Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Exam05

quote:

Orijinalden alıntı: oldfingers

quote:

Orijinalden alıntı: Exam05

quote:

Orijinalden alıntı: oldfingers

quote:

Orijinalden alıntı: Eren Taner

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

ÖSYM'den ilk adım Dikey Geçiş Sınavında Geldi..

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Dikey Geçiş Sınavı 2 yıllıklardan 4 yıllıklara geçiş için yapılan bir sınavdır. Bu sınavda da okul puanına benzer puan kullanılmaktadır. 4+4+4 geçtiğinde bu sınavda da AÖBP kaldırılmış ÖBP'ye geçilmişti. Ancak Ösym yaptığı yeni açıklama ile tekrar AÖBP'ye dönüldüğünü açıklamış.Linkte o açıklama yok ama eski ve yeni kılavuzlarda bu açıkça görülüyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13555/2012-dgs-kontenjanlarinin-yeniden-duzenlenmesi-29062012.html

Not: AÖBP bizim AOBP'nin bu sınavdaki ismi ÖBP de OBP'nin ismi

Allah belasını versin bunların.

çok afedersin de niye? ben iyi bi okulda zor sınavlara girip 50 alayım, başarısı kötü okuldaki bir çocuk kolay sınavlara girip 50 alsın yazılıdan, okul puanımız aynı olsun.. var mı böyle bir saçmalık?

Anadolu liselerindeki tembel öğrencilere gelen aobpnin neredeyse düz lisedeki çalışkan öğrenciye gelen aobpye eşit olması da saçmalık değil mi?Adam derslere çok ilgi göstermez ama okulun sınavda yaptığı başarılardan ona da aobpnin bi nevi yüksek gelmesi saçmalık değil mi?Sen yat çalışkanlar okul başarısını yükseltsin.Oh ne ala memleket.

Adam zaten oksde çalışmış ve anadolu lisesine girmiş. O okul puanını almaya hak kazanmış.Neyin derdindesiniz anlamadım.Oks de çalışmayıp sonradan çalışanlar için bir dezavantaj olabilir ancak o zaman oks döneminde çalışanların hakkı ne olacak ? At gözlüğünden bakmayı bırakın artık.

Bence siz de yüksekten bakmayı bırakın artık

Kimseye yüksekten baktığım yok. O sizin kendinizi aşağıda gördüğünüzdendir. Neyse tartışma yaratmak istemem sonuçta her iki sistemin de bir kitleyi mağdur ettiği ortada. Umarım tercih sonuçlarında dilediğiniz yer gelir. İyi günler.

Umarım sizin de iyi günler.

• ahah obpciler ağlamaya başlamış ağlayın ağlayın seneye de gelmez obp filan. bu sene gelmediyse bir daha gelmez. seneye de davaları yığarız gerekirse. bu olayın uygulanabilirliği anca 4 sene sonradır... siz rüyanızda görürsünüz haksız gelen ekstra puanları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trigonex

quote:

Orijinalden alıntı: LazqopaT61

yaw benim diploma 73 şimdi aobp yle nolcak oby le nolcak çözemedim bu terımlerı ya düz liseyim ben yatarak geçtim sınavları herkes eşit mi olcak şimdi

z.çtın

en az 5 bin kişi(sıralamana göre değişir) geriye düştün yanı z.çtın

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

ahah obpciler ağlamaya başlamış ağlayın ağlayın seneye de gelmez obp filan. bu sene gelmediyse bir daha gelmez. seneye de davaları yığarız gerekirse. bu olayın uygulanabilirliği anca 4 sene sonradır... siz rüyanızda görürsünüz haksız gelen ekstra puanları...

yav he he yığarsın davaları aferin sana
  • quote:

ahah obpciler ağlamaya başlamış ağlayın ağlayın seneye de gelmez obp filan. bu sene gelmediyse bir daha gelmez. seneye de davaları yığarız gerekirse. bu olayın uygulanabilirliği anca 4 sene sonradır... siz rüyanızda görürsünüz haksız gelen ekstra puanları...

biz rüyamızda sizde sınav sonuç belgelerinizde görürsünüz dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskobiii

ösym zaten obp ister kendisi aobp ye dönüştürür fazla kafanıza takmayın beyler bu iş bitti artık hepimiz için hayırlı olur umarım.

öyle bir şey mi olur ösym kafasına göre işmi yapar saçmalamayın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevelry

quote:

ösym zaten obp ister kendisi aobp ye dönüştürür fazla kafanıza takmayın beyler bu iş bitti artık hepimiz için hayırlı olur umarım.

