Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

avrupa gezicisi mezunuyet için tek dersleri kalanları için aöf özel sınav açıyordu bunun için büro ile konuş.
    ama dediğim olmaz ise iktisat 1 i güze 2 yi bahar döneminde alacaksın

ozdmrugur
    1-ik.tarihi ve avrupa birliği derslerini alacaksın
    2- Av. Birliği güz dönemi dersi/İk. Tarihi bahar dönemi dersi.
    3- yeni sistem önümüzdeki sene yürürlüğe giriyor. Bu sene herşey aynı kredili sisteme bakılmıyor.
  • beyler biriniz yanıtlayın ara sınav 4.ünite dahil 4 ünite ve dönem sınavıda 8.ünite dahil 8 ünite mi ? yani sınavlarda hangi üniteye kadar çalışacaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metins1992

beyler biriniz yanıtlayın ara sınav 4.ünite dahil 4 ünite ve dönem sınavıda 8.ünite dahil 8 ünite mi ? yani sınavlarda hangi üniteye kadar çalışacaz ?

ara sınavda 1.2.3.4. üniteye, Finalde 1.2.3.4.5.6.7.8.
  • @stone2627 kardeşim, eski sistemde 3 dersten kalmış olan bir üst sınıfa geçemiyordu. İktisat 3. sınıftaydım bu yıl, yurt dışında olduğum için bütünleme sınavına giremedim ve 3 dersim kaldı. Şimdi ben 2012-2013 yılında sadece bu 3 dersi mi alabileceğim? Yoksa 4. sınıf derslerini de alabilecek miyim? Yardımcı olursan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asistann

@stone2627 kardeşim, eski sistemde 3 dersten kalmış olan bir üst sınıfa geçemiyordu. İktisat 3. sınıftaydım bu yıl, yurt dışında olduğum için bütünleme sınavına giremedim ve 3 dersim kaldı. Şimdi ben 2012-2013 yılında sadece bu 3 dersi mi alabileceğim? Yoksa 4. sınıf derslerini de alabilecek miyim? Yardımcı olursan sevinirim.

O 3 dersin yerine gelen dersleri alacaksın.
  • kısacası 4. sınıf derslerini alamayacağım.. bu iyi olmadı işte
  • açıköğretim halkla ilişkiler 2. sınıftayım. bölümüm 2 senelik. bütünlemede 5 dersim vardır 1 tanesini verdim şu anda 4 dersim var ve bir tanesi 1. sınıftan.. durumum hakkında bilgi verebilecek olan var mı? dikey geçiş şansım sanırım hiç yok değil mi?
  • arkadaşlar bu sene 6 dersim vardı ssdece 2 tane dertten geçtim işletme 3 .sınıf

Şimdi ne yapmam gerekiyor kayıt yenileme işlemi için
  • Merhaba,
    bu soru size daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın. 4.sınıfta tek dersten (Uluslararası İşletmecilik) kaldım.
    tek ders sınavıda olmayacak anlaşılan. Bu sene kredili sisteme mi dahil olacağım. Uluslararası İşletmecilik dışın ek farklı bir ders verilmesi gibi bir durum olabilir mi?
    teşekkürler.
  • ben 3 hafta önce kayıt yaptırdım. kayıt yenileme zamanında biz de mi yaptıracagız. ayrıca ders seçimini biz mi yapacagız bilgilendirirseniz sevinirim ben bu işten bişey anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmoo

Merhaba arkadaşlar... Uluslararası İlişkiler 2. sınıf
    ögrencisiyim.Eski sisteme
    göre ,bütünleme sınavlarından sonra
    3 dersten kalmış bulunmaktayım. Bu sene çogu bölüm gibi benimde
    bölümüm yeni sisteme ilk kez geçiyor. Acaba 3 dersten kalmış olmam bana
    sınıf tekrarı mı yaptıracak.Yani yeni
    sisteme göre 3x2 olarak bir senede 6
    ders almamı mı zorunlu kılacak. Yoksa kredili sistemin gerektirdigi
    dönemlik alltan kalan 3 ders , artı
    kredimin yetebildigi kadar 3. sınıf 1.
    dönem dersimi almamı saglayacak. Yani kısacası ben sınıf tekrarı mı
    yapacagım yoksa 3. sınıftan devam
    edicekmiyim alttan dersleri alarak? Yardımcı olursanız çok sevinirim , bu
    konu baya bir kafamı kurcalıyor...

Arkadaşım aşağıdaki linki kontrol et fikir sahibi olursun...
    http://cimaem.blogspot.com/2012/10/ack-ogretim-kredili-sistemde-alttan.html

• arkadaşlar alttan dersi olanların muhakkak okuması gereken bir bilgi aşağıdaki linkte mevcut.
    http://cimaem.blogspot.com/2012/10/ack-ogretim-kredili-sistemde-alttan.html
  • 1)Merhabalar ben işletme 4 yıllık 1sınıf öğrencisiyim şimdi ben kredili sistem hakkında hiç bişey anlamadım artıları eksileri neler bide bütünleme sınavı olucakmı bizde 2) ikinci dönem harçlarını ne zaman yatırıcaz 3) ikinci dönem ders secimini nasıl yapıcaz 3)murat yayınlarını kitapları kırtasiyelerde satılırmı nerden alıcaz verdikelri kitapları çalışmayın deniliyor siz hangisini tercih edersiniz kitaplardan nerden alınır 4)cumartesi pazar günleri sınav alşıyor 1 günde kaç kere sınava giricez
  • asymmetricMezun olduktan sonra başvurabilirsin.

