Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

quote:

Orijinalden alıntı: Kasva57

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

hayir 25 le hicbi dersi geçemezsin. ortalama koşullu geçme notu 33 civarı

o zaman 67 ye 33 olacak dimi

yanlis biliyor olabilirim ama bu hesapta dersin kredisi de önemli galiba. mesela 5 kredili bi ders 3 krediliye göre ortalamayı neredeyse 2 kat daha çok etkiler.

hocam mesala bi ders aa puanı 60 bizde 60 aldık diyelim aa kredi hesabı puanına göre hesaplıyruz degilmi

genel not ortalamasini soruyorsan o aldigin puan üzerinden dersin krrdisiyle çarpilarak hesaplaniyor diye biliyorum. harf notu sadece o dersi bağlar genel ortalamayla ilgisi yok.

yani hocam anlatmak istediğim bi dersin geçme notu 40 a indi 40 aldık cc oldu bunun kredisi cc 2.00 oldugundan 5 kredilik bir ders diyem 5*2 olarak mı hesaplanıyor yani ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yanlis biliyor olabilirim ama bu hesapta dersin kredisi de önemli galiba. mesela 5 kredili bi ders 3 krediliye göre ortalamayı neredeyse 2 kat daha çok etkiler.

hocam mesala bi ders aa puanı 60 bizde 60 aldık diyelim aa kredi hesabı puanına göre hesaplıyruz degilmi

genel not ortalamasini soruyorsan o aldigin puan üzerinden dersin krrdisiyle çarpilarak hesaplaniyor diye biliyorum. harf notu sadece o dersi bağlar genel ortalamayla ilgisi yok.

yani hocam anlatmak istediğim bi dersin geçme notu 40 a indi 40 aldık cc oldu bunun kredisi cc 2.00 oldugundan 5 kredilik bir ders diyem 5*2 olarak mı hesaplanıyor yani ?

sorunu doğru anlamişim ama veediğim cevap yanliş olabilir. benim gecen seneki not durumuma baktiğimda genel ortalamada harf değil sayi notu baz aliniyor gibi geldi bana ama emin degilim kusura bakmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sorunu doğru anlamişim ama veediğim cevap yanliş olabilir. benim gecen seneki not durumuma baktiğimda genel ortalamada harf değil sayi notu baz aliniyor gibi geldi bana ama emin degilim kusura bakmayin.

est. teşekkürler

• Açıköğretim Fakültesi Ssyoloji. Bölümü 3.Sınıf 5.dönemde okuyorum. Geçen senenin güz döneminden (3.dönemden) 1 adet dersim kaldı (klasik sosyoloji tarihi) bu dersi şayet bu güz döneminde de veremezsem; yani diğer derslerden geçmeme rağmen bu dersi bu sene de alttan bırakmış olursam, ne gibi bir prosedür ile karşı karşıya kalalcağım? seneye 4. Sınıfa geçtiğimde 7.dönem dersleri ile beraber yine bu alttan bıraktığım dersin sınavlarınada mı gireceğim yoksa 7.dönemden ders seçememe gibi bir yasak mı söz konusu olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Açıköğretim Fakültesi Ssyoloji. Bölümü 3.Sınıf 5.dönemde okuyorum. Geçen senenin güz döneminden (3.dönemden) 1 adet dersim kaldı (klasik sosyoloji tarihi) bu dersi şayet bu güz döneminde de veremezsem; yani diğer derslerden geçmeme rağmen bu dersi bu sene de alttan bırakmış olursam, ne gibi bir prosedür ile karşı karşıya kalalcağım? seneye 4. Sınıfa geçtiğimde 7.dönem dersleri ile beraber yine bu alttan bıraktığım dersin sınavlarınada mı gireceğim yoksa 7.dönemden ders seçememe gibi bir yasak mı söz konusu olacak?

45 kredi limiti var hocam onuda güz döneminde alırsın kredin yeterse
  • quote:

quote:

Açıköğretim Fakültesi Ssyoloji. Bölümü 3.Sınıf 5.dönemde okuyorum. Geçen senenin güz döneminden (3.dönemden) 1 adet dersim kaldı (klasik sosyoloji tarihi) bu dersi şayet bu güz döneminde de veremezsem; yani diğer derslerden geçmeme rağmen bu dersi bu sene de alttan bırakmış olursam, ne gibi bir prosedür ile karşı karşıya kalalcağım? seneye 4. Sınıfa geçtiğimde 7.dönem dersleri ile beraber yine bu alttan bıraktığım dersin sınavlarınada mı gireceğim yoksa 7.dönemden ders seçememe gibi bir yasak mı söz konusu olacak?

