Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Torba yasanın içinde aobp nin gelmesi meclis tv tarafından canlı yayınlandı.Siz bakmayın medyaya.Onların sağı solu belli olmaz.
  • bna obp çok ciddi yarıyordu.ama yapck brşy yok. Bu yıllık böyleymş o da o sözde milletvekilinin fikrinden dolayı. Olay basıt.aobp gelince 2kişi sevinecekse 10 kişi üzülecek.daha çok şey döktürürdün obp yi savunan bebesinden vekiline kadar ama mobilden giriyorum. :D bazen dalgaya almak lazım işe yaramazları.neyse biz obpcilere geçmiş olsn.aslında geçen yıla göre bakınca biz yine avantajlıyız.en azından katsayı 0,12ye çekildi.=)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan aobp olsa ne olur obp olsa ne olur ? 75'ten 60'a düştü okul puanları, en nihayetinde eskiden 15-75 arasıyla şimdi 12-60 arası oldu.Çokta müthiş bir gelişme değil.Aobp için yırtınan niye yırtınıyor anlamış değilim aobp'nin geri gelmesi bir şeyi değiştirmedi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Ulan aobp olsa ne olur obp olsa ne olur ? 75'ten 60'a düştü okul puanları, en nihayetinde eskiden 15-75 arasıyla şimdi 12-60 arası oldu.Çokta müthiş bir gelişme değil.Aobp için yırtınan niye yırtınıyor anlamış değilim aobp'nin geri gelmesi bir şeyi değiştirmedi ki.

Anadolu ve Fen liselerindekiler sevinecek tabii ki benim mesela. AOBP geçmeseydi 33 puan eklenecekti şimdi 45 geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Ulan aobp olsa ne olur obp olsa ne olur ? 75'ten 60'a düştü okul puanları, en nihayetinde eskiden 15-75 arasıyla şimdi 12-60 arası oldu.Çokta müthiş bir gelişme değil.Aobp için yırtınan niye yırtınıyor anlamış değilim aobp'nin geri gelmesi bir şeyi değiştirmedi ki.

Anadolu ve Fen liselerindekiler sevinecek tabii ki benim mesela. AOBP geçmeseydi 33 puan eklenecekti şimdi 45 geliyor.

0.15'le çarpsan daha fazla gelirdi ama ?Her halükarda zararda olan yine sensin.
  • haberi aldım yardırıyorum beyler..

http://inciswf.com/1302803070.swf
  • lan 1 temmuz oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exam05

quote:

Orijinalden alıntı: oldfingers

quote:

Orijinalden alıntı: Eren Taner

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

ÖSYM'den ilk adım Dikey Geçiş Sınavında Geldi..

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Dikey Geçiş Sınavı 2 yıllıklardan 4 yıllıklara geçiş için yapılan bir sınavdır. Bu sınavda da okul puanına benzer puan kullanılmaktadır. 4+4+4 geçtiğinde bu sınavda da AÖBP kaldırılmış ÖBP'ye geçilmişti. Ancak Ösym yaptığı yeni açıklama ile tekrar AÖBP'ye dönüldüğünü açıklamış.Linkte o açıklama yok ama eski ve yeni kılavuzlarda bu açıkça görülüyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13555/2012-dgs-kontenjanlarinin-yeniden-duzenlenmesi-29062012.html

Not: AÖBP bizim AOBP'nin bu sınavdaki ismi ÖBP de OBP'nin ismi

Allah belasını versin bunların.

çok afedersin de niye? ben iyi bi okulda zor sınavlara girip 50 alayım, başarısı kötü okuldaki bir çocuk kolay sınavlara girip 50 alsın yazılıdan, okul puanımız aynı olsun.. var mı böyle bir saçmalık?

Anadolu liselerindeki tembel öğrencilere gelen aobpnin neredeyse düz lisedeki çalışkan öğrenciye gelen aobpye eşit olması da saçmalık değil mi?Adam derslere çok ilgi göstermez ama okulun sınavda yaptığı başarılardan ona da aobpnin bi nevi yüksek gelmesi saçmalık değil mi?Sen yat çalışkanlar okul başarısını yükseltsin.Oh ne ala memleket.

Adam zaten oksde çalışmış ve anadolu lisesine girmiş. O okul puanını almaya hak kazanmış.Neyin derdindesiniz anlamadım.Oks de çalışmayıp sonradan çalışanlar için bir dezavantaj olabilir ancak o zaman oks döneminde çalışanların hakkı ne olacak ? At gözlüğünden bakmayı bırakın artık.

oksye çalışanların hakkı, çok daha iyi bir lise ortamı, eğitim ve kültür seviyesi. bunların kıymetini össdeki iki üç puana değişiyorsanız okuduğunuz okula yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Dikey Geçiş Sınavı 2 yıllıklardan 4 yıllıklara geçiş için yapılan bir sınavdır. Bu sınavda da okul puanına benzer puan kullanılmaktadır. 4+4+4 geçtiğinde bu sınavda da AÖBP kaldırılmış ÖBP'ye geçilmişti. Ancak Ösym yaptığı yeni açıklama ile tekrar AÖBP'ye dönüldüğünü açıklamış.Linkte o açıklama yok ama eski ve yeni kılavuzlarda bu açıkça görülüyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13555/2012-dgs-kontenjanlarinin-yeniden-duzenlenmesi-29062012.html

çok afedersin de niye? ben iyi bi okulda zor sınavlara girip 50 alayım, başarısı kötü okuldaki bir çocuk kolay sınavlara girip 50 alsın yazılıdan, okul puanımız aynı olsun.. var mı böyle bir saçmalık?

