Şimdi Ara

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
15
Favori
74.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    leventserdar kullanıcısına yanıt
    @SMTZHR
    Hocam konuyu biraz fazla uzattık sanki ama Aoc resmi sitesinde bu modele ait kullanım kılavuzunu buldum.
    http://www.aocmonitorap.com/upload_files/manual/g1series/C24G1%20English%20manual.pdf
    16.7M 6bits+Hi FRC yazıyor yani kesin olarak diyebiliriz ki bu model fake 8 bit

Bakalım pazartesi elime ulaşıcak cihaz,renkleri beğenirsem kullanmaya devam ederim eğer şuan kullandığım TN panelden çok da farkı yoksa iade ederim gibi duruyor.
    Siz monitörün sunduğu renklerden memnun musunuz? TN in soluk renklerinden gına geldi açıkçası.

@leventserdar

Hocam sizin CFG73 konusunda da mesajlarınızı görmüştüm sanırım o monitörü iade edip C24G1 aldınız. Açıkçası birkaç gün öncesine kadar c24fg73 almayı düşünüyordum amazonda stok bekliyordum, baktım itopyada indirim var c24g1 aldım ben de. Sizin yorumunuz nedir iki modeli de kullanmış biri olarak? QLED gerçekten fark yaratıyor mu? İki monitör arasında aşırı derecede fark var mı görüntü açısından ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 19 Ocak 2019; 21:43:5 >

• Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    İyi olmuş uzattığınız, gerçek ortaya çıktı. Renklerle ilgili bu konuda yazmıştım yine, monitörün ayarlarından biriyle renk doygunluk/canlılık veya "saturation" değerini TN panelde mümkün olmayacak şekilde arttırmak mümkün, azaltıp soldurmak da. Samsung monitör ile bunun arasında görüntü açısından fark var ama aşırı değil. Arada bir soran oluyor, aynı cevabı veriyorum, sorunsuz olması koşuluyla C24FG73 daha iyi. Açıkçası o monitörle ilgili olumlu yorumlara güvenmiyorum, insanlar sorunları görmezden geliyorlar bence.
    Son bir kaç aydır bir sürü inceleme yazısıyla videosuyla haşır neşir olduktan sonra gördüğüm şu ki bir monitör kağıt üzerinde ne kadar iyiyse sorun çıkma ihtimali de o kadar yüksek. Yabancılar panel piyangosu diye bir tabir kullanıyorlar, işte ödül ne kadar büyük olursa çıkma şansı da o kadar az.

Ben de şunu sorayım, C24G1 için freesync aralığı 48-144Hz yazıyor bu incelemelerde. Bu değeri nereden elde etmişler, deneme yanılmayla mı?

• leventserdar kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, internette uzun araştırmalar sonucu, C24FG73 modelinde sağ ve sol köşelerde dikey olarak özellikle beyaz arkaplanda renk sararması veya mavimsi tonlara kaçma, yüksek input lag ve masaüstünde bile kasıyormuş gibi takılma hissi, C24FG70 modelinde yaşanan Purple Artifact sorununun hala C24FG73 de yaşayanlar vb. gibi şikayetler okumuştum. Bunlara rağmen sırf renkleri iyi diye şansımı deneyecektim. Dediğiniz gibi yabancılar panel lottery diyorlar veya bunlar kronik sorunlarda olabilir tam emin değilim.

Freesync range'i Fps 48 in altına düşünce LFC devreye girip monitörün tazeleme hızını iki kata çıkarıyormuş bu şekilde deneme yanılmayla elde etmiş veya direk internetteki bilgileri de yazmış olabilirler. G-sync performansını merak ediyorum, bazı kullanıcılar g-sync açıkken ani gamma değişiklileri olduğunu rapor etmişler C24G1 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 20 Ocak 2019; 20:23:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

@SMTZHR
    Hocam konuyu biraz fazla uzattık sanki ama Aoc resmi sitesinde bu modele ait kullanım kılavuzunu buldum.
    http://www.aocmonitorap.com/upload_files/manual/g1series/C24G1%20English%20manual.pdf
    16.7M 6bits+Hi FRC yazıyor yani kesin olarak diyebiliriz ki bu model fake 8 bit

Bakalım pazartesi elime ulaşıcak cihaz,renkleri beğenirsem kullanmaya devam ederim eğer şuan kullandığım TN panelden çok da farkı yoksa iade ederim gibi duruyor.
    Siz monitörün sunduğu renklerden memnun musunuz? TN in soluk renklerinden gına geldi açıkçası.

