Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kesin gelecek diyenleri çözemedim gitti. neye güvenerek yada dayanarak söylüyorsunuz.ösymnin sitesinde bu durumla ilgili tek bir açıklama yok. hiçbir şeye bu kadar kesin gözüyle bakmayın arkadaşlar. kaldı ki ösym iki hafta önceden hiç hesapta yokken değiştirdi hesap sistemini. bu haftada çıkıp açıklanmasına 10 gün var artık birçok öğrencinin puanını hesapladık değiştiremeyiz diyebilir. hatta çıkar için aobpyi geri getirip en düşük puanı 30 yapabilir. ya da hiç beklenmedik bir şekilde okul puanını ortadan kaldırabilir. birileri bu sistemi değiştirme adına birşeyler yapıyorsa ve bunu sınava çok yakın bir zamanda yapıyorsa mutlaka çıkarı vardır. aobp geri gelsin diyeninde kalkmasını sağlayanında. ve çıkarı varsa bir şekilde kendine uygun bir yol bulur. belkide siz burda tartışırken onlar çoktan sizin hoşunuza gitmeyecek bir çözüm ürettiler. bende aobpciyim. ama herkes için en hayırlısı olmasını isterim. umarım herkes hakettiğini alır

• quote:

Orijinalden alıntı: MtSakarya

bu kesin gelecek diyenleri çözemedim gitti. neye güvenerek yada dayanarak söylüyorsunuz.ösymnin sitesinde bu durumla ilgili tek bir açıklama yok. hiçbir şeye bu kadar kesin gözüyle bakmayın arkadaşlar. kaldı ki ösym iki hafta önceden hiç hesapta yokken değiştirdi hesap sistemini. bu haftada çıkıp açıklanmasına 10 gün var artık birçok öğrencinin puanını hesapladık değiştiremeyiz diyebilir. hatta çıkar için aobpyi geri getirip en düşük puanı 30 yapabilir. ya da hiç beklenmedik bir şekilde okul puanını ortadan kaldırabilir. birileri bu sistemi değiştirme adına birşeyler yapıyorsa ve bunu sınava çok yakın bir zamanda yapıyorsa mutlaka çıkarı vardır. aobp geri gelsin diyeninde kalkmasını sağlayanında. ve çıkarı varsa bir şekilde kendine uygun bir yol bulur. belkide siz burda tartışırken onlar çoktan sizin hoşunuza gitmeyecek bir çözüm ürettiler. bende aobpciyim. ama herkes için en hayırlısı olmasını isterim. umarım herkes hakettiğini alır

Belki de burada bize ahkam kesiceğine birkaç konu altta bulunan aobp yasasının geçişi ile alakalı meclis tutanağına bakıp artık bu aobp olayının yasa olduğunu anlasan daha iyi olurdu.Ki o yasada bu seneki yani aralık ayında kabul edilen kılavuzun bu sene esas olacağını belirteyim.Yani min puan 12 max puan 60 dır.Ve ayrıca ösym uygulayıcı kurumdur ve kanuna uymak zorundadır.Şu an bu aobp olayının kesinliğini engelleyen tek şey daha torba yasanın Cumhurbaşkanı'nın eline geçmemiş olmamasıdır.Yani Sn. Abdullah Gül'ün onayı gerekiyor son olarak.Yasa isterse temmuz sonunda geçsin.Ösym uygulamak zorundadır.

• quote:

bu kesin gelecek diyenleri çözemedim gitti. neye güvenerek yada dayanarak söylüyorsunuz.ösymnin sitesinde bu durumla ilgili tek bir açıklama yok. hiçbir şeye bu kadar kesin gözüyle bakmayın arkadaşlar. kaldı ki ösym iki hafta önceden hiç hesapta yokken değiştirdi hesap sistemini. bu haftada çıkıp açıklanmasına 10 gün var artık birçok öğrencinin puanını hesapladık değiştiremeyiz diyebilir. hatta çıkar için aobpyi geri getirip en düşük puanı 30 yapabilir. ya da hiç beklenmedik bir şekilde okul puanını ortadan kaldırabilir. birileri bu sistemi değiştirme adına birşeyler yapıyorsa ve bunu sınava çok yakın bir zamanda yapıyorsa mutlaka çıkarı vardır. aobp geri gelsin diyeninde kalkmasını sağlayanında. ve çıkarı varsa bir şekilde kendine uygun bir yol bulur. belkide siz burda tartışırken onlar çoktan sizin hoşunuza gitmeyecek bir çözüm ürettiler. bende aobpciyim. ama herkes için en hayırlısı olmasını isterim. umarım herkes hakettiğini alır

hocam bunu millet anlamıyor iste suan torba yasası ile beraber öym ve bir kanun daha var onaylanmayı bekleyen kaldıki suanda torba yasasının tamamı bitmedi yani bunun onaylanması bir 10 12 günü daha bulabilir resmi bi acıklama yok henuz.adam kendine yarıyor diye yapıyor font size 6 bide kalın yazıyor aobp geldi diyor sanki ösym baskanı gelmezse cok gulecegim benim icin farkeden olmuyor 1 2 puan oynar onada razıyım yeterki artık millet sesini kesip otursun efendi gibi takılsın su forumda

