Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

quote:

Orijinalden alıntı: Eren Taner

quote:

Orijinalden alıntı: BojanKrunic

quote:

40 alıcaktım 52 falan alıcam

obp ile aobp farkı o kadar etki etmez ki . katsayı demiyor dikkat edin aobp

okulum çok iyi bir okul.. diploma notum da aşırı kötü.. var sen hesap et..

nerde okuyorsun

sanrım büyük illerin birinde fen lisesinde okuyor yoksa mümkün değil o kadar fark etmesi.

• ÖSYM'den ilk adım Dikey Geçiş Sınavında Geldi..

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Dikey Geçiş Sınavı 2 yıllıklardan 4 yıllıklara geçiş için yapılan bir sınavdır. Bu sınavda da okul puanına benzer puan kullanılmaktadır. 4+4+4 geçtiğinde bu sınavda da AÖBP kaldırılmış ÖBP'ye geçilmişti. Ancak Ösym yaptığı yeni açıklama ile tekrar AÖBP'ye dönüldüğünü açıklamış.Linkte o açıklama yok ama eski ve yeni kılavuzlarda bu açıkça görülüyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13555/2012-dgs-kontenjanlarinin-yeniden-duzenlenmesi-29062012.html

Not: AÖBP bizim AOBP'nin bu sınavdaki ismi ÖBP de OBP'nin ismi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyetisyen1 -- 29 Haziran 2012; 23:25:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iskobiii

quote:

quote:

quote:

quote:

nerde okuyorsun

sanrım büyük illerin birinde fen lisesinde okuyor yoksa mümkün değil o kadar fark etmesi.

okulun sonlarındadır ben ortalardayım 46.5 ken 53,5 oluyor.sonlarda 10 puandan fazla fark edebilir.Benim bi ark 70 ile mezun oldu 75 üzerinden 64-65 gibi bişe aldı.Lys de 521 aldı ekli halde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

nerde okuyorsun

kabataş erkek
    51 60 arası değişiyo olması lazım bizim okul..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casecarino -- 29 Haziran 2012; 23:42:03 >

• 12-60 aralığı nerdeee
    51-60 arası kabataş puanları nerdeee
    bu mudur adalet ???
    allahtan 15-75 aralığı kalktı'ya sevinerek idare edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trigonex -- 30 Haziran 2012; 0:06:14 >
  • 30 60 aralığında olacak diyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

30 60 aralığında olacak diyorlar?

hayır 12-60 arası olacak.

edit:diyetisyene teşekkürler yanlış düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskobiii -- 30 Haziran 2012; 0:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskobiii

quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

30 60 aralığında olacak diyorlar?

hayır 15-60 arası olacak.

hayır 12-60 arası olacak ama 1 kişi bile 12 almayacak. çünkü aobp sistemi her okulu belli seviye yukarı çeker. en düşük okulun en kötü öğrencisi bile en düşük 25-30 alıyor zaten
  • puan hesaplanirken okulun sinavlardak başarısına ve benim okulda kaçınci olduguma bakilacak dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

puan hesaplanirken okulun sinavlardak başarısına ve benim okulda kaçınci olduguma bakilacak dimi?

evet
  • arkadaşlar 12-60 puan aralığı kesinleşti mi bu yıl. 15-75 yok artık değil mi?0.12 ile mi çarpacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

ÖSYM'den ilk adım Dikey Geçiş Sınavında Geldi..

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Dikey Geçiş Sınavı 2 yıllıklardan 4 yıllıklara geçiş için yapılan bir sınavdır. Bu sınavda da okul puanına benzer puan kullanılmaktadır. 4+4+4 geçtiğinde bu sınavda da AÖBP kaldırılmış ÖBP'ye geçilmişti. Ancak Ösym yaptığı yeni açıklama ile tekrar AÖBP'ye dönüldüğünü açıklamış.Linkte o açıklama yok ama eski ve yeni kılavuzlarda bu açıkça görülüyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13555/2012-dgs-kontenjanlarinin-yeniden-duzenlenmesi-29062012.html

Allah belasını versin bunların.

• diyelim ki okul çok iyi değil başarı bakımından ama ben okulda 10. yum kaç puan gelir tahminen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

ÖSYM'den ilk adım Dikey Geçiş Sınavında Geldi..

Allah belasını versin bunların.

çok afedersin de niye? ben iyi bi okulda zor sınavlara girip 50 alayım, başarısı kötü okuldaki bir çocuk kolay sınavlara girip 50 alsın yazılıdan, okul puanımız aynı olsun.. var mı böyle bir saçmalık?

• Ben şahsen düz liseden mezun olup çok iyi bölümler için yarışan arkadaşlara üzülüyorum ama o kişiler çok çok az. Ama obp olunca tüm fen liseli, anadolu liseli yani ülkenin geleceği öğrenciler yanıyor. En mantıklısın okul puanının hiç olmaması ama kabul görmüyor nedendir bilmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: trigonex

12-60 aralığı nerdeee
    51-60 arası kabataş puanları nerdeee
    bu mudur adalet ???
    allahtan 15-75 aralığı kalktı'ya sevinerek idare edelim

O kadar yüksek olmasının nedeni okulun YGS ortalaması. İlk 10'a öğrenci sokan bir okuldan bahsediyoruz. Orada 75-80 ortalamayı tutturmak bile başarı zaten. O kadar da olsun. Kimya,biyoloji derslerinde üniversite kitabı okutuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 30 Haziran 2012; 11:10:23 >
  • quote:

Ben şahsen düz liseden mezun olup çok iyi bölümler için yarışan arkadaşlara üzülüyorum ama o kişiler çok çok az. Ama obp olunca tüm fen liseli, anadolu liseli yani ülkenin geleceği öğrenciler yanıyor. En mantıklısın okul puanının hiç olmaması ama kabul görmüyor nedendir bilmem

düz liseliyim 30k için uğraşıyorum heralde tam anlamıyla sıçtım?(büyük ihtimal 30k gelecekti ama aobp yüzünden daha az sıralamamı gelecek?)
  • ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdenxx -- 30 Mart 2016; 8:48:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi tek benim değişmedi herhalde, böyle bi tesadüf olur. Obp de 48, Aobp de.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdenxx -- 30 Mart 2016; 8:49:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.