|
Bildirim
İnceleme için teşekkürler. Birçok noktaya değinen, yerinde bir inceleme olmuş.
__________ TN yüksek hz panellerin tabii ki en büyük handikaplarından birisi renk hususu. Normal bir LED@60Hz panelden bile geçiş süreci yaşandığı zaman renklere alışması zaman alıyor. IPS paneller işin farklı bir boyutu zaten. Donanımhaber tarafından yapıldı mı bilemiyorum ama; TN ve IPS yüksek hz panelleri karşılaştıran bir inceleme de yapılırsa birçok kişinin aklındaki soru işaretlerini (bende dahil) gidereceğini düşünüyorum. IPS yüksek hz paneller ms değeri, ghosting durumu vs. olarak tabii ki normal TN yüksek hz panellere göre geride olsalar da; bunların derinlemesine karşılaştırılması güzel olur. |
Sömürü ülkesi böyle olunuyor işte maalesef.
Emeği geçenlerin Allah bin belasını versin. Ortalama aynı işi yapan 2 adam düşünün. Bir tanesi şansına ABD'de doğup yaşıyorsa bu monitörü alabilmek için ortalama 10 gün çalışması yetiyor. Diğer adam ülkemizde yaşıyor çalışıyorsa şansına bu monitörü alabilmek için diğer adamdan 50 gün daha fazla aynı çalışması gerekiyor. 4 katı çalışmak gibi. Tüm olay bu aslında. Döviz vs. nin gerçekte özeti. Ucuz iş gücü. Avrupanın Çin'i olucaz diyorlardı bize gerçekten artık durum bu. Yunanistan'da dahil Avrupa'da en fazla sömürülen milletiz. |
Amerikada vergisi shipi dahil 562.19$ >2032 TL
Türkiye'de 2900 TL Gercekten üzülüyorum ülkem adına. Adamlar asgari ücretle 4 tane alabilecek durumda biz ise 2 asgari ücretle 1 monitor alabiliyoruz. |
AA Telefondan başka bişey incelediler çok ilginç
|
Hiç bir TN panel o parayı etmez ama üzerinde gaming yazdı mı, 144 Hz yazdı mı 3000 tl oluyor.
Ayrıca 30 ms input lag nedir ya, neden o kadar yüksek. Bazı böyle gaming diye sunulmayan ekranlarda bile 10 ms altı input lag var. |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|