• tbmm bugün tatile girdi dostlar.(hatta dün)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

Belki de burada bize ahkam kesiceğine birkaç konu altta bulunan aobp yasasının geçişi ile alakalı meclis tutanağına bakıp artık bu aobp olayının yasa olduğunu anlasan daha iyi olurdu.Ki o yasada bu seneki yani aralık ayında kabul edilen kılavuzun bu sene esas olacağını belirteyim.Yani min puan 12 max puan 60 dır.Ve ayrıca ösym uygulayıcı kurumdur ve kanuna uymak zorundadır.Şu an bu aobp olayının kesinliğini engelleyen tek şey daha torba yasanın Cumhurbaşkanı'nın eline geçmemiş olmamasıdır.Yani Sn. Abdullah Gül'ün onayı gerekiyor son olarak.Yasa isterse temmuz sonunda geçsin.Ösym uygulamak zorundadır.

ilk olarak arkadaşım kimseye ahkam kestiğim filan yok. anlayamadığım şey neden sınavların bitmesi ve açıklanması arasındaki süreçte öğrencilerin bu kadar takıntılı olması onlara ne kazandırıyor? demek bu kadar çok güveniyorsun öyle mi meclisin almış olduğu kararlara. kişisel görüşümü söylemek istiyorum eğer önceden obp olsaydı sonra aobpye dönüşseydi ve yeniden obp olması için mecliste bir karar çıksaydı bir şekilde zihnini kandırır savunmanı değiştirirdin değil mi?çünkü hep senin lehine sonuçlanacağına dair bir umut beslerdin. seni anlayabiliyorum bu senin hayatını değiştirecek çok önemli bir olay ama hiçbirşeye yüzde yüz ihtimallede bakma bence. bende obp sisteminden zararlı çıkanlardanım. ama sonra üzülmemek için şimdi kendimi yüzde yüz olmayan şeylere ikna etmiyorum.bak eğer aobp dönerse birlikte seviniriz. ama eğer birşey olurda aobp dönmezse ben senin kadar üzülmem buna emin olabilirsin. kimseyi kırmak istemem ama burada kimse birbirini tanımıyor görmüyor diye dik burunlu dediğim dedik insanların görüşlerine zerre kadar saygı duymayan tavırlar takınan insan rolünü yapmak hiç bir yetişkin bireye yakışmıyor. lütfen yazdığımız yazıları bitirdikten sonra objektif bir şekilde okuyup kime ne fayda sağladığını bir akıl süzgecinden geçirelim.(sözümü ortaya attım)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

ilk olarak arkadaşım kimseye ahkam kestiğim filan yok. anlayamadığım şey neden sınavların bitmesi ve açıklanması arasındaki süreçte öğrencilerin bu kadar takıntılı olması onlara ne kazandırıyor? demek bu kadar çok güveniyorsun öyle mi meclisin almış olduğu kararlara. kişisel görüşümü söylemek istiyorum eğer önceden obp olsaydı sonra aobpye dönüşseydi ve yeniden obp olması için mecliste bir karar çıksaydı bir şekilde zihnini kandırır savunmanı değiştirirdin değil mi?çünkü hep senin lehine sonuçlanacağına dair bir umut beslerdin. seni anlayabiliyorum bu senin hayatını değiştirecek çok önemli bir olay ama hiçbirşeye yüzde yüz ihtimallede bakma bence. bende obp sisteminden zararlı çıkanlardanım. ama sonra üzülmemek için şimdi kendimi yüzde yüz olmayan şeylere ikna etmiyorum.bak eğer aobp dönerse birlikte seviniriz. ama eğer birşey olurda aobp dönmezse ben senin kadar üzülmem buna emin olabilirsin. kimseyi kırmak istemem ama burada kimse birbirini tanımıyor görmüyor diye dik burunlu dediğim dedik insanların görüşlerine zerre kadar saygı duymayan tavırlar takınan insan rolünü yapmak hiç bir yetişkin bireye yakışmıyor. lütfen yazdığımız yazıları bitirdikten sonra objektif bir şekilde okuyup kime ne fayda sağladığını bir akıl süzgecinden geçirelim.(sözümü ortaya attım)

Ya sen ortaya neye gore konusuyosunuz dedin ben de sana meclis tutanagini gosterdim.Ki yazimda da belirttigim gibi aobp olayindaki tek engel cumhurbaskani nin onayidir.Bak zaten kesin olmadigini belirtmisim.Yazimi iyi oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar obp hesaplamanızı anladım da nasıl benim aobpm direk şudur diyebiliyorsunuz bunun ayrı bi hesabı var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blacklife94

