|
AÖF, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Sonrası Nasıl Bilgisayar Mühendisli Ünvanını Alabilirim? (2. sayfa)
-
-
teşekkürler güzel açıklamışsınız ybs yi. şayet bilginiz varsa IT veya SAP hangi alanı tavsiye edersini -
Yaş 26 kanki. İşletme 2016 mezunu YBS son sınıfım öylesine okuyorum. Adam mühendis olcam diyo YBS ile mühendis olur tamam tamam -
Rica ederim. Sorunuzu tam olarak anlayamadım. SAP bildiğim kadarıyla ERP hizmetini sunan bir program. IT ise genellike firmalarda bilişim veya bilgi tenolojileri gibi departmanlara denir. -
.............quote:
Orijinalden alıntı: Darius Widdershins
Yaş 26 kanki. İşletme 2016 mezunu YBS son sınıfım öylesine okuyorum. Adam mühendis olcam diyo YBS ile mühendis olur tamam tamam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 28 Haziran 2022; 9:12:10 > -
www.ciu.edu.trUKÜ-Yüksek Lisans Programlarıhttps://www.ciu.edu.tr/page/yuksek-lisans-programlari-900
Bilgisayar Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
YBS bölümü Türkiyede çok gömülüyor ama avrupada özellikle Almanyada çok popüler bir bölüm.Şahsi kanaatim direkt alaylı yazılımcı olmaktansa yazılım bilgisinin üstüne ybs diplomasıda hiç yoktan iyidir. -
Pff sıkıcı cevaplar (üstüne alınan alınsın). Aç kalsam da sokakta sürünsemde devlete kapak atayım sülalem raad gibi bir derdim olmadı çok şükür. Kendi işimin patronu oldum -
Merhaba tesadüfen önüme çıkan bir soru, ben yazılım Müh. Aynı zamanda YL İletişim üzerinden yapıyorum. AÖF ybs bölümünü okuyup bitirdim. (akbil almak için)
Bu bölüme loser yada farklı isimler takan arkadaşlar muhtelemen bölümle alakalı kişiler değil. Bölüm bence gayet akıcı ve eğlenceli bir bölüm ki. Çalıştığım bir çok firmada Yazılım ekip liderleri AÖF mezunuydu. İnsanlar genelde bilmediği yada tecrübesini edinmediği konularda boşa sallarlar. Loser diyen arkadaşın uslubu zaten orta ergen kıvamında ki kişisel olarak da sabaha kadar onla konuşabilirim. AÖF ybs bölümünün bir kaç dersini yazayım aşağıya.
Yöneylem Araştırması (Mühendislik dersidir bu burada neden var hiç anlamadım.)
Karar destek sistemleri (Keze Fizik ve İstatistik mühendislik dersleridir kendi bölümümde görmemiştim)
İleri Programlama (Java dersleri verilir ki benim branşım Java, ders kitabında gayet orta seviye anlatılmış)
Veritabanı sistemleri (loser diyen arkadaş bu dersin PDF bulup okusun)
ve aklıma şuan gelmeyen 5-6 mühendislik dersi daha.
Bölüm yeni yada tanınmamış bir bölüm olabilir ki ülkemize 1996 yılında gelmiş, kısaca Bilgisayardan anlayan Yönetici yetiştiriyor.
Burada ki çoğu kişinin yaşı genç ve laylaylom yorumlar yapıyorlar. 2 sene yazılım ekip liderliği yaptım (Genelde bu tarz yerlerde kişilere diploma sormayız önüne bir PC koyup, basit bir algoritma senaryosu verip kodlamasını isteriz.) ve hiç bir zaman AÖF lü ayrımı yapmadık. Yapan bir teknik şirkette görmedim göremezsiniz de.
Buradaki kişiler bir şeyler yazıyor ise önce onların kim ve neler yaptığını bilmelisin. Hayatında başarılar dilerim kardeşim.
-
Tesadüf eseri tekrar gördüm konuyu merhaba herkese. Bu yukardaki saçma sapan yazıları ben yazmışım şaşırdım da çok. Kafam güzeldi herhalde hatırlamıyorumda yazdığımı, herkesten özür dilerim. İlgili bölümü 2016 yılında açıköğretimden ikinci üniversite olarak yazdım. Sınavları 30 ile geçmek için değil gerçekten ilgim ve merakım olduğu için PDF leri baştan sona okuyordum yukarıda bahsedilen kitapların PDF leri hâla arşivimde kayıtlı :).Örgünde okurken kendi bölümümden daha çok severdim. Hâla kendimi geliştirmeye yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Herkese saygılar sevgiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamamen tesadüfen buldum bu başlığı. Çok komik yorumlar vardı ve gülüp geçtim.