cihanair kayıt yenileme dönemini bekle daha sonra o dönemde ders seçimi yapıp daha sonrada para yatırdığında kaydın yenilenecek

select*from Genelde tek sınav açarlardı.büroyla irtibata geç. Ders konusundada o dersin yerine gelen dersi alacaksın birde sanırım ingilizce 3-4 dersini alırsın.

cakal91 sizin ders seçimleri kayıt yaparken yapılacak olması gerekir. çünkü kayıt yaparken aöf otomatikmen 30 kredilik 1. dönem derslerini atar. bir de para yatırıldıktan sonra ders seçimi yapılamıyor. sizde kayıt olurken yatırmışsınızdır. Diğer kayıt olan arkadaşlar varsa ders seçimi konusunda yazabilirse iyi olur.

handanovic

1-) ilk sayfada özet olarak anlattım zaten şimdi yine aynısını anlatmış olurum.Bütünleme konusundada aöf kredili sisteme bütünleme sınavı getirdi.

2-) ikinci dönem 11 Mart--22 Mart arası.

3-) Bu sene yardımcı kitap basılmayacak denildi. Bu yüzden sadece aöf kitaplarına çalış.(Sakata gelme yeni
    sistem çünkü. )

4-) bu aöfnin ayarlayacağı birşey. Ama genelde 1 dönemde aldığın dersin yarısı cumrtsi diğer yarısı pazar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

asymmetricMezun olduktan sonra başvurabilirsin.

cihanair kayıt yenileme dönemini bekle daha sonra o dönemde ders seçimi yapıp daha sonrada para yatırdığında kaydın yenilenecek

select*from Genelde tek sınav açarlardı.büroyla irtibata geç. Ders konusundada o dersin yerine gelen dersi alacaksın birde sanırım ingilizce 3-4 dersini alırsın.

cakal91 sizin ders seçimleri kayıt yaparken yapılacak olması gerekir. çünkü kayıt yaparken aöf otomatikmen 30 kredilik 1. dönem derslerini atar. bir de para yatırıldıktan sonra ders seçimi yapılamıyor. sizde kayıt olurken yatırmışsınızdır. Diğer kayıt olan arkadaşlar varsa ders seçimi konusunda yazabilirse iyi olur.

handanovic

1-) ilk sayfada özet olarak anlattım zaten şimdi yine aynısını anlatmış olurum.Bütünleme konusundada aöf kredili sisteme bütünleme sınavı getirdi.

3-) Bu sene yardımcı kitap basılmayacak denildi. Bu yüzden sadece aöf kitaplarına çalış.(Sakata gelme yeni
    sistem çünkü. )

4-) bu aöfnin ayarlayacağı birşey. Ama genelde 1 dönemde aldığın dersin yarısı cumrtsi diğer yarısı pazar oluyor.

1)peki hangi okulda gireceğin adresinemi göre oluyor yoksa biyermi belirliyorlar 2) 7 tane ders var ilk sınavdan kaç üniteden sorumluyuz işletme 1 sınıf için

• quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

quote:

handanovic

sistem çünkü. )

1)peki hangi okulda gireceğin adresinemi göre oluyor yoksa biyermi belirliyorlar 2) 7 tane ders var ilk sınavdan kaç üniteden sorumluyuz işletme 1 sınıf için

Adresine göre genelde oluyor. Ilk sinav 1-4 unite sorumlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

quote:

handanovic

sistem çünkü. )

Adresine göre genelde oluyor. Ilk sinav 1-4 unite sorumlu.

7 tane ders var hepsi 1ve 4 kadarmı eminsin demi sonradan güme gelmeyelim 2 sınavda nerden nereye kadar ve sınıfını gecmek için kaç tane zayıfın olması lazım

• @stone2627

Mrb. Bir sorum olacak. Şimdi kredili sistemde bize güz döneminde 30 kredilik 4 ders veriliyor, biz istersek 45 krediliğe göre ders ekleyebiliyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.

Sorum şu ki bana tanımlanan güz dönemi dersleri standart olup değiştirilemezmi? Ben 8 dersten istediğim 4'ünü ilk dönem, kalan 4'ünü de ikinci dönem alabilecekmiyim acaba???

İnşallah öyledir. Çünkü böyle olması avantaj dönem ort. yükseltebilmek için. Yanılmıyorsam 33 ve yukarı ortalama tuturduğumuz dersten geçebilmek için; o dönem derslerinin ort. 2 ve üstü olması gerekli.

Faydalı bilgiler için teşekkürler, emeğinize sağlık.
  • Arkadaşlar bu kredili sistemde bütünleme sınavı yok diye biliyorduk. Bakın araştırırken şu bilgileri buldum, bilmediklerimi öğrendim.

Göz atmak isterseniz link aşağıda.

http://tr-tr.facebook.com/notes/a%C3%B6f-a%C3%A7%C4%B1k-%C3%B6%C4%9Fretim-fak%C3%BCltesi/a%C3%B6f-kredili-sistem-nedir-/10150767526923809
  • @h_öztuna06

4 dersi güz döneminde diğer 4 dersi bahar döneminde alacaksınız.Her sınıfın hangi dönemde hangi dersi alacağı kesinleşti.http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Documents/2012-13-DersListesi.pdf linkten bakabilirsiniz.Mesela 1-2 yarıyıl 1.sınıf dersleri,5-6 3. sınıf dersleri.30 kredi kesin ama isterseniz ders ekleyerek kredinizi artırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerr89 -- 10 Ekim 2012; 18:04:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.