Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8.y.y 'ı bu sene haziran gibi temizlemis 7.yy kayit olmamisti kardesim. 7.yy dersleri vermis okul 5 adet. ama toplamda kredi miktari 240 olmuyor. ne yaparlar sizce ?
    ders yok cunku. Ustten ders almada bos olarak durmakta.

ders ekle sil ekraninda ust alt eklemek icin ders de yok, toplamda kredi 224 diyor sistem. Diploma verir lermi ?
    Ders kalmadi cunki, eski sistemden krediliye gecirildik.
  • Arkadaşlar merhaba benim sorum olacaktı.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Benim aöfteki ortalamam şu an 1.78 görünüyor.Bu dönem 3 dersim var ve bu derslerden AA notu alırsam genel not ortalamam 2.22 oluyor.Şimdi sormak istediğim soru şu:
    2.dönemde şartlı geçme notu aldığım(CD,DC,DD) dersleri geçmiş mi oluyorum?Yoksa 2.dönem tekrar almak zorunda mıyım?Mantıken bu derslerimi geçmiş olmam gerekiyor.Sisteme girdiğimde;1.dönem ortalaması ve 2.dönem ortalaması yazmıyor.Dediğim gibi sadece GNO yazıyor.O yüzden ortalamaları bilemiyorum. Soruma vakit ayırıp cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar...

Edit:Arkadaşlar sorumun cevabını çok şükür sınavlar açıklandıktan sonra alabildim.GNO'mu 2 nin üstüne çıkardım.Aynen dediğim gibi 2.dönemde CD,DC,DD olan derslerimden geçmiş sayıldım ve ikinci dönemde 2 tane FF notum vardı sadece onları alacağım.Merak eden arkadaşlar için umarım yardımı dokunur.Bu sene mezunuz inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 11 Şubat 2014; 13:01:25 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Benim güz döneminden iki dersim kaldı. Allah izin veririse bu dönem onlarıda vericem. Benim sorum; eğer bunları verirsem bahar döneminin bitmesini beklemeden mezun olup diplamamı alabiliyormuyuz ? Yoksa bahar dönemini beklemek zorundamıyız.
    İlgilenirseniz sevinirim. Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Arkadaşlar merhaba benim sorum olacaktı.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Benim aöfteki ortalamam şu an 1.78 görünüyor.Bu dönem 3 dersim var ve bu derslerden AA notu alırsam genel not ortalamam 2.22 oluyor.Şimdi sormak istediğim soru şu:
    2.dönemde şartlı geçme notu aldığım(CD,DC,DD) dersleri geçmiş mi oluyorum?Yoksa 2.dönem tekrar almak zorunda mıyım?Mantıken bu derslerimi geçmiş olmam gerekiyor.Sisteme girdiğimde;1.dönem ortalaması ve 2.dönem ortalaması yazmıyor.Dediğim gibi sadece GNO yazıyor.O yüzden ortalamaları bilemiyorum. Soruma vakit ayırıp cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar...

Merhaba , soyle bir ornek verebilirim sana.
    Benim gecen sene guz doneminde aldigim derslerden 3-4 tanesi cd dd dc felandi iki tanede ff vardi. Not ortalamasifa ikinin altindaydi. İkinci donem ise hepsini verdim ve genel not ortalamam ikinin uzerine ciktigi icin cd dd dc olan derslerimi vermis sayildim. 2013-2014 senesinin guz doneminde ( yani bu donem) sadece ff olan iki dersim kaldi ve suan sadece onlari aliyorum. Tam emin olmamakla birlikde, seninde ortalaman iki uzerine cikacagi icin dd cd kosullu dedigi derslerden gecmis sayilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzzhhan

quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Arkadaşlar merhaba benim sorum olacaktı.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba , soyle bir ornek verebilirim sana.
    Benim gecen sene guz doneminde aldigim derslerden 3-4 tanesi cd dd dc felandi iki tanede ff vardi. Not ortalamasifa ikinin altindaydi. İkinci donem ise hepsini verdim ve genel not ortalamam ikinin uzerine ciktigi icin cd dd dc olan derslerimi vermis sayildim. 2013-2014 senesinin guz doneminde ( yani bu donem) sadece ff olan iki dersim kaldi ve suan sadece onlari aliyorum. Tam emin olmamakla birlikde, seninde ortalaman iki uzerine cikacagi icin dd cd kosullu dedigi derslerden gecmis sayilirsin.

evet, arkadaş da güzel açıklamış zaten; önemli olan genel not ortalamanın iki dönem üst üste 2 nin altında KALMAMASI

1 dönem 2 nin altında kalırsan uyarı alırsın, bunun anlamı o dersleri tekrar al değil, "başarı düzeyini yükseltmezsen bir dahaki sene tekrara düşeceksin, o yüzden bu dönem iyi çalış" tır.

• Bir sorum olacak.

Benim bahar böneminden 4 dersim CD ve ortalamam 1.98 di.İçinde bulunduğumuz bu güz dönemde bütün derslerimi geçersem.Doğal olarak ortalamam 2.00 ın üstüne çıkacak.Bahar dönemindeki CD derslerimde otomatikmen geçilmiş olacakmı ? Sonuçta ortalamam 2.00 ın üstüne çıkacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garip1Genç

Bir sorum olacak.

