Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adalet41

Kredi---Ders Adı-------Ara Sınav--Dönem Sonu--Harf notu
    4--Adalet meslek etiği-65---------45------------CC
    3--Temel bilgi tek.-----55---------35------------DC
    4--Huk. Temel ---------70--------45-------------BC
    4--İdare Huk. Giriş----50--------30-------------DC
    4--Medeni Hukuk------55--------45-------------CC
    4--Türk Anayasa Huk.-60--------20------------DD
    4--Halkla İlişk.---------45-------40-------------CD
    3--İngilizce-------------30------25--------------DD

Arkadaşlar Ortalamam 1.6 yani 2.0 olmadığı için hangi dersleri seneye vermem lazım?
    Bide bahar döneminde 2.00 veya üstü getirirsem bu dersleri vermem gerekiyor mu gene?
    Cevaplaya arkadaşa şimdiden teşekkürler...

valla FF olmadığı için şanslısın, hepsini kurtarma şansın var bahar döneminde. Sıradkai dönemde alacağın derslere iyi çalış bence. En az 2.4 ortalama tutturursan bu derslerin hepsini geçersin. GNO'yu 2 üstüne çıkaramazsan DD,DC VE CD olan dersleri tekrar vermek zorundasın.

• Arkadaşlar kusura bakmayın ben anlamadım sistemi

DERSLER ARASINAV FİNAL HARF HESAPLANAN ORTALAMA
    SOSYOLOJİYE GİRİŞ 60 45 CB 49.5
    SOSYOLOJİ ARAŞTIRMA YÖNTEM TEKN. 55 35 CD 41
    TEMEL BİLGİ TEKN. 65 50 CB 54.5
    SOSYAL POLİTİKA 55 75 AB 69
    PSİKOLOJİYE GİRİŞ 55 75 AB 69
    KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER 20 50 CD 41
    SOSYAL BİLİMLERDE TEMEL KAVRAMLAR 45 35 DC 38

Benim hesapladığım ortalamaya göre mesela SOSYAL POLİTİKA 55 75 AB 69 ortalam ile BB olması gerekirken ekranda AB YAZIYOR. Bunun nedeni ne?

Ben şimdi hepsinden geçtim mi yine bu derlerden alacak mıyım? Bir bilen yanıtlarsa sevinirim.

• ben önlisans öğrencisiyim arkadaşlar, 1.sınıftan sadece matematik dersim kaldı, yani mezun olmam için sadece matematiği vermem gerekiyor. güz dönemi sınav sonuçlarında DD almışım matematikten(ilk defa kredili sistemden bir sınava girdim). ben 2.0 not ortalamasını hesaplarken 1.sınıfta daha önce geçtiğim derslerden almış olduğum puanlar üzerinden mi hesaplama yapacağım ya da nasıl bir yol izlemem gerekiyor, yardımcı olur musunuz? biraz önce açıköğretim bürosoyla yaptığım görüşmede ise bahar döneminde yine matematikten sınava girmem gerektiğini söyledi bana, kafam iyice allak bullak oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunn55_

Arkadaşlar kusura bakmayın ben anlamadım sistemi

Benim hesapladığım ortalamaya göre mesela SOSYAL POLİTİKA 55 75 AB 69 ortalam ile BB olması gerekirken ekranda AB YAZIYOR. Bunun nedeni ne?

Ben şimdi hepsinden geçtim mi yine bu derlerden alacak mıyım? Bir bilen yanıtlarsa sevinirim.

hepsinden geçtin, ayrıca niye öyle diyorsun AB daha iyi. Standart tablolara takılıp kalmayın, o tabloların hiçbirisi birebir doğruyu yansıtmaz. Onlar herşey eşit alındığı takdirde çıkan sonuçlardır. Burada tüm notlar değerlendirmeye giriyor ve herşey değişiyor. Değişkendir o harf notları. Her üniversite ve bölümdeki notlara göre değişir.

