşmedi. Bilgisayara format attıktan sonra AVG'nin 3 aylık trial versiyonunu kurdum ancak bir hafta geçmeden yine invialid key uyarısı verdi kaldırmak zorunda kaldım. Şimdi sistemde Kaspersk'nin full güvenlik merkezi yüklü ancak bu seferde Windows Güvenlik merkezi KAspersky'i görmüyor. Bende tereddüte düştüma cab antivirüs çalışmıyor mu diye ve virüslü bir dosya indirme girişiminde bulundum fakat kaspersky yakaladı.

Şimdi bilgi sahibi kişilere nacizane birkaç sorum oalcak;

1-Acaba formattan önce E:\'ye kopyaladığım dosyalarla beraber virüsde mi bulaştı? Bu tanımama olayı aynı virüsün laneti mi?

2-İlk uyarıyı aldığımda yüklü olan Avira Antivir'in bir anda geçersiz key'e sahip olması kullandığım key'in doğru şekilde elde edilmemiş olmasından kaynaklandığı ihtimali üzerinden acaba aniden firma tarafından kara listeye alına key registryde tahrifat mı yapmıştır?

3-Format öncesi G:\ olarak görünen Windowsun kurulu olduğu yerel disk format atarken ve formatan sonra D:\ ismini aldı. Eski ve yeni XP aynı yere diske kurulduğu için registry kayıtları miras kalmış olabilir mi?

Bu soruların tümüne yada herhangi birkaçına yada hiç olmazsa birine cevap yazan veyahut yazmaya niyet edip cümle kurmak için yeteri kadar bilgiye sahip olmayan herkese şimdiden teşekkürler.

Herzaman her yerde emeğe saygı

• Ücretsiz antivürsü programları "No invialid key" uyarısı vermesi bana ilginç geldi.
    Her harlükada eski antivrüs prg. tamaıyla kadırmadan başka bir antivürüs prg. kurmak karışıklık çıkarabilir.

Acaba Windows Güvenlik merkezi Kaspersky tamamıyle mi görmüyor yoksa kapalı olduğunu veya güncel olmadığını mı söylüyor.
    Yoksa başka bir antivüs programımı görüyor.
    Tamamıyla hiç bir antivirüs programı görmüyorsa bence Kaspersky'ı yeniden kur.
    Eski bir antivüs prg. görüyorsa o prg kaldır yine görmezse tekrar kaspersky'ı kur

1.Sorun Evet dediğin gibi Windows Güvenlik Merkeziyle uğraşan virüsler var. Ben de bir kaç pc'de şahit oldum.
    2.Böyle bir ihtimal gerçeklerten uzak gibi.
    3.Windows'un verdiği değerle ilgili. D' sürücüsünü Denetim Masasından "Yönetimsel Araçlar"dan tekrar G yapabilirsin ama ben tavsiye etmem.

• Kasperskyden önce AVG'nin üç aylık versiyonunu kurdum onu tanıdı ama bi anda ondada key hatası baş gösterdi ki bütün bunlar formattan sonra oldu. Ben artık tüm sorunlardan kurtuldum sanırken yani. Şuanda kaspersky sistemi tarıyor güvenlikte var görünüyor ama windows hala onu tanımıyor. Kaldırıp kurdum sonuç değişmedi.

Daha öncekilerde de bir öncekini kaldırp restart atmadan asla yeni antivirüsü kurmadım bu nedenle virüs olma ihtimali ve temzilenme yolları üzerinde durmaktayım.

Cevap için çok teşekkürler teknikkonular;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashPolicy -- 19 Nisan 2008; 21:25:56 >
  • Ben teşşekür ederim
    Virüs taramasını Güvenlik kipinde yaparsan daha başarılı sonuçlar elde edersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.