Dostum her dönemin standart dersleri+alttan 1 adet ders mutlaka 45'i doldurmayacaktır bile. :))

• quote:

quote:

quote:

Dostum her dönemin standart dersleri+alttan 1 adet ders mutlaka 45'i doldurmayacaktır bile. :))

bencede .d

• İyi forumlar herkese

4.sınıf işletme okuyorum bir dersim ff gelmiş bu dersimin telafi imkanım olabilecek mi acaba ( 2 senedir dondurduğum için kredili sistemi bilmiyorum )

Lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı

2013 1 2,150 1,870 Tekrar

Diyo 2 üstünde ortalama ama genel ortalama 1.87 DD dersler var bu şimdi kaldık mı yoksa 2 dönem 2 nin üstünde olursa DD ler geçiyomu :S
    Paylaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazypython

İyi forumlar herkese

4.sınıf işletme okuyorum bir dersim ff gelmiş bu dersimin telafi imkanım olabilecek mi acaba ( 2 senedir dondurduğum için kredili sistemi bilmiyorum )

inşallah yine tek ders sınavı yaparlarsa verebilirsiniz, dua edelim...ama iki dersin telafisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crazypython

İyi forumlar herkese

inşallah yine tek ders sınavı yaparlarsa verebilirsiniz, dua edelim...ama iki dersin telafisi yok.

Hım hocam eğer tek dersimiz ff ise telafisi yapılma şansı var yani...

birde ortalama sıkıntısı var sanırım bunu nasıl yapabiliriz peki. Bu tek dersteki notumuzu yüksek alarak mı ?

Uyarı diye birşey de var bende o neyse

• Arkadaşlar benim akıbetim nedir?
  • arkadaşlar geçen yıl hem güz hemde bahar döneminde aldığım derslerden kalmıştım bu yıl güz döneminin tüm derslerini geçtim ve gno 2 nin üzerinde geldi. bu durumda sadece geçen yılın güz döneminde kaldığım dersleri geçmem gerekirken bahar döneminde kalmış olduğum dersleride geçmiş görünüyor bi hata mı var acaba
  • Arkadaşlar bende bir soru soracağım size
    benim şimdi biri 4. dönemden biride 6. dönemden alttan iki dersim var ve 8. dönem olmama rağmen kayıt yenileme ekranında sadece bu alttan olan derslerim çıkıyor ve öğrenim durumuna bakınca 6. dönem yazıyor ve 8. dönem derslerini göstermiyor. Acaba bu iki dersi seçtikten sonra diğer dersleri seçme ekranı da çıkacak mı yoksa tüm derslerin o listede olması mı gerekli? Diğer dersleri görememin nedeni nedir acaba? Büroyuda arıyorum lakin bir türlü düşüremedim. Olmaz ise yarın bir uğrayacağım ama önce sizlerden bir fikir edinmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3XT -- 24 Şubat 2014; 13:05:35 >
  • şimdi arkadaşlar ben geçen sene 3. sınıfta okuyordum.ve 2. sınıfın dersi olan istatistik2'den sınava giremediğim için malesef ff aldım.fakat not ortalamam 2.08.bu sene güz döneminde aşağıdaki dersleri aldım ve hepsini geçtim.

şimddi bahar dönemi için ders ekleme bölümünde sadece gecen sene ff aldığım istatistik2 dersi görünüyor.başka hiçbir ders yok

güz döneminde 4. sınıf derslerini almıştım.fakat bahar döneminde alamıyorum.bu durumda ben geçen sene ff aldığım için sınıftamı kalmış oluyorum?yani hala 3. sınıftamı okuyorum?bu sene bahar döneminde tek alabileceğim ders olan istatistik2 dersinden geçersem gelecek sene güz döneminde hiçbir sınava girmiycek miyim?

• Benimde sormak istediğim bir konu vardı ilk olarak aöf ye 2010 yılında kayıt yaptırdım bankacılık ön lisans bölümüne güz döneminde ve meslek icabı çalıştığım için o derslerden kaldım ilerleyen zamanda kayıt yaparım diye ara verdim, askere gittim geldim ve şuan bahar dönemine kayıt oldum ve verdikleri kitaplar güz döneminden farklı , sormak istediğim soru şu, ben bankacılık 1. sınıfı okuduğum için 2010 da güzden kalan derslerimi şuanda sınıfı okuduğum dersleri vererek geçip o derslerden ilerliyen yıllarda alttan kalan ders olarakmı vericem ? yoksa şuanki derslerımı versem dahi sınıf tekrarımı yapacam ? Yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler. :)

• Android telefonlar için AÖF kredili sistem not hesaplama uygulaması çıktı, Google Playden aramaya "kredili sistem not" yazıp indirebilirsiniz.

Sınavlarda Başarılar
  • bu yeni kredili sistedemde artık benzer soruar cıkıyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.