İkinci dönem ortalamanı fazla düşürmezsen hepsini geçtin. GNO'yu 2 üstünde tutmaya bak. İkinci dönem 1.80'den aşağı düşme, hesaplamadım ama her türlü geçtin, ikinci dönem ortalamayı o kadar düşürmek çok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: ErknOzyurt

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ

yani geçmişmiyim ? benim ortalamam 2.158 geliyor

ff olan dersini birdahaki sene alıcaksın, diger derslerini de ortlaman 2.0 ve uzerindeyse gectin
  • quote:

Orijinalden alıntı: girit1980

ben önlisans öğrencisiyim arkadaşlar, 1.sınıftan sadece matematik dersim kaldı, yani mezun olmam için sadece matematiği vermem gerekiyor. güz dönemi sınav sonuçlarında DD almışım matematikten(ilk defa kredili sistemden bir sınava girdim). ben 2.0 not ortalamasını hesaplarken 1.sınıfta daha önce geçtiğim derslerden almış olduğum puanlar üzerinden mi hesaplama yapacağım ya da nasıl bir yol izlemem gerekiyor, yardımcı olur musunuz? biraz önce açıköğretim bürosoyla yaptığım görüşmede ise bahar döneminde yine matematikten sınava girmem gerektiğini söyledi bana, kafam iyice allak bullak oldu

valla bu sistem değiştiğinde eski sistemden yeni sisteme geçen kişilerin durumlarını bende merak ediyorum. Senin önceki derslerinin ortalaması hesaplanması lazım, o durumda her türlü geçersin. Eğer önceki dersleirn ortalaması dikkate alınmaz ve sadece bu döneme bakılırsa en az CC alman gerekir. Çünkü tek ders olduğu için ortalama'yı 2 yapan en düşük not CC.

45 civarı notları yakayabilirsen rahat gelir CC.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

Orijinalden alıntı: samsunn55_

Arkadaşlar kusura bakmayın ben anlamadım sistemi

hepsinden geçtin, ayrıca niye öyle diyorsun AB daha iyi. Standart tablolara takılıp kalmayın, o tabloların hiçbirisi birebir doğruyu yansıtmaz. Onlar herşey eşit alındığı takdirde çıkan sonuçlardır. Burada tüm notlar değerlendirmeye giriyor ve herşey değişiyor. Değişkendir o harf notları. Her üniversite ve bölümdeki notlara göre değişir.

İkinci dönem ortalamanı fazla düşürmezsen hepsini geçtin. GNO'yu 2 üstünde tutmaya bak. İkinci dönem 1.80'den aşağı düşme, hesaplamadım ama her türlü geçtin, ikinci dönem ortalamayı o kadar düşürmek çok zor

teşekkür ederim, çok yardımcı oldun, düşünüyodum bende...

• hocam benim niyetim bu sene okulu bitirip askere gitmekti şimdi FF olduğu için mezun olamıyorum doğrumudur? ortalamam 2 nin üstünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderwet11

hocam benim niyetim bu sene okulu bitirip askere gitmekti şimdi FF olduğu için mezun olamıyorum doğrumudur? ortalamam 2 nin üstünde

malesef doğru dostum, seneye bu dönemde tekrar alacaksın. İkinci dönem dersin varsa ihmal etme. Çünkü bazı dersler ikiye bölündü kaldığın ders veya dersler önümüzdeki döneme de bölünmüş olabilir. Kaldığın dersi ise yazın belki bütünleme düşünebilirler. Olmazsa kışın tekrar alacksın.
  • Beyler olayı anlamadım ben. Şimdi benim 5. Dönemden dd dersim var 5. Dönemin ortalaması 2.00 üzeri. 6. Dönemin ortalaması düşük gelirse dd notlu dersten kalacak mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Beyler olayı anlamadım ben. Şimdi benim 5. Dönemden dd dersim var 5. Dönemin ortalaması 2.00 üzeri. 6. Dönemin ortalaması düşük gelirse dd notlu dersten kalacak mıyım?

2 dönemin ortalaması alınacak sene sonu.Eğer 2.00'ın altında kalırsa genel not ortalaman dd olan dersini seneye güz döneminde tekrar alacaksın
  • BİL101U TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1 3.0 80 - - - - - - 65 69,50 AA

İKT101U İKTİSADA GİRİŞ 4.0 35 - - - - - - 40 38,50 CB

İLT107U İLETİŞİM BİLGİSİ 4.0 25 - - - - - - 60 49,50 CB

İNG101U İNGİLİZCE 1 3.0 45 - - - - - - 45 45,00 CB

İŞL107U GENEL İŞLETME 5.0 50 - - - - - - 45 46,50 CC

PSİ103U PSİKOLOJİ 6.0 30 - - - - - - 40 37,00 CC

PZL103U PAZARLAMA YÖNETİMİ 5.0 35 - - - - - - 55 49,00 BC

bu durumda benim borcum kalmıyor değilmi arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommix

quote:

Orijinalden alıntı: zicanzee

Arkadaşlar benim bir sorum olacak, 4. sınıftayım ve bu 4. sınıfta ikinci senem. son 4 dersim kalmıştı ve o dersleri bu güz döneminde seçtim ve az önce öğrendiğime göre bütün bu dersleri geçmişim, benim bahar döneminde başka bir sınava girmeme gerek yok diye düşünüyorum ve sanırım mezun oldum artık :)

bahar dönemine ders seçimi olmayacak sanırım benim için değil mi ?