öyle bir şey mi olur ösym kafasına göre işmi yapar saçmalamayın lütfen

biri şuna açıklasın.
  • Son durum ne şimdi arkadaşlar ben takip edemedim geldi diyorlar fakat ösym resmi sitesinden tekrar geldi diye açıklama yapmadı ?
  • arkadaşlar kesin bir durum yok atıp tutmasın kimse toplar ösym'nin elinde ister aobp uygular ister obp
  • Torba yasa kabul edildigi an gelecek aobp. O da vu hafta kesin kabul edilecek deniliyor ozeti bu dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aobp pek adaletli ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Aobp pek adaletli ya

Degil tabi ama su var herkese ayni sinavi yaparsin ayni zorlukta sorular sorarsin obp uygularsin ben anadolu ogretmen lisesi ogrencisiyim kardesim endustri meslek lisesinde. Onun da benim de diploma notum 73 . ama o sinavdan once kopya yazacak kadar bile bilgiye sahip degil.İnternet paketi sayesinde 73 diploma notu vat.Kaldi ki sorularina soru denmez bile.İkisi de cok adaletli degil ama ozellikle bu yil icin,hatta 3 yil daha, obp kesinlikle cok adaletsiz bu cok acik

• seneye obp varmış 2013 de girecekler ferah bir nefes çekin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fglanford

quote:

quote:

Aobp pek adaletli ya

Degil tabi ama su var herkese ayni sinavi yaparsin ayni zorlukta sorular sorarsin obp uygularsin ben anadolu ogretmen lisesi ogrencisiyim kardesim endustri meslek lisesinde. Onun da benim de diploma notum 73 . ama o sinavdan once kopya yazacak kadar bile bilgiye sahip degil.İnternet paketi sayesinde 73 diploma notu vat.Kaldi ki sorularina soru denmez bile.İkisi de cok adaletli degil ama ozellikle bu yil icin,hatta 3 yil daha, obp kesinlikle cok adaletsiz bu cok acik

Kardeşin meslek lisesinde olduğu halde ve staja gittiği halde sabahlara kadar üniversiteye hazırlansın bakalım, okulunun ygs ortalaması yüzünden puanı yere çakılsın gör bakalım o zaman, iki sistemin de adaletsizliği var

• quote:

quote:

quote:

Aobp pek adaletli ya

ben dediğin meslek liselerinden mezun oldum ama şu anda senden iyi puan aldım?bu dersleri görmeden senden yüksek puan alıyorsam neden önümü kapatıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: 26birkan

quote:

quote:

quote:

Aobp pek adaletli ya

ben dediğin meslek liselerinden mezun oldum ama şu anda senden iyi puan aldım?bu dersleri görmeden senden yüksek puan alıyorsam neden önümü kapatıyorlar?

Aynen öyle, adam gibi eğitim almadık ben şuan mesela ham olarak 404 puan bekliyorum, ama okuldan gelen kesilecek, 9 ay boyunca haftanın 3 günü staja gittim milletin ayak işini yaptım, temelim sıfırdı ama hazırlandım, neden kesilsin puanım bu şartlarda, ben hak etmemiş miyim? Hak etmişim, hem de binlerce insandan daha fazla

• Ya oyle bana kalrsa hic olmamali tamamen sinava bagli olmali. Ama su var tamam sen beni gectin de gecemeyen bir cok kisi de geciyor dipom notuyla hamda dusuk olmasina ragmen.Bunun ortasi yok yani bir taraf magdur her turlu ama bi taraf magdur olacaksa "iyi lise" diye bir yerlere gidenler in zor sinavarla dusuk diploma almasi daha acimasizca bence.Siz bir kac kisisiniz helal olsun o liselerden iyi isler cikarmissiniz.Ama haketmeden obp ye konacak cok kisi var cidden ..

• quote:

Torba yasa kabul edildigi an gelecek aobp. O da vu hafta kesin kabul edilecek deniliyor ozeti bu dostum.

torba yasa meclisten geçti sadece geriye abdullah gülün onaylamas kaldı yani geçti de gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskobiii -- 3 Temmuz 2012; 1:53:24 >
  • quote:

quote:

biz rüyamızda sizde sınav sonuç belgelerinizde görürsünüz dimi

+1

Bakan bile konuştu be. Seneye artık obp olacak diye. Hala gelmiş bu death haksız puanmış mış sallıyor. Aobp çok mu hak puan? bırakın gidin ya. Hak ederek çalışan her yerde iyi bir diploma puanına sahip olabilir. Bilmem anlayabildi mi bazıları

• Düşünüyorumda Obp de Aobp de kalksa o zaman kimse okulda ki ezber yazılıları takmaz ,hocalar sözlüyle korkutamaz, herkes "sınıfı geçeyimde umurumda değil , dershanede hallederim zaten öğretmenler bir işe yaramıyor" der genel olarak yani. Bu sistemin neresinden tutarsan yamukluk oluyor bir türlü kendine gelemiyor yamalı bohçaya dönüyor. Kökünde problem var kökünde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.