Şimdi Ara

AÖF 150 puan barajı ile seçebileceğim tüm bölümleri nasıl görürüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 35 aöf için sınava girdim ve ygs de ygs1-ygs6 arasında hepsinden 150 puanı geçtim, ve aöf okumak istiyorum seçebileceğim tüm bölümleri nereden görürüm.

• aöf taban puanları 220 den başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradınaerdi

aöf taban puanları 220 den başlıyor

150 puan barajı ne ozaman anlamadım, geçmem bir işe yaramıyormu
  • ygs den 150 puanını gectiğinde lys ye girmeye hak kazanırsın üniversiteye kayıt olmak icin değil. 2013 den once ygs 140 puanını alan herkes aöf de istediği bölüme kayıt olabiliyordu şimdi artık o yok. eğer 150 puanına okul puanın ekli değilse istanbul üniversitesinin acıkogretimi ya da erzurum aof den bir bölüm tercih edebilirsin
  • Kağıt üstünde 150 puan gerekiyor. Ancak şu adreslerdeki tabloları incelerseniz geçen yıl AÖF bölümlerinin geneline en az 220-250 civarı puanla yerleştirme yapıldığını görürsünüz:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/Yerlestirme_Tablo-3_MinMax_Onlisans10082016.pdf
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/Yerlestirme_Tablo-4_MinMax_Lisans10082016.pdf
    Çünkü kısıtlı kontenjanlar AÖF bölümlerinin taban puanlarının yükselmesine neden olmakta.

Ekleme: Bunlar da bu yılın yerleştirme puanları. AÖF bölümlerinde puan türü ayrımına gidilmesi yerleştirme taban puanlarının 200 civarına düşmesini sağlamış:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/OSYS/YER/Tablo-3_08082017.pdf
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/OSYS/YER/Tablo-4_08082017.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 8 Ağustos 2017; 22:24:1 >

• muradınaerdi M kullanıcısına yanıt
    150 puan barajı önlisans lar için ama 150 alıp kalmamanız lazım dı.
    180 barajı 4 yıllık bölümler içn.
    elinizden geldiğinçe yüksek puan almakta fayda var.

aaa birde açıköğretimler arası rekabet hat safha da onlar için de yüksek puanın yanında avantajarını araştırcaksınız birinde büt var diğerinde büt yok
    kitap veren var vermeyen var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 10 Ağustos 2017; 12:59:1 >
  • Ben şimdi ek tercihler zamanını bekliyorum ve okul puanıda eklenince puanlarım yükselmiş, tabloda 2 adet paun var hangisine göre tercih yapıcam acaba, yerleştirme mi yoksa ek puanlı yerleştirme mi

AÖF 150 puan barajı ile seçebileceğim tüm bölümleri nasıl görürüm
  • desder D kullanıcısına yanıt
    ygs 4-5-6 daaki sıralamanıza göre tercih yapıcaksınız. puanı kale almıyacaksınız.

istiyorsanız ygs 1 puanı ile alan yerlerden de tercih yapın ancak çok sayısal olur elektrik elekronik türevi bölümler orada var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 11 Ağustos 2017; 11:19:8 >
  • desder D kullanıcısına yanıt
    Ek puanlı yerleştirmeyi kullanarak tercih yapman mümkün fakat ek puanları kullanarak tercih yapabileceğin bölümler, lisede hangi bölümden mezun olduğuna göre değişiyor. Aksi halde ek puanlı yerleştirmeyi dikkate alma.

YGS puanları ile sadece 2 yıllık bölümleri tercih edebilirsin. Ek tercihlerde ise kontenjanı dolmuş bölümleri tercih edemezsin. Senin için kontenjanı dolmamış bölümleri araştırdım ve aşağıdaki bölümleri ek tercihlerde tercih listene yazabilirsin:

- Coğrafi Bilgi Sistemleri YGS-1 166,70991
    - Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı YGS-1 165,89336
    - Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon YGS-2 168,77034
    - Ev İdaresi YGS-6 167,02024
    - Laborant ve Veteriner Sağlık YGS-2 166,08431
    - Sağlık Kurumları İşletmeciliği YGS-6 165,80586
    - Web Tasarımı ve Kodlama YGS-1 167,56438
    - Yaşlı Bakımı YGS-2 167,75233

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.