2. dönemde ders alacaksın.Dersler 2 döneme yayıldı

yalnız benim toplamda kalan derslerim zaten 4 taneydi ve bunlar geçen seneden kalmışlardı. bahar döneminde alabileceğim herhangi bir dersim gözükmüyordu kayıt olurken. bahar döneminde başka hangi dersleri alabilirim ki ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ommix

quote:

Arkadaşlar benim bir sorum olacak, 4. sınıftayım ve bu 4. sınıfta ikinci senem. son 4 dersim kalmıştı ve o dersleri bu güz döneminde seçtim ve az önce öğrendiğime göre bütün bu dersleri geçmişim, benim bahar döneminde başka bir sınava girmeme gerek yok diye düşünüyorum ve sanırım mezun oldum artık :)

bahar dönemine ders seçimi olmayacak sanırım benim için değil mi ?

2. dönemde ders alacaksın.Dersler 2 döneme yayıldı

yalnız benim toplamda kalan derslerim zaten 4 taneydi ve bunlar geçen seneden kalmışlardı. bahar döneminde alabileceğim herhangi bir dersim gözükmüyordu kayıt olurken. bahar döneminde başka hangi dersleri alabilirim ki ?

Kayıt olurken zaten herkes güz dönemi derslerini görüyordu.Dersler 2 döneme ayrıldı ve yeni dersler geldi.Bazı dersler 1 ve 2 olmak üzere 2 döneme yayıldı.Yayınlanan ders listesine bakarsanız 8.dönemde hangi dersleri alacağınızı görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet41

Kredi---Ders Adı-------Ara Sınav--Dönem Sonu--Harf notu
    4--Adalet meslek etiği-65---------45------------CC
    3--Temel bilgi tek.-----55---------35------------DC
    4--Huk. Temel ---------70--------45-------------BC
    4--İdare Huk. Giriş----50--------30-------------DC
    4--Medeni Hukuk------55--------45-------------CC
    4--Türk Anayasa Huk.-60--------20------------DD
    4--Halkla İlişk.---------45-------40-------------CD
    3--İngilizce-------------30------25--------------DD

Arkadaşlar Ortalamam 1.6 yani 2.0 olmadığı için hangi dersleri seneye vermem lazım?
    Bide bahar döneminde 2.00 veya üstü getirirsem bu dersleri vermem gerekiyor mu gene?
    Cevaplaya arkadaşa şimdiden teşekkürler...

valla FF olmadığı için şanslısın, hepsini kurtarma şansın var bahar döneminde. Sıradkai dönemde alacağın derslere iyi çalış bence. En az 2.4 ortalama tutturursan bu derslerin hepsini geçersin. GNO'yu 2 üstüne çıkaramazsan DD,DC VE CD olan dersleri tekrar vermek zorundasın.

Eywallah kardeşim sağolasın sıkı çalışıp 2.4 ortalası getiricem Allah'ın izniyle.

• beyler benim dönem ortalama 2.60. ama genel not ortalama 1.92. uyarı yazıyor. ama benim hiç koşullu geçtiğim ders yok. sene sonu ortalamam 2.00'ın altında olsa ama hiç D olan dersim olmasa mezun olabilir miyim? yoksa 2.00 mecburi mi?
  • Bende bunu merak ediyorum bahar dönemi not ortalaması 2.00 olma şartı var mı.
  • ff olan dersimizi birdahaki dönemde kredimiz yeterse alabilirmiyiz bu konuda bilgisi olan vcarmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: portrey

ff olan dersimizi birdahaki dönemde kredimiz yeterse alabilirmiyiz bu konuda bilgisi olan vcarmı acaba

FF dediğin dersler seneye kaldı demektir. Seneye bu dersleri vermek zorundasın. Benimde 3 tane FF var
  • Arkadaşlar Bahar Dönemi Sınavılarında bütün kitaptan mı sorumlu olacağız?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.