Benim bahar böneminden 4 dersim CD ve ortalamam 1.98 di.İçinde bulunduğumuz bu güz dönemde bütün derslerimi geçersem.Doğal olarak ortalamam 2.00 ın üstüne çıkacak.Bahar dönemindeki CD derslerimde otomatikmen geçilmiş olacakmı ? Sonuçta ortalamam 2.00 ın üstüne çıkacak ?
    quote:

Orijinalden alinti: T4RK4N

Bir sorum olacak.

Benim bahar böneminden 4 dersim CD ve ortalamam 1.98 di.Içinde bulundugumuz bu güz dönemde bütün derslerimi geçersem.Dogal olarak ortalamam 2.00 in üstüne çikacak.Bahar dönemindeki CD derslerimde otomatikmen geçilmis olacakmi ? Sonuçta ortalamam 2.00 in üstüne çikacak ?

elbette

• Hadi gözünüz aydın açıklandı :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

Hadi gözünüz aydın açıklandı :))

şimdi alttan 2 dersimiz kaldı diyelim bir dahaki güz döneminde alabiliyormuyuz yoksa kredi sınırı gibi bişey vrmı hocam şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasva57

quote:

şimdi alttan 2 dersimiz kaldı diyelim bir dahaki güz döneminde alabiliyormuyuz yoksa kredi sınırı gibi bişey vrmı hocam şimdiden teşekkürler

bir dönemde alınabilecek 30 ya da 45 kredi sınırı olması lazım, o sınırı aşmadığı sürece istediğiniz kadar ders alabilirisiniz, sınırı araştırarak öğrenebilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

bir dönemde alınabilecek 30 ya da 45 kredi sınırı olması lazım, o sınırı aşmadığı sürece istediğiniz kadar ders alabilirisiniz, sınırı araştırarak öğrenebilirsiniz.

teşekkürler hocam sanırım dediğiniz gibi 45 çnkü bu dönemki kredi ortalamam 37 tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Bir sorum olacak.

Benim bahar böneminden 4 dersim CD ve ortalamam 1.98 di.Içinde bulundugumuz bu güz dönemde bütün derslerimi geçersem.Dogal olarak ortalamam 2.00 in üstüne çikacak.Bahar dönemindeki CD derslerimde otomatikmen geçilmis olacakmi ? Sonuçta ortalamam 2.00 in üstüne çikacak ?

elbette

Aklıma takılan nokta geçtiğimiz bahar dönemi CC altı derslerim vardı.Ama FF Yoktu.Bu sene yeni öğretim yılına geçildi.Bu içinde bulunduğumuz güz döneminde 2.00 not ortalamasının üstüne cıkarsam.Geçen senenin bahar döneminde kalan dersleri geçmiş olacağım değilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: T4RK4N

quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Bir sorum olacak.

elbette

Aklıma takılan nokta geçtiğimiz bahar dönemi CC altı derslerim vardı.Ama FF Yoktu.Bu sene yeni öğretim yılına geçildi.Bu içinde bulunduğumuz güz döneminde 2.00 not ortalamasının üstüne cıkarsam.Geçen senenin bahar döneminde kalan dersleri geçmiş olacağım değilmi ?

bu soruya yanıt verebilecek arkadaşlar aranıyor ?

• benim anladıgım ozetle
    10 ders varsa 5 i nin ortalaması 75 diger 5 dersin ortalaması 25 olsa bile ortalaman 50 yani 4 uzerinden 2 ise 25 olan derslerden bile gecmis oluyorsun yanlısmı anlamısım arkadaslar?
    bu arada felsefe okumaya basladım 1. sınıf not ortalamam 45-50 arası geldi pek calısamadım cok kararsızım devam etsemmi :D
  • hayir 25 le hicbi dersi geçemezsin. ortalama koşullu geçme notu 33 civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

hayir 25 le hicbi dersi geçemezsin. ortalama koşullu geçme notu 33 civarı

o zaman 67 ye 33 olacak dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

yanlis biliyor olabilirim ama bu hesapta dersin kredisi de önemli galiba. mesela 5 kredili bi ders 3 krediliye göre ortalamayı neredeyse 2 kat daha çok etkiler.

• Aklıma takılan nokta geçtiğimiz bahar dönemi CC altı derslerim vardı.Ama FF Yoktu.Bu sene yeni öğretim yılına geçildi.Bu içinde bulunduğumuz güz döneminde 2.00 not ortalamasının üstüne cıkarsam.Geçen senenin bahar döneminde kalan dersleri geçmiş olacağım değilmi ?
  • quote:

quote:

quote:

yanlis biliyor olabilirim ama bu hesapta dersin kredisi de önemli galiba. mesela 5 kredili bi ders 3 krediliye göre ortalamayı neredeyse 2 kat daha çok etkiler.

hocam mesala bi ders aa puanı 60 bizde 60 aldık diyelim aa kredi hesabı puanına göre hesaplıyruz degilmi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam mesala bi ders aa puanı 60 bizde 60 aldık diyelim aa kredi hesabı puanına göre hesaplıyruz degilmi

genel not ortalamasini soruyorsan o aldigin puan üzerinden dersin krrdisiyle çarpilarak hesaplaniyor diye biliyorum. harf notu sadece o dersi bağlar genel ortalamayla ilgisi yok.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.