Arkadaşlar obp hesaplamanızı anladım da nasıl benim aobpm direk şudur diyebiliyorsunuz bunun ayrı bi hesabı var mı

Onu ancak geçmiş senelerin mezunları bilebilir.Onların sınav sonuç belgesinde yazar.2012 mezunları bilemez sınav sonuçları açıklanana kadar.Ösym hesaplayabilir yani ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

Arkadaşlar obp hesaplamanızı anladım da nasıl benim aobpm direk şudur diyebiliyorsunuz bunun ayrı bi hesabı var mı

Onu ancak geçmiş senelerin mezunları bilebilir.Onların sınav sonuç belgesinde yazar.2012 mezunları bilemez sınav sonuçları açıklanana kadar.Ösym hesaplayabilir yani ancak.

Of ya bir puan 300 kişi kaydırmış geçen sene düşünebiliyor musunuz? Aobpyi bilmemek çok kötü hayal kuramıyoruz ya
  • ÖSYM'nin sitesinde hala bir açıklama yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

bn mezunum. sonuc belgesinde say aobp yaziyo direkt onu mu 0.12 ile carpcam?

• quote:

Orijinalden alıntı: marjinalite_

ÖSYM'nin sitesinde hala bir açıklama yok ?

Bu değişikliği ÖSYM yapmıyor zaten meclis yapıyor.Şu an cumhurbaşkanı onayını bekliyor düzenleme.

• 92,840 aobp yi yeni sisteme çevirebilecek babayiğit var mı ? Bunu yaparken 0,12 olayı 60 lık ve 500 lük sistem olayı hesaba katılacak onu biliyorum ve min max yani 30 a 60 mı yoksa 12 ye 60 mı olayıda var altı bilinmeyenli denklem gibi maşaallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightstory

bn mezunum. sonuc belgesinde say aobp yaziyo direkt onu mu 0.12 ile carpcam?

Onun hakkında bi bilgim yok hocam.Katsayılar eşitlendiğinden dolayı dediğin doğru olabilir ama yeni sisteme çevirmek için başka bir hesaplama yöntemi var mı bilemiycem.Bilen birisi uyarır sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskobiii

quote:

Orijinalden alıntı: trigonex

quote:

Orijinalden alıntı: LazqopaT61

yaw benim diploma 73 şimdi aobp yle nolcak oby le nolcak çözemedim bu terımlerı ya düz liseyim ben yatarak geçtim sınavları herkes eşit mi olcak şimdi

z.çtın

en az 5 bin kişi(sıralamana göre değişir) geriye düştün yanı z.çtın

oha naptın ya o kadar mı etkiler

• Son bilgi (Özet geçiyorum - Söylediklerim %100 doğru) :

1. Meclis tatile girmedi.Girdi diyen arkadaş şu an meclis ne yapıyor bunun cevabını versin.

2. Torba yasa henüz geçmedi. 1.-40.maddeler arası kabul edildi. Diğer önemli yasalar beklediği için 41.-59. maddeler bugüne kaldı. Şu an meclis bu son kısmı görüşüyor. Muhtemelen gece 11-12 gibi bitirecek.

3.Bu gece bitmesi haline yarın cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı yasaları ortalama 3-4 günde onaylıyor. Bu da yasanın haftasonu veya pazartesi günü resmi gazete yayınlanacağını gösteriyor.( Cumhurbaşkanı iade etme ihtimali çok çok düşük. Abdullah Gül bu zamana sadece 2 yasayı geri iade etti meclise )

4.Resmi gazete yayınlanmadan yani önceki 3 madde olmadan ÖSYM'den açıklama beklemeyin. Yani en az 1 hafta daha açıklama yok. Belki de sınavı açıklarken beraber açıklarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyetisyen1 -- 3 Temmuz 2012; 18:07:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaw benim diploma 73 şimdi aobp yle nolcak oby le nolcak çözemedim bu terımlerı ya düz liseyim ben yatarak geçtim sınavları herkes eşit mi olcak şimdi

z.çtın

40-70 arası 5 bin kişi ilerledikçede artar

• Evt arkadaşlar biraz önce trtde yayınlandı aobp kesin olarak gelmiştir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

z.çtın

hocam cahallığımı hoş gör. şmdi obp mi gelse bana daha yararlı aobp mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

z.çtın

hocam cahallığımı hoş gör. şmdi obp mi gelse bana daha yararlı aobp mi?

elbetteki OBP
    AOBP da ise aynı diploma notuna sahip ve senin okuldan daha iyi ygs başarısı yakalamış diğer lise mezunları ( düz lise, anadolu, fen, özel lise vs. ) extradan fazla puan alacaklar..

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.