Merhaba arkadaşlar kasam Aopen mid-tower. 2 Adet coolermaster 12cm fan siparişi verdim bu gün - yarın elimde olacak. Bu fanları kasamda ön power tuşu arkası ve ardaka Psu altına takacağım. Zaten başka 12cm takabilceğim bi yer yok.
Power tuşunun etrafında her biri kurşun kalem genişliğinde 15 delik var, resimdeki gibi kapalı değil.
Birde ; Sunbeam Core-Contact Freezer 15,5 Cm lik işlemci soğutucusu, kasamın yan kapağında üstteki bulunan 8 cm fan yerini kapatıyor.
Sorularıma gelirsek; Fanların üfleme yönü ne tarafa olmalıdır? Ayrıca yan panele bir 8 cm fan takmalımıyım, takarsam ne tarafa üflemelidir ?
merhaba kardeş şöyle söliyeyim fan sistemi böle olmalıdır tabi benim fikrim. önden içeri arkadan ve üstten dışarı yan kapaktan içeri alt taraftan içeri ben böyle kullanıyorum sürkülasyon gayet iyi
Sadece öndeki fanın gücüyle havanın işlemci ve psu'ya ulaşacağını sanmıyorum, direk ekran kartına üflüycek çünkü. İşlemci, psu ve ram için arkadaki psu altındaki fanda içeri üflemeli. Neyse sonuçta deniyip görücez sonuçları buraya yazarım.
quote:
Orijinalden alıntı: hsnksy92
Sadece öndeki fanın gücüyle havanın işlemci ve psu'ya ulaşacağını sanmıyorum, direk ekran kartına üflüycek çünkü. İşlemci, psu ve ram için arkadaki psu altındaki fanda içeri üflemeli. Neyse sonuçta deniyip görücez sonuçları buraya yazarım.
Akımı sağlayan tek fan değilki neticede kasa içinde hava sirkülasyonu sağlamalısınız. İçeri hava girişi kadar çıkışı da olmalı.
konuyu okursanız bende zaten 'hava sirkülasyon'unu nasıl yapmam gerektiğini soruyorum.
ön power düğmesinin arkasına takacağım 12cm fan içeri üflüycek burası netleşti. Bu fanın üflüyceği hava direk ekran kartı ve anakartımın güney köprüsüne nüfus edicek ve ısınarak işlemcim/ ram ve güç kaynağımın bulunduğu yere çıkacak ki yanlış bilmiyorsam ısınan hava yukarı çıkar.. İşte bu noktada Psu'nun hemen altına takacağım 2. 12cm fanın ne tarafa üflemesi gerektiğini deneyerek öğrenicem.
Dışarı üflerse; işlemci,ram ve psu'ya pek bir faydası olmıycak, içeri üflerse soğutucak ama havanın çıkabileceği tek nokta; kasamın yan kapağımdaki delikler olacak. Buda yeterli olacakmı görcem bakalım
Gerçi kasada bir sürü delikler felan mevcut sıcak hava çıkışında sorun olcağını sanmıyorum.
quote:
konuyu okursanız bende zaten 'hava sirkülasyon'unu nasıl yapmam gerektiğini soruyorum.
ön power düğmesinin arkasına takacağım 12cm fan içeri üflüycek burası netleşti. Bu fanın üflüyceği hava direk ekran kartı ve anakartımın güney köprüsüne nüfus edicek ve ısınarak işlemcim/ ram ve güç kaynağımın bulunduğu yere çıkacak ki yanlış bilmiyorsam ısınan hava yukarı çıkar.. İşte bu noktada Psu'nun hemen altına takacağım 2. 12cm fanın ne tarafa üflemesi gerektiğini deneyerek öğrenicem.
Dışarı üflerse; işlemci,ram ve psu'ya pek bir faydası olmıycak, içeri üflerse soğutucak ama havanın çıkabileceği tek nokta; kasamın yan kapağımdaki delikler olacak. Buda yeterli olacakmı görcem bakalım
Gerçi kasada bir sürü delikler felan mevcut sıcak hava çıkışında sorun olcağını sanmıyorum.
kardeş üstte yazdım ben önden içeri üst'ten ve arkadan dışarı yanlardan ve alt kısımdan içeri
quote:
kardeş üstte yazdım ben önden içeri üst'ten ve arkadan dışarı yanlardan ve alt kısımdan içeri
quote:
+ Kasamın altında ve üstünde fan yuvası vs.. yok. Ön power tuşu arkası 12cm / yan kapak 2 adet 8 cm / Arka 12 cm olmak üzere 4 adet fan yuvası var ve yan kapaktaki 8cm fan yuvalarından üstte olanını işlemci soğutucusu kapatıyor, bana kullanılabilen 3 adet yuva kalıyor sadece.
Fanlar bu gün elime geçti; kullanım ; öndeki ve arkadaki 12cm fanlar içeri , yan kapaktaki 8 cm fan dışarı üflüyor. Fanlar 1000 RPM dönüşte ; Sistem boşta değerler ; CPU 33 // GPU 42 // ANAKART 44 Derece. Not; Oda sıcaklığı 27 Derece.
Anakartıma ek soğutucu alsammı diye düşünüyorum
atx anakart mı kullanıorsun bu kasada.
quote:
Fanlar bu gün elime geçti; kullanım ; öndeki ve arkadaki 12cm fanlar içeri , yan kapaktaki 8 cm fan dışarı üflüyor. Fanlar 1000 RPM dönüşte ; Sistem boşta değerler ; CPU 33 // GPU 42 // ANAKART 44 Derece. Not; Oda sıcaklığı 27 Derece.
Anakartıma ek soğutucu alsammı diye düşünüyorum
Sizin kasaya benzer özellikte coolermaster bir kasam vardı. Yan kapaktaki üst yuvayı kerpetenle, matkapla, punch testere gibi şeylerle parçaladım Çünkü "bombeli petek" kapağın dışına fan takmamı engelliyordu Buna da sebep içerde kapağa bir kaç cm kadar yaklaşan işlemci soğutucusu
Yan kapağın dışında iki 8 cm fan içeri hava, hart disklerin önünde(power düğmesinin ardında) bir 8cm fan içeri hava, arkada 12 cm egzoz ve 13,5 cm PSU(Power Supply Unit) egzoz var.
_ _
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 23 Eylül 2014; 1:21:52 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme