Arkadaşlar sorunum biraz karışık, Öncelikle 1998 doğumluyum ve bana 2 hafta önce 31.12.2021'e kadar askerlik işlemlerinizi yapın şeklinde mesaj geldi. E devlet'i açtım baktım tecil bitişi hakikaten 31.12.2021. Ben her sene otomatik tecil oluyor sanıyordum. Hikaye şöyle, Liseden mezun olur olmaz önce 2016'da 2 senelik AÖF'e kayıt yaptırdım, vizelere girdim ama bir sonraki sene AÖF'de bulunan kaydımı yeniletmedim ve 2 senelik örgün eğitime kayıt oldum, yani hem AÖF hem örgün kaydım vardı ama AÖF kaydını yeniletmedim. 2017 ile 2019 arasında 2 senelik eğitimimi tamamlayarak örgün taraftan mezun oldum. Ardından AÖF kayıtlarımı tekrar yenileyerek askerliğin ertelenmesini sağladım ve her kayıt yenilememde otomatik tecil oluyor ve 29 yaşına kadar gidecek sanıyordum, mesaj gelince ve e-devlet üzerinde de farklı bir şey yazmayınca dün askerlik şubesine gittim, abla kimliğimi istedi, baktıktan sonra tecil hakkın yok, maksimum ertelenmiş, 2 senelik örgünden mezun olmuşsun 2 senelik de aöf var birbirine denk ertelenmez dedi, e ben önce aöf'e kaydoldum sonradan örgüne kaydoldum, dolayısıyla ilk kayıt olduğumdan mezun olmadığımdan erteleme hakkım olmuyor mu dedim, lafı geveleyerek hayır dedi üzerinde de pek durmadan beni gönderdi. Şimdi sorum şu önce 2 senelik AÖF'e kaydoldum sonrasında AÖF devam ederken 2 senelik örgüne kaydolup örgünden mezun oldum, burayı anlıyorum örgün eğitim 2 senelik olduğundan tecile etki etmez, ama önce AÖF'e kaydolduğumdan 28 yaşının sonuna kadar tecil olması gerekmez mi? Arkadaşlar kafam çok karışık, borç iş güç var, askerlik şubedekiler hemen göndereyim derdindeler dinlemiyorlar, siz ne diyorsunuz bu duruma, ona göre dilekçe yazıp göndereyim en azından okurlar diye düşünüyorum, başına gelen tecrübe edinenler varsa bu durumu ve yazarsa çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim