Şimdi Ara

Aol'da Okuyorum, Polis Olmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
20.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli abilerim, ablalarım. Ben 16 yaşındayım, İzmir'de yaşıyorum. Anadolu Lisesi'nde okuyordum, 2.yıl bıraktım. Şimdi açıköğretim lisesinde devam ediyorum, bir yandan da çalışıyorum. Polis olmak istiyorum. İzlemem gereken yol nedir, neler yapmam gerekecek, nasıl polis olabilirim, şartlar nelerdir anlatabilir misiniz, teşekkür ederim

Açıköğretim bittikten sonra yapmam gerekenler nelerdir, polislikte ne kadar yükselebilirim, seçeneklerim neler?...

• http://www.pmyo.net/pmyo-basvuru/2011-pmyo-basvuru-ve-giris-sartlari-kosullari.html

AÖL den mezun olunca başvurulabilio mu onu bi araştır önce.öss ye gircen sonra pmyo sınavına gircen 2 yıl okuyup polis olcan.en fazla başkomiser olabilrsin.
  • Yakin dostum "cc" konu ile ilgilenecek.
  • Açık normal sağlık İmamhatip tüm liseler ygs sınavına başvuru yapabilirler dolayısıyla pmyo polis meslek yüksek okullarınada başvuru yapabilirler.

300 taban aldıktan sonra mülakat giriceksin mülakat kolaydır erkek 1.67 boy renk körü olma sağlam façan olmasın geçersin sonra pmyo yazılı sınav olur sınav yarış sınavıdır olabildiğince iyi hazırlan ilk sıralara girmeye çalış mesela 10000 kişi girdi 1000 kişi alcaklar ilk 1000 e giriceksin girersen 2 yıllık okul eğitim ardından polissin kadro vs problemler seni bekliyor olmaz.Büyük ihtimal çevik kuvvet ile göreve başlarsın yunus özelharekat vs müracaat edebilirsin tabi fiziğin düzgünse.

Lise mezunu polis memuru 2 yıl eğitim bitince polis olduktan sonra lise değil 2yıllık önlisans düzeyi mezun olarak sayılır.

Lise mezunu polis başkomiser vs olamaz.

Üni bitirip pomemden girmen gerek başpolis baş komiser komiser vs için.

Amir vs içinde pagbf.

Neyse sen hele liseyi bitir

• Boy, sağlık sorunu, disiplin cezası, hapis cezası gibi konularda bir engelim yok, şartlara uygunum. Lise veya dengi bir kurumdan mezun olunması gerekli yazıyor her yerde, Açıköğretim Lisesi mezunu olmak uygun mu bunu bilmiyorum.

Yardımcı olacak büyüklerime şimdiden teşekkürü bir borç bilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondurakizmir

Boy, sağlık sorunu, disiplin cezası, hapis cezası gibi konularda bir engelim yok, şartlara uygunum. Lise veya dengi bir kurumdan mezun olunması gerekli yazıyor her yerde, Açıköğretim Lisesi mezunu olmak uygun mu bunu bilmiyorum.

Yardımcı olacak büyüklerime şimdiden teşekkürü bir borç bilirim...

Dediğim gibi ister imamhatip ol ister açık 2025 gibi bir rakamdı sanırsam o yıla kadar emniyetin büyük bir miktarda personel ihtiyacını karşılayan pmyo lar her lise düzeyi mezunları bünyesine almaya devam edicektir rahat OL.Hedefini belirle çalış ve OL.
  • Peki polislik kariyerim boyunca üniformalı polis memuru mu olacağım, sivil polis, komiser yardımcısı, komiser vb. olabilecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurakizmir -- 15 Kasım 2011; 23:36:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki polislik kariyerim boyunca üniformalı polis memuru mu olacağım, sivil polis, komiser yardımcısı, komiser vb. olabilecek miyim?

Sivil Komiser yardımcısı olabilirsin.Ama komiser vs onun için 4 sene üni bitirip pomem polis meslek eğitim merkezlerinden olman gerekli.

Üni mezunu girersen kpss ile uğraşırsın lise mezunu ygs daha kolay kanımca ama hedefin büyükse oku ve ol.

Not:Pomem eğitimi 6 ay.

pmyo eğitimi ise 2 senedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellent06

quote:

Peki polislik kariyerim boyunca üniformalı polis memuru mu olacağım, sivil polis, komiser yardımcısı, komiser vb. olabilecek miyim?

Sivil Komiser yardımcısı olabilirsin.Ama komiser vs onun için 4 sene üni bitirip pomem polis meslek eğitim merkezlerinden olman gerekli.

Üni mezunu girersen kpss ile uğraşırsın lise mezunu ygs daha kolay kanımca ama hedefin büyükse oku ve ol.

hocam polismisin ?
  • quote:

quote:

Sivil komiser yardımcısı olabilmek için sınava mı girmem gerekecek, 6 yıl polis memuru olarak görev yapmış olmak zorunlu mu?

bir de çalışma saatleri artık 8 saat mi ülkenin her yerinde?
    http://elemanara.org/polislerin-mesai-saati-dusuruldu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurakizmir -- 15 Kasım 2011; 23:50:59 >

• Bak 6 Yıl olman zorunlu yoksa tazminat ödersin bu 1.

2. Polis değilim ama az kaldı.

3. De çalışma saatini maaşını sorucaksan söylemeyeyim ben.

Bu mesleğe giriceksen gönülden iş yok memurluk zorlaştı diye seçmiceksin ne yapıcaksın maaşını merak etme devlet bakar sana ev alırsın çalışma saatine gelince 7/24 sokaktasın

Şaka bir yana çalışma saatini araştırman hata ne yapıcaksın sen devletin dediğini yap dediği günde git gel yeterli bu mesleğe gönüllü giriceksin unutma yoksa pişman olursun.

bu konuda tecrübem gayet sağlam.
  • son derece gönüllüyüm hocam, amacım bilgilenmek
  • quote:

son derece gönüllüyüm hocam, amacım bilgilenmek

Peki dediklerimi yap yeter sen Unutma NASİP se olur.

Çalış ygs den rahat ol sıkıntı heyecan yapma 300 al bazen emniyet puanı 280e çekiyor ama 300 le garantile.

mülakata gir ve kazan.

erkek 1.67 tabi boyun tutarsa.
    bayan 1.65.

Renk körüysen hiç girme af yok.

oranı buranı çizdiysen hiç girme af yok.

onun dışında 2 yıllık eğitim sonunda mis gibi üniformanı çekersin evinden işine işinden evine.

Başarılar.
  • quote:

quote:

son derece gönüllüyüm hocam, amacım bilgilenmek

Peki dediklerimi yap yeter sen Unutma NASİP se olur.

Çalış ygs den rahat ol sıkıntı heyecan yapma 300 al bazen emniyet puanı 280e çekiyor ama 300 le garantile.

mülakata gir ve kazan.

erkek 1.67 tabi boyun tutarsa.
    bayan 1.65.

Renk körüysen hiç girme af yok.

oranı buranı çizdiysen hiç girme af yok.

onun dışında 2 yıllık eğitim sonunda mis gibi üniformanı çekersin evinden işine işinden evine.

Başarılar.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için hocam. Bir de şunu sormak istiyorum.

İlköğretimden sonra Polis Kolejine gitmek istiyordum ama büyüklerim anadolu lisesine gitmemi sağladı. Ne oldu sonuç aynı 2.yıl bıraktım. Yine polis olmak istiyorum, ve olacağım. Kaybım nedir?

• Şimdi istesem polis kolejine girebilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.