Şimdi Ara

Dünyanın ilk 27 inç 4K OLED oyun monitörü Asus’tan geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: vshotnights@gmail.com Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın ilk 27 inç 4K OLED oyun monitörü Asus’tan geldi

ASUS, oyun dünyasına yepyeni bir deneyim sunacak olan ROG Swift OLED PG27UCDM modelini tanıttı. Bu model, 27 inçlik ekran boyutuyla 4K OLED teknolojisini bir araya getiren ilk oyuncu monitörü olarak dikkat çekiyor. Şu anda 1.099 dolar fiyat etiketiyle ön siparişe açılan bu monitör, ASUS’un dördüncü nesil QD-OLED teknolojisiyle üstün bir görsel kalite sunuyor. 166 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran, keskin görüntüler ve sonsuz kontrast oranı sağlıyor.

240Hz yenileme hızı ve 0,03ms tepki süresiyle oyunlarda inanılmaz bir akıcılık ve hız vaat eden monitör, bağlantı seçenekleri açısından da oldukça zengin. DisplayPort 2.1a UHBR20, 80Gbps bant genişliğiyle öne çıkarken, HDMI 2.1 ve 90 watt güç çıkışı sağlayan USB-C girişleri de kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Ayrıca, monitör VESA DisplayHDR 400 True Black, Dolby Vision ve HDR10 destekleriyle birlikte geliyor. Kullanıcılar bu özelliklere OSD menüsü üzerinden kolayca erişebiliyor.

Ayrıca Bkz.iPhone SE 4 bir kez daha Dinamik Ada ile görüntülendi

Göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla ROG OLED Anti-Flicker 2.0 teknolojisiyle donatılan cihaz, önceki modellere kıyasla titreşimi %20 oranında azaltan bir parlaklık dengeleme algoritması içeriyor. Ayrıca, yenileme hızını sınırlamaya olanak tanıyan ve üç farklı ön ayar sunan "Refresh Rate Cap" özelliği de yer alıyor.

Ekran yanması gibi sorunların önüne geçmek için geliştirilen ROG OLED Care Pro paketi, dikkat çeken yeniliklerden biri. Neo Yakınlık Sensörü, kullanıcı monitörden uzaklaştığında ekranı karartarak yanma riskini minimuma indiriyor ve kullanıcı geri döndüğünde ekran eski haline dönüyor. Piksel temizleme, ekran koruyucu, görev çubuğu algılama gibi ek koruma özellikleri de bulunuyor. Tüm bu özellikler, ROG DisplayWidget Center aracılığıyla kolayca kontrol edilebiliyor. Üstelik cihazın üç yıl garanti ile gelmesi, kullanıcıların uzun vadeli bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

ASUS, oyuncular için hem performans hem de konfor sunan bu yenilikçi monitörüyle OLED teknolojisinde yeni bir standart belirliyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/01/22/asus-rog-swift-oled-pg27ucdm-now-available-to-pre-order/

• şunun 32 ya da 4k sı güzel olabilir ama typical parlaklık en az 350 olmalı ve okuma da göz yormamalı

• Oyun monitörü Oled ekran olursa ekran yanigi cok yakındır, şu önlemleri aldik, şu yenilikleri yaptık falan hikaye geliyor bana.
    Ekran yanığına karşı değişim garantisi veriyorsa tamam, yoksa bos

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oled panel sikintilari insaallah bu modelde yasanmaz.

• Berbat bir standı var yine. Masada çok yer kaplayan cinsten. 27" 4K için küçük bence özellikle sadece oyun dışında kullanilmayacaksa 32" olmalı. Oled piksel dizilimi nedeniyle yazilarda problem var. En önemli dezavantajı ise yanma olayı. Samsung bu işi iyi çözmüş aslinda iyi bir soğutma sistemi var ama 3 yıl garanti vermiyor. Asus ve digerleri kismen Samsung dan daha sicak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası OLED'lerin hepsi iyi, özellikler zaten aynı.

Ama en büyük problem hala daha fiyatların 500$ üzeri olması. Bu şekilde benimsenmesi epey zor.

• 2020'de 950 dolara 27" 2k ips 165hz rog almıştım hala kullanıyorum. bu oled'lerin dedikleri gibi 12 bin saat ömrü varsa şimdiye kesin bozardım. o ips'yi bi bu kadar daha kullanırım yani yanma işini çözmeden 1099 dolarlara falan bunları satabileceklerini düşünmesinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2k 27 oledlerin sadece oyun odaklı olması ve 32 büyük geldiği için 4k 27 monitör için beklemedeydim.

• 27" çok küçük minimum 32" olmalı ki anlamı olsun.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

27" günlük kullanım için iyi, sosyal medya ve forum gibi yerler için de oyun ve medya tüketimi için gerçekten çok küçük geliyor artık.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Minimum şuan zaten 27 şart altı kullanılmaz

• Duyuru için geç kalınmadı mı, çoktan haberi çıktıydı bunun.

Önemli olan TR ne zaman geleceği ve yaklaşık fiyatı

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    500$ civarına geriledi son indirimlerle. Şu an alınabilir seviyede bence. İkinci elini TR'de 20 altına kovalarsan bulabilirsin. Kaliteli bir ips panel de 10-12k zaten.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Ben Asus xg27aqdmg modelini aldım. Samsung'a göre daha az güç tüketiyor ve kronik coil whine sıkıntısı yok. Estetik olarak da daha hoş. En büyük tercih sebebim ise 3 yıl garanti. Yanlış hatırlamıyorsam yurt dışında Samsung 3 yıl Garanti verirken bize 2 yıl veriyor.

• İnç ne kadar küçük olursa ppi (İnç başına pixel) o kadar yüksek olur. Bu da görüntüyü doğrudan etkiler. İsterseniz, 32 İnç 4k monitörler bulunmaktadır

• oxygen5011 O kullanıcısına yanıt

47-50k dan ön siparişleri açıldı, fiyatı uçurdukça uçurmuşlar. Nasıl olsa Dubai burası,millette para çok.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Şu an Samsung harici çoğu 2k olanları 30k üstüne satıyor. Garip bulmuyorum

Samsung uygun fiyattan muadilini verebiliyorsa bu markalarda verebilir, ilk seriler çıktığında( 34 inç QDOLED) samsung tarafı ile diğer firmaların fiyatları arasında 1 monitör daha vardı. :)Samsung hayrına mı ucuz veriyor, veriyordu? Diğer markalar fiyatları şişiriyorlar.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Samsung bütün ürünleri için yerel fiyatlandırma yapıyor büyük ihtimalle. Özellikle telefonlar için bu biliniyor, monitör için de böyle diye tahmin ediyorum. Yurt dışı fiyatları birbirine yakın çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen5011 -- 28 Ocak 2025; 16:36:43 >

Diğre firmalarında yerel fiyatlandırmaya gitmesi lazım, Rogcu olunca elit kesim olunmuyor.Bu iş biraz, sen kralsın, aslansın diyip gaz parası almak gibi oluyorDünyanın ilk 27 inç 4K OLED oyun monitörü Asus’tan geldi 

Aynı modelin MSI, GİGABYTE tarafında olanlarıda var. Bakalım onlar ne kadardan gelecek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.