@leventserdar

Hocam sizin CFG73 konusunda da mesajlarınızı görmüştüm sanırım o monitörü iade edip C24G1 aldınız. Açıkçası birkaç gün öncesine kadar c24fg73 almayı düşünüyordum amazonda stok bekliyordum, baktım itopyada indirim var c24g1 aldım ben de. Sizin yorumunuz nedir iki modeli de kullanmış biri olarak? QLED gerçekten fark yaratıyor mu? İki monitör arasında aşırı derecede fark var mı görüntü açısından ?
    Gerçeği çıkarmış oldukta o kadar sitede True yazması saçma geldi de neyse. Bundan önce TN panel AOC vardı, arasında dağlar kadar renk canlılığı farkı var yani hocam.

• Merhabalar bende c32g1 modelini aldım ayarlarda MRB diye bir özellik gördüm bu sanırım ms değeri ile alakalı, kaç yapmak lazım
  • Samsung C24FG73 aldim amazondan 2 sefer. Monitör çok güzel ama 2. yide iade edeceğim yarın. Ilk aldığımda 3-4 gün sonra ölü piksel oluştu onu iade ettim. 2. de ise kullanmaya basladigimdan 2-3 sonra stuck piksel denilen şey oluştu. Yarın bir aksilik olmazsa bunu da iade edeceğim. Cfg73'ten uzak durun. Va panel, 144 hz monitör alacağım para hesaba geçince. Aoc kullanan arkadaşlar monitörden memnun musunuz? 144 Hz olsun, ergonomi olsun, ışık sızması, ölü piksel gibi sorunları var mi? Siyahlar canlı mi yoksa soluk mu?

Genel olarak monitörden memnun musunuz?

Genel kullanım: internet, oyun, film.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu monitörü aldım ancak gtx970 ekran kartım var ve g sync özelliğini sanırım kullanamıyacağım..Acaba merak ediyorum güncelleme gelir mi ilerde bu kartlar içinde gelmemesi çok kötü olmuş sonuçta çok ta eski bir kart sayılmaz ya aslında.Güncelleme getirirlermi sizce?
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 tane C24FG73 iade etmiştim, bir tanesini geldiği gibi gönderdim, diğerini kötünün iyisi diye 10 gün kullandım, bahsettiğiniz "stuck" piksele benzer bir durum oldu, o da gitti.
    C24G1 zaten Samsung üretimi panel kullanıyor, performansı Samsung'dan biraz geride, fiyatı da öyle. Bendeki monitörde hatırı sayılır miktarda ışık sızması var ama alıştım. Sorduklarınızın hepsinin sonucunun olumlu olma ihtimali yüksek ama sorun çıkma ihtimali de yok değil maalesef, sizin de tecrübe ettiğiniz gibi ne rast gelirse o.
    Peki aoc de stuck piksel, ölü piksel tarzi bir sorun oluştu mu kullanım sonucu?

Şu anda 1750 lira civari aoc. Itopya da indirim var ama benim para o zamana daha geriye gelmez.

• @cukaman

Çoğu sitede mbr 1 - 2 olarak alıyorlar hocam. Ama overdrive var onu strong yapınca da yeterli oluyor sanki. Hayırlı olsun bu arada

@Dolphin/Lion

Ölü piksel bende yok daha olan çıkmadı.

144Hz gayet mükemmel.