YBS Diploması hiçbir işe yaramaz diyenlerle biraz kafa yapacağım müsaadenizle..
Bunu diyen arkadaşlara soruyorum. Bugün dünyanın en popüler yazılım dilinin Javascript olduğunu varsayarsak, bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümlerinde bu bölümler öğretiliyor mu? Hayır! Go, Flutter gibi son zamanlarda popülerleşen diller öğretiliyor mu, hayır! Ne öğretiliyor güzel kardeşim? Amerika gibi teknoloji ülkesinin terk etmeye başladığı .NET falan filan öğretiliyor. Yahu, adamlar flutter gibi bir yapı ile, artık IOS, Android Web programcılığı ayrımcılığını bitirelimde, tek çatı altında toplayalım şunları diye yeni yazılım portalları kuruyor. Çıkmışız hala yok bilgisayar programcılığı olsun, yok bilmem ne olsun modudnayız. Vallahi saçmalıyoruz.
Bir elektrik elektronik mühendisi olarak yazıyorum. YBS okumakta zarar yok. Sizin ne bölüm okuduğunuzdan çok, kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemlidir.
Ben meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Çocukluğumdan beri de alaylı yazılımcıyım ve elektrik işleri yaptım. Kafası jöleyle dolaşan, süper lise veya düz lisesi gibi ne idüğü belirsiz liseler okuyup arkasından tornavidayı eline almadan mühendis olanların sahalarda ne hallere geldiğini en iyi görenlerden biriyim.
Mesela, çalıştığım şirkette şöyle bir karar aldık. "Eğer bir mühendis, meslek lisesi mezunu değil ise, işe almıyoruz. Eğer meslek lisesinden mezun olmuş bir mühendis ise x2 maaş veriyoruz. Eğer çocukluğundan beri, o işi yapıyorsa ve AÖF dahi okusa problem yok, mühendis maaşı veriyoruz.". Emin olun zamanla sanayilerde bu mantık daha da gelişecek ve yaygınlaşacak. Biz öğretmen değiliz ki arkadaş, iş yapabilecek adam arıyoruz. Mesleki bilgi tamamen alınmamış, gitmiş lisans mühendislik okumuş. Mühendislik disiplinine sahip olmak bir şey ifade etmez. Bize sahip olduğu bilgiyi sahalarda çatır çatır kullanacak adamlar lazım. El pratikliği lazım, hızlı analitik düşünce lazım. Aradığımız şeyler bunlar.
Hele hele bizim ülkemizin eğitim sistemi baştan aşağıya saçmalık. Benim okuduğum dönemde kat sayı denilen bir saçmalık vardı. Bu saçmalık yüzünden üniversite giriş sınavında sayısal soruların neredeyse tamamı cevaplansa dahi, 0,3 gibi bir katsayı yüzünden mühendis olması neredeyse imkansızdı. Onun için benim gibi herifler, önce gitti 2 yıllık okudu. Sonra DGS ile bir yılını kaybetti. Sonra bir şeyler olabildi. Bu kara mizahtır yahu. Gelişmiş ülkeler de böyle bir algı bulamazsınız.
YBS'ye dönecek olursak, bunu okuyan arkadaşlar muhakkak yanına bir dil eksinler. Yabancı dil olursa bu bölüm size para kazandırır. Bugün Google mühendislerinin dahi tamamı bilmem ne mühendisi değiller. Zaten büyük şirketler oturup sizin ne bölüm mezunu olduğunuzdan çok, işi ne kadar yapabildiğinize bakıyorlar. Recruiter denilen adamlarla beraber yaptığınız iş mesela yazılım ise, tek ekranda çalışıp yazılım yaptırıyor. Veya diğer mesleki bölümler ise, sağlam saha işleriyle deniyor. Yani ne kadar tecrübelsiniz ona bakıyor. YBS okuyan bir adam, yabancı dil ile gidip yazılım dillerine hakim olma gayretine girerse ve mevcut müfredatlara bağlı kalmazsa uçar gider. Diploma ile alakası yok. Yukarıda yazdığım gibi bugün popülerleşen yazılım dilleri yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde bile yok. Onun için siz ne kadar alaylısınız, o önemli hale geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X