Anadolu liselerindeki tembel öğrencilere gelen aobpnin neredeyse düz lisedeki çalışkan öğrenciye gelen aobpye eşit olması da saçmalık değil mi?Adam derslere çok ilgi göstermez ama okulun sınavda yaptığı başarılardan ona da aobpnin bi nevi yüksek gelmesi saçmalık değil mi?Sen yat çalışkanlar okul başarısını yükseltsin.Oh ne ala memleket.

Adam zaten oksde çalışmış ve anadolu lisesine girmiş. O okul puanını almaya hak kazanmış.Neyin derdindesiniz anlamadım.Oks de çalışmayıp sonradan çalışanlar için bir dezavantaj olabilir ancak o zaman oks döneminde çalışanların hakkı ne olacak ? At gözlüğünden bakmayı bırakın artık.

oksye çalışanların hakkı, çok daha iyi bir lise ortamı, eğitim ve kültür seviyesi. bunların kıymetini össdeki iki üç puana değişiyorsanız okuduğunuz okula yazık

işte hocam kimse bunu anlayamıyor düz lisede eğitim alsalar o yüksek puanların hayal olacağını anlayamıyorlar ne kadar iyi eğitim aldıklarının farkında değiller aslında iki tarafta haklı ortalığı karıştıran milletvekilleri ve ÖSYM

• quote:

Orijinalden alıntı: G.USTA

Torba yasanın içinde aobp nin gelmesi meclis tv tarafından canlı yayınlandı.Siz bakmayın medyaya.Onların sağı solu belli olmaz.

Yani sonuç olarak hocam?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: G.USTA

Torba yasanın içinde aobp nin gelmesi meclis tv tarafından canlı yayınlandı.Siz bakmayın medyaya.Onların sağı solu belli olmaz.

Yani sonuç olarak hocam?

Sonuç AOBP.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok daha iyi bir lise ortamın kastın nedir bilmiyorum. Bizim okuldada var kpssyi nasıl kazanmış bu hoca diyeceğin insanlar. Eğitim ve kültür seviyesi konusunda haklısın bunların kıymetini değişmem tabiki ancak okulumun sağladığı avantajlardan da yararlanmak isterim. Tamam sonradan çalışmaya başlayanlar var. Bir kaç arkadaşım düz lisede ve gerçekten iyi puan yaptılar ama söylermisin ben evimin yakınındaki bir yere gidebilirken neden günde 3 saat yol gittim? Eğitim ve kültürel olarak gelişmenin yanında bildiğin üniversitede avatajlı olabilmek için seçtim. AOBP sisteminin tam adaletli olduğuna inanmıyorum takım başarısı dediğiniz gibi bazı gereksiz insanları yükseltiyor ancak daha iyisi getirilene dek eldeki en iyi sistem aobp dir. Kimse bana obpnin mantıklı yanından bahsetmesin yok çünkü.

• Beyler ortada hala kesinlik yok farkında mısınız?1 Temmuz oldu hala kesinlik yok meclisin kapanmış olması lazım haberlerde torba yasanın T si yok.sanırım aobp yalan oldu :(

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_gonzalez

Beyler ortada hala kesinlik yok farkında mısınız?1 Temmuz oldu hala kesinlik yok meclisin kapanmış olması lazım haberlerde torba yasanın T si yok.sanırım aobp yalan oldu :(

Hocam tum yasalar gecti sen rahat ol.Bundan sonra cumhurbaskani onay verince kanallar ve gazeteler duyuracak :)

• Ne aobp ne obp. ikisi de adaletsiz ve saçma. Madem merkezi yerleştirme sınavı yapıyorsun o zaman adamın okulunu, diplomasını hesaba katma. Madem katacaksin sınav yapma.
    Eğitim sistemi çoktan follos oldu zaten.

• quote:

Beyler ortada hala kesinlik yok farkında mısınız?1 Temmuz oldu hala kesinlik yok meclisin kapanmış olması lazım haberlerde torba yasanın T si yok.sanırım aobp yalan oldu :(

kesin değil ama %99,99 aobp rahat ol yani
  • sadece bu yıl uygulanacak bir uygulama neden ertelensin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitin

sadece bu yıl uygulanacak bir uygulama neden ertelensin ki?

+1

Son kez yapılacağı için kesin aobp bu yıl girenlere etki edecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

Hocam tum yasalar gecti sen rahat ol.Bundan sonra cumhurbaskani onay verince kanallar ve gazeteler duyuracak :)

beyler şimdi şöyle bir şey var daha öncede oldu bu şike yasası ile ilgili düzenleme bırak akp yi akp chp mhp bu 3 partinin onayı ile hiç bir itiraz olmadan geçti ama cumhurbaşkanı reddetti.çünkü daha önce karar verilmiş sonradan yeniden düzenleniyor gene aynı şey olmasın ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iskobiii

quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

30 60 aralığında olacak diyorlar?

hayır 15-60 arası olacak.

hayır 12-60 arası olacak ama 1 kişi bile 12 almayacak. çünkü aobp sistemi her okulu belli seviye yukarı çeker. en düşük okulun en kötü öğrencisi bile en düşük 25-30 alıyor zaten

tabi tabi ondan bana 22 puan geliyor . Siz en düşük 30 alacağımızı zannnettiniz ama 17 puan bile alan var . Ne diyim inş Okul puanı bir gün tamamen kalkar . kişisel başarısına güvenmiyip de okul puanlarına güvenenler yazık size ..

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.