Ergonomi gayet rahat bazı monitörler beşik gibi sallanır masaya dokunduğunda bunda öyle bir şey yok.

Işık sızması dedikleri araştırdım evet oluyor ama monitörün açısını kendine göre ayarlayınca ortadan kalkıyor siyahta bu ışık sızması mı bilmiyorum.

Renklerle oynanıyor ben stok kullanıyorum renk kalitesi bence iyi. Siyah da dahil.

Bende aynı kullanım alanındayım çok memnunum.

İsteğiniz üzere testi yaptım ölü piksel yok konuyu açtığımdan bu yana kullanıyorum hocam.

@Steelo

Yok hocam gelmez deli gibi güncelleme eskitmesi yapılıyor şu devirde lanet olası firmalar
    Test

• SMTZHR kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam :) peki gördüğüm kadarıyla maksimum parlaklığı 250 cd/m. Bu parlaklık bütün kullanım alanları için yeterli mi, parlaklığı sizi tatmin ediyor mu? Ve de uzun süreli kullanımda gözlerde yanma, sulanma yapıyor mu?

Son soru olarak görüntülerde titreme var mı?

Iyi günler dilerim.

*Edit. Kutudan çıkan display port kablosu kalite açısından yeterli mi? Yeni dp kablosu almak gerekli mi? Ve de kutudan çıkan dp kablosu ortalama kaç cm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolphin/Lion -- 22 Ocak 2019; 10:24:15 >
    Aslında konuda yazıp can sıkmak istememiştim bugüne kadar ama satın aldıktan yaklaşık iki hafta sonra üst orta kısımda ölü veya sabit renkli piksel değil de sanki nispeten koyu dörtlü bir öbek ortaya çıktı. Bulunduğu yer günlük internet kullanımında zaten koyu bir alana denk geliyor, oyun veya filmde de özellikle oraya bakmadığımda göze çarpmıyor.
    Toz gibi mi hocam?

Samsung'da toz sıkışması olmuştu, toz parçası olduğu şeklinden belli oluyordu. Bundaki toz parçacığından farklı çünkü düzgün kare şeklinde. Arkasındaki renk değişimi görünüyor, koyu gri bir gölge diye niteleyebiliyorum ancak.
    Bugün samsungu yollayayim, param geriye gelsin ona göre tekrar değerlendirelim ama gördüğüm kadarıyla 2000 liraya kadar fhd, 144 hz, va panel bu monitörden daha iyisi yok sanırım. Samsung cfg73'ü sorunlarından dolayı eledim artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam :) peki gördüğüm kadarıyla maksimum parlaklığı 250 cd/m. Bu parlaklık bütün kullanım alanları için yeterli mi, parlaklığı sizi tatmin ediyor mu? Ve de uzun süreli kullanımda gözlerde yanma, sulanma yapıyor mu?

Son soru olarak görüntülerde titreme var mı?

Iyi günler dilerim.

*Edit. Kutudan çıkan display port kablosu kalite açısından yeterli mi? Yeni dp kablosu almak gerekli mi? Ve de kutudan çıkan dp kablosu ortalama kaç cm?
    Parlaklık çok iyi eski monitörüm AOC E2461FWH dü TN panel. C24G1 çok daha parlak geliyor ve eski monitör göz ağrısı yapıyordu bunda öyle bir şey hiç olmadı.

Titreme hiç görmedim. Kutudan çıkanı kullanıyorum DP yi. Kaliteli gözüküyor konunun ilk başlarında bilgi verdim kablo uzunluğu hakkında hocam.

Samsung modelinde bende üzerinden durmuştum bunu alacağım zaman ama her zaman ilk tip ve fiyat karşılaştırması yaptıktan sonra sorunlar ve özellik karşılaştırması yaparım. Ama samsung hiç yakın gelmeyip direk elemiştim.

Bu arada dediğiniz doğru bu fiyata bu özellikte neredeyse hiç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTZHR -- 22 Ocak 2019; 13:39:10 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.